logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
SUSPECȚI DE FRAUDĂ LA BAC – Evaluatorii din Cluj Napoca au găsit 14 lucrări scrise identice provenite din Borșa și Vișeu de Sus PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Iulie 2015 12:13
Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a transmis următorul comunicat:
”În urma unei sesizări primite de Comisia Judeţeană de Bacalaureat Maramureş, potrivit căreia în Centrul Zonal de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat din Cluj-Napoca au fost depistate 14 lucrări relativ identice provenind din centrele de examen Borşa şi Vişeu de Sus, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a demarat verificările cu privire la faptele menţionate, conform prevederilor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat. În condiţiile în care în acest caz au fost sesizate şi organele de cercetare penală, care desfăşoară propria anchetă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş se va pronunţa în această speţă după finalizarea acestei anchete”.
Citeşte mai mult...
 
Bacalaureatul maramureşean, în cifre. Azi se afişează rezultatele finale PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iulie 2015 08:40
Astăzi se afişează rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. În judeţul nostru, 1.439 de absolvenţi s-au arătat nemulţumiţi de rezultatele iniţiale obţinute şi au depus contestaţii. Dintre acestea, cele mai multe s-au depus la Română – 713, la Matematică au fost contestate 202, la Biologie – 122, la Istorie–107, la Geografie – 92.
 
Înainte de recorectarea lucrărilor, promovabilitatea la nivel naţional a fost de 66,41%, iar în judeţul nostru - 66,18%.
 
 
Citeşte mai mult...
 
Rezultate record la Bacalaureat: 66,41% dintre absolventi au promovat examenul PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Iulie 2015 09:27

 Rezultatele examenelor de Bacalaureat au adus anul acesta o promovabilitate de 66,41%, cu peste 7 puncte procentuale mai mari decat cele de la Bacalaureatul 2014 (59,25%) si cu 12% mai mari decat la BAC 2013 (54,4%). Sunt cele mai ridicate rezultate din 2011 in prezent, adica de cand au fost introduse camere video. Acesta este si primul an in care ministrul Educatiei a anuntat ca se va implica personal in subiectele de la BAC si in care a declarat, inca dinainte de terminarea examenelor, ca rezultatele vor fi superioare celor din anii trecuti. Mentionam, de asemenea, ca si la bacalaureat au existat profesori care au avertizat ca subiectele au fost mai usoare decat in alti ani. Ministerul Educatiei a precizat ca in doar 5 judete (Gorj, Salaj, Teleorman, Giurgiu si Braila) procentul de promovare de la BAC 2015 este mai mic decat anul trecut, in vreme ce in restul judetelor se inregistreaza o majorare de pana la 11,9%.  
 
Precizam ca rezultatele de mai jos sunt inainte de solutionarea contestatiilor. Potrivit calendarului de Bacalaureat 2015, tot astazi, 7 iulie 2015, intre orele 16:00 si 20:00, absolventii de clasa a XII-a nemultumiti de notele primite pot depune contestatii. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate pe 10 iulie 2015. O premiera a anului acestuia o reprezinta faptul ca lucrarile de la BAC au fost corectate in alte judete decat cele in care elevii au sustinut examenele. Ministrul Sorin Cimpeanu a facut aceasta modificare dupa ce au inceput probele orale ale BAC-ului si a argumentat in felul urmator: "Anticipand rezultate mai bune, nu am dorit ca asupra acestor rezultate sa planeze suspiciuni."  
Ultima actualizare Marţi, 07 Iulie 2015 09:35
Citeşte mai mult...
 
BILANŢ EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015 - Maramureșul are trei școli în top 50 la nivel național. Promovabilitatea 77,62% PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2015 10:06

Elevii claselor a VIII-a au aflat cum s-au descurcat la Evaluarea Națională 2015. În județul nostru, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș, înainte de rezolvarea contestațiilor, rata de promovabilitate a celor care au obținut note peste cinci este de 77,62%.

Din cei 4.057 candidați prezenți la examene, 67 de elevi au luat note între 1.00 și 2.00, 150 de elevi au avut note între 2.00 și 3.00, între 3.00 și 4.00 – 268 elevi, între 4.00 și 5.00 – 423, între 5.00 și 6.00 – 586, între 6.00 și 7.00 – 705, între 7.00 și 8.00 – 657, între 8.00 și 9.00 – 634. De asemenea, 558 de elevi maramureșeni au obținut note între 9.00 și 10, iar nouă adolescenți au reușit să obțină nota 10.

Elevii cu 10 sunt: Daria Beatrice Buciuman (Școala Gimnazială Satu Nou de Sus), Ilișca Anișoara Coman (Școala Gimnazială Vișeu de Jos), Dora Dobrican (Școala Gimnazială “Avram Iancu” Baia Mare), Oana Maria Grigor (Școala Gimnazială “George Coșbuc” Sighetu Maramației) Cristiana Maria Roatiș (Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Baia Mare), Andreea Diana Țicală (Liceul Borșa), Andreea Maria Timiș (Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Baia Mare), Ioana Anca Tomoioagă (Școala Gimnazială Vișeu de Jos), Karla Antonia Venczel (Liceul Borșa).

În ceea ce privește școlile din județul nostru, trei dintre acestea s-au clasat în primele 50 la nivel național. Astfel, pe locul 9 se află Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare (media 9.50), pe poziția 43 este Liceul Borșa, cu media 9.10, iar pe locul 47 se clasează Colegiul Național “Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, cu media 9.07.

Ultima actualizare Luni, 29 Iunie 2015 10:43
Citeşte mai mult...
 
Absolvenţii de liceu susţin astăzi testul la Limba şi Literatura Română. Ministrul Educaţiei transmite informaţii preţioase candidaţilor înscrişi PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2015 09:48

Actualizare: Subiectele probei scrise la Limba şi Literatura Română, potrivit adevărul.ro.   

În scurt timp începe prima proba scrisa a Bacalaureatului, cea la Limba şi Literatura Română. Va urma pe 1 iulie proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie - proba scrisă la alegere. Afişarea rezultatelor se va face cu o zi mai târziu decât era programat. 

Întarzierea este dată de o noutate a examenului din acest an. Toate lucrările vor fi corectate în centre din alte judeţe. 


Ca atare, absolvenţii de liceu vor afla notele pe 7 iulie,  zi în care vor fi depuse şi contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie. 

Aproape 169 de mii de absolvenţi de clasa a 12 a s-au înscris la bacalaureat, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. 25 de mii dintre ei sunt elevi care au picat bacul în anii anteriori. 

Prima probă scrisă este cea de limba şi literatura română, iar marţi, pe 30 iunie va fi proba la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării. 

Noutatea acestui examen constă în sistemul de corectare al tezelor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat la Antena 3 că pentru a NU exista suspiciuni de fraudă, lucrările vor fi corectate de profesori din alte judeţe.  

Ultima actualizare Luni, 29 Iunie 2015 10:54
Citeşte mai mult...
 
Mecanica, meseria preferată de elevii maramureşeni PDF Imprimare Email
Luni, 29 Iunie 2015 08:50

Recent s-au încheiat înscrierile la şcolile profesionale. Conform reprezentanţilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, pentru judeţul nostru au fost alocate 1.148 de locuri, adică 41 de clase a câte 28 de specializări.

Având în vedere numărul mare de tineri care au optat pentru această posibilitate de continuare a studiilor, în unele instituţii şcolare va fi necesară organizarea unei probe suplimentare de admitere. Cea mai căutată specializare este mecanica auto.

„S-a terminat prima etapă de înscrieri şi am centralizat situaţia. Există două locuri în care va fi necesară organizarea unei probe suplimentare de admitere, care va avea loc în data de 30. În aceste cazuri au fost mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri. Fiecare şcoală îşi fixează proba suplimentară pe care doreşte să o dea. Unii dau matematică, unii matematică şi fizică. Este o opţiune a fiecărei şcoli. La mecanică auto ori numărul de înscrişi a depăşit numărul de locuri, ori s-a completat. Mecanic auto este prima opţiune”, a afirmat Livia Pop, inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic, din cadrul ISJ Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Cele mai TARI PERLE de la EVALUAREA NAŢIONALĂ PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Iunie 2015 15:50
Aşa cum toamna se numără bobocii, vara se numără… perlele. Mai mulţi elevi s-au dovedit a fi total nepregătiţi pentru evaluarea naţională, redactând o serie de enormităţi în lucrările la proba de limba şi literatura română. Acestea nu vor fi notate, doar vor rămâne în memoria cadrelor didactice ca mostre de improvizaţie. Iată câteva din perlele colectate de stirileprotv.ro şi adevarul.ro.
 
„O trăsătură a basmului popular e că umple capul ţăranului cu prostii când e obosit după muncă. Mulţi au luat, în viaţă reală, o megaţeapă, când au încercat să stea de vorbă cu animalele”
Citeşte mai mult...
 
EVALUARE NATIONALA – Peste 4.000 de elevi din Maramures vor da examene, in peste 100 de centre de examinare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2015 13:27
Miercuri, 17 iunie, s-au finalizat inscrierile candidatilor la examenul de Evaluare Nationala. De luni, 22 iunie, peste 4.000 de elevi maramureseni, absolventi de gimnaziu, vor sustine probele scrise ale examenului de Evaluare Nationala. Pe baza acestor rezultate isi vor asigura, sau nu, un loc la liceu. Pentru acestia au fost constituite peste 100 de centre de examinare la nivelul judetului. 
 
Citeşte mai mult...
 
Evaluarea Nationala 2015: Incep inscrierile absolventilor de clasa a VIII-a la examene. Care sunt regulile de anul acesta PDF Imprimare Email
Luni, 15 Iunie 2015 13:12
Absolventii claselor a VIII-a se inscriu, incepand de astazi, la Evaluarea Nationala 2015. Elevii au la dispozitie 3 zile, pana pe 17 iunie, pentru a se inscrie la examenele de la finalul gimnaziului. Probele se vor desfasura saptamana viitoare, iar primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie. Dupa fiecare proba scrisa, comisiile din scoli trebuie sa verifice, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen. Potrivit calendarului Evaluarii Nationale 2015, elevii de clasa a VIII-a au terminat scoala vineri, 12 iunie. Incepand de astazi, 15 iunie, si pana miercuri, 17 iunie, absolventii de gimnaziu trebuie sa se inscrie la Evaluarea Nationala. Inscrierea se face la scoala pe care a absolvit-o candidatul si se inscriu elevii care au terminat anul acesta clasa a VIII-a, dar si absolventi din seriile anterioare care nu au sustinut pana acum examenele. 
Citeşte mai mult...
 
Ce risca elevii care vor sa copieze la BAC cu ceasuri inteligente sau ochelari cu bluetooth PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Iunie 2015 05:48
In plin examen de bacalaureat, oficialii ii avertizeaza pe liceeni sa nu incerce sa copieze. Internetul este insa plin de dispozitive performante cum ar fi ceasurile inteligente sau ochelarii cu bluetooth, care au inlocuit deja celebrele mini-casti.
 
Dati banii de pomana pe ele, le transmit profesorii elevilor pentru ca toate salile de examen au camere de supraveghere. Iar unele pot reda si discutiile purtate intre candidati. 
 
Un ceas inteligent dispune de toate functiile unui telefon, daca esti intr-un examen si nu ai invatat prea mult, poti trimite de pe el un mesaj sau un email unui prieten pentru a-i cere sa te ajute. Iar procedeul este foarte simplu: intri in meniu, scrii mesajul, il trimiti si astepti rezolvarea.
Citeşte mai mult...
 
Sfera practicilor educaţionale – bucuria de a învăţa a copilului - simpozion judetean adresat cadrelor didactice din invatamantul prescolar si desfasurat la Gradinita nr 9 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 12 Iunie 2015 19:00

Deschiderea simpozionului - doamna directoare Maria Tomoiaga a adresat cateva cuvinte invitatilor

 

Ultima actualizare Vineri, 12 Iunie 2015 20:35
Vezi video
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 11 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact