logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Şcoala începe pe 12 septembrie. Ce spune ISJ Maramureş despre structura noului an educaţional PDF Imprimare Email
Luni, 22 August 2016 07:18

Structura noului an şcolar este tot de două semestre. Cel dintâi are 19 săptămâni şi se desfăşoară între 12 sepembrie 2016 şi 3 februarie 2017. În perioada 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, copiii din învăţământul primar şi preşcolar vor fi în vacanţă, iar vacanţa de iarnă începe de 24 decembrie 2016 şi se încheie pe 8 ianuarie 2017. Cursurile se reiau luni, 9 ianuarie, pentru a se încheia pe 3 februarie, când începe vacanţa intersemetrială. Aceasta durează până pe 12 februarie.

Semestrul al doilea este puţin mai scurt, având 16 săptămâni şi începe după vacanţa intersemestrială, pe 13 februarie. El se încheie pe 16 iunie 2017. Pentru şcolari, vacanţa de primăvară este în perioada 19-30 aprilie 2017, iar cea de vară începe pe 17 iunie şi se încheie pe 10 septembrie 2017.

Clasa a XII-a încheie anul pe 26 mai 2017

Pentru elevii claselor terminale de liceu, anul şcolar are doar 32 de săptămâni, el încheindu-se pe 26 mai 2017. Cei care finalizează clasa a VIII-a vor încheia cu două săptămâni mai târziu, pe 9 iunie 2017.

Totodată, unităţile de învăţământ din judeţ, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, vor trebui să marcheze prin activităţi şi manifestări specifice ziua de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei), cea de 1 iunie (Ziua copilului) şi ziua de 5 iunie (Ziua învăţătorului).

Citeşte mai mult...
 
Elevii de la clasele XI şi XII vor primi manuale gratuite, pentru prima dată în 26 de ani PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 August 2016 13:05

Elevii de la clasele XI şi XII vor primi manuale gratuite pentru prima dată în ultimii 26 de ani, reprezentanţii editurilor având negocieri, săptămâna aceasta, cu Ministerul Educaţiei, urmând ca luni să înceapă contractarea editurilor care vor asigura manualele.
 
Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea manuale şcolare gratuite distribuite de Ministerul Educaţiei, pentru prima dată în 26 de ani. Săptămâna aceasta, reprezentanţii editurilor negociază cu Ministerul Educaţiei în această privinţă, urmând ca luni să înceapă contractarea, au explicat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Educaţiei.
Citeşte mai mult...
 
Scolile si universitatile nu vor mai solicita copii legalizate. Va fi suficient un document conform cu originalul PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 August 2016 12:58

Elevii si studentii nu vor mai fi obligati sa prezinte la inscriere copii legalizate dupa documente oficiale, potrivit unui ordin de ministru semnat marti de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, anunta Mediafax.
 
Elevii si studentii nu mai sunt obligati sa prezinte documente legalizate dupa documente oficiale la inscriere, potrivit unui nou ordin de ministru care pune in aplicare Ordonanta de urgenta nr. 41/2016, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.
 
Guvernul Romaniei a adoptat, prin OUG 41/2016, mai multe masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale, obligand fiecare institutie publica si organ de specialitate al administratiei publice centrale sa elimine cerinta de depunere a copiilor legalizate dupa documente la furnizarea serviciilor publice, inlocuindu-le cu certificarea conformitatii cu originalul de catre functionarul competent.
Citeşte mai mult...
 
Legea prin care copiii cadrelor didactice sunt scutiți de taxa de înscriere la facultate, promulgată PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Iulie 2016 14:21

Legea prin care copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiți de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior și beneficiază de gratuitate la cazare în cămine și internate a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis.
 
Legea pentru modificarea articolului 63 din Legea educației naționale 1/2011 mai prevede că de aceste măsuri vor beneficia și copiii personalului didactic și didactic auxiliar pensionat din sistemul de învățământ, precum și copiii orfani de unul sau ambii părinți care au activat în acest domeniu.
Citeşte mai mult...
 
BAC 2016 - 67%, promovabilitatea în Maramureş. Cinci medii de 10 în judeţ PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Iulie 2016 11:30

În urmă cu puţin timp au fost afişate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea de vară 2016.
 
ACTUALIZARE - La puţin timp după ora 12:00, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a publicat rezultatele iniţiale la Examenul Naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016. În judeţul nostru s-au înregistrat doar cinci medii finale de zece, toate ale elevilor ce au absolvit ciclul superior de liceu în cadru Colegiilor Naţionale maramureşene.
 
În urma datelor publicate de MENCS reiese că în Maramureş, din totalul de 3.545 de candidaţi, şase au fost eliminaţi, în timp ce aproape 230 de elevi au absentat la una dintre probe. Astfel, doar 3.310 tineri maramureşeni, din promoţia curentă sau promoţiile anterioare au susţinut toate probele de examinare aferente ediţiei de vară a bacalaureatului. Dintre aceştia, mai bine de 1.000 nu au reuşit să obţină media minimă necesară promovării. Procentual vorbind, 32,90% dintre absolvenţii înscrişi au fost declaraţi respinşi.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 108

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact