logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Suplinitorii pot deveni titulari fără examen PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Februarie 2011 11:10

Cadrele didactice au noi posibilităţi de titularizare. Ministerul Educaţiei a decis, zilele trecute, printr-o "Instrucţiune pentru punerea în aplicare a art. 253 din Legea Educaţiei Naţionale", ca suplinitorii încadraţi anul acesta în Învăţământ să devină, automat, titulari în şcolile în care predau.

Suplinitorii, din anul acesta şcolar, pot deveni titulari în cazul în care există o catedră liberă în şcoala unde predau.  Suplinitorul poate obţine catedra liberă doar dacă a avut nota 7 la unul din concursurile de titularizare din ultimii trei ani.
Pentru a beneficia de această măsură (dată în premieră în învăţământul românesc), trebuie îndeplinite şi alte condiţii. Postul pe care îl ocupă acum, provizoriu, trebuie să fie vacant şi să fie viabil cel puţin patru ani de acum înainte. De asemenea, profesorul respectiv trebuie să aibă acceptul consiliului de administraţie al şcolii pentru a rămâne ca titular în unitatea respectivă. Cadrele didactice aflate în această situaţie trebuie să depună, până în data de 25 martie, o cerere-tip la secretariatul unităţii de învăţământ unde predau.

• Adio, examen de titularizare în 2012!

Citeşte mai mult...
 
Uniformele scolare- parerea unei invatatoare PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Joi, 24 Februarie 2011 13:56
”Nu sunt nostalgica dupa trecut, decat in ceea ce priveste lucrurile pe care le consider ca nu au avut nimic nociv pentru formarea noastra, sau pentru existenta noastra de acum. Unul dintre lucrurile de acest fel a fost uniforma scolara.Sunt mama unui copil de clasa a 3-a din Campina. Absolut toate scolile din oras au adoptat fiecare o uniforma proprie pentru elevii lor si asta de mai multi ani! S-a ales dintr-o gama extrem de variata de modele si combinatii de culori si ce e mai important, copiii au fost decidentii principali!
 
La elevii mari de gimnaziu si la liceeni nu e nici o problema in a-si arata fiecare personalitatea si stilul, chiar daca sunt toti imbracati la fel. Pornind de la atitudine, un mic accesoriu personal, felul in care isi innoada cravata , sunt atat de frumosi si de speciali! Deci, lasand la o parte aspectul placut al unei sali de clasa in care toti copiii au uniforma, faptul ca ii invata sa aiba o disciplina si un respect fata de sine si fata de o institutie pe care o reprezinta, faptul ca se evita dramele copiilor fara prea multe posibilitati de a fi "in pas cu moda",etc., sunt de acord si elevii ar trebui sa inteleaga daca pot, ca ar fi mult mai "interesanti" daca ar adopta o uniforma scolara.”
Ultima actualizare Luni, 14 Martie 2011 14:39
Citeşte mai mult...
 
15 scoli din Maramures vor fi comasate, iar 6 isi vor pierde personalitatea juridica PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Februarie 2011 17:17
In urma analizelor efectuate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures, au fost identificate 15 scoli din judet care urmeaza sa fie comasate incepand cu anul scolar 2011/2012. Tot din toamna, alte sase unitati de invatamant din Maramures isi vor pierde personalitatea juridica, urmand sa devina structuri ale altor unitati de invatamant din judet. 

Reprezentantii ISJ Maramures au intocmit o noua lista de scoli care urmeaza sa fie inchise ori comasate din toamna. Din 188 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, din septembrie vor ramane doar 182. 
Citeşte mai mult...
 
FSLI începe acţiunile de protest PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Februarie 2011 16:22

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va organiza în zilele de 2, 3, şi 4 martie 2011 actiuni de pichetare a sediului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Acţiunile de pichetare vor avea loc  în intervalul orar 1230 – 1430.

Motivele protestului nostru sunt următoarele:

1. Refuzul MECTS de a recunoaşte încadrarea personalului didactic potrivit prevederilor Legii 221/2008, în condiţiile în care peste 90% din membrii noştri de sindicat au obţinut în instanţă aceast drept;

2. Încălcarea prevederilor Legii 118/2010, potrivit cărora, începând cu data de 1 ianuarie 2011 ar fi trebuit să se revină la salariile din 2010;

3. Diminuarea costului standard per elev pentru anul 2011 cu 22% faţă de anul 2010, măsură care va conduce la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an;

Citeşte mai mult...
 
Despre invatamant si uniforme scolare in Finlanda PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 22 Februarie 2011 20:25
Finlanda este o tara despre care unii dintre noi cunoastem mult prea putine lucruri. E o tara nordica si cu un sistem de invatamnat foarte bun, cu un trai costisitor, insa e una din tarile in care majoritatea am dori sa traim avand in vedere politicile de sanatate publica si reformele din toate domeniile.
 
Victor Solea studiaza de doi ani in Finlanda si este implicat in cercetare in domeniul astronomiei. Iata modul in care este ”tratat invatamantul” intr-o tara nordica:
Diana Apopi: Este uniforma scolara obligatorie?
Victor Solea: Nu este obligatorie unifroma scolara in Finlanda.
 
Diana Apopi: Cum se imbraca elevii la scoala?Exista vreo eticheta?
Victor Solea: Nu exista nici un fel de eticheta. Singura chestie, si pe care eu o gasesc foarte frumoasa, este ca in scoala se merge in papuci de casa. La intrare in cladirea scolii exista un dulap unde elevii si cadrele didactice isi lasa incaltamintea. Nici pentru cadrele didactice nu exista cod vestimentar. Elevii se imbraca in absolut toate felurile, in societatea finlandeza libertatea individuala este extrem de importanta. Nu exista nici un fel de restrictii, este ceva obisnuit ca elevii sa apara la scoala cu piercinguri, tatuaje in locuri vizibile, parul vopsit in culori stridente, frizuri neconventionale, etc. si nici profesorii (in special cei tineri) nu sunt adeptii unor tinute conservatoare.
Ultima actualizare Luni, 14 Martie 2011 14:40
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit »

Page 102 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact