logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


CONCURS: Cea mai ”cool” oră de mate gata de final PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 15 Februarie 2011 16:37
Pe locuri, fiţi gata…
Până pe 18 februarie, grăbeşte-te să prinzi startul celei mai creative competiţii dedicată orelor de matematică: Cea mai ”cool” oră de mate! Dacă atunci când predai, elevii nu se plictisesc şi se întrec în întrebări, dacă în pauza de după ora de matematică, încă discută între ei despre ce-aţi dezbătut, atunci e sigur: cea mai ”cool” oră de mate tocmai s-a încheiat. Dintr-o dată, am devenit cu toţii curioşi şi insistăm să aflăm de ce este ”cool” ora ta pentru elevi. Trimite-ne repede portofoliul! Timpul trece la fel de iute ca la ora ta de mate, iar ”lupta” matematicienilor e strânsă.
Start!
 
Concursul se adresează oricărui nivel de studiu preuniversitar şi implică un cadru didactic de matematică şi un colectiv de elevi. Concursul constă în susţinerea de către cadrul didactic a unei lecţii, prin care să ne arate cum reuşeşte să motiveze şi să atragă elevii către matematică. Lecţia trebuie să abordeze conţinuturi din curriculă, să realizeze competenţele propuse, şi în acelaşi timp să şi atingă obiectivele didactice propuse în planul lecţiei. Pentru jurizare se vor trimite în variantă electronică formularele anexate, precum şi fotografii sugestive sau filmuleţe relevante, realizate în timpul lecţiei respective. În cazul în care chestionarele şi formularele se completează de mână de către elevi şi cadrul didactic, se va trimite pentru jurizare varianta electronică (scanată sau transcrisă).
Citeşte mai mult...
 
Învăţământ obligatoriu de la 6 ani şi bacalaureat cu mai multe probe din 2016. PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Februarie 2011 09:38
În ce priveşte ciclurile de învăţământ, introducerea clasei pregătitoare în învăţământul primar intră în vigoare începând cu anul şcolar 2012-2013, iar a clasei a IX-a în gimnazial, de la generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012.
 
Noua lege a educaţiei introduce obligativitatea învăţământului de 10 ani, care se va finaliza la împlinirea vârstei de 16 ani a copilului. Prin introducerea clasei pregătitoare în învăţământul primar se instituie învăţământul obligatoriu de la vârsta de şase ani.
 
Admiterea la liceu şi examenul de bacalaureat vor avea loc în 2011 la fel ca în anul şcolar precedent. Examenul de bacalaureat se va desfăşura în conformitate cu prevederile noii legi a educaţiei de la generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şcolar 2012 -2013, respectiv din 2016, iar admiterea la liceu - de la generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012.
Citeşte mai mult...
 
Sindicaliștii: legea educaţiei, care intră mâine în vigoare, va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Februarie 2011 13:31
Ziua cea mare pentru educaţia românească pare să fi venit, dacă ne referim la faptul că mâine intră în vigoare noua lege a educaţiei. Profesorii de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţin însă că există mai multe articole din lege ce nu pot fi aplicate, cu toate că ele ar trebui să intre în vigoare chiar mâine şi ca să repare acest handicap, oficialii din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi cei din Guvern ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a documentului.
 
Sursa: CODRIN PRISECARIU În ceea ce priveşte modificarea unei legi noi care nici măcar n-a apucat să fie aplicată, reprezentanţii ministerului susţin că n-au habar.
Ultima actualizare Marţi, 08 Februarie 2011 13:57
Citeşte mai mult...
 
Lotul Maramuresului a castigat locul I pe tara la olimpiada de chimie PDF Imprimare Email
Luni, 07 Februarie 2011 11:12

Elevii maramureseni s-au intors cu rezultate extrem de bune de la olimpiada nationala de chimie si fizica derulata in perioada vacantei intersemestriale. Lotul judetului a ocupat locul I la nivel national, ceea ce, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, va face ca Maramuresul sa gazduiasca faza nationala a acestei competitii in anul care va urma.

“La chimie am obtinut premiul I, prin elevul Mihai Pruna, clasa a X-a, de la Colegiul National Gheorghe Sincai Baia Mare, profesor pregatitor Petrica Plitan, dar si cinci mentiuni”, a aratat purtatorul de cuvant al inspectoratului, Pavel Filip.

Etapa nationala a olimpiadei de chimie s-a derulat la Timisoara, in perioada 30 ianuarie – 5 februarie. Pe lista castigatorilor se afla:

Premii:
I - Mihai Pruna, clasa a X-a, Colegiul National Vasile Lucaciu Baia Mare;
II - Omer Cerrahoglu, clasa a IX-a, Colegiul National Gheorghe Sincai Baia Mare;

Mentiuni:
Flaviu Ioan Lapusan, clasa a VII-a, Grup Scolar Targu Lapus;
Vlad Marius Griguta, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic Petru Rares Targu Lapus;
Tudor Petru Tiplea, clasa a IX-a, Colegiul National Dragos Voda Sighetu Marmatiei;

Ultima actualizare Luni, 07 Februarie 2011 11:38
Citeşte mai mult...
 
Noua Lege a Educatiei elimina decontarea navetei dascalilor PDF Imprimare Email
Luni, 07 Februarie 2011 08:48

Liderii de sindicat din invatamantul maramuresean sunt de parere ca noua Lege a Educatiei Nationale elimina decontarea navetei cadrelor didactice.
Liviu Pop, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a declarat pe blogul personal< “Chiar daca naveta era decontata numai in unele unitati scolare, totusi exista sansa sa se castige in instanta acest drept. Acum legea nu mai prevede asa ceva. Exista doar articolul 105 alin. 2 din lege, care spune ca in finantarea complementara se asigura din bugetele locale cheltulieli pentru naveta cadrelor didactice, conform legii. Dar legea nu mai exista… deci nici decontarea”. Legea elimina si reducerea de 50% pentru cele sase calatorii cu trenul, acest drept fiind sters din noul act normativ. “Nu sunt interesati domnii guvernati de conditia navetistului din Romania. Multi profesori navetisti isi dramuiesc si ultimul banut, iar politicienii se plimba cu gondola. Efectul pe termen lung al acestor masuri va fi cu siguranta o scadere a calitatii corpului profesoral, mai ales in localitatile izolate”, a conchis Liviu Pop.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit »

Page 104 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact