logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
40 de firme internaţionale la Maramedica PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 10:12

Ajunsă la ediţia a VI-a, târgul de echipamente şi aparatură medicală "Maramedica" şi-a deschis, ieri, porţile, în aşteptarea vizitatorilor din Maramureş, dar şi din judeţele învecinate. Expoziţia cu vânzare aduce publicului din Ardeal game variate de instrumente, mobilier, aparatură şi consumabile medicale, ce pot fi folosite atât de medici şi asistenţi, cât şi de pacienţii care se tratează acasă.

Evenimentul a fost mult aşteptat de lumea medicală. În acest context, oraşul Baia Mare a fost deja consacrat ca un real pol de dezvoltare şi promovare a noutăţilor din domeniul medical, Maramedica atrăgând, şi în acest an de criză, dealeri şi producători de aparatură medicală de rang internaţional.
"La expoziţia de echipamente şi aparatură medicală expun, în ciuda crizei financiare, mai bine de 60 de dealeri din domeniul sanitar, care reprezintă 40 de firme internaţionale din SUA, Japonia, Coreea de Sud, Suedia, Fermania, Franţa, Slovacia, Ungaria, Spania şi România. Cred că sistemul sanitar din România este obişnuit deja cu diverse crize - de bani, de personal, de lapte pentru sugari, de medicamente - aşa că încă actuala criză mondială nu reprezintă decât cireaşa de pe tort pentru halatele albe de la noi" , a spus, în cuvântul de deschidere, Gheorghe Marcaş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Rău-platnicii riscă să-şi piardă calitatea de asigurat PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 14:04

În urma analizelor efectuate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş, începând cu luna decembrie 2008, s-a descoperit că mai bine de 400 de maramureşeni riscă să-şi piardă calitatea de asigurat. Aşa cum arată CAS, aceştia nu şi-au mai plătit asigurarea de sănătate de mai bine de trei luni.

Conform legii, asiguraţii care nu-şi plătesc contribuţia la sănătate vreme de trei luni riscă să fie "retrogradaţi", ei nemaiputând să beneficieze de pachetul de servicii medicale de bază. "405 persoane trebuie trecute din categoria de «asigurat beneficiar de pachetul de servicii de bază» în categoria «neasigurat beneficiar de pachetul minimal», această trecere urmând să fie făcută în perioada următoare, dacă aceste persoane nu vor achita contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Calitatea de asigurat încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România, cu decesul sau cu declararea judecătorească a morţii asiguratului. Drepturile de asigurare încetează după trei luni de la ultima plată a contribuţiei", arată Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al CAS.

Citeşte mai mult...
 
“Maramedica” îşi va deschide porţile săptămâna viitoare PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 08:13

Ediţia din acest an a expoziţiei “Maramedica”, aşteptată cu mult interes de lumea medicală dar nu numai, îşi va deschide porţile săptămâna viitoare, ne-a declarat Gheorghe Marcaş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.
În intervalul 19-21 februarie, Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş va găzdui a 6-a ediţie a expoziţiei “Maramedica”. Evenimentul va reuni sute de medici şi firme din domeniul medico-farmaceutic.
Vor fi prezentate aparate şi instrumentar medical şi stomatologic, echipamente şi dotări pentru spitale, articole de unică folosinţă, produse farmaceutice, etc. Ele pot fi achiziţionate la preţuri de producător, a ţinut să precizeze Gheorghe Marcaş.

Citeşte mai mult...
 
Factorii de risc in hepatita virala de tip C PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 15:26

Si acest tip de hepatita este o inflamatie a ficatului cauzata de un anume virus, la fel ca hepatita de tip A si cea de tip B. Si Tipul C de hepatita poate fi diagnosticat prin testul de sange.

 Etapa acuta a bolii, care apare la doua saptamani – sase luni dupa infectie, este de obicei asa de usoara incat bolnavii nici nu stiu ca sunt bolnavi. Aproximativ 80 % din bolnavii care sunt infectati cu acest virus dezvolta o infectie cronica, aceasta insemnand ca ei vor fi infectati pentru cativa ani, adesea pentru tot restul vietii lor. Majoritatea bolnavilor cu infectie cronica cu virus C nu vor dezvolta afectiuni severe ale ficatului. Totusi, in timp, pana la 20 % dintre cei care au infectie cronica dezvolta ciroza hepatica. Dintre acestia 1-4 % dezvolta cancer de ficat. Actiunea ficatului cauzata de infectia cu virus de tip C este cel mai frecvent motiv pentru transplantul de ficat.

 Bolnavii, de cele mai multe ori, nu stiu ca au virusul hepatitei C in organism pana cand nu doneaza sange. Tot sangele donat este testat pentru hepatita C si pentru o serie de alte boli. Persoanele al caror sange este infectat cu acest virus nu pot dona sange.

Citeşte mai mult...
 
Trei zile, medicii de familie din Maramures sunt in concediu de… protest PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 15:09

Cabinetele tuturor medicilor de familie din Maramures vor fi inchise timp de trei zile, mai precis de miercuri, 18 februarie, si pana vineri, 20 februarie. Urgentele vor fi directionate spre UPU si spital, iar bolnavii cronici vor fi reprogramati. Cei aproximativ 300 de medici de familie din Maramures au decis sa protesteze in acest fel fata de reducerea bugetului alocat in acest an pentru activitatea lor. Presedintele Societatii Judetene de Medicina a Familiei Maramures, Gheorghe Lascu, a declarat ca veniturile cabinetelor se vor reduce cu circa 40% in 2009 fata de anul precedent.

Protestul medicilor de familie din Maramures nu este singular in tara, pentru ca si alti colegi ai lor au decis sa intre in concediu dupa ce au aflat ca banii alocati in proiectul de buget pe anul 2009 pentru activitatea lor au scazut considerabil.

Gheorghe Lascu a declarat in cele trei zile cat medicii de familie vor fi in concediu de odihna bolnavii vor fi directionati spre UPU si spitale pentru asistenta medicala. De asemenea, pe usile de la cabinetele medicilor de familie se vor lipi afise prin care pacientii vor fi informati ca se inchid din lipsa de fonduri. Cei care vor trece pragul cabinetelor in primele zile ale saptamanii vor fi rugati sa semneze o petitie pentru sustinerea cauzei medicilor de familie.

Citeşte mai mult...
 
Unde se duc banii noştri? PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Februarie 2009 20:16

Aceasta a fost nedumerirea medicilor de familie exprimată, săptămâna trecută, în plenul şedinţei lunare a Societăţii Judeţene de Medicină a Familiei (SJMF) Maramureş. Conform cercetărilor făcute de preşedintele acestei organizaţii, dr. Gheorghe Lascu, cei mai mulţi bani din bugetul Sănătăţii au fost alocaţi tratamentelor făcute de români în străinătate.

Conform proiectului de buget pentru Sănătate, în anul 2009, medicii de familie vor primi cu până la 40% mai puţini bani decât anul trecut, care este considerat un an "în sfârşit echitabil" de către reprezentanţii medicinei primare. Medicii au căutat să afle de ce medicina de familie primeşte mai puţin, în condiţiile în care bugetul alocat Sănătăţii pe anul curent, în total, este similar celui din 2008. Descoperirea a fost şocantă pentru medicii de familie maramureşeni - în 2009, se alocă sume enorme pentru trimiterea românilor în spitalele de peste hotare.

• Răscoală pentru redobândirea drepturilor

Medicii de familie sunt decişi să facă o adevărată răscoală dacă de asta este nevoie pentru a-şi redobândi drepturile.

Citeşte mai mult...
 
Protestul medicilor de familie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 14:55

Se anunţă o săptămână de proteste pentru medicii de familie din Maramureş şi din întreaga ţară. Ieri, la şedinţa lunară a Societăţii Judeţene de Medicină a Familiei, toţi cei aproape 100 de medici prezenţi au semnat înştiinţări adresate Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), în care precizează că, la mijlocul săptămânii viitoare, pleacă toţi... în concediu. Acesta este doar primul pas în acţiunea medicilor, care vor să convingă guvernanţii să nu reducă bugetul alocat medicinei primare.

"Trăim clipe de coşmar şi fac apel la dumneavoastră să strângem rândurile", a îndemnat Mihai Şchiopu, preşedintele Colegiului Medicilor din Maramureş, organizaţie care sprijină acţiunile medicilor de familie. Medicii sunt indignaţi de faptul că medicina de familie are programat pentru 2009 un buget cu 40% mai mic decât cel din 2008, fapt care va duce la falimentarea a jumătate dintre cabinete. La întâlnirea de ieri, medicii de familie au fost înştiinţaţi cu privire la diversele acţiuni iniţiate de întregul corp medical din ţară, acţiuni care au menirea de a sensibiliza guvernanţii şi pacienţii cu privire la dezastrul care-i paşte.

Citeşte mai mult...
 
Analize esenţiale pentru sănătatea feminină PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:49

Pentru a putea preveni unele afecţiuni dar şi pentru a-ţi putea testa starea de sănătate este important să mergi regulat la medic şi să te supui unui set de analize care te pot scuti de multe neplăceri. Câteva examene medicale de acest fel te pot proteja împotriva multor boli grave.

Examinarea sânilor

Începând cu vârsta de 20 de ani, femeia trebuie să înceapă să-şi controleze periodic sânii, în acest mod putând fi descoperite la timp eventualele modificările patologice. Este recomandat ca examinarea sânilor să se facă atât acasă, prin autopalpare cât şi la cabinetul medicului specialist, cu ajutorul ecografiei sau a mamografiei. Cea mai bună perioadă pentru examinarea sânilor este după menstruaţie, la un interval de patru, cinci zile.

Citeşte mai mult...
 
Permite-mi sa ma prezint. Numele meu este Anorexia PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 08:00

Sunt poate cea mai buna prietena a fiicei tale, a prietenei tale sau poate chiar a ta. Nu vrei sa ne cunoastem, sigur ne vom intelege bine. Tu imi dai din timpul tau, eu iti iau pofta de mancare, la inceput toata lumea o sa te admire, cat de mult ai slabit, bravo tine-o tot asa! Sigur, iti dau putere si control, gandeste-te daca poti sa iti controlezi corpul poti sa controlezi absolut orice, poti sa fii absolut oricum vrei tu. Nu te las sa gresesti, trebuie sa fii perfecta! Incet, incet o sa renunti la ciocolata cu alune, la tiramisu si daca ne intelegem bine de tot, poate chiar si la supa de galuste. In schimb vei fi asa cum ti-ai dorit dintotdeauna perfecta, hiperactiva, o sa studiezi mult, faci curatenie in toata casa, nu doar in camera ta, o sa inveti sa gatesti, sa iesi cu prietenii, toata lumea in jurul tau o sa fie fericita profa, mama, iar tu, tu o sa te simti cea mea frumoasa din lume cand incepi sa iti simti oasele bazinului, nodulii de la spate, in curand o sa intrii in jeansii 34, si daca ne straduim un pic poate ajungem chiar la 32, Kate Moss o sa arate ca un balon pe langa tine, stiu cat de mult o admiri. E doar o poza dintr-o revista, o imagine de la TV.. in schimb tu pe bune o sa fii reala si perfecta.

Citeşte mai mult...
 
Febra – semn de boala PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 16:43

Chiar cand sunteti sanatos, temperatura Dvs. se schimba pe parcursul unei zile si variatia ei este normala. Se considera ca 37º C este temperatura “normala” a omului sanatos, dar ea poate varia cu un grad sau mai mult. Dimineata temperatura este in general mai scazuta, iar dupa-masa este ceva mai inalta. Verificati temperatura celorlalti membrii de familie cand sunt sanatosi si descoperiti valorile lor “normale”.

 De ce poate creste temperature corpului?  Febra in sine nu este o boala, dar este deseori semnul uneia. Ea poate arata ca ceva se intampla in corpul dvs. Probabil corpul se lupta cu o infectie cauzata fie de o bacterie, fie de un virus. Febra poate chiar ajuta in lupta impotriva infectiei. Mai rar, este semn al unei reactii la un medicament, la o afectiune inflamatorie sau la caldura prea mare. Cateodata, nu stiti de ce aveti febra. Dar nu incercati in mod automat sa va scadeti temperatura. Scaderea ei poate masca simptomele, prelungi o afectiune sau intarzia identificarea cauzei.

 De cele mai multe ori, veti afla cauza febrei in cateva zile. Daca aveti suspiciuni cu privire la ea, consulate-va medicul de familie. Alte cauze curente ale febrei sunt:

Citeşte mai mult...
 
Fortificarea muschilor perineului dupa nastere PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 14:14

Muschii care sprijina organele interne, muschii perineului (planul pelvin) sunt intinsi in timpul nasterii si s-ar putea sa fie deteriorati datorita nasterii. Puteti sa ii intariti prin exercitii adecvate. Intarirea acestor muschi este foarte importanta pe termen lung, deoarece varsta si menopauza ii vor slabi din nou. Trebuie sa aveti rabdare si sa urmati programul de exercitii cu regularitate. S-ar putea sa dureze trei luni pana sa constatati unele imbunatatiri.

 Muschii perineului actioneaza ca un hamac care sprijina vezica urinara, uterul, rectul si portiunea de jos a abodomenului. In timpul sarcinii, acesti muschi vor fi intinsi foarte mult, atat datorita cresterii volumului continutului uterin, cat si datorita hormonilor specifici sarcinii, care maresc elasticitatea intregii musculature a corpului. Nasterea naturala intinde si mai mult muschii perineului, acestia putand suferi contuzii sau rupturi, in special daca copilul are capul mare. De asemenea, pot fi lezati si nervii care trec prin perineu. In plus, daca sunteti supraponderala, greutatea pe care trebuie sa o suportati afecteaza si mai mult perineul, unde sunt muschii planului pelvin.

 Unde se afla muschii perineului? Ei se intind de la osul pubian pana la coccige (ultima portiune a coloanei vertebrale). Muschii inconjoara partea inferioara a vezicii urinare si uretra, portiunea exterioara a rectului si vaginul.

Citeşte mai mult...
 
Pacienţii "roşii" au prioritate PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 12:45

Ieri, ministrul Sănătăţii Ion Bazac a convocat o parte dintre managerii spitalelor judeţene din ţară pentru a le explica modul în care ar trebui să se desfăşoare activitatea "în culori" la Unităţile de Primiri Urgenţe. Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Baia Mare nu au fost chemaţi, dar, se pare, ei nici nu aveau nevoie de explicaţii, pentru că triajul pacienţilor pe culori a fost deja implementat la noi.

"Nu am fost invitaţi la întâlnirea cu ministrul, dar, sistemul acesta de triere a pacienţilor a fost deja pus în practică la UPU din Baia Mare. Astfel, pacienţii care înainte erau clasificaţi pe urgenţe de gradul 0 sau 1, sunt şi acum consideraţi ca urgenţă majoră, ei fiind internaţi imediat. Aici intră cazurile ce pornesc de la stare de şoc toxicoseptic, până la insuficienţa cardiorespiratorie şi abdomenul acut chirurgical. Nu împarte nimeni buline colorate pacienţilor. Este însă un mod de lucru mult mai uşor şi mai organizat pentru medicii de pe această secţie.

Citeşte mai mult...
 
Strigatul de deznadejde al unui medic PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 13:15

In ultima perioada, mass-media a facut exces de titluri si articole apocaliptice in care este descris sitemul sanitar din Romania. Un medic vorbeste deschis despre cauzele acestei situatii dezastruoase si despre conditia acestei categorii profesionale.

Medicul Florin Chirculescu, coordonatorul compartimentului de Chirurgie Toracica al Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, a publicat pe blogul sau, o scrisoare deschisa adresata Ministrului Sanatatii Ion Bazac, din care razbate imaginea disperarata a unui medic nedreptatit, in acest joc politico-mediatic: "Pentru ca anumite lucruri trebuie sa fie spuse, indiferent de consecinte"...

"Neglijenta in serviciu la o policlinica privata din Capitala", "Parintii unui copil spun ca baiatul lor a murit din cauza tratamentului gresit dat de medici", "Neglijenta medicilor si a asistentelor a facut doua victime in trei zile", "Un batran din Vaslui a murit in fata unui cabinet, in timp ce astepta sa fie consultat de medic", acestea sunt doar cateva din titlurile care au circulat prin presa in ultima perioada, hranind setea oamenilor de informatii cu implicatii negative, construind in mentalul colectiv imaginea medicului "corupt, nemilos si incompetent".

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior919293949596979899UrmătorSfârşit »

Page 98 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact