logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIINTA
Israel: O statuie veche de 2000 de ani a fost descoperita in urma unei furtuni puternice PDF Imprimare Email
Luni, 20 Decembrie 2010 07:33

O furtuna puternica, care a facut sa se prabuseasca o parte dintr-o stanca de pe coasta centrala a Israelului, a contribuit la descoperirea unei statui ce dateaza din perioada romana, a declarat Autoritatea Israeliana a Antichitatilor, transmite Daily Mail.

Statuia din marmura alba reda silueta unei femei care poarta toga si sandale, aceasta avand o inaltime de 1,2 metri si o greutate de aproximativ 200 de kilograme. Statuii ii lipsesc bratele si capul. Specialistii estimeaza ca aceasta ar avea o vechime de aproximativ 2000 de ani.

Citeşte mai mult...
 
Handmade: Bratara steampunk din materiale reciclate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Decembrie 2010 19:54
Bijuteria in stilul Steampunk este o aparitie relativ recenta. Desi stilul Steampunk a aparut pe la mijlocul anilor ’80, el nu a capatat o prea mare popularitate decat prin anii 2000. Din pacate, stilul Steampunk este inca strain multor oameni. Spun “din pacate” deoarece, in esenta lui, steampunk inseamna libertate individuala, creativitate, simt artistic, introspectie, pasiune si un anumit strop de romantism.
 
In esenta, pentru a crea o bijuterie in acest stil avem nevoie doar de cateva elemente, relativ usor de procurat: rotite dintate, piese din mecanisme de ceasuri si filigranuri cu aspect antichizat. Restul tine de creativitatea fiecaruia. O bratara steampunk din materiale reciclate se poate obtine foarte usor si cu efect garantat.
Ultima actualizare Vineri, 17 Decembrie 2010 19:37
Citeşte mai mult...
 
O noua aplicatie Google: Navigati in corpul uman cu Google Body PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Decembrie 2010 15:47
Dupa Google Earth, Google Maps si Google Street View, Google tocmai a lansat o noua aplicatie care permite utilizatorilor sa exploreze in detaliu, de aceasta data, corpul uman.
 
Cel mai recent browser se numeste Google Body, si este, in principiu Google Earth pentru organismul uman, scrie usatoday.com. Acesta este un model 3D al anatomiei umane si include diverse straturi, precum sistemul circulator sau cel nervos, oasele si muschii. Cu acesta aplicatie puteti mari sau micsora diverse straturi de piele, muschi, tesuturi si sistemul osos.
 
Daca vizitati bodybrowser.googlelabs.com cu un browser compatibil veti primi un model tridimensional al anatomiei umane care include mai multe straturi, precum sistemul circulator, cel nervos, oasele, muschii si venele. Ceea ce este intr-adevar interesant este ca daca tastati pe un organ sau pe un os, de exemplu, veti intra direct in acea zona a organismului si veti putea observa cum arata in realitate.
 
Citeşte mai mult...
 
“Codul lui Da Vinci” este adevarat: s-au descoperit cifre si litere in ochii Mona Lisei PDF Imprimare Email
Luni, 13 Decembrie 2010 08:48
Istoricii artei continua sa cerceteze misterul care planeaza asupra capodoperei renascentiste a pictorului Leonardo Da Vinci care dateaza de peste 500 de ani, cunoscuta sub numele de Mona Lisa. In afara de lipsa de cunostinte a identitatii femeii care are de departe cel mai ademenitor zambet printre picturile alese, criticii cred că pictorul a "ascuns" intenţionat mai multe semne.
 
Recent, ei cred că au descoperit o parte dintre acestea, exact in ochiul Mona Lisei. Plecand de la aceasta idee, scriitorul Dan Brown a scos pe piata cartea "Codul lui Da Vinci", care a devenit bestseller. Succesul manuscrisului a atras si turnarea filmului cu acelasi nume, avandu-l ca personaj principal pe actorul american Tom Hanks, informează Daily Mail.
 
Silvano Vinceti, presedintele Comitetului National pentru Patrimoniu Cultural din Italia, care se ocupa de acest caz, sustine ca totul a plecat de la o descoperire intr-o carte veche de 50 de ani. In volumul respectiv se face referire la o serie de simboluri care s-ar regasi in ochii Mona Lisei. Cercetarile efectuate pana in prezent au scos la iveala mai multe litere si cifre, care pot fi observate, insa, numai la microscop.
Ultima actualizare Luni, 13 Decembrie 2010 08:58
Citeşte mai mult...
 
NASA a descoperit un nou tip de organism: viata in spatiu ar putea fi radical diferita fata de orice ne-am putea imagina PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Decembrie 2010 07:32

NASA a anuntat joi intr-o conferinta de presa ca a descoperit intr-un lac din California o bacterie care nu impartaseste acelasi tip de ADN cu restul vietatilor de pe Terra. Daca viata pamanteana cunoscuta pana acum este bazata pe sase elemente esentiale (carbon, hidrogen, azot, oxigen, fosfor si sulf), noua bacterie inlocuieste fosforul cu arsen, o substanta otravitoare pentru majoritatea vietatilor de pe Terra.

Fosforul este unul dintre elementele care compun ADN-ul si ARN-ul, structurile care contin instructiunile genetice necesare existentei tuturor organismelor. Substituirea fosforului cu arsen modifica radical modul in care oamenii cauta viata in spatiul cosmic, a declarat un cercetator NASA.

Citeşte mai mult...
 
Nostradamus: : Apocalipsa vine în 2016, iar acceleratorul de particule ar putea fi de vină PDF Imprimare Email
Joi, 02 Decembrie 2010 08:04
Oamenii de stiinta care au interpretat lucrarile lui Nostradamus sustin ca acesta mentioneaza existenta unui "arc satanic din Europa", care in noiembrie 2010 ar putea cauza “arderi teribile” pe jumatate din glob.
 
Ca rezultat, in 2011, vor cadea precipitatii si totul va fi infectat. Nu vor mai fi plante, animale si pana in 2016 toti oamenii vor muri, potrivit english.pravda.ru. De altfel, comenteaza cei care i-au interpretat profetiile, un eveniment important s-a petrecut pe 4 si 7 noiembrie anul acesta, la CERN: cei care au testat acceleratorul au inregistrat primele coliziuni ale ionilor la o viteza foarte mare.
Citeşte mai mult...
 
Experimentul LHC care a recreat Big Bang-ul surprinde fizicienii: Universul timpuriu era un lichid extrem de fierbinte, si nu un nor de gaz PDF Imprimare Email
Luni, 22 Noiembrie 2010 05:48

Universul era un lichid extrem de fierbinte imadiat dupa nasterea sa, indica primele rezultate ale experimentului care si-a propus recrearea conditiilor de dupa Big Bang, la LHC, uriasul accelerator de particule al CERN, amplasat in apropiere de Geneva, relateaza The Daily Telegraph.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, imediat dupa nasterea universului, a fost creata o "supa" cu o temperatura de peste 10.000 de miliarde de grade Celsius.

Substanta, cunoscuta sub denumirea de plasma quarc-gluon, s-a comportat mai degraba asemanator unui lichid, potrivit cercetatorilor.

Rezultatul i-a surprins pe oamenii de stiinta, contrazicand varianta general acceptata a ceea ce s-a petrecut imediat dupa crearea universului, potrivit careia Big Bangul a generat un nor de gaze supra-fierbinti din care s-a format ulterior materia.

Citeşte mai mult...
 
Creierul uman are mai multe conexiuni decat toate calculatoarele din lume la un loc PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010 09:14
Creierul uman are mai multe conexiuni decat toate calculatoarele din lume la un loc. Un singur creier, sanatos, gazduieste circa 200 de miliarde de celule nervoase, conectate intre ele prin sute de trilioane de sinapse.
 
Fiecare sinapsa functioneaza precum un microprocesor, si mii de astfel de legaturi pot conecta neuronii intre ei. Numai in cortexul cerebral exista aproximativ 125 de trilioane de sinapse, adica echivalentul numarului de stele care ar fi in 1500 de galaxii de marimea Caii Lactee!
 
O singura sinapsa este mai mult ca un microprocesor - cu memorie de stocare si elemente de procesare a informatiilor, iar un singur creier uman are mai multe intrerupatoare decat toate calculatoarele, routerele si conexiunile la Internet care exista pe Pamant.
Citeşte mai mult...
 
Moment de referinta in fizica - Atomi de antimaterie au fost izolati in laborator suficient de mult timp incat sa fie studiati PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Noiembrie 2010 07:57

Cercetatorii de la CERN au creat si apoi au reusit sa izoleze 38 de antiatomi de hidrogen suficient timp incat ei sa fie studiati, experimentul fiind un prim pas pentru rezolvarea unuia dintre misterele fizicii: de ce in prezent exista atat de putina antimaterie in Univers din moment ce imediat dupa Big Bang cantitatile de materie si antimaterie erau egale, scrie BBC. Antimateria este opusul materiei, iar cand cele doua se intalnesc se anihileaza reciproc, consecinta fiind degajarea unor cantitati uriase de energie. In laborator au mai fost creati atomi de antimaterie, insa pana la acest experiment nu au putut fi capturati suficient timp incat sa poata fi studiati.

Citeşte mai mult...
 
NASA: Astronomii au descoperit un "obiect exceptional" in spatiul cosmic apropiat: o gaura neagra cu o varsta de 30 de ani PDF Imprimare Email
Marţi, 16 Noiembrie 2010 08:27
Astronomii au descoperit cea mai tanara gaura neagra care exista in vecinatatea noastra. Gaura neagra, cu o varsta de 30 de ani, ofera o oportunitate unica pentru a observa acest tip de corp ceresc si dezvoltarea sa de la varste fragede.
 
Potrivit comunicatului postat pe site-ul NASA, descoperirea a fost facuta de Observatorul Chandra. Varsta tanara de circa 30 de ani pentru aceasta gaura neagra reprezinta durata de observatie a acesteia, respectiv varsta ramasitelor supernovei captate in imagini. Astronomii noteaza astfel varsta obiectelor cosmice, datorita naturii observationale a domeniului lor, in care cunostintele despre Univers se bazeaza aproape in totalitate pe radiatiile electromagnetice detectate cu ajutorul telescoapelor. Aceasta gaura neagra ar putea ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine cum explodeaza stelele masive, care dintre ele creeaza gauri negre sau stele neutronice sau cate astfel de corpuri exista in galaxia noastra.
Ultima actualizare Marţi, 16 Noiembrie 2010 09:42
Citeşte mai mult...
 
Poti sa mori de ”inima franta”? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 15 Noiembrie 2010 16:55
Raspunsul este: Da! Zeci, chiar sute de oameni mor anual de ceea ce doctorii numesc "sindromul unei inimi frante". Imensa tristete care te cuprinde in momentul pierderii unui om drag, poate duce la propria ta moarte, iar timpul in care acest lucru se poate intampla este de aproximativ trei ani.
 
Cercetatorii de la St Andrews University au identificat sindromul “vaduvei”, care poate afecta, nu doar cuplurile in varsta, ci chiar si pe cei de 30 sau 40 de ani. Acestia au descoperit ca 40% dintre femei si 26% dintre barbati, mor la aproximativ trei ani dupa partenerii lor. Studiul, care va fi publicat in 2011, a identificat o serie de cauze ale acestor morti, incluzand: cancer, boli de inima, accidente si sinucideri.
Citeşte mai mult...
 
Cititul obliga creierul uman sa isi modifice felul in care functioneaza PDF Imprimare Email
Luni, 15 Noiembrie 2010 01:28

Capacitatea de a citi un text, dobandita mult prea recent pentru a influenta evolutia genetica, are un impact important asupra creierului uman, care se adapteaza si utilizeaza, indiferent de varsta la care se produce alfabetizarea, regiuni cerebrale asociate altor functii, informeaza AFP.

"Nu avem un sistem cerebral innascut specializat pentru lectura. Trebuie sa improvizam, sa folosim sistemele care exista deja", au mentionat Laurent Cohen, profesor la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM), si Stanislas Dehaene, profesor la Collège de France, autorii unui studiu publicat in revista americana Science.

Ultima actualizare Luni, 15 Noiembrie 2010 06:21
Citeşte mai mult...
 
22 de lucruri inedite despre fiinta umana! PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Noiembrie 2010 14:12

In ziua de astazi traiesc mai multi oameni decat au murit vreodata. Oamenii cu un IQ mare viseaza mai mult. Un om nu se poate sinucide tinandu-si respiratia...

In timpul stranutului, toate functiile corpului se opresc. Inima nu face exceptie! De asemenea, este practic imposibil sa stranuti cu ochii deschisi.

Ritmul de crestere al copiilor este mai accelerat primavara decat in orice alt anotimp.

Stiai ca cel mai puternic muschi al omului este reprezentat de limba?

Atunci cand privesti persoana pe care o iubesti, la fel ca si atunci cand te uiti la o persoana pe care o urasti, pupilele se dilata.

Cele mai multe particule de praf din casa provin de la pielea moarta.

Parul unui om poate suporta pana la 3 kg de greutate.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact