logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Repartizarea pe posturile titularizabile PDF Imprimare Email
Joi, 26 Iulie 2018 09:25

Începând de ieri, 25 iulie, şi până vineri, 27 iulie, la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare, au loc şedinţele de repartizare a cadrelor didactice pe posturile disponibile pentru anul şcolar viitor.
Potrivit Calendarului mobilităţii personalului didactic de predare, astăzi, de la ora 9, se derulează etapa de repartizare a candidaţilor cu media minimum 7 pe posturile didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată (titularizabile). Pentru anul şcolar 2018-2019, în judeţ sunt disponibile 108 de posturi titularizabile. Iată câteva exemple: Arte – 28, Învăţător (limba română) – 16, Educaţie fizică şi sport, pregătire sportivă de specialitate – 11, Educatoare – 8, Educaţie fizică şi sport – 4, Palate şi cluburile elevilor – 4, Învăţător (limba maghiară) – 3, Învăţământ special – 3.

Citeşte mai mult...
 
BACALAUREAT 2018 – 3.500 de candidați din Maramureș dau astăzi proba scrisă la Limba și Literatura Română PDF Imprimare Email
Luni, 25 Iunie 2018 09:03

Proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a fost programată în centrele de examinare din România în cursul zilei de luni, 25 iunie.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat s-au înscris circa 3.500 de candidaţi în Maramureş, care vor susţine probele în 11 centre de examinare. Anul trecut, procentul de promovabilitate era de 66,33 % la nivelul judeţului Maramureş. Patru elevi au luat nota zece şi două licee au înregistrat procent 0 de promovabilitate.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română – Ea)

Marţi, 26 iunie – Proba la Limba si literatura maternă – Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului – Ec)

Vineri, 29 iunie – Probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a aprobat controversatul program "Investește în tine", criticat dur de studenți și elevi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Iunie 2018 07:14

Guvernul are pe pe ordinea de zi a ședinței de joi programul 'Investeşte în tine', care prevede acordarea de împrumuturi pentru cei aflați în sistemul de învățământ. Actul normativ a fost discutat și săptămâna trecută, însă Guvernul a decis amânarea aprobării lui. Este un program criticat dur de studenți și elevi, aceștia considerând că astfel de împrumuturi pot atrage scăderea masivă a bugetului educației și creșterea majoră a taxelor de școlarizare. Programul va fi aprobat prin ordonanță de urgență.

"Beneficiarii programului sunt în primul rând tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Aceştia pot accesa un credit în valoare de 40 de mii de lei cu dobândă zero, garantat în proporţie de 80% de stat", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută.

Programul se adresează şi persoanelor cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani care sunt în sistemul de învăţământ sau care urmează cursuri de reconversie profesională. Aceste persoane pot beneficia de credite de 35 de mii de lei. Toţi beneficiarii, indiferent de categorie, vor putea primi în plus 20 de mii de lei dacă sunt angajaţi sau se angajează în timpul derulării programului.

Citeşte mai mult...
 
Conferința de încheiere a proiectului ”Acces către succes” – proiect câștigător în cadrul Competiției Naționale ”Idei din țara lui Andrei”, 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 19 Iunie 2018 17:46

În cadrul Liceului Tehnologic Marmația a avut loc azi, 19.06.2018, conferința de încheiere a proiectului ”Acces către succes” ce s-a desfășurat în spațiul multifuncțional realizat prin implementarea acestuia. Proiectul a fost finanțat de către OMV PETROM ca urmare a competiției naționale de proiecte: ”Idei din țara lui Andrei”-2017.  

Valoarea totală a proiectului în sumă de 20000 euro a fost utilizată pentru achiziționarea de bunuri și servicii necesare derulării activităților, atingerii obiectivelor și realizării scopului propus care a vizat  modernizarea şi dotarea unui spaţiu multifuncţional pentru derularea  de activităţi şcolare şi extraşcolare ce vor genera creşterea şanselor de reuşită şcolară şi profesională. Durata de implementare a proiectului a fost de 8 luni în perioada 16.10.2017-15.06.2018.

La eveniment au participat membrii echipei de proiect, cadre didactice, personal didactic auxiliar, elevi și reprezentanți ai mass media (TV Sighet, radio Sighet, sighet-online).

Citeşte mai mult...
 
Concurs Regional “Bucurie și zâmbet de copil” ediția IV – Liceul Tehnologic “Al. Filipașcu” Petrova PDF Imprimare Email
Scris de Andrasciuc Vasilica   
Luni, 18 Iunie 2018 14:16

La Liceul Tehnologic „Al. Filipașcu” Petrova s-a desfășurat anul acesta Proiectul Educațional Regional Un zâmbet, o floare, un strop de culoare, aflat la cea de-a IV-a ediție. În cadrul proiectului s-a derulat Concursul Regional Bucurie și zâmbet de copil, fără taxă de participare, pentru preșcolari și școlari, la care au participat peste 160 de copii din 7 județe: Maramureș, Satu Mare, Suceava, Vâlcea, Argeș, Bistrița Năsăud, Caras-Severin și din municipiul București.

Lucrările expuse în grupa Curți au fost împărțite pe trei secțiuni: desen, pictură și colaj pentru fiecare grupă (mare, mijlocie, mică,) și pentru ciclul primar, și au ilustrat sentimentele, emoțiile de bucurie și veselie trăite și simțite de copil.

Juriul a fost format din profesori de specialitate și partenerii implicați în proiect. S-au acordat premii și diplome de participare tuturor preșcolarilor, școlarilor și cadrelor didactice îndrumătoare.

Echipa de proiect mulțumește tuturor participanților, partenerilor implicați în proiect și nu în ultimul rând părinților pentru sprijinul acordat.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact