logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Advertorial


A fost lansat site-ul Episcopiei greco-catolice de Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Martie 2016 21:24

Vineri, 25 martie 2016, când Biserica sărbătorește „Bunavestire”, Episcopia greco-catolică de Maramureș a lansat site-ul oficial eparhial: www.episcopiamm.ro.

Site-ul își propune să fie o oglindă a întregii Eparhii și un instrument prin care fiecare parohie, protopopiat, asociație, departament să se comunice celor care-iurmăresc activitatea prin intermediul internetului.

Este un site care reunește istoria și activitatea tuturor realităților ce alcătuiesc Eparhia greco-catolică de Maramureș.

Se adresează tuturor persoanelor care sunt interesate de istoria și activitatea Bisericii greco-catolice din Maramureș.

Configurat în opt secțiuni principale – acasa, episcopul, eparhia, curia, viața eparhiei, comunicare, stiri, contact – site-ul și-a propus să fie cat mai cuprinzător și mai explicit, totodată. De aceea, fiecare secțiune cuprinde diverse submeniuri, care facilitează accesulnavigatorilor la informațiile pe care le caută.  

Platforma este una full CMS și designul responsive, care se adaptează la orice rezoluție de dispozitiv: desktop, tablete și telefoane mobile. Conținutul este optimizat pentru utilizarea browser-elor: Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, Safari, precum si pentru toate dispozitivele mobile. Secțiunea NewsLetterdă posibilitatea navigatorilor de a se abona pentru a primi direct pe e-mail știrile care vin postate pe site.

Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Iunie 2016 09:53
Citeşte mai mult...
 
Periplul lotului national de box al României prin Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Mai 2015 20:23

Sloganul marelui pugilist român, actualul președinte al Federației Române de Box, Leonard Doroftei ”Nu fi violent, fii inteligent” a fost interfața Lotului Național de Box Juniori, pe parcursul întregii șederi în Sighetu Marmației.

Între 13 și 15 mai 2015 printre alte evenimente cu rezonanță internațională, orașul Sighetu Marmației  a fost gazda Lotului Național de Box Juniori în drumul lor spre Campionatul European de Box, care  se desfășoară în orașul Lviv din Ucraina.
Sloganul  Nu fi violent, fii inteligent  al marelui  pugilist Leonard Doroftei  și-a găsit corespondent în realitate prin persoana  domnului Mihai LAURUC, un alt fost pugilist, prieten bun cu DOROFTEI, Președinte al Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România, sub patronajul cărora a decurs periplul Lotului Național de Box al României prin Maramureșul Istoric.

Ultima actualizare Joi, 21 Mai 2015 06:38
Citeşte mai mult...
 
Carmen CHINDRIȘ a devenit "ambasador" al României, în special al Maramureșului istoric, în Serbia PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Șiman   
Duminică, 10 Mai 2015 21:31
Ce înseamnă să fii rutean?  Să nu ai o țară a ta, dar să te simți acasă peste tot în lume.
Chiar dacă în prezent rutenii subcarpatici nu au o țară a lor, aceștia sunt unul dintre cele mai vechi popoare a căror origini sunt datate încă din sec. I. 
Pe ruteni îi caracterizează bunătatea, ospitalitatea, iubirea.
Sunt nascuți cu un suflet bun, cu bun simț, respect, credință și dragoste, iubire față de aproapele lor.
 Acest lucru a fost reconfirmat de membrii delegației Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România și Ucraina care recent s-a aflat în Serbia.
Ultima actualizare Luni, 11 Mai 2015 09:42
Citeşte mai mult...
 
Eroul rutean Vasile ROMANYUK a trecut de partea celor drepți PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 21:16
Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România este alături de familia îndurerată a eroului rutean Vasile ROMANYUK, veteran de război din Rona de Sus, Maramureș. 
Vasile Romanyuk a fost un membru marcant a comunității rutene bucurându-se de apreciere și respect din partea acesteia.
 
Acesta și-a dedicat cei 93 ani de viață militând pentru recunoașterea drepurilor și libertăților rutenilor subcarpatici, dând dovadă de dăruire în tot ceea ce a intreprins.
A fost unul dintre cei mai buni și apreciați meșteri, constructor de cuptoare de copt pâine în stilul tradițional rutean.
De pe urma trudei sale s-au bucurat multe generații, cuptoarele create de acesta dau și în prezent pâinea cea de toate zilele pentru rutenii subcarpatici și nu numai.
El s-a remarcat prin eroismul de care a dat dovadă în perioada celui de - al Doilea Război Mondial, a fost decorat și a primit mai multe disticții.
Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 22:28
Citeşte mai mult...
 
Un Revelion exploziv la Ruscova PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 22:55

Intrarea în noul an  pe rit vechi a fost una a parte pentru cei din Ruscova. Aceștia au avut parte de o sărbătoare pe care cu sigurantă nu o vor uita curând. Primarul Ioan TURCSIN a fost principalul "vinovat".
Acesta împreună cu Consiliul Local, UNIUNEA RUTENILOR SUBCARPATICI din ROMÂNIA și Casa de Producție Moon Light au pus la cale un mega eveniment care s-a derulat pe șcena căminului cultural din localitate. 

Pe șcenă au urcat nume sonore care s-au întrecut prin interpretarile lor de excepție și au încântat publicul prezent într-un număr foarte mare.
Sala căminului cultural la un moment dat a rămas fără aer din cauza unui număr record de spectatori.

Ultima actualizare Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 23:29
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior111213141516UrmătorSfârşit »

Page 15 of 16

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact