logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Premiera mondiala. Mexicul introduce de luni sistemul de scanare a irisului pe buletin PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 24 Ianuarie 2011 12:12
Mexicul a devenit de luni prima tara din lume care introduce imaginea irisului pe cartea de identitate, un sistem considerat de guvern printre cele mai sigure din lume.
 
"Conditiile legale, tehnice si financiare sunt indeplinite pentru ca sa inceapa procesul de emitere a acestui document de identitate," a declarat jurnalistilor Felipe Zamora, responsabilul sectiei judiciare a Ministerului de Interne mexican. citat de AFP.
 
Documentul care va include imaginea irisului, precum si amprentele digitale, o fotografie si semnatura, va fi 99% fiabil a spus Zamora.
Citeşte mai mult...
 
Ne dau lectii: Marea Britanie desfiinţează pensionarea pentru limită de vârstă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 14 Ianuarie 2011 09:48
Iata un sistem care valorizeaza potentialul pe care varstnicii il au la locul de munca.
 
Guvernul britanic a confirmat joi apropiata suprimare a pensionării din oficiu, stabilită în prezent la 65 de ani, "vârsta de pensionare trebuind să fie o alegere şi nu o obligaţie", a declarat secretarul de stat al relaţiilor profesionale, Edward Davey.
 
"Oamenii merită libertatea de a munci cât timp vor şi cât timp sunt capabili s-o facă", a spus el, subliniind că "angajaţii mai vârstnici pot juca un rol foarte important la locul lor de muncă, iar noi îi punem capăt prin această formă învechită de discriminare din cauza vârstei".
 
Ca urmare a unei consultări lansate în cursul verii trecute, guvernul a confirmat abolirea dreptului pe care îl deţine în prezent angajatorul de a constrânge un salariat să se pensioneze din momentul în care împlineşte 65 de ani. Suprimarea acestui drept se va face treptat între 6 aprilie şi 1 octombrie.
Citeşte mai mult...
 
Scandal de proportii in Ungaria, dupa ce directorul Teatrului National din Budapesta le-a inchiriat spatiul romanilor, pentru sarbatorirea zilei de 1 Decembrie: E o provocare * Autorizatia pentru aniversarea de la teatru a fost retrasa PDF Imprimare Email
Joi, 18 Noiembrie 2010 12:58

Un scandal de proportii a izbucnit in Ungaria, dupa ce oficialii romani din aceasta tara au obtinut permisiunea directorului Teatrului National din Budapesta pentru a sarbatori aici 1 Decembrie, Ziua nationala a Romaniei .Mai multi politicieni maghiari si figuri publice importante considera "o provocare" gestul romanilor din tara vecina de a aniversa Ziua nationala la Teatrul National din Budapesta, in conditiile in care data de 1 Decembrie coincide cu pierderea, de catre Ungaria, in favoarea Romaniei, a teritoriilor din Transilvania stapanite pana in 1918.

Contactata de HotNews.ro, Zenovia Popa, secretar III si responsabil pentru relatiile cu presa in cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta, a confirmat ca receptia de Ziua nationala a Romaniei nu va mai avea loc la Teatrul National din capitala ungara, dar spune ca ambasada romana nu poate oferi, in acest moment, mai informatii in acest caz. In acest moment, nu se stie cu exactitate daca si unde va mai avea loc o astfel de receptie.

Citeşte mai mult...
 
Arctica se incalzeste in continuare intr-un ritm record PDF Imprimare Email
Luni, 25 Octombrie 2010 11:16

Zona Arctica continua sa se incalzeasca intr-un ritm fara precedent, afectand populatiile si ecosistemele, dar si climatul in zonele cele mai populate ale emisferei nordice, potrivit ultimului raport anual al guvernului american, publicat joi si citat de AFP.

"Anul 2010 este al treilea (cand suprafata ghetii se micsoreaza se reduce intr-un ritm record n.r.) din 1979, depasit doar de 2008 si de 2007", arata raportul.

Arctica, descrisa in raport ca "frigiderul planetei," este confrunta cu temperaturi record de ridicate care topesc gheata si diminueaza masa banchizei, arata raportul numit Arctic Report Card, realizat de o echipa de 69 de oameni de stiinta din toata lumea.

Citeşte mai mult...
 
Unde esti, Marea Aralului?- O catastrofa ecologica fara margini PDF Imprimare Email
Joi, 21 Octombrie 2010 13:03

In mod normal, catastrofele nu trec nevazute. Mai ales cand e vorba de al patrulea cel mai mare lac de pe Pamant. Ne-am obisnuit insa cu exceptiile. Chiar daca Lacul Aral a fost odinioara o oaza in mijlocul pustietatii din Asia centrala si a sustinut o biodiversitate bogata, dar si supravietuirea si progresul oamenilor din jurul sau, azi pare ca toata lumea a uitat asta. Desi malul de pe vremuri s-a mutat la zeci de kilometi departare de localnici, in Aralsk viata merge mai departe. Unii au uitat ca lacul a existat, altii nici nu stiu ce au pierdut. Iar pentru noi, restul planetei, Aralul ramane un dosar pierdut printre numeroase „accidente umane”.

''Odinioara, in trecutul nu prea indepartat, tovarasii conducatori ai URSS-ului s-au gandit ca tara lor nu e perfecta. Chiar daca nu duceau lipsa de nimic si, in diferite parti ale tarii, se gaseau resurse felurite in abundenta – de la paduri si pamant arabil, la metale pretioase si petrol –, li s-a parut ca tot nu era de ajuns.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact