logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Limba română va fi predată, în premieră, la Oxford PDF Imprimare Email
Joi, 01 Noiembrie 2012 09:42
Limba română va fi predată, în premieră, la Universitatea Oxford, în cadrul primului lectorat finanţat de statul român în Marea Britanie, peste 20 de studenţi înscriindu-se deja la cursurile care vor fi susţinute de dr. Oana Uţă-Bărbulescu de la Universitatea Bucureşti.
 
Primul lectorat de limba română finanţat de către statul român în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost deschis luni şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Lingvistică, Filologie şi Fonetică a prestigioasei Universităţi Oxford, informează Ambasada României la Londra. Lectoratul a fost înfiinţat în baza unui protocolul de cooperare între Institutul Limbii Române din Bucureşti şi Universitatea Oxford. Lectorul de limba română, selectat prin concurs de către Universitatea Oxford, este Oana Uţă-Bărbulescu, doctor în litere şi specialist în lingvistică din cadrul Universităţii Bucureşti.
Citeşte mai mult...
 
Niciun camion romanesc nu intra joi in Ungaria PDF Imprimare Email
Miercuri, 31 Octombrie 2012 10:08
Autorităţile de frontieră din Arad anunţă că automarfarele nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei joi, când în această ţară este zi nelucrătoare pentru că se celebrează Ziua tuturor sfinţilor, camioanele urmând să staţioneze pe teritoriul României.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, "ca urmare a faptului că în Ungaria data de 1 noiembrie a fost declarată zi nelucrătoare (se sărbătoreşte Ziua tuturor sfinţilor), pe teritoriul statului vecin vor intra în vigoare restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj în intervalul de timp 31 octombrie ora 23.00 (ora României) - 1 noiembrie ora 23.00 (ora României)".
Citeşte mai mult...
 
Nicolae Ceausescu ar putea declansa razboiul coreean PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Octombrie 2012 09:47
Mii de manifeste cu portretul Ceausescu aruncate de sud-coreeni la vecinul comunist. Coreea de Nord ameninţă cu un atac nemilos.
 
Zece activişti sud-coreeni au trimis, dintr-un parc al oraşului Paju, la aproximativ 60 de kilometri nord de Seul, 30.000 de manifeste politice cu ajutorul unor baloane, anunţă AFP, citată de jurnalul.ro. Acţiunea ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu o săptămână, însă autorităţile sud-coreene i-a împiedicat pe acivişti "din motive de securitate". Coreea de Nord i-a ameninţat cu represalii nemiloase pe vecinii sud-coreeni în asemenea cazuri de propagandă. "Nu ne temem de aceste ameninţări şi vom continua să trimitem manifeste", a afirmat Choi Woo-Won, profesor la universitate, critic al regimului nord-coreean instaurat în 1948 de Kim Il-Sung. Manifestele îi îndemnau pe nord-coreeni să se ridice împotriva noului lor conducător, Kim Jong-Un, care a venit la putere în urma decesului tatălui său, Kim Jong-Il, în decembrie. Acestea includeau fotografii cu autocraţi înlăturaţi de la putere: Nicolae Ceauşescu, irakianul Saddam Hussein şi libianul Muammar Kadhafi.
Citeşte mai mult...
 
Jon Lord, fondatorul trupei Deep Purple, a murit la 71 de ani​ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Iulie 2012 10:14
Compozitor si claviaturist englez specializat in orga Hammond si in pian, fost membru al trupelor Deep Purple, Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, The Artwoods si Flower Pot Man, legendarul Jon Lord a decedat in cursul zilei de luni, la 71 de ani, din cauza unui embolism pulmonar, informeaza huffingtonpost.co.uk. Jon Lord este fondatorul Deep Purple si coautor al celebrei melodii Smoke On The Water. Artistul a cantat in Romania in 2009, la Sala Palatului, prezentand in fata bucurestenilor si Dansurile romanesti ale lui Bela Bartok. 

Jon Lord a fost diagnosticat cu o forma de cancer pancreatic in 2011. In februarie, artistul a urmat un tratament in Israel. Lord ar fi trebuit sa sustina un concert pe 12 iulie, in Germania, dar spectacolul a fost amanat, din cauza unor probleme de sanatate. Lord s-a stins din viata astazi, intr-o clinica din Londra, inconjurat de membrii familiei sale. 

In august 2011, dupa anuntul ca va lua o pauza pentru a lupta impotriva cancerului, Lord anuntase intr-un mesaj, pe site-ul sau: "Voi continua, desigur, sa compun muzica - in lumea mea asta pur si simplu trebuie sa fie o forma de terapie - si astept sa fiu in forma excelenta anul viitor."
Ultima actualizare Marţi, 17 Iulie 2012 10:17
Citeşte mai mult...
 
Filosoful Socrate, achitat de instanta la 2.500 de ani de la moarte PDF Imprimare Email
Joi, 31 Mai 2012 10:54

Filosoful antic grec Socrate (469-399 i.Hr.), care a platit cu viata pentru invatatura si activitatea sa neconformista, a fost achitat dupa 2500 de ani de la moarte, intr-un proces rejudecat, simbolic, in Grecia. De data aceasta, inculpatul, care din motive evidente nu a putut sa fie prezent la proces, a fost reprezentat de zece avocati si aparatori ai drepturilor omului, dupa cum a relatat sambata France24.

Procesul, desfasurat la fel ca in Antichitate la Atena /in 399 i.Hr./, nu a fost lipsit de celebra ironie socratica, dar verdictul a fost altul.

Filosoful a fost acuzat de nerecunoasterea zeilor si ca, prin invatatura sa, corupea mintile tinerilor. Socrate, care s-a aparat de unul singur, a sfidat curtea, dand dovada de o ironie caustica pe durata intregului proces, spunand atenienilor ca ar trebui rasplatit pentru ceea ce a facut in planul trezirii constiintelor. A fost gasit insa vinovat de conspiratie impotriva Atenei si condamnat la moarte sau exil permanent. A ales sa moara: a baut cucuta si a murit cateva minute mai tarziu.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 15 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact