logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Susține și tu Liceul Tehnologic Marmația pentru a câștiga finanțarea proiectului „Acces către succes” din cadrul programului „Țara lui Andrei” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 20 Iunie 2017 07:27
Vă rugăm să vă opriţi din activităţile dumneavoastră cotidiene şi să ne acordaţi un vot de încredere (aşa ca de fiecare dată) pentru proiectul Liceului Tehnologic Marmaţia: "ACCES CĂTRE SUCCES", cu o finanţare de 20.000 euro, înscris în competiţia Idei din Ţara lui Andrei alături de alte 128 de proiecte din ţară. Perioada de vot public: 16.06-25.06.2017. 
Fiecare vot contează şi reprezintă un pas înainte pentru câştigarea competiţiei şi implicit îmbunătăţirea bazei materiale a şcolii. Educaţia o facem fiecare dintre noi azi pentru generaţiile de mâine.
Acordarea votului presupune:
1. deţinerea unei adrese de email valide şi a unui nr. de telefonie mobilă
2. accesarea link-ului http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla
3. crearea contului
4. validarea adresei de email
5. activarea codului primit prin SMS
6. vezi proiectele înscrise 
7. detalii proiect ACCES CATRE SUCCES (poziţia 4 în ordinea alfabetică a proiectelor înscrise)
8. Votează şi tu
Ultima actualizare Marţi, 20 Iunie 2017 07:38
Citeşte mai mult...
 
"1 IUNIE – CU GÂNDUL LA TOȚI COPIII" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 20 Mai 2017 08:47
Liceul Tehnologic Marmaţia şi Centrul Şcolar de Educaţie Inclusivă în parteneriat cu Colegiul Naţional Dragoş Vodă implementează în perioada mai-iunie 2017 proiectul educativ extracurricular: "1 IUNIE – CU GÂNDUL LA TOȚI COPIII"
- realizat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) -
Motivaţie:
Ziua de "1 iunie", cunoscută în România și nu numai, sub numele de Ziua Copilului, ar trebui să fie o zi de sărbătoare pentru toți copiii: săraci sau bogați, sănătoși sau bolnavi, cu familii sau fără familii… Din păcate, Ziua Copilului e prilej de bucurie cu baloane colorate, jocuri, distracție și prăjiturele doar pentru unii dintre ei, nu și pentru alții.
Proiectul educațional "1 Iunie – cu gândul la toți copiii" a fost conceput special pentru o serie de copiii cu CES de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, aceștia având astfel posibilitatea de a simți mirajul acestei sărbători, în forma în care ei îl pot percepe.
Cunoașterea și implicit acceptarea unor persoane diferite, cu un mod de viață îngrădit de o lume care este tot mai des tentată să-i eticheteze pe cei "altfel", fără a ști prea multe despre ei, nu se poate face decât printr-o interacțiune directă cu acestea, activitățile în grupuri mixte cuprinzând beneficiari și voluntari, cadre didactice și elevi, cu rol deosebit de important în spargerea barierelor, a percepției greșite despre cei "diferiți". Este nevoie ca toată lumea să înțeleagă că a fi diferit nu înseamnă a fi exclus, că persoanele cu CES, fie că au deficiențe propriu zise, fie că prezintă doar manifestări de inadaptabilitate sunt oameni ca toți ceilalți, fiind produsul unic al eredității lor și a mediului
Scopul proiectului:
Reducerea marginalizării copiilor cu CES și schimbarea percepției elevilor din școlile de masă față de aceștia prin stabilirea unor raporturi afective, pozitive, ca urmare a interacțiunii directe dintre beneficiari și voluntari în cadrul unor grupuri mixte de acțiune.
Obiective:
 dezvoltarea abilităților practice, a competențelor de comunicare precum și îmbunătățirea aspectelor psihomotrice ale elevilor cu dizabilități ușoare și medii prin participarea lor la activități recreative cu caracter sportiv și artistic;
 încurajarea elevilor din învățământul de masa, dar și a profesorilor de a se implica în activități de voluntariat derulate cu copiii cu nevoi speciale în vederea sprijinirii acestora și susținerii procesului de integrare socială și dezvoltare educațională.
Grup ţintă/beneficiari:
● beneficiari direcți: elevi cu cerințe educaționale speciale de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Sighetu Marmației;
● beneficiari indirecți:
- elevi de la Liceul Tehnologic Marmația și de la Colegiul Național "Dragoș Vodă", Sighetu Marmației;
- cadrele didactice din echipa de implementare a proiectului.
Activităţi:
A1 - încheierea parteneriatului dintre Liceul Tehnologic Marmația și Colegiul Național "Dragoș Vodă";
A2 - promovarea / mediatizarea / proiectului, diseminarea rezultatelor proiectului
proiectului
A3 - organizarea grupurilor mixte de elevi și instruirea elevilor voluntari
A4 – desfășurarea activităților recreative cu caracter sportiv și artistic cu ocazia Zilei Copilului
Echipa de implementarea a proiectului:
● coordonatori: prof. Filimon Gabriela-Marta (LTM) și prof. Bledea Lucia - Ileana (CSEI);
● colaboratori:
Responsabili cu promovarea proiectului/diseminarea rezultatelor proiectului:
- profesor LTM: Vescan Adriana Ioana
- profesor CSEI: Marfici Oresia Aurora
Responsabili cu instruirea elevilor, organizarea grupurilor mixte de elevi și monitorizarea activităților:
- profesor LTM: Mintău Claudia Monica
- profesor CSEI: Bobriuc Nicoleta Vasilena
Responsabili cu derularea activităților
- profesori de la LTM: Catrineț Liliana, Pop Daniel Liviu, Răileanu Mariana, Săpânțan Irina, Țînțaș Adrian;
- profesori CSEI: Crișan Sergiu, Iacobuș Ioana, Lupșac Ileana, Marfici Oresia Aurora, Popșa Leontina;
Responsabili cu informarea și promovarea Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară:
- profesori CNDV: Andrașciuc Gheorghe, Andrașciuc Maria Daniela
- profesor LTM: Răileanu Mariana
Responsabil entertainment:
- profesor: Vraja – Lokos Ioan Dănuț
Ultima actualizare Miercuri, 07 Iunie 2017 17:54
 
Diversitate culturală la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Gradinita 12 Sighet   
Sâmbătă, 20 Mai 2017 06:44

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12, Sighetu Marmației, a găzduit azi, 18 mai 2017, un număr aproximativ de 45 de educatoare din centrul metodic lll (Remeți, Săpânța, Sarasău și grădinița gazdă) cu prilejul desfășurării activității curente pe care trebuie să le desfășoare perioadic cadrele didactice, numită cerc pedagogic. În cadrul acesteia, cadrele didactice de aceeași specialitate au dezbătut, într-un cadru formal, probleme curente ale actului instructiv-educativ. Tema dezbaterii a fost ,,Diversitatea culturală în activitățile cu preșcolarii”.

Activitatea a fost organizată de colectivul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 12, Sighetu Marmației, sub coordonarea directorului prof. Nicoleta DOBOEȘ, a responsabililor de centru metodic III, doamnele prof. Rodica IODI, Eleonora MĂRGINEAN și Timea GALLOV.

Pentru câteva ore, cadrele didactice din învățământul preșcolar și-au însușit părți teoretice în abordarea diversității culturale în activitățile cu preșcolarii și au dovedit devotament și migală în munca depusă în cadrul părții aplicative a acțiunii. Prin activitatea practică, fiecare echipă a confecționat, utilizând diverse tehnici de lucru, păpuși pe linguri de lemn, reprezentând o etnie care conviețuiește în orașul nostru.

Citeşte mai mult...
 
Peste 1.600 posturi disponibile în unităţile de învăţământ din Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Martie 2017 15:50

Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a făcut publică lista posturilor şi catedrelor vacante sau rezervate pentru anul şcolar viitor.În total, începând cu anul şcolar 2017-2018, la nivel de judeţ sunt disponibile 1.630 posturi şi catedre, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Dintre acestea, aproximativ 326 sunt deja rezervate, iar alte câteva zeci au fost ocupate în şedinţă publică.
 
Potrivit statisticii, mai bine de 400 de locuri/catedre din cele peste 1.600 libere sunt în municipiul Baia Mare şi aproape 300 în Sighetu Marmaţiei.Din nou, marea problemă a judeţului nostru rămâne zona rurală, unde, pe lângă şcoli în structură şi clase în regim simultan, pentru anul şcolar viitor este nevoie de aproape 1.000 de persoane.Actualmente, în judeţul nostru, există 7.875 de persoane cuprinse în învăţământul preuniversitar, dintre care 5.674 cadre didactice.
Citeşte mai mult...
 
“Un altfel de martisor” la Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Februarie 2017 08:35

Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei intampina primavara cu ocazia vernisarii expozitiei cu vanzare din cadrul proiectului educational umanitar “Un altfel de martisor”.

Scopul acestei actiuni este educarea in spiritul solidaritatii umane prin munca si donatii pentru persoanele nevoiase.

Prin derularea acestui proiect gradinita isi propune ca, atat copiii, cat si membri ai comunitatii locale sa invete sa fie mai buni, incercand sa creeze momente de bucurie pentru persoanele amintite mai sus.

Acest proiect a debutat in anul 2012, odata cu deflagratiile de la Sighetu Marmatiei, din 19 februarie, cunoscand o dezvoltare pe parcurs prin colaborarea gradinitei cu Asociatia “Parinti Salvatori” (din anul 2016) si Liceul Tehnologic Marmatia (din anul 2017), urmand ca pe viitor sa ia amploare in randul comunitatii (a declarat initiatorul proiectului, d-na Nicoleta Doboes).

Expozitia a avut deschiderea oficiala in data de 22 februarie, ora 13:00, bucurandu-se de un numar mare de participanti din partea institutiilor colaboratoare. Sunt expuse aproximativ 300 de martisoare, confectionate de prescolari, sub indrumarea educatoarelor.

Scopul caritabil din acest an este directionarea banilor, obtinuti din vanzarea martisoarelor, catre Casiana si Ionut, doi copii care sunt supusi unor tratamente medicale cu costuri prea mari pentru bugetul parintilor.

Vezi foto
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact