logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
S-a deschis noua serie de concursuri KRpKR! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 11 Martie 2011 19:21
În perioada 1 – 21 martie 2011 elevii Dvs. pot participa la concursurile deschise pe portalul de concursuri educaţionale CarePeCare! În perioada 1 – 21 martie 2011 elevii dvs. pot participa la concursurile deschise pe portalul de concursuri educaţionale CarePeCare:
 
Concursul „Numere naturale şi elemente de geometrie” se adresează tuturor elevilor din clasele II – VIII. Conţinutul concursului este de nivelul clasei a III-a.
 
Concursul „Înmulţire şi împărţire” se adresează tuturor elevilor din clasele II – VIII. Conţinutul concursului este de nivelul clasei a III-a.
 
Concursul „Adunare şi scădere. Forme plane” se adresează tuturor elevilor din clasele II – VIII. Conţinutul concursului este de nivelul clasei a II-a.
 
Concursul "Geografia României pentru copiii de clasa a V-a" se adresează tuturor elevilor din clasa a V-a, dar şi celor care sunt acum în clasa a IV-a. Conţinutul concursului este de nivelul clasei a IV-a.
 
Elevii pot participa GRATUIT la oricare din concursuri, indiferent de clasa în care sunt (vor fi încadraţi automat ca junior sau senior, în funcţie de anul de studiu declarat la crearea contului CarePeCare).
Citeşte mai mult...
 
Despre uniforma scolara- parerea unei profesoare de religie PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 11 Martie 2011 08:43

Uniforma şcolara a fost (şi este încă) folosită în unele şcoli, însă în ultima vreme se vehiculează ideea, ca aceasta să fie obligatorie în toate şcolile din România.

 

Ca profesoară de Religie, consider că introducerea obligativităţii purtării uniformelor şcolare  este o idee foarte bună şi binevenită, mai ales în ziua de astăzi, când se poate observa foarte bine discrepanţa dintre păturile sociale existente. Principalul scop al introducerii obligativităţii ar fi în primul rând unul de ordin economic, părinţii scoţând din buzunar o sumă mult mai mică, în comparaţie cu suma cheltuită pentru hainele copiilor lor, la ora actuală. Apoi, copii nu ar mai fi aşa de uşor tentaţi să catalogheze oamenii, în săraci şi bogaţi, cataloghare de unde apare mai târziu frustrarea şi nemulţumirea.

 

Ultima actualizare Vineri, 11 Martie 2011 10:14
Citeşte mai mult...
 
Tudor Ţiplea de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei – cel mai bun rezultat la Concursul American de Matematică AMC-10 şi AMC-12 PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Martie 2011 10:03
Zilele trecute au sosit prin poşta electronică de la Universitatea Nebraska - Lincoln din S.U.A., rezultatele elevilor de liceu din Maramureş, care au participat la Concursul American de Matematică (AMC-10 şi AMC-12).

„Au trecut 11 ani de la prima participare a elevilor de liceu din Maramureş (şi din România) la concursul AMC 10-12. La AMC-10 participă elevi din clasele a IX-a şi a X-a, iar la AMC-12, elevi din clasele a XI-a şi a XII-a (sau din clase inferioare). Anul acesta concursul s-a desfăşurat în luna februarie la Universitatea de Nord Baia Mare, în organizarea Centrului de Pregătire a Concursurilor Şcolare de la Departamentul de Matematică şi Informatică, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş (inspector de specialitate prof. Gh. Maiorescu)” a precizat prof. univ. dr. Vasile Berinde, directorul Departamentul de Matematică şi Informatică.
Ultima actualizare Marţi, 08 Martie 2011 10:05
Citeşte mai mult...
 
Educatoarele din Sighet invata cum sa faca lectii cu… parintii PDF Imprimare Email
Luni, 07 Martie 2011 12:27

In perioada 4-6 martie, la Centrul de Resurse pentru Educatie si Dezvoltare din cadrul Gradinitei cu Program Prelungit nr. 9 din Sighetu Marmatiei – director Maria Tomoiaga, 20 de educatoare din municipiu au participat la un curs de formare, de educatie si consiliere privind relatiile parinti-copii, dar si consiliere pentru cazurile speciale, sustinut de Mihaela Bodnar, directoarea Gradinitiei cu program prelungit nr. 12 din localitate.

 

Citeşte mai mult...
 
Elevii si studentii isi pot ridica de la Directia de Sport Maramures cardurile europene de tineret PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Martie 2011 12:42
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures elibereaza tinerior, intre 14 si 30 de ani, cardurile EURO 26, care le ofera acces la reduceri si facilitati la transport si cazare, precum si acces liber in institutiile de cultura si muzeele din Europa.

Cardul este valabil doi ani de la data emiterii si ofera reduceri in cele 42 de tari ale retelei europene European Youth Card Association, fiind recunoscut de licee si universitati de pe intreg continentul. El se elibereaza elevilor si studentilor, informatii putand fi obtinute de la Directia Judeteana de Sport si Tineret Maramures, persoana de contact Crina Vasut.
Citeşte mai mult...
 
Peste 9.000 de elevi vor fi angajaţi pentru o zi PDF Imprimare Email
Joi, 03 Martie 2011 23:15
Ca să-şi facă o idee despre ce înseamnă o anumită profesie, elevii români vor petrece o zi la companii şi firme sau la serviciul una dintre părinţi.
 
Proiectul se desfăşoară deja în 11 ţări, iar de nouă ani, este organizat de Junior Achievement şi în România. Ca să-şi facă o idee despre ce înseamnă o anumită profesie, elevii români vor petrece o zi la companii şi firme sau la serviciul una dintre părinţi.
 
Proiectul se desfăşoară deja în 11 ţări, iar de nouă ani, este organizat de Junior Achievement şi în România.Sursa: Junior Achievement Young Enterprise La evenimentul „Job Shadow Day” vor participa în acest an 9.000 de elevi între şapte şi 19 ani, din 220 de şcoli. Şcolarii din clasa a XI-a şi a XII-a vor sta pentru o zi lângă un specialist din domeniul în care îşi doresc să lucreze, iar cei mai mici vor merge în vizită la locul de muncă al unuia dintre părinţi.
Ultima actualizare Vineri, 04 Martie 2011 07:25
Citeşte mai mult...
 
Pe 3 martie are loc o actiune de pichetare a Prefecturii Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Marian Pop   
Luni, 28 Februarie 2011 15:13

Având în vedere că la nivel judeţean Confederaţiile sindicale organizează  în data de 3 martie a.c., între orele 12.oo şi 14.oo, o acţiune de pichetare a Prefecturii Maramureş, cu privire la asumarea Codului muncii, membrii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş, vor participa la această manifestare de protest, urmând ca acţiunile propuse pentru zilele de 2 şi 4 martie să fie suspendate.

  Vă  reamintim revendicările noastre:

   1. Refuzul MECTS de a recunoaşte încadrarea personalului didactic potrivit prevederilor Legii 221/2008, în condiţiile în care peste 90% din membrii noştri de sindicat au obţinut în instanţă aceast drept;

   2. Încălcarea prevederilor Legii 118/2010, potrivit cărora, începând cu data de 1 ianuarie 2011 ar fi trebuit să se revină la salariile din 2010;

Citeşte mai mult...
 
OLEEE...! Spania in uniforme scolare PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 28 Februarie 2011 09:23
Uniformele scolare au perindat Irlanda, Finlada, Franta, iar astazi a sosit momentul sa poposim si in Spania.
 
Irina Ciolacu, sigheteanca stabilita in aceasta tara, ne vorbeste putin despre ce inseamna invatamantul in tara toreadorilor si cum sta treaba cu uniformele scolare.
 
Irina Ciolacu: Educaţia în Spania este gratuită şi obligatorie până la 16 ani. Sistemul spaniol de învăţământ este organizat în etape, cicluri, grade, cursuri şi nivelurile de educaţie.
 
Diana Apopi: Este uniforma scolara obligatorie?
Irina Ciolacu: Depinde de fiecare institutie. Sunt scoli in care uniforma este obligatorie si scoli in care elevii pot sa se imbrace cum vor. Scolile particulare sunt o exceptie, uniforma este obligatorie.
 
Diana Apopi: Poate fi vorba si de discriminare?
Irina Ciolacu: In scoli, nu exista discriminare. Spaniolii sunt obisnuiti cu persoanele venite din afara. In Spania, in Barcelona mai concret, exista un amestec de culturi si cei din afara sunt ajutati sa se integreze mai usor, de exemplu ,aici scolile au bucatarie si copiii pot sa ia pranzul la scoala, iar daca in meniu au carne de porc, copiii de religie musulmana au meniu special.
Ultima actualizare Luni, 14 Martie 2011 14:38
Citeşte mai mult...
 
SCANDALUL NAVETELOR – Primaria Sighetu Marmatiei a “uitat” sa treaca in bugetul pe 2011 cheltuielile cu naveta dascalilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 26 Februarie 2011 08:51
Decontarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice care muncesc in unitatile scolare din Sighetu Marmatiei se afla sub semnul intrebarii, cu toate ca, pe ultima suta de metri, ministerul a inclus acest drept al dascalilor in Legea Educatiei Nationale.
 
Consiliul Local din Sighet nu a prins insa in bugetul pe anul acesta bani pentru naveta profesorilor, fapt care a aprins spiritele in randul liderilor de sindicat. Acestia acuza administratia sigheteana ca nu respecta legea, insa primarul municipiului de peste deal se apara spunand ca nu a stiut ca decontarile sunt obligatorii. Liderii Sindicatului Liber din Invatamant Maramures acuza Primaria Sighetu Marmatiei ca a incalcat legea la intocmirea bugetului local pe anul acesta, “uitand” sa includa si decontarea cheltuielilor navetei cadrelor didactice.
Citeşte mai mult...
 
Uniformele scolare Franta vs. Romania PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 25 Februarie 2011 14:25
Alexandra Bocskay este o tanara care dupa ce si-a terminat studiile in Romania s-a stabilit in Franta impreuna cu familia ei. Pentru ca am inceput seria articolelor despre uniformele scolare si invatamantul in Romania comparativ cu alte tari din lume (vezi Irlanda si Finlanda), a venit si randul Frantei:
 
Diana Apopi: Este uniforma scolara obligatorie?
Alexandra Bocskay : Nu, nu exista asa ceva in Franta in scolile de stat. Fiecare merge imbracat cum vrea, tocmai pentru a-si putea exprima personalitatea si stilul propriu. DAR, exista scoli private in Franta de mare prestigiu care, da, isi obliga elevii sa poarte uniforma dar doar pentru a "spune" lumii ca acesti elevi fac parte dintr-o scoala privata.
 
Diana Apopi: Cum se imbraca elevii la scoala?Exista vreo eticheta?
Alexandra Bocskay: Nu exista nici un fel de eticheta fiecare se imbraca exact cum doreste. Normal ca unii (unele) intrec masura si se imbraca destul de vulgar, dar, nimeni nu le va spune nimic pentru ca e dreptul lor de a se imbraca asa cum doresc. Restrictii nu exista la nimic, si aici sunt foarte mult adolescenti care au cercei peste tot (lol) nu le va spune nimeni da-ti cerceii jos sau ceva de genu. Sincera sa fiu, aici oamenii isi cunosc foarte bine drepturile. FOARTE BINE !!!
Ultima actualizare Luni, 14 Martie 2011 14:39
Citeşte mai mult...
 
Suplinitorii pot deveni titulari fără examen PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Februarie 2011 11:10

Cadrele didactice au noi posibilităţi de titularizare. Ministerul Educaţiei a decis, zilele trecute, printr-o "Instrucţiune pentru punerea în aplicare a art. 253 din Legea Educaţiei Naţionale", ca suplinitorii încadraţi anul acesta în Învăţământ să devină, automat, titulari în şcolile în care predau.

Suplinitorii, din anul acesta şcolar, pot deveni titulari în cazul în care există o catedră liberă în şcoala unde predau.  Suplinitorul poate obţine catedra liberă doar dacă a avut nota 7 la unul din concursurile de titularizare din ultimii trei ani.
Pentru a beneficia de această măsură (dată în premieră în învăţământul românesc), trebuie îndeplinite şi alte condiţii. Postul pe care îl ocupă acum, provizoriu, trebuie să fie vacant şi să fie viabil cel puţin patru ani de acum înainte. De asemenea, profesorul respectiv trebuie să aibă acceptul consiliului de administraţie al şcolii pentru a rămâne ca titular în unitatea respectivă. Cadrele didactice aflate în această situaţie trebuie să depună, până în data de 25 martie, o cerere-tip la secretariatul unităţii de învăţământ unde predau.

• Adio, examen de titularizare în 2012!

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 46 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact