logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIINTA


VIDEO: Lacoste sau eleganţa pe terenul de sport PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 11 Septembrie 2011 08:27
Povestea Lacoste a început dintr-un pariu. Cine a câştigat? Să spunem doar atât: acum, compania are mai bine de 1.200 de magazine în peste 100 de ţări şi aduce venituri anuale de 1,5 miliarde de dolari. La etichetă nu renunţi nicicând, indiferent unde te afli. Mai ales când sute de oameni te privesc în timp ce câştigi un meci de tenis. Din fericire, eleganţa se poate reinventa.
 
În urmă cu mai bine de 80 de ani, în 1927, doi jucători francezi de tenis, aflaţi în Statele Unite ale Americii pentru a participa la Cupa Davis, s-au oprit în faţa unei vitrine. Atenţia le fusese captată de o frumoasă valiză din piele de aligator. René Lacoste, unul dintre cei doi tenismeni, a pus un pariu: dacă a doua zi va câştiga meciul împotriva americanilor, coechipierul său, Pierre Gillou, va trebui să-i cumpere acea valiză. În momentul în care au dat mâna pentru a pecetlui acordul, niciunul dintre cei doi habar nu avea că miza pariului urma să fie, de fapt, un gigant mondial cu venituri anuale de peste 1,5 miliarde de dolari. Echipa franceză, din care făceau parte cei doi amintiţi mai sus, purta numele de „Muschetarii" şi a învins echipa americană pentru prima dată în istoria Cupei Davis. Cum „s-a născut" aligatorul Lacoste şi-a primit valiza şi, odată cu ea, şi porecla - presa americană a început să-l numească „Aligatorul". Aceasta se potrivea perfect stilului agresiv de joc al francezului, iar Lacoste se folosea de ea din plin - pe de-o parte pentru a-şi intimida adversarii, pe de alta pentru a-şi confirma statutul (devenise tot mai cunoscut atât în Europa, cât şi în SUA).
Ultima actualizare Duminică, 11 Septembrie 2011 10:05
Citeşte mai mult...
 
Fosilele descoperite in Africa de Sud ar putea schimba teoria evolutiei umane PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Septembrie 2011 06:48
Fosilele a doua creaturi asemantoare omului, vechi de peste 1,9 milioane de ani, au fost descopertite in Africa de Sud si ar putea schimba perspectiva asupra originii umane. Ramasitele au fost expuse prima data in 2010 si au definit o noua specie numita Australopithecus sediba, anunta BBC.

Echipa de cercetatori condusa de profesorul Chris Stringer a publicat recent un studiu in care sustine ca trasaturile creierului, picioarelor, mainilor si pelvisului acestor creaturi indica faptul ca specia lor se afla pe o linie directa de evolutie catre specia noastra Homo sapiens. 

In prezent teoria evolutiei noastre este legata direct de Homo erectus, care a trait cu un million de ani in urma si care, potrivit paleontologilor, era legat la randul lui de alte creaturi mai vechi si mai primitive precum Homo habilis sau Homo rudolfensis. 

Marea descoperire a lui Stringer consta in faptul ca desi Australopithecus sediba este o specie mult mai veche decat Homo erectus, anatomia si capabilitatile sale sunt mult mai avansate. Din aceasta cauza apare teoria evolutiei omului din Australopithecus sediba, mai probabila decat din celelalte specii.
Citeşte mai mult...
 
A fost descoperit mecanismul prin care grasimile contribuie la declansarea diabetului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 15 August 2011 13:57
In urma unui studiu realizat pe soareci si oameni, cercetatorii au descoperit ca nivelurile ridicate de grasimi in organism afecteaza modul de functionare a doua proteine cheie care au rol in dezvoltarea diabetului.
 
Proteinele FOXA2 si HNF1A activeaza o enzima din pancreas, care, in cazul oamenilor sanatosi, previne dezvoltarea diabetului. Daca aceste proteine nu mai functioneaza, enzima este blocata, acest lucru afectand capacitatea celulelor secretoare de insulina din pancreas de a regla nivelurile de zahar din sange.
 
 
In absenta acestui mecanism, nivelul de zahar din sange nu poate fi reglat in mod corespunzator. Coordonatorul studiului, profesorul Jamey Marth, de la Sanford-Burnham Medical Research Institute din Statele Unite, a declarat ca aceasta descoperire poate conduce la conceperea unor metode de prevenire sau chiar de tratare a diabetului. Studiul a fost publicat in Nature Medicine.
Ultima actualizare Luni, 15 August 2011 14:01
Citeşte mai mult...
 
VIDEO : Trinity test PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 16 Iulie 2011 13:28

Pe 16 iulie 1945 omenirea a intrat  pe drumul cel mai probabil al autodistrugerii,  prin detonarea primei bombe atomice intr-o zona nepopulata din statul american New Mexico. Testul nuclear a avut o forta  de distrugere de 20 kilotone TNT, similara celei folosite la Nagasaki, in acelasi an. Primul test nuclear s-a desfasurat in cadrul „Proiectului Manhattan” si a avut numele de cod „Trinity ”.
Despre distrugerile teribile provocate de cele doua bmbe atomice aruncate asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki vom reveni pe site la momentul comemorarii.
Acum, poate ar fi interesant de semnalat ca „aflat initial pe lista oraselor-tinta pentru prima bomba lansata asupra Japoniei, Kyoto, un important centru cultural si turistic, a fost salvat de interventia Secretarului de Razboi al SUA, Henry Stimson, care isi petrecuse luna de miere acolo.
Citeşte mai mult...
 
O noua Atlantida, descoperita pe fundul oceanului Atlantic PDF Imprimare Email
Luni, 11 Iulie 2011 14:43

Pe fundul oceanului Atlantic, ingropata sub sedimente, se afla o lume antica, pierduta, cu vai create de rauri si varfuri care apartineau, odata, muntilor. Un peisaj cu creste si brazde sapate de rauri se intinde ingropat sub sedimentele Oceanului Atlantic de Nord. Geologii au descoperit recent aceasta lume pierduta, nascuta acum circa 56 de milioane de ani, care ar putea fi o ramasita din enigmatica Atlantida, folosind date adunate de la companiile petroliere, in nordul Atlanticului, scrie Nature Asia Pacific.

Informatiile de pana acum arata un peisaj de aproximativ 10.000km patrati, ingropat la 2km sub fundul oceanului, care aminteste de Atlantida. El se afla la vest de insulele Orkney-Shetland. Cercetatorii banuiesc ca facea parte dintr-o regiune mai mare, care era unita cu ce este acum Scotia si se intindea, probabil, pana in Norvegia, intr-o perioada extrem de calduroasa, inaintea aparitiei oamenilor.

Taramul proaspat depistat este strabatut acum de 8 rauri principale, prezentand si urme de polen si carbune in sedimentele de roca, ceea ce indica popularea umana a zonei la un moment dat.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 11 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact