logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
Scandalul PRISM - Gigantii internetului neaga ca ar da guvernului SUA acces la servere. Apar tot mai multe date despre un amplu program de supraveghere a comunicatiilor online PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Iunie 2013 13:29

Apple, Google, Facebook, Microsoft si alte mari companii de tehnologie neaga vehement ca ar da guvernului acces la serverele proprii si ca ar participa la un amplu program de supraveghere guvernamentala a comunicatiilor pe internet. Totul a pornit de la dezvaluiri ale Washington Post si Guardian in legatura cu PRISM, un program de supraveghere avizat in 2007 de presedintele George W Bush si derulat cu ajutorul Agenitei Nationale de Securitate (NSA). Programul colecteaza chat scris, audio si video, fotograffii postate, documente, continutul e-mail-urilor, dar si parole.
 
PRISM, programul care sta la baza scandalului, a fost autorizat in 2007 de presedintele Bush, ca reactie la amenintarile teroriste de dupa atacurile de la Wall Trade Center. Programul nu consta se pare in colectarea propriu-zisa datelor user-ilor, insa poate gasi material care corespunde unor termeni de cautare care se gasesc in e-mail-uri sau alte tipuri de conversatii si comunicari online.
Citeşte mai mult...
 
Reforma Schengen: statele europene vor putea reintroduce controale la frontiera PDF Imprimare Email
Vineri, 31 Mai 2013 13:52

Uniunea Europeana a decis sa reformeze Acordul Schengen. Din 2014, statele membre vor putea sa reinstaureze controale la frontierele nationale pentru o perioada maxima de doi ani, relateaza Spiegel. E vorba despre un mecanism de urgenta ce poate fi activat daca tarile Schengen se tem de un val masiv de imigratie. Reforma Schengen vine in contextul in care restrictiile de pe piata muncii vor fi ridicate in statele occidentale pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie 2014. Marea Britanie se teme cel mai mult de o imigratie masiva din Romania si Bulgaria. Si orasele germane se plang de costurile generate de imigratia din cele doua tari.
 
Decizia a fost comunicata de comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, care a anuntat ca statele membre, Comisia Europeana si Parlamentul European au ajuns la un punct de vedere comun in acest sens. Noile reguli vor intra in vigoare dupa o perioada de tranzitie in toamna lui 2014. Acordul mai trebuie aprobat de plenul Parlamentului European si de statele membre, dar gestul este cosiderat o formalitate.
Citeşte mai mult...
 
A murit Margaret Thatcher, doamna de fier a politicii britanice PDF Imprimare Email
Luni, 08 Aprilie 2013 15:26

Margaret Thatcher, fost premier al Marii Britanii, supranumita "doamna de fier", a murit luni dimineata, anunta AFP. Margaret Thatcher, in varsta de 87 de ani, a incetat din viata in urma unui atac cerebral.

"Cu mare tristete, Mark si Carol Thatcher au anuntat ca mama lor, baroneasa Thatcher, a murit impacata, in aceasta dimineata, in urma unui atac cerebral", a declarat purtatorul sau de cuvant, lordul Tim Bell, pentru AFP.
 
Margaret Thatcher a fost prim-ministru al Marii Britanii intre 1979-1990, singura femeie care a ocupat acest post.
Ultima actualizare Luni, 08 Aprilie 2013 15:34
Citeşte mai mult...
 
Seful Bisericii Ortodoxe din Cipru: punem averea bisericii la dispozitia statului pentru iesirea din criza PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Martie 2013 19:21

Seful Bisericii Ortodoxe din Cipru, o institutie extrem de influenta, a declarat miercuri ca e gata sa puna averea considerabila a institutiei la dispozitia statului pentru a ajuta la iesirea din criza. Chrysostomos al II-lea i-a propus presedintelui tarii ca Biserica Ortodoxa sa-si ipotecheze bunurile pentru a cumpara obligatiuni ale statului, transmite AFP. Biserica Ortodoxa din Cipru este cel mai mare proprietar de terenuri din tara si are participatiuni la numeroase firme, fiind si actionar al bancii Hellenic Bank.
 
La fel ca si in Grecia sau Romania, si biserica ortodoxa din Cipru este extrem de influenta pe scena politica.
 
"Tot patrimoniul Bisericii este la dispozitia tarii pentru a impiedica scufundarea", a declarat seful bisericii, adaugind ca situatia tarii poate fi "gestionata".
 
Chrysostomos al II-lea a refuzat sa dea cifre precise, dar a estimat ca averea institutiei se ridica la zeci de milioane de euro.
Citeşte mai mult...
 
Germania va face uz de dreptul sau de veto pentru a respinge aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen PDF Imprimare Email
Duminică, 03 Martie 2013 13:44

Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat ca vrea sa impiedice o aderare rapida a Romaniei si Bulgariei la Schengen. Daca cele doua tari vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot de stabilire a unei date de aderare, Germania va face uz de dreptul sau de veto, a mai spus ministrul german intr-un interviu pentru Spiegel.
 
"Nici posibilitatea de aderare partiala cu frontierele aeriene si maritime nu mai este de actualitate", a declarat Friedrich pentru revista germana. "Extinderea spatiului Schengen va fi acceptata de cetatenii nostri numai daca vor fi indeplinite conditiile esentiale pentru acest pas, ceea ce acum nu este cazul".
Citeşte mai mult...
 
Limba română va fi predată, în premieră, la Oxford PDF Imprimare Email
Joi, 01 Noiembrie 2012 09:42
Limba română va fi predată, în premieră, la Universitatea Oxford, în cadrul primului lectorat finanţat de statul român în Marea Britanie, peste 20 de studenţi înscriindu-se deja la cursurile care vor fi susţinute de dr. Oana Uţă-Bărbulescu de la Universitatea Bucureşti.
 
Primul lectorat de limba română finanţat de către statul român în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost deschis luni şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Lingvistică, Filologie şi Fonetică a prestigioasei Universităţi Oxford, informează Ambasada României la Londra. Lectoratul a fost înfiinţat în baza unui protocolul de cooperare între Institutul Limbii Române din Bucureşti şi Universitatea Oxford. Lectorul de limba română, selectat prin concurs de către Universitatea Oxford, este Oana Uţă-Bărbulescu, doctor în litere şi specialist în lingvistică din cadrul Universităţii Bucureşti.
Citeşte mai mult...
 
Niciun camion romanesc nu intra joi in Ungaria PDF Imprimare Email
Miercuri, 31 Octombrie 2012 10:08
Autorităţile de frontieră din Arad anunţă că automarfarele nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei joi, când în această ţară este zi nelucrătoare pentru că se celebrează Ziua tuturor sfinţilor, camioanele urmând să staţioneze pe teritoriul României.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, "ca urmare a faptului că în Ungaria data de 1 noiembrie a fost declarată zi nelucrătoare (se sărbătoreşte Ziua tuturor sfinţilor), pe teritoriul statului vecin vor intra în vigoare restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj în intervalul de timp 31 octombrie ora 23.00 (ora României) - 1 noiembrie ora 23.00 (ora României)".
Citeşte mai mult...
 
Nicolae Ceausescu ar putea declansa razboiul coreean PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Octombrie 2012 09:47
Mii de manifeste cu portretul Ceausescu aruncate de sud-coreeni la vecinul comunist. Coreea de Nord ameninţă cu un atac nemilos.
 
Zece activişti sud-coreeni au trimis, dintr-un parc al oraşului Paju, la aproximativ 60 de kilometri nord de Seul, 30.000 de manifeste politice cu ajutorul unor baloane, anunţă AFP, citată de jurnalul.ro. Acţiunea ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu o săptămână, însă autorităţile sud-coreene i-a împiedicat pe acivişti "din motive de securitate". Coreea de Nord i-a ameninţat cu represalii nemiloase pe vecinii sud-coreeni în asemenea cazuri de propagandă. "Nu ne temem de aceste ameninţări şi vom continua să trimitem manifeste", a afirmat Choi Woo-Won, profesor la universitate, critic al regimului nord-coreean instaurat în 1948 de Kim Il-Sung. Manifestele îi îndemnau pe nord-coreeni să se ridice împotriva noului lor conducător, Kim Jong-Un, care a venit la putere în urma decesului tatălui său, Kim Jong-Il, în decembrie. Acestea includeau fotografii cu autocraţi înlăturaţi de la putere: Nicolae Ceauşescu, irakianul Saddam Hussein şi libianul Muammar Kadhafi.
Citeşte mai mult...
 
Jon Lord, fondatorul trupei Deep Purple, a murit la 71 de ani​ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Iulie 2012 10:14
Compozitor si claviaturist englez specializat in orga Hammond si in pian, fost membru al trupelor Deep Purple, Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, The Artwoods si Flower Pot Man, legendarul Jon Lord a decedat in cursul zilei de luni, la 71 de ani, din cauza unui embolism pulmonar, informeaza huffingtonpost.co.uk. Jon Lord este fondatorul Deep Purple si coautor al celebrei melodii Smoke On The Water. Artistul a cantat in Romania in 2009, la Sala Palatului, prezentand in fata bucurestenilor si Dansurile romanesti ale lui Bela Bartok. 

Jon Lord a fost diagnosticat cu o forma de cancer pancreatic in 2011. In februarie, artistul a urmat un tratament in Israel. Lord ar fi trebuit sa sustina un concert pe 12 iulie, in Germania, dar spectacolul a fost amanat, din cauza unor probleme de sanatate. Lord s-a stins din viata astazi, intr-o clinica din Londra, inconjurat de membrii familiei sale. 

In august 2011, dupa anuntul ca va lua o pauza pentru a lupta impotriva cancerului, Lord anuntase intr-un mesaj, pe site-ul sau: "Voi continua, desigur, sa compun muzica - in lumea mea asta pur si simplu trebuie sa fie o forma de terapie - si astept sa fiu in forma excelenta anul viitor."
Ultima actualizare Marţi, 17 Iulie 2012 10:17
Citeşte mai mult...
 
Filosoful Socrate, achitat de instanta la 2.500 de ani de la moarte PDF Imprimare Email
Joi, 31 Mai 2012 10:54

Filosoful antic grec Socrate (469-399 i.Hr.), care a platit cu viata pentru invatatura si activitatea sa neconformista, a fost achitat dupa 2500 de ani de la moarte, intr-un proces rejudecat, simbolic, in Grecia. De data aceasta, inculpatul, care din motive evidente nu a putut sa fie prezent la proces, a fost reprezentat de zece avocati si aparatori ai drepturilor omului, dupa cum a relatat sambata France24.

Procesul, desfasurat la fel ca in Antichitate la Atena /in 399 i.Hr./, nu a fost lipsit de celebra ironie socratica, dar verdictul a fost altul.

Filosoful a fost acuzat de nerecunoasterea zeilor si ca, prin invatatura sa, corupea mintile tinerilor. Socrate, care s-a aparat de unul singur, a sfidat curtea, dand dovada de o ironie caustica pe durata intregului proces, spunand atenienilor ca ar trebui rasplatit pentru ceea ce a facut in planul trezirii constiintelor. A fost gasit insa vinovat de conspiratie impotriva Atenei si condamnat la moarte sau exil permanent. A ales sa moara: a baut cucuta si a murit cateva minute mai tarziu.

Citeşte mai mult...
 
Sclavii ciocolatei PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Ianuarie 2012 09:10

In timp ce orice micut din lumea Occidentala adora ciocolata, copiii care muncesc din greu la recoltarea boabelor de cacao nu au gustat-o niciodata. Abdul, la varsta de 10 ani, munceste din greu, fara acces la scolarizare si fara sa primeasca inapoi decat mancare. Este doar unul dintre sutele de mii de victime ale comertului cu boabe de cacao, materia prima pentru ciocolata. Dupa ani de servicii aduse stapanului, copiii de acest gen nu au decat hainele de pe ei si cicatricele adunate de-a lungul timpului.
Batoanele de ciocolata, tabletele, pralinele, toate au ca punct de pornire un arbore de cacao, foarte probabil din Africa de Vest. Cel mai adesea cei care strang recolta sunt copii, sclavi ai sistemului si ai agriculturii de subzistenta.
Proprietarii de plantatii spun ca doar copiii indeajuns de mari sunt pusi la munca, si asta doar ca sa stea langa parinti si sa-i ajute. Totusi, UNICEF estimeaza ca sunt in jur de 200.000 de copii constransi sa traga din greu numai pe plantatiile din zona Coastei de Fildes.

Citeşte mai mult...
 
"Ne-ati impins sa ne luam lumea-n cap" PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:21

 

  


Românii din Italia au un ziar, “Gazeta Românească”, ziar care se poate citi şi online. Prin amabilitatea administratorilor  site-ului www.gazetaromaneasca.com, reproducem  un articol pe site-ul www.sighet-online.ro ,care, după părerea noastră, are rezonanţă în inimile tuturor românilor dezamăgiţi.

Un român aflat la lucru în străinătate a răspuns la scrisoarea senatorului PDL Viorel-Riceard Badea cu prilejul Zilei naţionale a românilor de pretutindeni. Ioan-Florin Florescu , un român din Scoţia, a răspuns de Anul Nou, printr-o scrisoare în care spune:
"Ne-aţi împins, pe mine şi pe alte milioane de compatrioţi, să ne luăm lumea în cap, să ne lăsăm în urmă limba, părinţii şi prietenii şi să ne căutăm pe aiurea pâinea şi dreptatea", scrie românul.

Ultima actualizare Vineri, 13 Ianuarie 2012 13:25
Citeşte mai mult...
 
Au fost deblocate 507 milioane de euro pentru Romania PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Decembrie 2011 09:24

Fondul Monetar International a anuntat luni ca a deblocat 507 milioane de euro pentru Romania, care a refuzat suma pentru moment, preferand sa o pastreze in rezerva, relateaza AFP. Consiliul de Administratie al institutiei cu sediul la Washington a dat unda verde pentru varsarea acestei sume catre Bucuresti, in cadrul unui acord de 3,6 miliarde de euro convenit in martie, se arata intr-un comunicat al FMI. Insa 'autoritatile (romane) au precizat ca vor continua sa considere acordul ca fiind un acord de tip preventiv si ca, prin urmare, nu intentioneaza sa traga' banii, a precizat FMI. Economia Romaniei a intrat in recesiune in 2009 pe fondul crizei mondiale.

 

 Un plan de finantare de 20 de miliarde de euro din partea FMI, Uniunii Europene si Bancii Mondiale a fost necesar pentru a permite statului sa faca fata crizei, reaminteste AFP. Apoi, 'Romania a facut progrese', a precizat directorul general adjunct al FMI, David Lipton, citat in comunicat. "Cresterea economica s-a reluat, in timp ce inflatia a scazut. Totusi, riscurile au crescut considerabil din cauza turbulentelor financiare din zona euro", a adaugat el.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 12

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact