logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Comunicat de presa - Campanie umanitara pentru Andrei Gabriel Curceanu. Strigatul de ajutor al mamei cu un bebelus grav bolnav PDF Imprimare Email
Luni, 11 Ianuarie 2016 15:40
Andrei Gabriel Curceanu, un bebelus de numai 9 luni, sufera de o malformatie grava, asociata cu sindrom de intestin scrut, malnutritie si anemie severa, ce il chinuie peste masura si nu-i permite sa se dezvolte normal. Doctorii romani fac eforturi imense pentru a-l tine in viata, iar miercuri, 13 ianuarie a.c., baietelul va fi transportat pana in Italia – la Policlinica Vittorio Emanuele – unde va fi trimis de urgenta la terapie intensiva. 
Pana la ora actuala, micutul a suferit 3 interventii chirurgicale in Romania, insa evolutia sa nu a fost cea asteptata, iar singura lui sansa de supravietuire vine tocmai din Italia. La durerile groaznice pe care le resimte Andrei, se adauga insa si disperarea parintilor de a strange cei 30.000 de Euro necesari pentru transportul, chiria, tratamentul si interventiile medicale din Italia. 
Asociatia “Salveaza o inima” a sarit in sprijinul familiei Curceanu si a demarat, chiar in prima zi din acest nou an, o campanie umanitara online pentru salvarea baietelului de 9 luni. Pana in prezent, mii de oameni au raspuns pozitiv apelului umanitar, iar in numai 10 zile au fost donati peste 10.500 de Euro, reprezentand 36% din totalul necesar.
Citeşte mai mult...
 
Ministerul Sanatatii anunta bibliografia pentru concursul de rezidentiat 2016 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 09:07

Ministerul Sănătății aduce la cunoștința celor interesați  apariția “Compendiului de specialități medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitățile de medicină și farmacie, sub coordonarea prof.dr.Victor Stoica și prof.dr.Viorel Scripcaru.

Cele două volume ale compendiului sunt tipărite la Editura Medicală București, care va asigura și distribuția acestora.

Acest Compendiu constituie bibliografia pentru concursul  național de rezidențiat din sesiunea noiembrie 2016 pentru domeniul medicină.

Tematica elaborată în baza acestei bibliografii urmează a fi publicată în scurt timp pe site-ul oficial al concursului de rezidențiat și în săptămânalul “Viața Medicală”.

Citeşte mai mult...
 
Până la încheierea noului Contract-Cadru, creşterea salariilor în Sanătate, suportată de spitale PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Ianuarie 2016 14:21

Creşterile salariale cu 25% pentru angajaţii din sistemul sanitar vor trebui suportate de spitale, în primele luni din an, până la încheierea noului contract-cadru pe anul 2016. Sindicaliştii din Maramureş susţin însă că noile sume prevăzute pentru anul curent vor acoperi, în cele din urmă, eforturile financiare ale unităţilor spitaliceşti.

„Un prim lucru care va genera probleme, în primele două luni ale anului 2016, vor fi legate de decontarea de servicii medicale la valoarea care să acopere creşterile salariale. Ştim că pentru 2015 a fost încheiat un contract cu o anumită valoare pentru serviciile medicale. Cu 1 octombrie, data la care s-au aplicat creşterile salariale de 25%, s-au încheiat acte adiţionale cu o valoare mai mare, care să acopere creşterile salariale. Dar contractarea nu se va face cu 1 ianuarie, ci în februarie-martie, şi atunci, în primele luni până la momentul contractării, prevederea legală este că se acordă o medie a execuţiei ultimelor 12 luni.

Citeşte mai mult...
 
Topul eşecurilor din sistemul de sănătate PDF Imprimare Email
Luni, 28 Decembrie 2015 11:09

Introducerea cardului de sănătate, scumpirea la raft a „celor mai ieftine medicamente din UE, introducerea pe lista de compensate a terapiilor interferon free, dosare penale la nivel înalt, revolte pe reţelele de socializare, dar şi propuneri inedite şi schimbări la portofoliul Sănătăţii sunt noutăţile aduse de 2015 în sistemul medical.

Cel mai amplu proiect al sistemului sanitar este, probabil, cardul de sănătate, care a devenit obligatoriu din acest an. 
Amplu nu prin beneficiile aduse sistemului, ci prin problemele, pagubele şi frustrările create medicilor şi pacienţilor. Deşi era menit să reducă birocraţia şi să blocheze decontările fictive, sistemul cardurilor de sănătate a blocat doar activitatea cabinetelor şi a spitalelor, dar şi dreptul constituţional la asistenţă medicală al pacienţilor.

Blocarea frecventă a sistemului informatic SIUI a făcut o „gaură” considerabilă în bugetele medicilor de familie şi ale spitalelor, care nu şi-au putut valida şi deconta serviciile acordate. Deşi au impus obligativitatea cardurilor, responsabilii din Sănătate au fost incapabili să emită documentul pentru toţi cei îndreptăţiţi să-l primească.

Citeşte mai mult...
 
Sindicatele din sanatate: Populatia trebuie sa se abtina sa mai dea spaga la medici PDF Imprimare Email
Luni, 21 Decembrie 2015 19:33

Problema spagii care se da la medici sau asistente medicale in spitale este o boala care trebuie tratata treptat. Sindicatele din sanatate spera ca acele cresteri salariale obtinute in acest an, un total de 32 de procente, sa faca in asa fel incat personalul sanitar sa nu mai accepte atentiile pacientilor.

Liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan a vorbit astazi, 21 decembrie, in cadrul unei conferinte de presa despre ce a insemnat anul care se apropie de final pentru sindicatele din sanatate. A fost an caracterizat ca fiind unul de referinta, asta pentru ca au fost doua cresteri salariale acordate personalului din sanatate si asistenta sociala. Prima majorare a fost la inceputul lui 2015, un procent de 7%, iar a doua la finalul anului, o majorare de 25%.

“Ultima conferinta de presa a anului, una de bilant pozitiv spunem noi, foarte favorabila pentru membrii de sindicat, salariatii din spitale sau din asistenta sociala. Anul a debutat cu o crestere salariala, acel cuantum de 100 de lei, un prim success al SANITAS. Au fost acele iesiri in strada, urmate de negocieri care intr-un final au adus o a doua majorare, de 25%.

Citeşte mai mult...
 
Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus atrage medicii străini. Salarii mai mari şi locuinţe de serviciu pentru ei PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Decembrie 2015 15:26
Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus este unitatea medicală din Maramureş care a reuşit să atragă cei mai mulţi medici specialişti străini. În momentul de faţă, în cadrul spitalului profesează medici din Republica Moldova şi Siria.
„Spitalul a reuşit să atragă un medic pe chirurgie, este vorba de un chirurg de origine siriană, care a făcut specialitatea în România. Odată cu războiul, el s-a retras şi a venit aici, în ţară. De asemenea, spitalul a mai angajat un medic de terapie intensivă, care are făcută şi specialitatea în România. El a lucrat în Republica Moldova până în vară, iar după aceea, şi-a făcut toate documentele şi a venit în Vişeu. Spitalul din Vişeu are cei mai mulţi medici străini din Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Un medic de la spitalul de arsuri spune ca multi dintre ranitii din Colectiv au murit din cauza bacteriilor din unitatile medicale - tolo.ro PDF Imprimare Email
Joi, 03 Decembrie 2015 12:20
Doctorul, al carui nume nu a fost publicat, a spus ca stie de la colegii sai ca situatia este asemanatoare si la alte spitale.  Mai mult, acesta acuza ca familiile ranitilor nu au fost anuntate din primele zile ca au optiunea sa-i transfere in strainatate pentru ca "infectiile cu bacterii apar, din experienta noastra, cam din ziua a cincea".  
 
Potrivit medicului, la spitalul sau toti ranitii sunt spalati in aceeasi cada. 
El a dezvaluit ca in noaptea tragediei nu a fost deschis laboratorul de analize si a acuzat faptul ca nu exista un protocol in Romania pentru marii arsi, ceea ce inseamna ca fiecare spital a tratatat ranitii diferit.  
 
Citeşte mai mult...
 
MARAMUREŞ - 97 de bilete de tratament pentru pensionari rămase nevalorificate PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2015 06:58
Din totalul de 192 de bilete de tratament disponibile pentru seria a 19-a, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Maramureş informează că 97 dintre acestea au rămas nevalorificate. Până la începutul săptămânii, pensionarii mai puteau opta până vineri pentru staţiunile:
 
Bizuşa (38 de bilete disponibile), 
 
Buziaş (10 bilete), 
 
Bazna (2 bilete), 
 
Căciulata (3 bilete),
Citeşte mai mult...
 
Campanie de donare de sange joi, 26 noiembrie la Spitalul Municipal Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Noiembrie 2015 11:48
O nouă campanie de donare de sânge va avea loc în data de joi, 26 noiembrie, dupǎ orele 09;00, la sediul vechi al Policlinicii din cadrul spitalului.
 
Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se confruntă cu o reală criză de sânge, ajungându-se de cele mai multe ori la situaţia în care personalul medical să folosească stocul de urgenţă, aceasta însemnând ca următorul pacient care are nevoie de o transfuzie de urgenţă să nu mai poată fi transfuzat, urmând ca viaţa lui să fie pusă în pericol.
Citeşte mai mult...
 
La grădinița nr.8 a avut loc seminarul: O alimentatie sanatoasă pentru sănătate de fier PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Noiembrie 2015 13:37

In data de 18.11.2015 la Gradinita cu Program Prelungit nr. 8 Sighetu Marmatiei a avut loc un seminar cu parinții cu tema „O alimentatie sanatoasă pentru  sănătate de fier  „. Invitat la acest seminar a fost domnul doctor Danciu Adrian , medic nutriționist. La acest eveniment au luat parte aproximativ 30 de parinti. 
„Ne dorim sa oferim copiilor nostri o alimentatie sanatoasa pentru ca suntem deja constienti ca alimentatia are un rol asa de important pentru sanatate. Si totusi, cum ne asiguram ca in hrana copilului nostru se afla o proportie perfecta de nutrienti, vitamine, minerale si grasimi 'bune' ? Cun sa ne aparam copilul de invazia mancarilor nesanatoasa? Aceste intrebari au fost motorul  pentru aceste seminarii tematice cu parintii.”a spus d-na director Baldean-Gintner Melinda, director al Gradinitei cu Program Prelungit nr.8 Sighetu Marmatiei
Citeşte mai mult...
 
Picioare sanatoase – creier pe masura PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Noiembrie 2015 13:01

Conditia fizica este strans corelata cu abilitatile cognitive, sustin cercetatorii britanici in urma unui studiu efectuat in cadrul King’s College London si publicat in editia de luna aceasta a jurnalului “Gerontology”.Studiul a inclus 324 de persoane gemene, de sex feminin, cu varste cuprinse intre 43 si 73 de ani. Participantelor la studiu le-au fost testate atat memoria, capacitatea de retinere a informatiilor, cat si tehnicile de gandire, la inceputul si la finalul studiului care a durat circa 10 ani.
 
Cercetatorii au descoperit ca picioarele puternice si sanatoase sunt un bun indicator al unei minti sanatoase.
Aceste constatari sunt sustinute de datele studiului care atesta faptul ca gemenele care aveau o conditie fizica buna si-au mentinut de-a lungul celor 10 ani abilitatile mentale, in comparatiile cu surorile acestora care, avand o conditie fizica mai putin buna, au aratat un oarecare declin in urma testelor facute de catre specialisti.
Citeşte mai mult...
 
Încă un pas către interzicerea fumatului în toate spațiile publice PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 16:38

Deputaţii vor să interzică fumatul în toate spaţiile publice. Un prim pas a fost făcut în comisia de sănătate, unde aleşii au votat favorabil un proiect de lege care impune această interdicţie.

Astfel, nimeni nu ar mai avea voie să fumeze în instituţii publice, în parcuri, în apropierea locurilor de joacă, dar nici în baruri, restaurante sau cluburi.
 
Sancţiunile pentru cei care îşi aprind totuşi ţigara în aceste locuri sunt între 100 şi 500 de lei. Sunt prevăzute amenzi de până la 15.000 de lei şi pentru persoanele juridice care încalcă legea.
Citeşte mai mult...
 
Ce alimente trebuie sa consumam inainte si dupa ce facem activitate fizica PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:01

Alimentele consumate inainte sau dupa activitatea sportiva sunt un element-cheie pentru imbunatatirea randamentului, semnaleaza cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres. Ce alimente sunt ideale in functie de momentul si de tipul activitatii fizice pe care le efectuati?
 
 
Exercitii fizice dupa micul dejun
In cazul in care activitatea aleasa este de tip cardiovascular, se recomanda un mic dejun usor, pe baza de fructe sau suc, completat cu o felie de paine prajita si miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Daca este vorba despre exercitii anaerobice, se recomanda tot un mic dejun usor, asemanator celui mentionat, pentru ca nu este bine ca stomacul sa fie plin. In ambele cazuri este foarte importanta hidratarea: trebuie sa se bea aproximativ 500 ml de apa cu 30 de minute inainte de inceperea exercitiilor.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact