logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIINTA


Biblioterapia: vindecarea afecțiunilor prin lectură PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Februarie 2013 20:26

În antichitate, grecii plasau deasupra bibliotecilor cuvintele “loc de vindecare pentru suflet”. Ne-au trebuit aproape două mii de ani pentru a începe să ne dăm seama că aceasta nu era o simplă metaforă…
 
Biblioterapia – tratarea afecțiunilor prin intermediul lecturii – de la proză la poezie și până la cărți motivaționale – începe să câștige tot mai mult teren. În Marea Britanie, de pildă, începând cu luna mai 2013 va intra în vigoare programul Cărți pe rețetă, un program guvernamental sprijinit de asociațiile medicale și asociațiile librarilor, prin intermediul căruia medicii pot prescrie pacienților o serie de cărți drept tratament.
 
Mai exact: pentru pacienții care suferă de anxietate. depresii, fobii sau alte afecțiuni asemănătoare, medicii vor elibera o rețetă care echivalează cu un abonament gratuit la biblioteca locală, unde pacienții vor putea să-și aleagă lecturile dintr-o serie de de cărți special alese în funcție de afecțiunile specifice.
Citeşte mai mult...
 
A fost descoperita o planeta de diamant, in Constelatia Racului PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Octombrie 2012 14:37
O echipa de astronomi americani si francezi a descoperit o planeta formata in mare parte din diamant, de doua ori mai mare decat Pamantul, aflata pe orbita unei stele vizibile cu ochiul liber. Suprafata acestei planete este acoperita probabil cu grafit si diamant, mai curand decat cu apa si granit, a explicat Nikku Madsusudhan, de la Yale University, unul din coautorii descoperirii, care va fi prezentata in revista americana Astrophysical Journal Letters. 

'Este prima data cand avem ocazia sa vedem o exoplaneta /planeta din afara sistemului solar/ stancoasa, cu o compozitie chimica radical diferita de cea a Terrei', a precizat acesta intr-un comunicat. 
Citeşte mai mult...
 
Google inventează creierul artificial PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 27 Iunie 2012 13:29

Cercetătorii de la Google susţin că au făcut o descoperire majoră în tehnologie, dezvoltând un sistem capabil să înveţe ca şi un creier uman. 

Sistemul este de fapt un computer bazat pe o “reţea neuronală” format din 16.000 de procesoare cu peste un miliard de interconexiuni, fiecare simulând o conexiune din creierul uman. O echipă de la cel mai celebru laborator de cercetare, Google X, împreună cu specialişti de la Universitatea Stanford au “hrănit” sistemul cu 10 milioane de imagini în miniatură preluate de pe YouTube. Testul a constat apoi în recunoaşterea a 20.000 de obiecte din imagini noi.

Computerul s-a descurcat de două ori mai bine decât orice reţea neuronală dezvoltată până acum. Printre obiectele recunoscute se numără şi o pisică, cel mai dezvoltat trend al filmuleţelor de pe YouTube. Sistemul nu a fost niciodată învăţat ce este o pisică, acesta absorbit singur datele din cele 10 milioane de fotografii primite. Mai mult, reţeaua a învăţat şi formele corpului uman, realizând singură o imagine fantomă cu un chip de om. Această tehnologie ar putea servi la dezvoltarea serviciilor precum maşinile care se conduc singure, sau la augmented reality. 

Ultima actualizare Miercuri, 27 Iunie 2012 13:32
Citeşte mai mult...
 
Descoperirea care schimba tot ce stiai despre Apocalipsa. Cand se termina calendarul lumii PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Mai 2012 16:18
In jungla din Guatemala, a fost descoperita o pictura veche de 1.200 de ani, care contrazice teoriile ce framanta intens omenirea.
In ultimul mare oras mayas descoperit, dar inca neexplorat, arheologii au descoperit singura casa ornata cu picturi murale.
Oamenii de stiinta au descoperit insa ca acestea nu erau doar niste simple picturi, ele purtand de fapt un mesaj care schimba tot ce stiam despre Apocalipsa.
Pictura il infatiseaza pe un rege cu suita lui, dar pe langa asta, peretii sunt acoperiti cu calcule prin care scribii antici urmaresc o perioada mare de timp. Contrar ideii ca civilizatia Maya a prezis sfarsitul lumii in 2012, calculele sugereaza date care depasesc cu mii de ani 2012.
Ultima actualizare Sâmbătă, 12 Mai 2012 20:31
Citeşte mai mult...
 
Astronomii au confirmat existenta exoplanetei "Super-Pamant", formata in mare parte din apa PDF Imprimare Email
Joi, 23 Februarie 2012 08:15
Astronomii au confirmat existenta unei noi clase de planete - o lume formata din apa, avand o atmosfera incarcata de aburi - dupa ce au descoperit exoplaneta GJ 1214b, supranumita "Super- Pamantul", care este mai mare decat planeta noastra, insa mai mica decat planete gigant precum Jupiter, relateaza BBC. 

Planeta a fost descoperita in 2009 de telescoape aflate pe pamant. Este de circa 2,7 ori mai mare decat Terra in diametru si are o masa de aproximativ 7 ori mai mare (la o densitate echivalenta are avea 20 de ori masa Pamantului). Orbiteaza in jurul stelei sale rosii la o distanta de numai 2 milioane km, ceea ce inseamna ca temperaturile pot ajunge la 200 grade Celsius.
Ultima actualizare Joi, 23 Februarie 2012 11:50
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 51

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact