logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIINTA
Metode de plata cu bani cash la agentiile de pariuri online PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2023 13:50

Metodele prin care poti face in ziua de astazi plati in mediul online s-au diversificat atat de mult incat orice utilizator are la dispozitie o multime de variante foarte interesante si utile.

De exemplu, pentru pasionatii de pariuri sportive, agentiile online ofera in prezent chiar si posibilitatea de a plati cu bani cash, ceea ce inseamna ca nu mai ai nevoie sa detii un card sau cont bancar.

Despre variantele prin care iti poti alimenta contul de pariuri online cu bani cash iti voi vorbi in randurile urmatoare. Vei afla detalii utile despre cele mai interesante metode de plata cash, astfel incat la urmatoarea ta sesiune de joc sa poti apela cu usurinta la ele.

Ultima actualizare Marţi, 30 Mai 2023 07:30
Citeşte mai mult...
 
Academia Română felicită echipa de cercetători de la ELI-NP PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 20 August 2020 23:32

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este AR-150x150.jpg

20 august 2020

Comunicat de presă

Academia Română salută excepționala performanță realizată miercuri, 19 august 2020, de către Centrul ELI-NP, eveniment științific care plasează România în topul cercetării mondiale.

 

În data de 19 august 2020, la ora 14:37, a fost tras primul puls laser de 10 PW, cea mai mare putere din lume a unui fascicul laser. Acțiunea se înscrie în seria testelor de anduranță pentru sistemul de transport al fasciculelor laser. În cursul acestor teste au fost trase 33 de pulsuri cu o putere între 3 și 10 PW de-a lungul unei ore, ceea ce a demonstrat robustețea sistemului laser de la ELI-NP Măgurele. În acest experiment a fost implicat întregul sistem laser de la ELI-NP: amplificatoare, compresor, sistem de transport laser.

Ultima actualizare Joi, 20 August 2020 23:41
Citeşte mai mult...
 
Punctul de vedere al Academiei Române privind schimbările climatice. Propuneri pentru diminuarea efectelor negative ale acestora PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 04 August 2020 00:40

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este AR-150x150.jpg

3 august 2020
 
Punct de vedere
 
ANALIZA ACADEMIEI ROMÂNE
 
Planeta noastră se confruntă cu un fenomen general de schimbări climatice rapide, de încălzire globală, cu impact major asupra mediului ambiant, asupra biodiversității și asupra condițiilor socio-economice. Academia Română consideră pe deplin justificată declaraţia din noiembrie 2019 a unui grup de peste 11.000 de oameni de știință din 153 de țări, care califică fenomenul de încălzire globală drept o situație de urgență climatică („climate emergency”). Față de această stare de fapt și la inițiativa secretarului general al Academiei Române, acad. Ioan Dumitrache, Academia Română a organizat un ciclu de conferințe și dezbateri publice privind schimbările globale. 
Ultima actualizare Marţi, 04 August 2020 00:54
Citeşte mai mult...
 
Un software creat în nord-vestul României a luat premiul pentru cel mai inovativ produs PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 22 Februarie 2020 08:30

O veste buna pentru Maramures si pentru tara noastra! Un produs software dezvoltat 100% in nordul tarii ajunge sa fie premiat in Londra - este vorba de Juyo Analytics, dezvoltat de HSDS - firma nascuta in Baia Mare, acum peste 10 ani.

Juyo Analytics a primit premiul pentru cea mai inovativă soluție software din industria de ospitalitate (depășind lideri mondiali precum IDeaS, Duetto etc.) în cadrul conferinței Opportunity 2020 desfășurate în Londra la Stadionul Emirates - Arsenal, în 11 Februarie a.c. Software-ul este o platformă de analiză și vizualizare a datelor, folosită pentru a crește profitabilitatea hotelurilor. Produsul a fost construit de către Hospitality Software Development Services (HSDS) - o firmă de IT cu sedii în Baia Mare și Cluj-Napoca.
Juyo Analytics este o platformă de informații ce conectează datele departamentelor comerciale într-un singur loc, transformându-le în elemente grafice vizuale ce permit utilizatorilor din industria hotelieră să observe cu ușurință oportunitățile de profit. Acest software a fost conceput pentru a facilita luarea deciziilor strategice și a ajuta echipele comerciale să creeze o viziune comună și să lucreze împreună în direcția obiectivelor comune. Juyo adună date precum: venituri, distribuție, marketing, vânzări digitale, finanțe.
Citeşte mai mult...
 
Cum se ia permisul de conducere la noi în țară și cum se ia în Suedia? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Mai 2018 19:59
Examenul de permis de conducere este un examen important pentru majoritatea dintre noi. Până la urmă, este vorba despre viața noastră în joc, dar și viețile celorlalți, așa că trebuie să-i acordăm importanța cuvenită. Veți sesiza însă foarte multe diferențe dacă locuiți în afara României și veți face școală acolo. Mai jos, am dori să vă vorbim despre diferențele destul de mari dintre școlile de șoferi din România și cele din Suedia, o țară cunoscută pentru dezvoltarea și siguranța ei. 

Înprimul rând, să începem cu procesul de înscriere. Cum te înscrii la o școală din România? Vă trebuie mai multe documente, printre care un aviz medical care să ateste că sunteți apt pentru conducerea autovehiculelor, un cazier, o cerere-tip completată, act de identitate, original și copie, și două poze de tip buletin. Bineînțeles, se plăteșteși o taxă pentru școala de șoferi care este în jur de 1000 de lei (220 de euro). 

Ultima actualizare Vineri, 25 Mai 2018 20:10
Citeşte mai mult...
 
Idei practice acasă –Cele mai simple sisteme de rafturi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Aprilie 2018 11:12

Dacă îți dorești să faci câteva schimbări acasă în ceea ce privește decorațiunile de perete și așezarea optimă a lucrurilor în locuința ta, aici poți găsi câteva sfaturi și idei cu privire la organizarea spațiului de depozitare.

În fiecare locuință se acumulează multe lucruri în timp, care trebuie cumva păstrate și depozitate undeva, pentru a fi găsite rapid atunci când este nevoie. Pentru aceasta se pot monta diferite sisteme derafturi foarte utile pentru spațiile de depozitare. Cei care vor să-și ușureze munca pot folosi sisteme de rafturi si echipamente pentru magazin de la RafturiOnline.ro care au dimensiuni diferite și se pretează foarte bine pentru diverse spații disponibile ale casei, nu doar pentru afaceri.

Ultima actualizare Luni, 23 Aprilie 2018 11:19
Citeşte mai mult...
 
Motorul de căutare Flatfy a lansat un catalog de imobiliare noi: câte locuințe noi se construiesc în România? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 12 Aprilie 2018 17:36

Motorul de căutare Flatfy a lansat un catalog unic cu imobiliare noi din România. Chiar acum există posibilitatea de a vedea propoziții în 670 de Ansambluri Rezidențiale și case din București, precum și din alte regiuni a țării, care se construiesc sau deja sunt finisate de la 399 de Dezvoltatori.

Majoritatea oamenilor cumpără  locuință o singură dată în viață și acest fapt este un pas important și responsabil pentru fiecare. Flatfy regular petrece sondaje și cercetări, pentru a înțelege mai bine dorințele și grijile cumpărătorilor înainte de a cumpăra locuințe proprii și cum productul - IT poate să fie de folos în acest caz. Cu privire la unele întrebări și probleme, pe care le-am clarificat în prezent, vă povestim mai departe.

Ultima actualizare Miercuri, 13 Mai 2020 13:09
Citeşte mai mult...
 
Dispozitivul care poate transforma in cuvinte sunetele scoase de animale ar putea deveni o realitate in mai putin de 10 ani PDF Imprimare Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 12:02

Ideea ca oamenii sa poata intelege si vorbi cu animalele de companie ar putea deveni in curand o realitate. Un cercetator lucreaza la un dispozitiv care ar putea fi folosit pe viitor ca traducator pentru gesturile si sunetele scoase de animale, scrie Tech Times. 
 
Folosind inteligenta artificiala, oamenii de stiinta invata cum sa traduca sunetele si expresiile faciale ale animalelor in ceva ce oamenii pot intelege. 
 
Expertul in comportamentul animalelor, Con Slobodchikoff, este unul dintre acesti cercetatori a caror munca ar putea permite animalelor de companie si proprietarilor lor sa converseze unul cu celalalt folosind un traducator, in mai putin de 10 ani. 
Citeşte mai mult...
 
Ultimele masuratori de la CERN arata ca Universul nu ar trebui sa existe PDF Imprimare Email
Luni, 23 Octombrie 2017 14:09

Unul dintre cele mai mari mistere ale fizicii moderne este de ce antimateria nu a distrus Universul de la inceputuri, scrie revista Cosmos. Pentru a explica acest lucru, fizicienii au presupus ca exista vreo diferenta intre materie si antimaterie, in afara de sarcina electrica. 
 
Oricare ar fi diferenta, se pare nu este vorba de magnetism.  
 
Fizicienii dela CERN au facut cele mai precise masuratori din istorie ale momentului magnetic al unui anti-proton - adica o masuratoare a modului cum o particula reactioneaza la forta magnetica - si au descoperit ca este exact la fel de mare ca cea a protonului de sens opus.  
Citeşte mai mult...
 
De ce e util sa cumparam un TV Tunner extern PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Martie 2017 10:45

Inainte de a incepe sa dezvoltam subiectul din titlul articolului, incepem prin a a explica ce e un TV Tuner deoarece multe persoane evita anumite produse din simplul fapt ca nu detin informatii in legatura cu utilitatea si modul de folosire a respectivului produs. De aceea, e important sa se cunoasca faptul ca un TV Tuner este un produs electronic care permite transmiterea unui semnal TV oferit de operatorul de cablu direct pe monitorul unui calculator sau laptop, fara a mai fi nevoie de prezenta unui televizor pentru receptionarea acelui semnal tv. In acest mod se castiga mult spatiu intr-o incapare mai mica si se economiseste o frumoasa suma de bani care poate fi folosita intr-un alt scop.
 
TV Tunerul poate fi intern sau extern. In timp ce unul intern este introdus si cuplat in interiorul calculatorului printr-un conector de tip PCI sau PCI-Express., acesta poate fi o solutie avantajoasa, fiindca este mai ieftin decat unul extern, doar daca nu aveti de gand sa va schimbati calculatorul in urmatorii ani, respectivul dispozitiv fiind dependent de unitatea PC. In schimb, un tv tuner extern fara pc nu necesita conectarea la un calculator sau laptop pentru a functiona, putand fi folosit chiar si pentru a transforma un videoproiector intr-un televizor sau poate fi conectat la o consola de jocuri, si chiar pentru a receptiona semnalul TV pe monitoare neconectate la un calculator. Un TV Tuner extern are forma unui stick USB si se poate conecta prin portul USB al oricarui calculator.
Citeşte mai mult...
 
Ce se întâmplă cu creierul tău când te uiți la filme 3D PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Iulie 2016 07:27

Vizionarea filmelor în 3D ar îmbunătăți puterea creierului. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de doi cercetători englezi, Patrick Fagan și Brandan Walker. Deși mulți se plâng de dureri de cap și amețeli după ce se uită la un film 3D, experiența ar fi în realitate benefică.
 
Cei doi oameni de știință au observat în cadrul studiului persoane care ieșeau dintr-o sală de cinema. La cei care vizionaseră o peliculă în trei dimensiuni, capacitatea de prelucrare cognitivă a fost cu 23% mai mare.
Ultima actualizare Sâmbătă, 30 Iulie 2016 07:32
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Soarele in Ultra-HD PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 14:26

Observatorul pentru dinamica solara (SDO) al NASA supravegheaza fara intrerupere steaua cea mai apropiata de Terra, Soarele. SDO realizeaza imagini ale Soarelui in 10 lungimi de unda diferite, ceea ce ajuta la evidentierea variatiilor termice ale materialului solar. Mai multe dintre aceste imagini care redau Soarele intr-un detaliu fara precedent au fost adunate intr-un video prezentat de realizatori ca avand definitie Ultra-HD.

Ultima actualizare Miercuri, 11 Noiembrie 2015 16:05
Citeşte mai mult...
 
NASA confirmă că a descoperit apă în stare lichidă pe Marte PDF Imprimare Email
Luni, 28 Septembrie 2015 18:31

 Oamenii de stiinta au descoperit primele dovezi ca apa sarata ar putea curge pe suprafata planetei Marte in lunile de vara, potrivit unui studiu publicat luni si citat de Reuters.
 
Oamenii de stiinta afirma, intr-un studiu publicat in revista Geoscience, ca au gasit semne, in curioasele linii desenate pe pantele planetei, de prezenta de minerale sarate "hidratate", care au necesita prezenta apei pentru formarea lor.
 
"Aceste rezultate sprijina puternic ipoteza ca liniile contin apa lichida in sezoanele calde de pe Marte si in zilele noastre", potrivit sursei citate.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact