logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
CORIGENTE - Elevii vor sustine examenele de corigente intre 10 august si 2 septembrie PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Mai 2011 08:44

Elevii din clasele terminale de liceu sau din invatamantul profesional in anul de completare vor sustine examenele de corigente in zilele de 10 si 11 august, iar cei din clasa a VIII-a in zilele de 25 si 26 august.

 

Totodata, clasele din invatamantul primar, gimnazial si liceal altele decat cele terminale, clasele din invatamantul profesional si clasele din scoala postliceala si de maistri vor avea examenele de corigente intre 29 august si 2 septembrie.

 

Oficialii Ministerului Educatiei au aratat ca elevii din clasa a VIII-a care au sustinut si promovat corigenta se pot inscrie la admiterea in clasa a IX-a pe locurile ramase libere in a treia etapa de admitere.

 

Citeşte mai mult...
 
''Traditii si obiceiuri'' - parteneriat derulat la Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Mai 2011 10:23

In perioada 19-21 mai, la Scoala cu clasele I-VIII nr.2 din Sighetu Marmatiei a avut loc a patra intalnire din cadrul parteneriatului ''Traditii si Obiceiuri” la care iau parte: Scoala cu clasele I-VIII ''I.M. Moldovan” Blaj; Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 ,,Dimitrie Cantemir”, Vaslui; Liceul Teoretic ''Mihai Veliciu”, Chisineu Cris.

Scopul intalnirii de la Sighet a fost cel de a prezenta si a face cunoscuta istoria Sighetului si a Scolii nr 2, fapt pentru care una dintre activitati a fost vizita principalelor obiective locale si din imprejurimi.

Vineri, 20 mai 2011, la Memorialul Victimelor Comunismului, incepand cu ora 11:00 s-a desfasurat Simpozionul National “Traditii si obiceiuri de primavara”, unde au fost prezentate referate si filme care prezinta obiceiuri specifice zonelor etnografice din judetele Alba, Arad, Vaslui, Maramures.

Scoala nr. 2 a fost reprezentata de un mare numar de profesori implicati in proiect:

Citeşte mai mult...
 
Concursul Naţional de Eseuri cu tema "BE A LEADER!" a ajuns la editia a III-a PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 26 Mai 2011 16:58
Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca lansează a III-a ediţie a Concursului Naţional de Eseuri cu tema BE A LEADER!
Competiţia se adresează elevilor de liceu din clasele a XII-a şi se va desfăşura în perioada 15 Aprilie – 6 iunie 2011. Pentru a se înscrie în concurs, elevii trebuie să redacteze un eseu, care să respecte următoarele cerinţe:
1. Tema eseului este BE A LEADER! Abordarea va viza domeniul BUSINESS (al afacerilor).
2. Criterii de evaluare: relevanţă, creativitate, argumentare şi documentare bibliografică.
3. Eseul va fi realizat în limba română sau limba engleză (la alegere), lungimea lui va fi de maxim 2 pagini, format A4, tehnoredactat în Microsoft Word va respecta următoarele cerinţe de formă: font Times New Roman, mărime 12, aliniament justify, margini 2,54 cm (1 inch).
Ultima actualizare Joi, 26 Mai 2011 17:41
Citeşte mai mult...
 
S-a lansat Concursul internaţional şcolar “Un Artist al Dunării/Danube Art Master” (DAM) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 25 Mai 2011 12:57
Centrul de Consultanta Ecologica Galati (CCEG ) lanseaza si anul acesta concursul la nivel national incepand cu data de 15 mai a.c, perioada de inscriere durand pana in 15 iunie a.c. Concursul este adresat copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 ani impliniti si 16 ani in 2011 (nascuti intre anii 1995 si 1999). Participarea la concurs presupune acordul castigatorului pentru a i se publica numele pe website-ul oficial Ziua Dunarii.
 
Competitia presupune doua nivele: national si international. Prima etapa are loc in fiecare tara, iar castigatorii alesi la nivel national vor fi premiati. Acestia vor fi invitati apoi sa participe la competitia internationala ce va fi gazduita in Budapesta in perioada 23-35 Septembrie 2011, unde vor lua parte la un program foarte antrenant.
Regulile de inscriere:
Singurele conditii de participare sunt creativitatea si inspiratia. Pentru a participa, organizeaza cu scoala ta o iesire la Dunare sau un afluent al sau. Ideea este sa fie inspirati de ceea ce vad si sa foloseasca materiale aduse de rau pentru a crea opere artistice tridimensionale plasate pe malul apei. Acestea pot fi reprezentate de sculpturi, picturi, mozaicuri sau colaje facute din materiale naturale precum lemn adus de ape, pietre, papuris, noroi sau chiar deseuri. Nu sunt acceptate desene si picturi pe hartie, pereti, asfalt, nisip sau orice alta suprafata Sunt excluse desenele si picturile pe alte suprafete.
 
Citeşte mai mult...
 
Proiectul ce elimină predarea istoriei şi geografiei în limba minorităţilor, adoptat tacit de Cameră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Mai 2011 08:30

Propunerea legislativă care vizează eliminarea din Legea educaţiei naţionale a predării istoriei şi geografiei României în limba minorităţilor naţionale a fost aprobat tacit de Camera Deputaţilor, întrucât termenul stabilit pentru dezbatere şi vot final, 1 mai 2011, a fost depăşit.

 

Proiectul, iniţiat de deputatul PDL Mircia Giurgiu, prevede abrogarea din Legea educaţiei naţionale a alineatului care prevede ca în învăţământul primar, gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor naţionale, disciplinele Istoria, Geografia României să fie predate în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în limba română, cu obligaţia transcrierii şi a însuşirii toponimiei şi a numelor proprii româneşti şi în limba română.

 

Ultima actualizare Miercuri, 18 Mai 2011 13:43
Citeşte mai mult...
 
Brosura cu locurile la licee va ajunge in scoli in 2-3 zile PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Mai 2011 18:51
Vesti bune pentru absolventii dininvatamantul gimnazial. In doua-trei zile, in fiecare scoala din judet vor ajunge brosurile ce cuprind toate informatiile legate de evaluarea nationala si admiterea in liceu. Elevii vor putea afla astfel cate locuri sunt scoase la concurs in acest an, profilurile claselor si ultimele medii de admitere.
“Astazi am primit modele brosurilor si cred ca in circa 2-3 zile ele vor ajunge in scoli”, a declarat inspectorul scolar general Mariana Pop. Dup ace au consultat lista liceelor, elevii si parintii trebuie sa completeze fisa de optiuni, in functie de preferintele si dorintele copiilor. “Este foarte important sa fie atenti atunci cand completeaza aceasta fisa de optiuni. Trebuie sa se uite mai ale dupa localitati.
Ultima actualizare Luni, 16 Mai 2011 20:18
Citeşte mai mult...
 
PROIECT – SLIMM – 300 dascali maramureseni vor fi formati pentru a creste calitatea in educatie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Mai 2011 18:11
Sindicatul Liber din Invatamant Maramures (SLIMM), impreuna cu Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar si un sindicat din Franta vor derula in judet un program de crestere a calitatii sistemului educational.
 
Prin acest proiect, se doreste formarea a 300 cadre didactice in vederea evaluarii actului de invatamant din scolile maramuresene, in lunile care urmeaza.
 
“In acest moment, in majoritatea unitatilor de invatamant din Maramures exista o comisie de specialitate la care liderul de sindicat are drepturi depline. Insa, din pacate, foarte putini colegi de-ai nostri stiu de existenta ei si o fac functionala. Acesta este scopul nostru, prin acest proiect, la care suntem parteneri, de a face functionale aceste comisii prin personal format in acest sens. Vor participa si lideri de sindicat si angajati din sistem”, a spus Liviu Marian Pop, presedintele SLIMM.
Citeşte mai mult...
 
Dascalii si parintii fac echipa PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 14 Mai 2011 10:49
Perioadă de desfăşurare
Concursul se desfăşoară între 3 mai şi 7 septembrie, ora 12:00 AM. Concursul se desfăşoară în 2 etape, pe 2 site-uri Intuitext: Didactic şi SuntParinte.
3 mai – 15 august 2011 - înscrierea proiectelor în concurs pe Didactic.ro şi completarea lor de către părinţi pe SuntParinte.ro;
15 august 2011 - 7 septembrie 2011 - votarea prezentărilor înscrise.
 
Câştigătorii vor fi desemnaţi nu mai târziu de 20 septembrie 2011.
Tematică
 
Invităm cadrele didactice şi părinţii să ne arate cum au colaborat în cadrul unui proiect educaţia copiilor. Fiecare proiect înscris va prezenta în detaliu o activitate educativă la organizarea şi desfăşurarea căreia au contribuit în mod direct şi părinţii elevilor participanţi. Prin proiectele înscrise în concurs ne dorim să descoperim exemple de bună practică privind cooperarea între părinţi şi cadre didactice şi să punem în valoare implicarea părinţilor în educaţia copiilor lor. Vom aprecia în mod deosebit rolul de educator al părinţilor care completează şi susţin activitatea cadrului didactic.
 
Citeşte mai mult...
 
Profesoarele care fac copii, pierd 15 la suta din salariu PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Mai 2011 11:40
 Noua Lege de Salarizare a cadrelor didactice le mai taie dascalilor din salariu. Mai exact, este vorba  despre un articol care prevede ca acei profesori care in primii 10 ani de activitate fac copii sau vor sa-si faca stagul militar, vor pierde sporul de stabilitate, respectiv 15 la suta din salariu.

Cu alte cuvinte, orice mamica, atunci cand revine la catedra din concediu de ingrijire a copilului, incepe cu vechime zero si are nevoie alti 10 ani sa-si refaca stabilitatea. 

Numai in judetul Maramures, anul acesta circa 600 de cadre didactice sunt in concediu de ingrijire a copilului. Toti acestia vor pierde sporul de stabilitatea pentru ca intra sub incidenta legii. 
Ultima actualizare Vineri, 13 Mai 2011 11:49
Citeşte mai mult...
 
Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş organizeaza concursuri de admitere PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Mai 2011 10:55
Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră  Maramureş, cu sediul în municipiul Sighetu Marmaţiei, strada Dragoş Vodă nr. 38 - recrutează candidaţi în vederea participării la concursul de admitere pentru următoarele instituţii de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor - sesiunea 2011: 

ACADEMIA DE POLIŢIE „ALEXANDRU IOAN CUZA” BUCUREŞTI – Facultatea de poliţie, specialitatea Poliţie de Frontieră, cursuri de zi, cu sediul în Bucureşti, cartier Băneasa, strada Aleea Privighetorilor nr.1 , sector 1 - telefon 021/3175523; 
,,Drept", specialitatea Poliţie de Frontieră, - număr de locuri: - 10 (bărbaţi şi femei, fără discriminare);
„Ordine şi siguranţă publică” specialitatea Poliţie de Frontieră –număr de locuri: - 50 (bărbaţi şi femei, fără discriminare).
Ultima actualizare Vineri, 13 Mai 2011 12:05
Citeşte mai mult...
 
BAC 2011 Elevii prinsi la copiat nu mai pot da bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni si candidatii sustin examenul, fara taxa, de cel mult doua ori PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Mai 2011 07:17
La Bacalaureatul care incepe in mai putin de o luna, elevii care vor fi prinsi la copiat nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori. Prevederile fac parte din Ordinul de Ministru nr. 4799/31.08.2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011. "Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie", a avertizat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei. Examenul de BAC va incepe pe data de 6 iunie cu proba orala la Limba romana si se va termina pe 1 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii - proba scrisa.
Ultima actualizare Vineri, 13 Mai 2011 07:18
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 43 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact