logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Gel "coroziv" pentru copii PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 12:07

Pe piaţa produselor cosmetice din România, există marfă de prima mână, spun comercianţii. Din păcate, practica arată că nu tot ce-i ambalat frumos este şi bun pentru sănătate. De curând, o farmacie băimăreană a descoperit pe raft un gel de duş din gama "Disney", destinat copiilor, care a reuşit să corodeze raftul de metal pe care era aşezat produsul.

"În urma manipulării defectuoase, o sticluţă Disney de gel de duş pentru copii s-a fisurat, fără să observăm. Vreme de aproximativ două luni, sticluţa a stat pe un raft, iar când am descoperit-o, am observat că raftul de metal s-a corodat, avea un început de gaură, din cauza scurgerii de gel din sticluţa de plastic", spune E. K. (27 de ani), angajata farmaciei cu pricina din Baia Mare.

• "Pisica" aruncată dintr-o curte în alta

Chiar dacă descoperirea a fost făcută accidental şi arată că în compoziţia produsului sunt componente nesănătoase, această problemă nu poate fi rezolvată de nicio autoritate locală. În urma solicitărilor făcute la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş şi la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC), am aflat că nimeni nu poate cerceta calitatea produselor de pe piaţa de desfacere judeţeană, fiecare arătând cu degetul spre celălalt.

Ultima actualizare Marţi, 10 Februarie 2009 12:59
Citeşte mai mult...
 
Mituri si realitati in regimurile de slabire radicale PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 11:51

Atractia este pur si simplu irezistibila: “Slabiti 5 kg in 10 zile cu aceasta formula noua, confirmata stiintific.” Si descurajatul supraponderal, inca dispus sa lupte, se agata si de acest fir de iarba. El trebuie sa creada.

 Majoritatea celor care scad in greutate isi inchipuie ca pierd grasime. In realitate insa, se poate intampla de multe ori sa piarda in principal apa, precum si muschi si alte tesururi vitale.

 In ultimul timp, au revenit la moda pilulele pentru slabire. Multe dintre ele contin diuretice, care elimina apa din organism. Intrucat corpul omenesc este format in proportie de 70 % din apa, este lesne de inteles cum aceste pilule reusesc cu relative usurinta sa inlature rapid cateva kilograme de apa. Cifrele in dreptul carora se opreste acul indicator al cantarului sunt incurajatoare – cel putin pentru cateva zile. Treptat insa, organismul se reechilibreaza, recuperand apa, si o data cu aceasta sunt recastigate si kilogramele pierdute.

 Ingestia unei supradoze de proteine va produce, in esenta, acelasi rezultat. Ficatul transforma excesul de proteine in azot ureic sangvin (AUS), care sileste rinichiul sa elimine fortat apa din organism.

Citeşte mai mult...
 
Apă la preţ de ketchup PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 11:13

Ketchupul dulce Aro conţine foarte puţină paste de tomate, doar 8 procente din totalul ingredientelor. Cumpărând acest produs, daţi bani pe apă, crezând că aţi achiziţionaţi ketchup. Nu ar fi atât de grav, dacă nu ar avea în compoziţie şi aditivi alimentari care pun în pericol sănătatea.

 Conservanţii, benzoat de sodiu E211 şi sorbat de potasiu E202, au o serie de efecte adverse. E211 are o doză zilnică admisă de 5 mg/kg corp, stabilită de JEFCA (forul mondial care reglemetează utilizarea aditivilor alimentari). Ben­zoatul de sodiu poate declanşa sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentare (ADHD). Mai mult, poate provoca urticarie şi agravează crizele de astm.
E211 este incriminat în apariţia unor boli legate de ADN, Parkinson şi alte boli neuro-degenerative, dar mai presus de toate grăbeşte procesul de îmbă­trâ­ni­re, în general. Sorbatul de potasiu poate provoca astm, alergii, iar doza zilnică admisă pentru acesta este de 25 mg/kg corp. Amidonul modificat din porumb poate afecta buna funcţionare a siste­mului digestiv, provocând chiar şi ulcer.

Citeşte mai mult...
 
Adolescenţii şi importanţa educaţiei sexuale PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 10:58

Foarte mulţi părinţi evită să discute despre sex cu adolescenţii, considerând acest subiect unul tabu şi greu de abordat. Educaţia sexuală corespunzătoare are, însă, un rol extrem de important, putând reduce semnificativ riscurile pe care un contact sexual neprotejat le presupune.

Cât de importantă este educaţia sexuală pentru adolescenţi?

Educaţia sexuală poate reduce considerabil riscurile pe care un contact sexual neprotejat le presupune. Astfel, o discuţie referitoare la sex cu copilul tău, poate preveni riscul apariţiei unei sarcini nedorite sau al contactării unei boli cu transmitere sexuală. O bună documentare privind începerea vieţii sexuale vă poate scuti de multe neplăceri atât pe tine cât şi pe adolescentul tău.

Citeşte mai mult...
 
Cum ne ferim de accidentele vasculare cerebrale PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:23

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o boala grava, in care se produce o intrerupere neasteptata a irigarii cu sange a unei parti a creierului. In lipsa sangelui proaspat si, prin urmare, a oxigenului, celulele din creier vor suferi, gradul de suferinta depinzand de marimea si de localizarea zonei de creier care a fost afectata.

 Daca in cazul altor organe o asemenea suferinta este in mare parte reversibila, in cazul creierului, privatiunea de oxigen de doar cateva minute duce la afectari definitive ale acestuia, mergand chiar pana la deces. Spre exemplu, in urma unui AVC pot aparea paralizia unei parti a corpului sau a ambelor parti, dificultati in mers sau in efectuarea activitatilor cotidiene, cum ar fi alimentatia, pierderea capacitatii de a vorbi sau de a intelege ceea ce se vorbeste.

 Pentru a intelege mai bine aceasta boala, este interesant sa vedem ce se intampla in SUA, unde exista un control statistic si in aceasta privinta. Aici ea este considerata a treia cauza de deces la adulti, producand in acelasi timp si cele mai multe handicapuri. In aceasta tara se produc annual 600000 de accidente vasculare cerebrale, o treime dintre acestea fiind fatale.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior919293949596979899UrmătorSfârşit »

Page 99 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact