logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


IMPORTANTE
Interviu cu scenograful si designerul sighetean Jeremias Bianca Imelda PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 19 Februarie 2011 08:02

Jeremias Bianca Imelda este o sigheteanca ce a cunoscut performanta si succesul in scenografie si design insa in orasul natal este foarte putin cunoscuta, acesta fiind motivul pentru care am provocat-o pe Bianca la dialog deoarece consideram ca trebuie sa ne cunoastem cat mai multe din valorile ce le-a dat orasul nostru.  

 Dani Godja: Intai de toate, cine este Jeremias Bianca Imelda si ce ne poti spune despre tine?

Bianca Jeremias: Ahh...Nici nu stiu...avem o gluma cu colegii de la teatru “everybody loves Bianca”, evident n-o fi chiar asa...dar oricum suna bine...

Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Februarie 2011 08:02
Citeşte mai mult...
 
Descoperirea Maramureșului PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Peter Lengyel   
Luni, 14 Februarie 2011 20:20
Europa noastră se dorește a fi o societate bazată pe cunoaștere, și nici nu are altă opțiune în fața presiunilor venite din alte zone ale Lumii globalizate. Definirea corectă a particularităților și a avantajelor competitive ale oricărei regiuni stă la baza succesului (sau insuccesului) comunității umane din acea zonă.

Descoperirea Maramureșului duce la revelarea unei nestemate unice? În actualul context al “gândirii globale și acțiunii locale” există oportunitatea și șansele reale de reușită pentru tinerii intelectuali care devin implicați în Descoperirea Maramureșului. Devenind parte a acestui program ideatic, îți definești un laborator perfect, numit Maramureș: atractiv și relativ puțin explorat, ascunzând nenumărate necunoscute și ocazii de a crea cunoaștere! Performanțele în cercetarea, înțelegerea, promovarea/ publicarea acestuia devin o excelentă carte de vizită pentru a intra cu fruntea sus în comunitatea regională și internațională a elitelor intelectuale. Pentru cei care au capacitatea…
Ultima actualizare Luni, 14 Februarie 2011 20:36
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu prof. Marius Voinaghi (Societatea Academica “Gheorghe I. Bratianu”) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 13 Februarie 2011 19:07

Intrucat in data de 12.02.2011 a avut loc un eveniment important pentru Societatea Academica “Gheorghe I. Bratianu” filiala Sighet, am avut un bun motiv sa-l provoc pe domnul profesor Voinaghi Marius, presedintele executiv al asociatiei, la un dialog foarte interesant despre trecutul, prezentul si viitorul acestui grup academic dar si despre diverse alte subiecte.

Dani Godja: - Buna ziua, domnule profesor. Azi a avut loc Adunarea Generala a Societatatii Academice “Gheorghe I. Bratianu” filiala Sighet. Care a fost motivul acestei intalniri?

Marius Voinaghi: - Buna ziua. Potrivit statutului asociaţiei noastre,  Consiliul de Conducere a convocat Adunarea Generală anuală cu un dublu scop:  de prezentare a unui succint bilanţ pentru anul 2010 şi de  creionare a planului  de acţiune pentru anul în curs. Consider întâlnirea de azi, la un an de mandat, drept o reuşită. Cârcotaşii ne şi vedeau îngheţaţi în poiect, morţi din faşă...

Ultima actualizare Duminică, 13 Februarie 2011 20:25
Citeşte mai mult...
 
FOTO & VIDEO: Prima editie din "Dialogul Artelor" i-a adus impreuna pe Amalia Lumei, Raluca Michnea, Ion Bledea si Ovidiu Pecican PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 31 Ianuarie 2011 20:59

Editura "Valea Verde" a organizat azi, 31 ianuarie 2011, de la orele 14:00, la sala Radio Sighet prima editie din seria de evenimente culturale "DIALOGUL ARTELOR". Evenimentul a constat in lansarea volumului "Mituri publice, mitologii cotidiene. Polemici" semnat de catre Ovidiu Pecican, vernisajul expozitiei de fotografie semnata Amalia Lumei Pecican, vernisajul expozitiei de sculptura Ion Bledea si un moment muzical cu tanara violonista Raluca Michnea ce a intepretat exceptional „Balada” lui Ciprian Porumbescu. Sala Radio Sighet s-a dovedit din nou o gazda excelenta pentru evenimentele culturale sighetene, iar sala a fost arhiplina. Evenimentul a fost mediat de catre dr. Dorel Todea, (director coordonator Radio Sighet) alaturi de care au mai intervenit Johnny Popescu (Radio Sighet & Informatia Zilei), Cristi Fernea (Libraria Luceafarul) si Ion Maris (editura Asoc. "Valea Verde"), alaturi de Amalia Lumei Pecican, Ion Bledea si Ovidiu Pecican iar la final publicul a fost provocat la dialog. Aceasta prima editie a Dialogului Artelor a fost un imens succes care ne confirma ca Sighetul creste foarte mult din punct de vedere cultural, tendinta aceasta fiind observabila constant in ultimii trei ani.

Ultima actualizare Marţi, 01 Februarie 2011 10:41
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu prof. univ. dr. Ovidiu Pecican PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 27 Ianuarie 2011 17:31

Ovidiu Pecican este profesor universitar cu un doctorat in istorie la Facultatea de Studii Europene - Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. Lansarea volumului "Mituri publice, mitologii cotidiene. Polemici" ce va avea loc pe 31 ianuarie 2011 la Sala Radio Sighet a fost un bun prilej pentru mine sa-l provoc pe domnul Ovidiu Pecican la un dialog care s-a dovedit (asa cum ma asteptam) unul foarte interesant si captivant. Lectura placuta!

Dani Godja: - Pe 31 ianuarie 2011 o sa lansaţi chiar în Sighet volumul „Mituri publice, mitologii cotidiene”. Ce ne puteţi spune despre acest volum si ce consecinţe culturale credeţi că o să aibă în rândul intelectualităţii româneşti această colecţie de polemici?

Ovidiu Pecican: - S-a alcătuit aproape singur și de la sine, în decursul anilor adunându-se diversele texte în care am socotit potrivit, de-alungul timpului, să mă disociez de opiniile susținute, după mine, cu prea multă ușurință și cam fără temei, ba de unul, ba de altul. Sigur că, deși românul nu te crede când lauzi – prea sunt lăudați, din pur conformism și interes, ba politicienii, ba șefuleții mai mici, ba inșii de la care vrem să obținem ceva (Gabriel Liiceanu a și inventat un nume pentru acest gen de tămâieri, le spune „exerciții de admirație”!) -, este suspicios și când critici. Marele succes îl ai când numai când înjuri, scuipi și dai cu piciorul! Dar aici nu facem excepție, suntem la fel ca alte popoare care adoră circul; o moștenire a antichității romane, când lumea vrea panem et circenses. Ei bine, în volumul meu, textele sunt dezbateri în contradictoriu, dueluri cu spada între seniori, nu ciomăgeli joase între lachei. Există un soi de respect față de adversar, chiar și atunci când încerci să îi găurești turul nădragilor. Cred că marele atribut al cărții este că e plină de umor și că, pe ici, pe acolo, mai dezumflă ceva din morga zeilor autoproclamați ai culturii zilei.

Ultima actualizare Vineri, 28 Ianuarie 2011 09:19
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Interviu cu sigheteanul Ovidiu Serban, co-organizator al "UBBots 2011 - Ziua roboţilor inteligenţi" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 14 Ianuarie 2011 16:20

Pe 9 ianuarie 2011 a avut loc a patra editie a evenimentului „UBBots 2011: Ziua roboţilor inteligenţi" organizat de Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, in acest an fiind implicati trei sigheteni: Diana Tivadar, Cristian Petrut si Ovidiu Serban. Un astfel de eveniment nu putea sa treaca neobservat de presa sigheteana, asa ca in cele ce urmeaza va invit la un interviu cu Ovidiu Serban, unul dintre organizatorii competitiei.  
 

Dani Godja: Buna ziua! Intai de toate, haideti sa facem prezentarile. Cine este Ovidiu Serban?
 

Ovidiu Serban: Buna ziua. Daca ar fi sa spun in doua cuvinte cine sunt, m-as gandi ca sunt o persoana care gandeste prea mult si face prea putin pentru cei din jur. Mai pe larg, sunt crescut in Sighetu Marmatiei, (NR. luna aceasta implineste 26 de ani) absolvent de CNDV, dupa care am absolvit Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea „Babes-Bolyai”, cu o licenta facuta pe tema robotilor inteligenti si am continuat cu un masterat in inteligenta artificiala. Momentan sunt doctorand in cotutela internationala si abordez un pic alte probleme, robotii au trecut pe planul doi. 

Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011 19:10
Citeşte mai mult...
 
Facturarea individuala a consumului de apa – praf in ochii sighetenilor PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 12 Ianuarie 2011 15:21

Dupa multe scandaluri si discutii aprinse intre sigheteni si reprezentantii SC VITAL SA Baia Mare, acestia au anuntat la inceputul lunii decembrie 2010 ca sunt de acord cu facturarea individuala a consumului de apa, avand la baza apometrele de apartament ale sighetenilor (cele impuse de SC ACATERM SA in urma cu cativa ani si considerate ipana in urma cu o luna ilegale de catre SC VITAL SA). Atunci s-a spus ca cei care au apometre de apartament si doresc facturarea individuala a consumului de apa o sa plateasca atat cat consuma plus cota parte din pierderile de pe reteaua condominiului pana la contorul montat de catre SC VITAL SA la fiecare bloc in parte (desi in Sighet au existat mai multe situatii nefiresti in care mai multe blocuri erau legate la acelasi contor). Acum au aparut si contractele (conventia de facturare individuala a consumului de apa) intre SC VITAL SA si populatia sigheteana si, citindu-le cu atentie observam ca acestea nu fac altceva decat sa determine cat mai multi sigheteni sa plateasca apa in sistem pausal. Acest detaliu este dovedit de capitolul VIII -  Durata Conventiei, articolul  21, alineatele 3 si 4:

Ultima actualizare Marţi, 31 Mai 2011 08:29
Citeşte mai mult...
 
Prima dezbatere publică privind istoria artei din centrul Europei a avut ca subiect pictura murală a bisericii reformate din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 09 Ianuarie 2011 15:47

În timpul reparaţiilor efectuate în anul 1844 la pereţii bisericii reformate din Sighet – afectate de un cutremur de mică anvergură - muncitorii au descoperit sub tencuială fragmente de pictură murală medievală: acestea au fost copiate de Szász József, profesor de desen al gimnaziului reformat din Sighet şi trimise Academiei de Ştiinţe din Budapesta, unde au fost preluate de Henszlmann Imre, cunoscut istoric, autor a mai multor monografii şi unul dintre primii protectori ai monumentelor istorice din centrul Europei. Acesta a prezentat în anul 1847 un studiu asupra picturilor, studiu pe care profesorul academician Szilágyi István, directorul gimnaziului reformat sighetean l-a contestat dar, evenimentele din anii Revoluţiei paşoptiste l-au oprit de a le face publice. Abia în anul 1850, acesta a corectat interpretările lui Henszlmann în cadrul unei cuvântări susţinute în faţa membrilor Academiei.

Ultima actualizare Duminică, 09 Ianuarie 2011 20:52
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Cristi Fernea despre carti si lectura PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 24 Decembrie 2010 21:53

Suntem la final de an 2010, un an in care cartile si lectura n-au fost deloc prioritati ale romanilor, de cele mai multe ori din motive strict financiare, asa ca am decis sa ii iau un interviu domnului Cristi Fernea, proprietarul celei mai importante librarii din Sighetu Marmatiei (libraria Luceafarul), in care am incercat sa vedem care e situatia cartilor si a lecturii in Sighetu Marmatiei.

Dani Godja: Care sunt autorii/ cartile ce s-au vandut cel mai bine in acest an?
Cristi Fernea: O mare surpriza si cu bucurie o spun ca este o carte a unui maramuresan,care a trait la Sighet o scurta perioada,gazetar, Vasile Gaftone, care la 70 de ani a scris cartea „Românii şi etniile din Maramureş – O istorie sentimentală a multiculturalismului”...Asta dacă ma refer la beletristica. La carte scolara culegerile editate de Paralela 45 sunt in top de cativa ani.

Ultima actualizare Duminică, 26 Decembrie 2010 10:02
Citeşte mai mult...
 
Mărturii inedite ale unui veteran de război PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Duminică, 28 Noiembrie 2010 12:14

Prin acest material, Sighet Online deschide seria materialelor prin care dorim să prezentăm aspecte inedite din viaţa unor oameni care, prin sacrificiul lor, au avut o contribuţie la păstrarea independenţei şi unităţii ţării.

Luptând pe câmpurile de bătălie ale războaielor mondiale aceşti oameni au ajuns în prezent să fie trecuţi în uitare şi nepăsare. Un con de umbră nedrept s-a aşternut peste aceşti oameni a căror dedicaţie a rămas consemnată în amintirea contemporanilor, dar aceasta a fost redusa la tăcere în timp, deoarece nu servea anumitor interese ideologice. Nu reprezentau un model la acea vreme din motive evidente, dar ar trebui să îi amintim acum.

Prin demersul nostru ne dorim să le aducem o fărâmă de recunoştinţă pentru tot ceea ce au făcut şi să readucem în faţă oameni ce nu sunt în atenţia mass media, care este mai ocupată cu difuzarea interviurilor şi minciunilor politicienilor corupţi şi promovează non-valorile pentru audienţă, unei populaţii deja săturate.

 

Chiar dacă are 86 de ani, sergentul major Negrea Ioan, din fostul Regiment 6 Mihai Viteazul Bucureşti, dă dovadă de o memorie de invidiat. El este deţinătorul multor date despre luptele la care a participat după cum veţi putea vedea în materialul video prezentat de noi.

Ultima actualizare Duminică, 28 Noiembrie 2010 14:24
Citeşte mai mult...
 
VIDEO : Speranţe pentru Mihăiţă PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Miercuri, 24 Noiembrie 2010 14:09

Mihăiţă Drimuş s-a nãscut în anul 2004. La naştere medicii au dat un calificativ de 10 stãrii de sãnãtate a bãiatului. La vârsta de sapte luni au apãrut primele semne cã ceva nu este în regulã cu Mihãitã. Îngrijorati, pãrintii l-au dus la medicul de familie, care le-a spus: Copilul vostru nu o sã meargã niciodatã. S-au dus la un specialist în Cluj Napoca, unde, în urma unor investigatii complexe, a iesit la ivealã diagnosticul paralizie cerebralã severã, retard motor sever, retard psihic sever, sindrom extrapiramidal, atrofie corticalã. Practic, medicii nu dădeau nici o şansă copilului.

Cu toate acestea, sensibilizat de cazul lui Mihăiţă, domnul doctor Coriolan Dragomir s-a implicat, şi,  pe lângă tratamentul alopat a aplicat şi tratamente naturiste care au reuşit să întărească, aproape miraculos, organismul lui Mihăiţă.

Dacă acum doi ani nu putea să se mişte şi era foarte slăbit, în prezent poate choar să stea în şezut, lucru care îmbunătăţeşte îngrijirea lui.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: O nouă zi de zbor cu parapanta PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Luni, 08 Noiembrie 2010 21:40

La fel ca şi anul trecut, Sighet Online împreuna cu Asociaţia de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmatiei au organizat o nouă sesiune de sărituri cu parapanta pentru cei care au dorit  să guste această aventură pentru prima dată.

Parapantismul este de multe ori privit ca un sport mai riscant decât este în realitate. Zborul cu parapanta este considerat un sport extrem, ceea ce te poate duce cu gândul la pericole, dar pentru pasionaţi nu este nimic periculos. Echipamentul de parapantism este foarte bine construit şi dacă este folosit cu grijă nu va ceda niciodată. De exemplu, o parapantă obişnuită are 30 de corzi conectate la coloane şi fiecare dintre ele este atât de rezistentă încât poate susţine întreaga greutate a pilotului. Odată ajuns în aer se planează, de obicei, cu o viteză medie de sub 40 km pe oră.

Zborul cu parapanta este foarte simplu şi poate fi învăţat de oricine.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Apa este esenta vietii! SC VITAL SA a organizat o conferinta de presa pentru a oferi noi informatii si precizari pentru populatie PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 24 August 2010 15:27

Astazi, 24 august 2010 a avut loc o conferinta de presa organizata de catre SC VITAL SA pentru a lamuri dificultatile in ceea ce priveste facturarea consumului de apa in orasul nostru, in urma careia am tras propriile concluzii pe care vi le ofer in continuare.

Toate contractele existente intre beneficiarii curenti de apa si SC ACATERM SA nu au valoare juridica, mai exact, s-a spus ca nu exista in prezent contracte individuale intre furnizorul de apa si locatari, insa nu am inteles atunci pe ce baza legala s-au facut incasarile de apa si canal pana in prezent. SC VITAL SA nu a preluat nicio obligatie contractuala de la SC ACATERM SA catre beneficiarii sai. SC ACATERM SA va functiona in continuare si va avea ca scop recuperarea creantelor de la datornici. Am aflat de la domnul ing. Ioan Caravelea ca s-a inceput demersul de recuperare a creantelor si ca se va ajunge pana la intentarea de procese catre datornici. Nu inteleg insa de ce nu s-au luat pana acum astfel de masuri pentru a preveni acumularea de datorii de sute de milioane de lei (NR. lei vechi) la cate o singura familie, iar cazurile cu astfel de datorii nu sunt putine in orasul nostru si nici datornicii dispusi sa devina peste noapte buni platnici.

Ultima actualizare Marţi, 24 August 2010 19:35
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Invitaţie la zbor cu aeronave ultrauşoare PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 05 August 2010 21:41
Sub egida Sighet Online, câţiva sigheteni au reuşit să trăiască clipe unice cu o aeronavă ultrauşoară.

Prin amabilitatea domnului Dinu Boer, un împătimit al zborului,  pe aerodromul privat de la Copalnic  Mănăştur, câţiva sigheteni au trăit clipe de neuitat. Acesta a fost un prim pas pentru sighetenii dornici să zboare cu aeronave ultrauşoare.

Pasionaţii o pot face deocamdată doar la Copalnic  dar după ce pista de zbor de la Onceşti va fi amenajată, sighetenii vor putea practica acest sport mai aproape de casă.

Cei care vor să guste această aventură o pot face prin intermediul Sighet Online:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

De asemenea cei care doresc să facă cursuri de pilotaj, o pot face în cadrul Aeroportului Baia Mare unde se organizează cursuri teoretice şi practice de zbor cu aeronave ultrauşoare.

Ultima actualizare Joi, 05 August 2010 21:47
Vezi video
 
Pintea Viteazu - haiduc sau tâlhar? (autor: Teofil Ivanciuc) PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Duminică, 21 Februarie 2010 07:41

 

 Aţi auzit de bandiţii care terorizează Maramureşul, Sălajul şi Bistriţa-Năsăud? Au jeep-uri de ultimă generaţie, pistoale mitralieră, au pile (au corupt poliţişti, politicieni, judecători) şi fac ravagii: au atacat firma Italsofa unde au omorât 250 de oameni, au jefuit banca X din Sighet (ucigând paznicul), au atacat şi jefuit oameni de afaceri, TIR-uri cu marfă şi microbuze pe Gutin, l-au omorât pe episcopul greco-catolic X, incendiind episcopia şi fugind cu seiful. S-a auzit până la Bruxelles de ei, cei de acolo punând un premiu de 50.000 euro pe capul lor. Se ştie că o mică parte a „încasărilor” au donat-o unor bătrâni fără pensie şi familii cu copii mulţi.

 

     Dacă aţi auzi că aceşti bandiţi sunt conduşi de Pintea, cum l-aţi privi pe acesta? Ca pe un haiduc ori ca pe un tâlhar periculos care pune economia şi siguranţa regiunii în pericol?

Ultima actualizare Marţi, 27 Ianuarie 2015 15:17
Citeşte mai mult...
 
Ruşinea de a purta gatii şi tradiţia plasticului (Autor: Teofil Ivanciuc) PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Duminică, 26 Iulie 2009 13:49

Contradicţia dintre aşteptările turiştilor şi ceea ce oferă maramureşenii este flagrantă, şi va duce la diminuarea drastică a numărului de vizitatori, în următorii câţiva ani.

Maramureşenii se confruntă cu o gravă criză de identitate, care pică cum nu se poate mai prost, în contextul crizei mondiale şi a măririi continue a plajei de opţiuni pentru petrecerea vacanţei.

Ce se vrea a însemna Maramureşul în termenii atractivităţii turistice?

Păi, „ţara lemnului”, tradiţii, ospitalitate, port popular, meşteşuguri, hrană bio, biserici vechi de lemn, căruţe cu cai, stâne de oi, natură...

Ce se găseşte în teren?

„Ţara lemnului” e cvasidispărută. Deşi a rezistat cu succes comunismului, patrimoniul constituit din superbele case vechi de lemn este demolat in zilele noastre, pentru a face loc unor monstruozităţi din cărămidă sau BCA, uriaşe, nefuncţionale (ce faci cu 10 dormitoare şi două băi, fără o piscină măcar?), „decorate” în culori lavabile mov, roz, violet, inox, gresie sclipitoare şi termopane din PVC. Ceauşescu, duşman declarat al satului românesc, pe care-l dorea transformat într-o adunătură de blocuri de beton, ar exulta: la 20 de ani după el, oamenii, din propria lor voinţă, îşi distrug cu mândrie şi voioşie casele strămoşilor, legătura lor cu trecutul.

Ultima actualizare Sâmbătă, 13 Iunie 2015 06:31
Citeşte mai mult...
 
Investiti in copii! Ei vor duce mai departe ceea ce puneti mai bun in ei! PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 21 Noiembrie 2008 15:28

Multă lume este contrariată de comentariile agramate, incoerente şi lipsite de bun simţ făcute de către unii dintre cititorii Sighet Online, însă nu trebuie să uităm că, din 1990 şi până acum, cultura şi educaţia nu au fost niciodată priorităţi ale societăţii româneşti, iar ceea ce vedem acum nu este altceva decât rezultatul acestei indiferenţe. Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru societatea noastră. Dar oare ne pasă cu adevărat de acest aspect? Nu e mai simplu să arătăm cu degetul spre generaţiile tinere în loc să facem ceva concret în acest sens?! Ce sansa au tinerii „post-revolutionari” sa devina interesati de cultura daca nu au fost in viata lor la o piesa de teatru sau la un concert de muzica clasica? Nu-i condamnati ca dezaproba astfel de spectacole si ca sunt mult mai interesati de sub-cultura, de manele, de kitsch. Ce alternativa au la infuzia de non-valoare impusa de catre cele mai comerciale canale mass-media?! Lucrurile de valoare trebuie explicate pentru a fi intelese, dar avem oare rabdare/ timp/ vointa pentru a face asta?!

Ultima actualizare Marţi, 09 Martie 2010 09:36
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior111213UrmătorSfârşit »

Page 13 of 13

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact