logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Profesori din cinci licee au refuzat să participe la prima probă PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Martie 2018 11:05

6.341 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a din judeţul Maramureş au participat ieri la prima probă scrisă (la limba şi literatura română) din cadrul simulării examenului naţional de bacalaureat. Pe lista absenţilor au fost înscrişi 703 liceeni. Pentru a susţine revendicările Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), în cinci licee din Maramureş, profesorii au refuzat să participe la supravegherea elevilor, a anunţat prof. Ioana Petreuş, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş, neinfluenţând însă în vreun fel buna desfăşurare a probei.

,,Reporter: În ce unităţi de învăţământ din Maramureş s-a boicotat prima probă a simulării?

prof. Ioana PETREUŞ: Cred că nu putem vorbi de o boicotare propriu-zisă a simulării probei de bacalaureat de azi (ieri, 19 martie, n.r.), deoarece simularea a avut loc în toate unităţile liceale din Maramureş. Putem vorbi însă de refuzul unor colegi din mai multe licee de a participa la organizarea acesteia. Astfel, profesori de la: Colegiul Naţional „Gheor­ghe Şincai” şi Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare, Liceul Pedagogic “Taras Şevcenko”, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” şi Liceul Pedagogic “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei au ales să lupte pentru noi toţi şi să ne susţină revendicările! Şi pentru asta trebuie să le mulţumim.,,

Sursa- glasul.ro

 
Scad veniturile angajaţilor din Educaţie aflaţi în concediu medical PDF Imprimare Email
Luni, 19 Februarie 2018 16:42

“Mii de angajaţi din educaţie sunt afectaţi de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilită noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical. Astfel, potrivit calculelor făcute de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, angajaţii din educaţie, aflaţi în concediu medical, pierd aproximativ 20% din venit, din cauza noii formule de calcul. Cerem Guvernului României să intervină de urgenţă pentru modificarea acestor prevederi, care lovesc inclusiv în bolnavii de cancer sau în femeile care tocmai au născut ori urmează să aducă pe lume un copil”, se specifică în comunicatul FSLI.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ spun că în urma aplicării OUG 3/2018, privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea îi afectează şi pe bolnavii de cancer.

“Avem, astfel, cazul unui profesor diagnosticat cu cancer, care se află în concediu medical şi care a primit în luna ianuarie 2018 un venit de 1.572 de lei, în condiţiile în care în ianuarie 2017 avea un venit de 1.835 de lei. În această situaţie se află inclusiv femeile aflate în concediu medical, după ce au dat naştere copiilor. Ele sunt lovite de două ori de Guvern. O dată, la plata concediului medical pre şi post natal, apoi la calculul indemnizaţiei de creştere a copilului. De exemplu, un cadru didactic care se află în concediu medical, după naştere, a primit în luna ianuarie 2018, suma de 2.165 de lei, în condiţiile în care în luna decembrie a anului trecut avea un venit de 2.587 de lei”, spun reprezentanţii FSLI.

Citeşte mai mult...
 
Săptămâna legumelor și fructelor donate la Școala Gimnazială Vadu Izei PDF Imprimare Email
Scris de Angelica-Adriana Holici   
Miercuri, 29 Noiembrie 2017 09:43

În săptămâna 20-24 noiembrie 2017 s-a desfășurat la Școala Gimnazială Vadu Izei și în întreaga țară, campania socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, activitate ce face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de Ministerul Educaţiei Naționale .

Cadrele didactice din cadrul școlii au mobilizat elevii care au donat fructe și legume  Centrului Multifuncținal AJUTĂ din Sighetu Marmației.Deoarece suntem la a patra acțiune de acest fel,elevii și profesorii s-au întrecut pe ei înșiși. Strădania lor a fost încununată de succes: 200kg de fructe și legume au luat drumul centrului Ajută !

Remarcăm aici clasele : pregătitoare-înv. Hotico Maria, cls. I-prof. Ananie Mirela, cls. a II-a –prof.Michnea Maria,cls. a III-a –prof. Onișa Daniela,Holici Angelica, cls.a IV-a- prof. Oșan Diana, cls. A V-a –prof.Ardelean Lenuța, cls.aVI-a- prof. Boșca Maria,prof.Vraja Ioan, cls. A VII-a- prof. Vraja Lenuța, cls.a VIII-a –prof.Ilieș Alina, prof.Arba Claudia.

Acțiunea din această săptămână a fost sprijinită și încurajată de directorul școlii-prof.Trifoi Silviu.

Această acțiune vine în completarea altor acțiuni similare care au avut loc în școală în anii trecuți:2015,2014,2013,2012 și în urma cărora s-au colectat fructe și legume care au fost donate .

Mulțumim tuturor donatorilor noștri – copii, părinți, educatori, învățători, diriginți ,care au oferit un strop de bucurie și speranță celor lipsiți de șansă!

 
Consiliul Judetean a aprobat “Primul ghiozdan”: Printre beneficiari, peste 2.100 de elevi din clasa 0 PDF Imprimare Email
Luni, 28 August 2017 11:54

2.715 de elevi de clasa 0 din Maramures vor beneficia in acest an de programul “Primul ghiozdan”, aprobat luni, 28 august, de catre consilierii judeteni.

Pana in 9 septembrie, ghiozdanele echipate cu tot ce trebuie  pentru copii vor ajunge la Consiliul Judetean, dupa care vor fi distribuite in judet.

In sedinta extraordinara de luni, 28 august, alesii au aprobat si suma necesara achizitionarii ghiozdanelor, respectiv 153.000 lei.

Primariile participante in acest program vor cofinanta achizitia ghiozdanelor si a celorlalte obiecte cu 10%.

Citeşte mai mult...
 
Profesorii nu vor primi la prima rectificare sumele aferente sentințelor PDF Imprimare Email
Marţi, 08 August 2017 12:30

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat luni, la Focșani, că salariații din sistemul de învățământ nu vor primi la rectificarea bugetară din septembrie plata drepturilor bănești obținute în urma sentințelor judecătorești, el adăugând că se va încerca alocarea unor bani la rectificarea din noiembrie, însă nu se va putea achita toată suma, ridicată la circa 700 de milioane la nivel național.

„Am discutat și acest aspect, la prima rectificare cu siguranță nu vor primi aceste sume, știu și liderii naționali (sindicali — n.red.) pentru că vrem să fim cinstiți cu ei, încercăm în noiembrie să plătim o parte din ele”, a afirmat ministrul Pop, într-o declarație de presă susținută după o întâlnire la Inspectoratul Școlar General (IȘJ) Vrancea.

De asemenea, el a arătat că nu poate anticipa în acest moment cât vor primi dascălii din sumele datorate de stat.

„Nu știm care vor fi sumele, nu depinde numai de Ministerul Educației, sunt niște lucruri care trebuie reglate la nivel național vizavi de unele situații create în județe cu plata acestor sentințe.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact