logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
5 cele mai ieftine laptopuri pentru studenții din România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 18 Februarie 2020 14:01

Laptop-ul înseamnă portabilitatea maximă a caracteristicilor de desktop. Lansat din nevoia de mișcare a omului modern, laptopul a ajuns unul dintre accesoriile esențiale pentru mulți dintre noi. Atunci când ești student, ai nevoie de un astfel de produs, pentru că ești mai mereu în mișcare.

Știm cu toții cât de scumpe pot fi laptop-urile, mai ales atunci când ești student sau părinte de student. Dacă vrei să obții oferte de creditare avantajoase, Monily, serviciul de comparații împrumuturi online te ajută să scapi de orice grijă. Poți să profiți și de promoțiile de reduceri, mai ales că banii pot fi obținuți foarte rapid. Astăzi, cu un buget de 1000-1500 Lei îți poți achiziționa un laptop de top!

Cum îți alegi un laptop atunci când ai buget limitat!

Un buget limitat nu-ți oferă perspective îmbucurătoare dacă vrei o configurație superioară. Cu toate acestea, atunci când ești student, deja știi ce îți dorești de la sistemul tău. Începem cu partea exterioară, acolo unde ai nevoie de un design slim, care să se plieze ușor într-o geantă sau într-un rucsac.

Ultima actualizare Miercuri, 19 Februarie 2020 17:51
Citeşte mai mult...
 
Consiliul Național al Elevilor solicită începerea școlii pe 1 septembrie PDF Imprimare Email
Luni, 13 Ianuarie 2020 13:35

Consiliul Național al Elevilor (CNE) solicită ministrului Monica Anisie să modifice structura anului școlar viitor: școala să înceapă pe 1 septembrie și să se termine pe 1 iunie.
Elevii îi cer Monicăi Anisie să retragă proiectul de Ordin privind structura anului școlar 2020-2021 care prevede începerea cursurilor pe 14 septembrie, iar vacanța de iarnă să nu mai fie asimilată cu vacanța intersemestrială. CNE critică durata de 34 de săptămâni a anului școlar viitor, menționând că “este cel mai scurt an școlar din istoria recentă”. Aceștia cer o structură fixă, în care școala să înceapă pe 1 septembrie și să se termine pe 1 iunie în fiecare an. De asemenea, CNE a explicat că structura anului școlar 2020-2021 adoptată de MEC ar face ca examenele naționale să fie susținute mult prea târziu, în toiul verii. Multe clase nu sunt prevăzute cu sisteme de ventilație, iar randamentul elevilor scade în aceste condiții: „Calendarul examenelor naționale este unul decalat, elevii sunt nevoiți să susțină aceste examene în toiul verii, în clase care nu sunt dotate cu sisteme de ventilație, randamentul fiind unul din ce în ce mai scăzut. De asemenea, orice zi petrecută la școală în luna iunie este resimțită precum o povară de către elevi, aspect care favorizează absenteismul școlar masiv, dar și incapacitatea elevilor de a se putea concentra pe studiu.

Citeşte mai mult...
 
O carte pentru a te pregăti la examene de tip grilă, care ajută la reușita unui potențial student ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Decembrie 2019 11:12

Într-o atmosferă plină de entuziam și optimism, în sala de spectacole a Centrului Cultural din Sighetu Marmației a avut loc lansarea cărții „Verificați-vă cunoștințele în 1500 de grile pentru admiterea la Academia de Poliție, Școlile de subofițeri, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere”, autori Odarca Bout, Valeria Rus, Stoianovici Adelina, Crina Voinaghi și Marius Voinaghi, profesori la Colegiul Național „Dragoș Vodă” și la Colegiul Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu-Marmației. Cartea a apărut la Editura ”Valea Verde” din Sighetu Marmației.

Prof. Marius Voinaghi, care a fost și moderatorul evenimentului a declarat: “Cartea noastră are o viață a ei și suntem mândri de ceea ce am realizat. Ne dorim să fie de folos elevilor noștri fără de care nu am fi reușit să fim cine suntem azi și să le aducă multe împliniri”. 

 Cartea este o culegere de teste utile celor care doresc să-și verifice și să-și consolideze cunoștințele de limba română, limba engleză, limba franceză și istorie, rezultatul unei munci care oglindește și surprinde o nevoie, aceea de a face față unor examene de tip grilă de care depinde reușita unui potențial student.

Citeşte mai mult...
 
Maramureş: Sute de posturi din învăţământ vor fi desfiinţate? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 10:19

Proiectul de lege votat de Senatul României referitor la modificarea planurilor cadru – prin diminuarea numărului de ore la cele trei cicluri de învățământ – va avea o influență nefastă asupra învățământului preuniversitar, ducând la reducerea unui număr semnificativ de posturi, avertizează Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Maramureș. Astfel, potrivit calculelor sindicaliştilor, aceste schimbări vor duce la reducerea a aproximativ 25.000 de locuri de muncă în învăţământul preuniversitar din întreaga ţară dintre care 500 doar în judeţul nostru.

• “au uitat că avem clase aglomerate, școli care lucrează în 2-3 schimburi și salariile cele mai mici”

“Recunoaștem în această lege viziunea Ministerului Educației din ultimii ani de a lua în calcul doar nevoile elevilor și constrângerile financiare (costul standard, legea bugetului, încadrarea în buget etc.) fără să țină cont de viziunea oamenilor școlii, a cadrelor didactice și a reprezentanților acestora. Trebuie să amintesc că inițiativa legislativă datează de anul trecut și, la momentul respectiv, în urma intervențiilor Federației Sindicatelor Libere care a făcut lobby la președinția României, în 3 ianuarie, legea a fost returnată Parlamentului. De atunci și până luni, când inițiativa legislativă a fost votată de Senat, în aceeași formă, nu s-a mai vorbit despre acest proiect”, a explicat prof. Ioana Petreuş, preşedintele SLI Maramureş. Potrivit procedurilor, legea poate intra în vigoare în următoarele două săptămâni. 

Citeşte mai mult...
 
Proiect de lege: Profesorii ar putea primi echivalentul a două salarii minime pentru cursuri de pregătire și pentru materiale didactice PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 10:16

Profesorii ar putea primi, anual, echivalentul a două salarii minime brute pentru dezvoltarea personală și pentru materiale didactice, plus cursuri gratuite de formare profesională, conform unui proiect de lege depus în Parlament de mai mulți parlamentari PSD. Sumele necesare vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Educației.

Potrivit proiectului semnalat de portalînvățământ.ro, personalul didactic de predare din învățământul de stat beneficiază anual de două salarii minime brute, din fonduri alocate de la bugetul de stat pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum și pentru achiziționarea de materiale didactice și curriculare necesare procesului instructiv-educativ.

În expunerea de motive se specifică faptul că "pentru susținerea și gestionarea calității actului educațional, pentru menținerea sănătății copiilor este nevoie ca personalul suport, sa beneficieze, o data la 2 ani, de cursuri de perfectionare sau de igiena. In prezent aceste cursuri sunt platite, in cele mai multe cazuri, din fonduri personale”.

Citeşte mai mult...
 
Simulare Evaluare Națională 2019. Luni, elevii din clasele a VII-a și VIII-a susţin proba de limba română PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Martie 2019 12:09

Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019 începe luni cu proba de limba română. Simularea se va desfăşura în perioada 11 - 13 martie, iar la examen vor participa elevii de clasa a VIII-a, care în vară susțin evaluarea națională, şi, în premieră, elevii de clasa a VII-a. Consultă în articol modele de subiecte la limba română pentru Evaluare Națională 2019.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la simularea evaluării naționale. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 nu vor fi trecute în catalog, dar dacă elevii o cer profesorii pot face acest lucru.


Anul acesta, Ministerul Educaţiei vrea să testeze pentru clasa a VII-a o nouă structură posibilă a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020. Astfel, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019, vor conține la Matematică, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi, adică teste grilă. 

Citeşte mai mult...
 
Structura anului școlar viitor a fost schimbată PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Februarie 2019 09:13

Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, a anunțat într-o conferin­ță de presă cum va arăta structura anului școlar 2019-2020 rezultată în urma unei dezbateri publice la care au participat și părinții.
Principala modificare din structura anului școlar viitor este scurtarea semestrului I și dispariția vacanței intersemestriale din luna ianuarie. Potrivit ministrului Educației, în acest mod se va evita “fragmentarea accentuată” a anului școlar. Astfel, semestrul I va începe luni, 9 septembrie, și va avea 15 săptămâni de cursuri. Semestrul II va începe luni, 13 ianuarie 2020, și va avea 21 de săptămâni. Se păstrează, însă, vacan­ța din luna octombrie. Clasele învățământului primar și grupele din învățământul preșcolar vor fi în vacanță în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie. Vacanța de iarnă: 21 decembrie – 12 ianuarie 2020, vacanța de primăvară: 4 aprilie 2020 – 21 aprilie 2020, vacanța de vară: 12 iunie 2020 – 8 septembrie 2020.

Citeşte mai mult...
 
CNDV pe locul 4 si Regele Ferdinand pe locul 6 intr-un top al liceelor din Maramures PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Februarie 2019 11:44

Recent, site-ul admitereliceu.ro a publicat un top al liceelor din toată țara pentru anul 2018. Clasamentul a fost realizat prin ponderea următoarelor medii din fiecare liceu: cea de admitere – 40%, media de la examenul de bacalaureat – 30%, promovabilitatea la bacalaureat – 20%, iar media rezultatelor obținute la olimpiade – 10%.

În județul Maramureș, conform acestor criterii, cele mai bune 10 unități de învățământ liceal sunt:

  1. Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare– scor total 8,67 (admitere – 9,28, bac– 9,08, promovabilitate bac – 100%);

  2. Colegiul Național “Vasile Lucaciu” Baia Mare– 8,34 (admitere – 8,94, bacalaureat – 8,58, promovabilitate bac – 98,43%);

  3. Colegiul Național “Mihai Eminescu” Baia Mare– 7,74 (admitere – 7,83, bac– 8,19, promovabilitate bac – 97,20%);

  4. Colegiul Național “Dragoș Vodă” Sighetu Marmației– 7,20 (admitere – 8,46, bac– 6,68, promovabilitate bac – 81,64%);

  5. Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” Baia Mare– 7,14 (admitere – 7,45, bac– 7,29, promovabilitate bacalaureat – 89,39%);

  6. Liceul Pedagogic “Regele Ferdinand” Sighetu Marmației– 6,72 (admitere – 7,59, bac– 6,40, promovabilitate bac – 79,82%);

Citeşte mai mult...
 
LICEUL TEHNOLOGIC MARMAȚIA, PREMIAT LA COMPETIȚIA EUROPEANĂ ȘCOALA ANTREPRENORIALĂ A ANULUI 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 09 Noiembrie 2018 15:29

Liceul Tehnologic Marmația este premiat ca Școală Antreprenorială pentru implementarea programelor de educație antreprenorială și promovarea acestui spirit de gândire antreprenorial

17 școli primare și gimnaziale deosebite au fost recompensate pentru excelență în educația antreprenorială în cadrul evenimentului Școala Antreprenorială a Anului 2018, care a avut loc pe 7 noiembrie, la Viena (Austria).

Premiile Școala Antreprenorială a Anului – The Entrepreneurial School (TES) Awards reprezintă o recunoaștere anuală acordată de către JA Europe, care promovează un cadru pentru susținerea și motivarea instituțiilor de învățământ, directorilor de școli și profesorilor din Europa și sensibilizarea acestora în legătură cu beneficiile programelor de educație antreprenorială.

Citeşte mai mult...
 
Repartizarea pe posturile titularizabile PDF Imprimare Email
Joi, 26 Iulie 2018 09:25

Începând de ieri, 25 iulie, şi până vineri, 27 iulie, la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare, au loc şedinţele de repartizare a cadrelor didactice pe posturile disponibile pentru anul şcolar viitor.
Potrivit Calendarului mobilităţii personalului didactic de predare, astăzi, de la ora 9, se derulează etapa de repartizare a candidaţilor cu media minimum 7 pe posturile didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată (titularizabile). Pentru anul şcolar 2018-2019, în judeţ sunt disponibile 108 de posturi titularizabile. Iată câteva exemple: Arte – 28, Învăţător (limba română) – 16, Educaţie fizică şi sport, pregătire sportivă de specialitate – 11, Educatoare – 8, Educaţie fizică şi sport – 4, Palate şi cluburile elevilor – 4, Învăţător (limba maghiară) – 3, Învăţământ special – 3.

Citeşte mai mult...
 
BACALAUREAT 2018 – 3.500 de candidați din Maramureș dau astăzi proba scrisă la Limba și Literatura Română PDF Imprimare Email
Luni, 25 Iunie 2018 09:03

Proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a fost programată în centrele de examinare din România în cursul zilei de luni, 25 iunie.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat s-au înscris circa 3.500 de candidaţi în Maramureş, care vor susţine probele în 11 centre de examinare. Anul trecut, procentul de promovabilitate era de 66,33 % la nivelul judeţului Maramureş. Patru elevi au luat nota zece şi două licee au înregistrat procent 0 de promovabilitate.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română – Ea)

Marţi, 26 iunie – Proba la Limba si literatura maternă – Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului – Ec)

Vineri, 29 iunie – Probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact