logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


IMPORTANTE
ACTUALIZARE: Imbecilizarea maselor (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Luni, 28 Iulie 2014 06:14

I shall continue to do what I think is right whether anybody likes it or not.” – Harry S. Truman, al 33-lea președinte al Statelor Unite.
 
Pentru ca oamenii să fie fix buni de exploatat, ei trebuie să fie aduși la un nivel de înțelegere cât mai jalnic, așa încât să fie ușor de manipulat. Cu cei care sunt mai culți și mai raționali, în principiu nu îți merge așa de ușor să faci ce vrei. Nu e atât de ușor să îl pui în patru labe, să îi iei banii, să îl pui să muncească pentru tine. Trebuie omul pregătit pentru asta, trebuie imbecilizat, trebuie îndoctrinat religios. Așadar, este nevoie de implementarea unor programe de imbecilizare a maselor.
 
Canalele de televiziune au devenit forțe de răspândire a inculturii. Vezi numeroase emisiuni despre zodii, numerologie, astrologie, medicamente minune care vindecă absolut orice boală, Bucegii construiți de daci și alte aberații ale mișcării dacopaților, și te mai întrebi de unde sunt atât de mulți imbecili? Împarți oamenii în 12 categorii numite zodii și le zici la fiecare la ce să se aștepte în ziua, luna, anul care urmează: fecioarele, atât fete cât băieți, indiferent de vârstă și orice altceva, vor avea norocul cu berbeci și tauri care să le/ îi treacă în altă zodie. Niște țigănci parfumate se uită în cărți de joc să facă previziuni despre viitorul unui cuplu de moment al unui gigolo și a unei curve care sunt mari staruri mediatice ale vieții mondene. La o emisiune politică pe un canal de știri, niște dame de companie care se auto-denumesc “astrologi”… “calculează” efectele lui Jupiter retrograd în Pisces asupra alegerilor prezidențiale care urmează, arătând că astrele îl vor ajuta pe unul numit X; și culmea, astfel de lucruri sunt luate în serios de moderatori cretini care nu au un nivel de înțelegere mai ridicat decât o găină. Este doborât un avion pe data de 17 și urmează analizele unui “numerolog” care vede legături mistice între data când a început avionul să zboare, ce numere avea inscripționate șamd… și turme de cretini îl ascultă cu admirație.
Ultima actualizare Duminică, 03 August 2014 15:43
Citeşte mai mult...
 
Ernest Hemingway – Povestire africană PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Sâmbătă, 12 Iulie 2014 08:19

Hemingway a fost întotdeauna apropiat de sufletul meu, bănuiesc că așa va și rămâne. Fiecare dintre noi avem stilul nostru, nevoile sufletești și simțiri care ajung să se întrepătrundă cu cele ale unor ființe asemănătoare… de azi sau care au trăit în alte vremuri. Hemingway atrage atenția nu doar prin Bătrânul și Marea… și Premiul Nobel pentru Literatură, ci prin multe scrieri care au capacitatea să te transpună altundeva, poate să te și transforme. Cele două volume din cartea “The Complete Short Stories of Ernest Hemingway” (apărută în română în 1993 cu titlul “Nimeni nu moare niciodată”) adună postum diferite scrieri, povestiri fără relații de continuitate unele cu altele; unele au rămas neterminate, altele au fost utilizate în lucrări de amploare mai mare. Mai multe dintre ele au ca temă războiul, uciderea oamenilor de către oameni. Sunt și altele. De remarcat în volumul 2 este cea cu titlul “Tărâmul ciudat” un story al interrelației unui bărbat cu o tânără și prezentul și trecutul lor…, un sentiment care ne devine cunoscut unora, poate. “An African Story” – “Povestire africană” îmi este cel mai apropiat mie, din ceva motive greu de definit.
Citeşte mai mult...
 
Intalnire cu Occidentul: Interviu cu sigheteanca Gesina Havrileak - “Sa supravietuiesti singur intr-o tara straina iti creste mult increderea in tine.” PDF Imprimare Email
Scris de Roxana Mironescu   
Vineri, 04 Iulie 2014 18:33

Gesina Havrileak este o tanara sigheteanca, in varsta de 25 de ani, pasionata dintotdeauna de limbi straine. A absolvit Colegiul National ‘‘Dragos Voda’’ in anul 2008 la sectia de filologie- engleza intensiv, iar dupa 6 ani petrecuti la Timisoara, Bruxelles, Amsterdam si Londra, vorbeste despre viata de student si experienta pe care a acumulat-o in domeniul academic, profesional si personal.
Acest interviu a fost realizat de Roxana Mironescu in cadrul proiectului ‘’Intalnire cu Occidentul’’. 
 
Ai studiat Limbi Moderne Aplicate la Universitatea de Vest din Timisoara. De ce ai ales sa pleci in strainatate cu o bursa Erasmus? In ce tara ai plecat si ce anume ai studiat acolo? 
Am studiat la UVT Timisoara, unde m-am specializat in traduceri, engleza-franceza, avand ocazia sa mai studiez alte limbi straine in paralel. Am ales olandeza, germana si rusa. Pasiunea pentru limbi straine m-a facut sa aleg sa studiez mai departe olandeza, si am ales sa fac asta in cel mai potrivit loc, Olanda. Am avut sansa sa primesc o bursa Erasmus, iar in Amsterdam am studiat mai departe engleza si franceza, fiind obligatorii pentru a se potrivi cu studiile din tara, si olandeza optional. 
Citeşte mai mult...
 
815 ani de la prima atestare documentară a Maramureşului (1199) (Articol de Teofil Ivanciuc) PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Miercuri, 18 Iunie 2014 18:33

Anul acesta se împlinesc 815 ani de la prima atestare documentară cunoscută a Maramureşului, fapt care nu a fost până în prezent consemnat ori sărbătorit de vreuna dintre instituţiile administrative, culturale sau muzeistice din judeţ.
    Atestarea respectivă a fost cuprinsă într-o diplomă donatară emisă de regele Ungariei, Emeric, care i-a oferit comitelui Laurenţiu posesiunea Bakha din comitatul Sopron, în semn de recunoştinţă pentru mai multe slujbe credincioase efectuate de acesta, doar serviciul legat de Maramureş fiind detaliat explicit: 
    „...atunci când ne-am dus la vânătoare în Maramureş şi în timpul vânătorii, calul nostru alergând cu iuţeală, a căzut cu noi şi s-a întâmplat ca piciorul nostru să rămână în scară, comitele Laurenţiu venind pe neaşteptate ne-a scăpat pe noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, de o moarte atât de ruşinoasă şi amară şi a fost rănit atât de rău de acel cal, încât în cele din urmă a suferit pierderea unei mâini” (din Documente privind istoria României. C. Transilvania. Veacul XI-XIII. Vol. 1 : 1075-1250, Editura Academiei R.P.R., Bucureşti, 1951, pag. 16-17).
Ultima actualizare Miercuri, 18 Iunie 2014 18:39
Citeşte mai mult...
 
Din Nord în Nord! Interviu cu Cristi Leordeanu. În căutarea sighetenilor din... diaspora (Autor Ion Maris) PDF Imprimare Email
Scris de Ion Maris   
Joi, 05 Iunie 2014 22:45

Pe sigheteanul Cristian Leordeanu nu-l cunosc foarte bine. Ne-am întâlnit, cred, de două - trei ori, la câteva acţiuni culturale şi-am schimbat foarte puţine cuvinte. Cu toate astea despre el am auzit foarte multe lucruri interesante, de la foştii lui colegi şi prieteni, fiind considerat un sighetean ce face cinste comunităţii din care a plecat în… lume. În acest moment locuieşte în Norvegia, fiind căsătorit tot cu o sigheteancă şi având amândoi joburi provocatoare în Oslo. La o întâlnire recentă de la Sighet, de fapt un gen de conferinţă de presă, la care am participat mai multe persoane şi care a avut loc în luna mai, (subiectul fiind proiectul din acest an al Festivalului “Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, promovat de Peter Hurley), am obţinut promisiunea lui Cristi de a-mi răspunde la câteva întrebări, curios fiind de traseul lui educativ – profesional ce a “legat”, în final, Sighetul din Nordul României, de Oslo, din Nordul Europei.

Discuţia noastră s-a materializat într-un interviu care continuă seria de căutări a sighetenilor realizaţi social, profesional, din diaspora.

Ultima actualizare Vineri, 06 Iunie 2014 08:25
Citeşte mai mult...
 
Europa cu… barbă (editorial de Ion Maris) PDF Imprimare Email
Scris de Ion Maris   
Luni, 02 Iunie 2014 15:21

Europa, bătrâna doamnă Europa, nu arată deloc bine. Nu mai ştim ce este, cum ar trebui să arate, brusc n-o mai recunoaştem... i-a crescut barba!
 
Spectatorii Eurovision-ului n-au glumit, au exprimat percepţia lor asupra Europei, aceasta este imaginea actuală. Ce ironie… până şi reprezentantul sau reprezentanta Austriei (umbră a fostului Imperiu), nu are identitatea clasică, nu mai este modelul recognoscibil... totul s-a schimbat... Europa cea trecută cu fruntea sus prin milenii şi-a atins apogeul, şi din păcate e pe cale să-şi piardă blazonul.
 
Europa suferă şi va suferi transformări ciudate, care o pot chiar ucide. Putem oare să intuim cu luciditate ce ne poate oferi doamna noastră în viitorul apropiat?... pentru că pe termen lung e imposibil de făcut proiecţii, ar putea fi doar nişte capricioase şi pseudo-savante aprecieri.
Citeşte mai mult...
 
Ecologie cu iubire – Moare Mișcarea de Mediu sau se Transformă? PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Duminică, 01 Iunie 2014 16:55

Tinde oare să moară mișcarea de mediu, sau doar se transformă? În nimic? Sau în ceva mult mai profund decât puteau mizerabile finanțări & proiecte să spere să creeze vreodată? Au fost oare finanțările atât de perverse încât au devenit apte să deturneze atenția de la marile întrebări, orientând mișcarea de mediu către nisipuri sterile și către mlaștini din care nu exista ieșire? A reușit mișcarea de mediu, sub forma unor efecte colaterale, favorizarea dezvoltării unor creiere preocupate la modul serios de subiect?
 
Lucruri bune se întâmplă. Sau nu. Criza moral-financiară prin care trecem sau ne afundăm, tinde să căsăpească vaste domenii, iar cultura, societatea civilă, ecologismul sunt printre primele care devin muribunde, cel puțin în formele manifeste, cele vizibile la suprafață. Dacă ceva se distruge la prima adiere a vânturilor rele, înseamnă că nu avea de fapt viață, ci era oarecum artificial întreținută, era pe aparate…? Dacă poate rămâne vie, înseamnă că există susținere, iar cel mai concret și mai palpabil suport poate să fie investirea vieții noastre umane, a celor care credem în ideile respective. Ecologia, ecologismul, pretinde viața celor care cred în viață. Așa cum filosofii Greciei antice nu cereau bani pentru activitatea lor intelectuală, și nu își doreau bijuterii cu care au fost înhumate făpturi mai paupere pe planul înțelepciunii… la fel au ocazia și ecologii & ecologiștii perioadei actuale.
Citeşte mai mult...
 
28 Weeks Later – între ficțiune și realitate (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Miercuri, 28 Mai 2014 21:35

Care este realitatea biologică la nivelul virusurilor, ce magnitudine potențială pot avea efectele societale ale unor entități virale, și cărui risc îi este expusă civilizația umană pe termen scurt, mediu și lung? Care este percepția publică și interesul nostru față de acest subiect? 28 Weeks Later este un film despre un virus, contaminare, biohazard, bazat pe o oarecare înțelegere a efectelor potențiale ale unui agent biologic activ și ucigător; 2007, coproducție britanico-spaniolă. Izbucnirea unei masive epidemii mortale, populația umană a Marii Britanii este eradicată de un virus al turbării. În 5 săptămâni, cei infectați au murit de foame. Case goale, străzile neumblate, mașini și vapoare lipsite de sens… fără mișcare. Impresionante peisaje ale locurilor care au devenit brusc lipsite de viață umană. După 8 săptămâni zona este declarată ca fiind relativ sigură; după 28 de săptămâni începe repopularea sub control militarizat american. Sosesc avioane cu imigranți, cu oameni care urmează să locuiască în zona centrală din Londra, curățată; restul este încă plin de rămășițele celor care erau înainte pe aici, plus șobolani și risc de contaminare.
Citeşte mai mult...
 
Despre centrul de informare turistică din Sighetul Marmaţiei (articol de Teofil Ivanciuc) PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Miercuri, 28 Mai 2014 07:15

S-a aprobat proiectul european pentru înfiinţarea „Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sighetu Marmaţiei”. Acesta va costa aproximativ 200.000 euro, va ocupa 175 mp şi va fi construit în Piaţa Libertăţii pe locul WC-ului public (care acoperă doar jumătate din suprafaţa respectivă şi este subteran), micşorând apreciabil spaţiul verde din zona fostului Cinema, în vederea „îmbunătăţirii aspectului arhitectural al zonei” (conform edililor locali)!

Câteva opinii referitoare la acest subiect:

Ultima actualizare Miercuri, 28 Mai 2014 14:35
Citeşte mai mult...
 
Blog-storming (articol de Iulia - Dora Maris) PDF Imprimare Email
Scris de Iulia - Dora Maris   
Sâmbătă, 24 Mai 2014 15:38

În ultima vreme anumiţi cetăţeni, mai mult sau mai puţin intelectuali, folosesc scrisul, blogăritul, pe post de terapie pentru cititori. Sarea şi piperul sunt constituite mai ales de comentariile (ne)moderate ce pot împinge terapia spre marketing. 
Scrisul e un fel de psiholog super - tehnologizat, căruia îi expui problemele şi care ţi le rezolvă prin like-uri şi share-uri, şi nu în ultimul rând prin (im)pertinentele observaţii. Pentru cei incărcaţi de energii latente soluţia e facilă, având un instrument de război şi agitaţie în orice moment al zilei. Vizibilitate şi promovare.... problemele fiecăruia solubilizându-se sau facându-se mai eterogene în raport cu restul vieţii personale. Blogăritul aduce a pagină de jurnal, un fel de alter persona cu un modus operandi diferit uneori de cel al titularului. Şi totuşi, lumea virtuală, face parte din necesarele clişee ale lumii noastre.
Citeşte mai mult...
 
Shalom! (articol de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 19 Mai 2014 17:40
Un cuvânt pe care l-am auzit des în ultimele zile. Un cuvânt, o urare de o mare generozitate, care înseamnă „pace” şi mult mai mult decât atât. În acelaşi timp este o urare de sănătate, linişte, prosperitate, armonie şi linişte sufletească.
 
Au trecut 70 de ani de la deportările din Sighet…Să ne întristăm c-a fost? Să ne bucurăm că nu mai e posibil? La comemorarea aceasta au venit rudele celor pentru care viaţa numai viaţă nu s-a putut numi. Oraşul nostru i-a primit cu braţele deschise pe evreii din întreaga lume care au participat la comemorarea rudelor lor deportate spre lagărele naziste. Evreii au supravieţuit celei mai mari pedepse care se putea abate asupra unui popor. Au supravieţuit şi urmaşii celor de-atunci au învăţat ceva. Amintirile  grozăviilor războiului mondial au lăsat urme adânci pe chipurile oamenilor. Urme pe care le-am întrezărit şi pe chipurile celor de-acum, nenăscuţi acum 70 de ani. Îmi vine în minte prima întrebare pe care mi-o pun mie şi o adresez oricui:
- istorisirile celor care au auzit din relatările rudelor sau din consemnările istorice pot să doară la fel de mult ca amintirile vii ale celor care au fost atunci, acolo?
Ultima actualizare Luni, 19 Mai 2014 18:18
Citeşte mai mult...
 
Vocea României din... Parlamentul European (PE) (editorial de Ion Maris) PDF Imprimare Email
Scris de Ion Maris   
Joi, 15 Mai 2014 14:49

S-au dus nişte luni şi din anul 2014 şi s-au tot dus şi mulţi români din ţară. Se pare că peste 3,5 milioane de concetăţeni de-ai noştri au părăsit după ´89 corabia, dar, nu s-au lăsat duşi cu pluta.

În lunile astea „consumate” din viaţa noastră s-au acutizat  şi „polemicile” din bătăliile multilaterale interne, asezonate fiind şi cu nou-apărutele conflicte internaţionale. Am asistat la pledoarii pro sau contra intenţiilor hegemoniste ruse şi ne-am ghemuit orgoliile în umbra atotputernicului NATO.

 Simbolic, aşteptările începutului de an au vizat starea de… mai... bine. Înaintând, încetişor, în profunzimea noului an, constătam, inevitabil, că lucrurile bune mai au de aşteptat până la anu’ sau cine ştie cât iar cele rele îşi încep asaltul nemilos, însoţite chiar de „credibile” argumente.

Citeşte mai mult...
 
Omul și 100 de Clone Umane (Dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Peter Lengyel   
Miercuri, 14 Mai 2014 11:21

Încă un subiect aparte, dur și controversat, mai ales din cauze ale aspectelor etice/ morale, medicale, de drept de a transmite genele în generația viitoare, contexte complicate fie ele privite din punct de vedere secular ori din variate abordări religioase. Au fost oare realizate clone umane? În 1998, la Advanced Cell Technology din SUA, un nucleu de celulă somatică din piciorul unui om a fost introdus într-un ovul de vacă din care nucleul a fost extras; un embrion a început să se dezvolte, dar a fost distrus la vârsta de 12 zile. În ianuarie 2008, dr. Samuel Wood și Andrew French, cercetători de la Stemagen, o companie de biotehnologie din California/ SUA, au anunțat că au creat 5 embrioni umani, prin transferarea de nuclee din celule din piele donate de cercetători, în ovule umane din care nucleul a fost îndepărtat; embrionii au fost lăsați să se dezvolte până la stadiul de blastocist, după care au fost supuși unor studii care au dus la distrugerea lor. Un articol recent al lui Alice Park, apărut în Time în 17 aprilie 2014 are titlul: Researchers Clone Cells From Two Adult Man. Deci… suntem pe aproape, clonăm… lăsăm să se dezvolte embrionii o vreme, apoi îi ucidem. Ne jucăm… cu știința, cu fenomenul viului uman… facem pe zeii… sau?

Citeşte mai mult...
 
Outbreak între ficțiune și realitate (Autor: Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Luni, 12 Mai 2014 08:15

Virologi, oameni contaminați care cad rând pe rând, interese militare și contexte sufletești umane. Sunt subiecte dificile astea, la contactul între dorințele și speranțele noastre și realitatea biologică pe care o înțelegem atât de puțin… HIV, Ebola șamd. “Îți place simplitatea unui virus infinit mai puțin complex decât noi dar care ne doboară?” Au fost realizate destule filme bazate pe ideea corectă din punct de vedere conceptual că undeva în zone ale junglei sau altor locuri similare (dar și în locuri mult mai apropiate de noi) există destule forme biologice, care dacă ajung să contamineze ființele umane pot avea efecte virale mortale, devastatoare pentru societate. Interesant este de analizat cam cum percep oamenii actuali acest subiect vital.
Citeşte mai mult...
 
Russia, Yesterday, Today, Tomorrow (Articol de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Sâmbătă, 10 Mai 2014 15:46

9 mai 2014. Moscova, Piața Roșie: 11.000 de militari, 150 de vehicule terestre de război, 69 de aparate de zbor ale armatei. Plus Putin, ceea ce este și mai dur. O combinație impresionantă, recunoscută ca atare și în mass media din vest… care poate vedea și înțelege perfect în engleză cele prezentate pe Russia Today… Timp de o oră se face un fel de update de imagine asupra forței politico-militare rusești, într-o perioadă când subiectul este de actualitate. Rușii și ceilalți oameni ai Planetei au ocazia să își facă o impresie vizuală cam cu cine ai de a face: cam ce trecut, ce prezent și mai ales ce viitor are dihania asta? Îți poți închipui cam câți oameni vor vedea azi acele imagini? Ce semnificație globală are o asemenea prezență mediatică… ce dă impresia de forță și ordine impecabilă, putere politică într-o lume terfelită de variate crize, mizerii și manifestații de durere locală?
Citeşte mai mult...
 
Cerbii din Igniș (Autor dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Duminică, 27 Aprilie 2014 08:02

Ai văzut cerbii care stăteau liniștiți spre seară, idilic la margine de pădure, în poiana care părea poleită cu raze portocalii ale unui soare de aur? Ai remarcat cât de splendid este acel cerb uriaș, cu coarnele sale impunătoare, câtă frumusețe are animalul liber și sălbatic? Prin septembrie-octombrie – boncănit de cerb, ai auzit câtă vigurozitate a dorinței de a exista, ai perceput câtă hotărâre de a persista în timp? Se mai poate vedea azi așa-ceva? Vor avea ocazia oamenii viitorului să admire cerbul sălbatic, sau vor privi cu ochi sticloși… niște poze. Ori nu contează, nimic nu mai contează, tot ce este bun prin Carpați trebuie să fie ucis, trebuie să dispară.

Îl cunosc de 3 decenii. A umblat mult prin locurile acestea, are o experiență de viață de peste 80 de ani, credibilitate și autoritate, cunoaștere relevantă în domeniu… vânătoarea care îl pasiona cândva: biologul József Béres își amintește de trecutul în care pe Platoul Vulcanic Igniș erau circa 300 de cerbi; la o goană au văzut și 80 de cerbi; pe vremea aceea, erau plantații întinse, unde se simțeau bine. Pe vremurile când funcționa încă trenulețul forestier, se puteau vedea iarna și grupuri de 30-40 de cerbi pe Platoul Vulcanic; tot iarna, când zăpada era mai mare în zona mai înaltă, coborau de pe platou spre zonele depresionare; veneau și pe dealul Solovan de lângă Sighet, mai ales femele și exemplare tinere; erau și pe la Șugău, Bârlan, Agriș, Săpânța. Pe la Piatra Tisei era și boncănit, dar mult mai puternic era cel pe la Pleșca, Vidrișca, unde răsuna pădurea; interesant este că boncăneau și în lunca râului Tisa, mai sus de Teceu. Anual erau vânate legal circa 12-15 exemplare, la care se adaugă un număr necunoscut de indivizi braconați. Acum rar mai vezi câte o urmă de cerb. Totodată, în Igniș numărul lupilor este și el foarte mic, rar se mai aude să fie luată câte o oaie de la careva stână; râsul este aproape inexistent.

Ultima actualizare Duminică, 27 Aprilie 2014 08:13
Citeşte mai mult...
 
inspirăm. expirăm. (Articol de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Joi, 17 Aprilie 2014 08:00

Ni se întâmplă, viața. Uimitor, existăm cumva, și uneori ne este bine. Inspirăm. Expirăm. Aparent ne concurăm între noi ca ființe biologico-sociale, dar pe alte planuri care pot conta și mai mult nu avem cum să ne comparăm măcar, la modul real… chiar nu avem cum… că suntem prea diferiți, o ființă intelectual-sentimentală unică într-o situație irepetabilă. Omul este o devenire rațional-sentimentală; este o călătorie inițiatică a copilului care se naște, a tânărului… a umanului în diferitele momente ale existenței sale eminamente temporare. Nu doar trupul, dar mai ales sufletul nostru este în permanentă transformare, sub influențe de te miri unde. Pare că există perioade de dezvoltare intelectuală – progres al înțelegerii raționale, parcurgerea unor cărți-relevante și a unor “școli”, și etape de copleșitoare sentimente, cel puțin la fel de importante; din câte pare, omul nu poate să fie concomitent implicat în ambele. Învățăm, iar fiecare experiență vitală are costurile ei… care mai de care… Interacționăm cu suflete și intelecte ale celorlalți, și rareori pare că ne înțelegem… câteva momente. Dezvoltăm contacte rezonabil de funcționale. Mai mult decât atât, uneori ne iubim. În felul nostru, unic. Dar, E prea tânără. E imposibil să dureze. E prea devreme, e prea târziu. Ce mai vrem? Speranțe! Soren Kierkegaard zice: “Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced.” Inspirăm. Expirăm.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 13

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact