logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
BINE DE STIUT - Germania a adoptat taxa de drum pentru straini PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Mai 2015 05:46
Planul autoritatilor de la Berlin de a introduce o taxa de drum care se va aplica, efectiv, numai soferilor straini a trecut prin Parlament, in pofida criticilor venite de la Bruxelles si de la statele vecine, transmite AFP. Bundesrat, camera superioara a Parlamentului german, a aprobat vineri un act normativ validat deja de Bundestag, camera inferioara a legislativului german, si care prevede introducerea, in cursul anului 2016, a unei vignete anuale pentru autostrazile si drumurile nationale. Valoarea acestei vignete depinde de varsta vehiculului, capacitatea motorului si anumite criterii de mediu si poate ajunge pana la 130 de euro. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 09 Mai 2015 07:01
Citeşte mai mult...
 
ONU: Peste 6.000 de oameni, ucisi in Ucraina din aprilie 2014 pana in prezent PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2015 16:19

Peste 6.000 de persoane au fost ucise in Ucraina de la inceputul conflictelor in aprilie 2014, a anuntat luni inaltul comisar pentru Drepturile Omului la ONU, denuntand de asemenea "devastari necrutatoare privind civilii si infrastructurile", potrivit AFP.

"Peste 6.000 de vieti au fost pierdute in mai putin de un an in luptele din estul Ucrainei" a subliniat Zeid Raad Al Hussein, intr-o declaratie publica la Geneva.

"Femeile, copiii, batranii si grupurile vulnerabile sunt in special afectate", a mai spus el. "Este imperativ ca toate partile sa respecte  deciziile de la acordul de la Minsk si sa inceteze bombardamentele fara discriminare si alte ostilitati care au creat o situatie catastrofica pentru civili, incalcand flagrant legile internationale umanitare si drepturile omului", a indicat inaltul-comisar.

Citeşte mai mult...
 
Întălnire la nivel înalt intre președintele Cehiei Miloș ZEMAN si capii rutenilor subcarpatici PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Joi, 26 Februarie 2015 21:10

În urma cu câteva ore, la reședința președintelui Cehiei Miloș ZEMAN din Praga, a avut loc o întalnire de suflet.
Președintele Cehiei i-a primit cu mult respect pe capii rutenilor subcarpatici.
Această întălnire de suflet a fost în atenția presei internaționale, știre care a stărnit un real interes și a facut înconjurul lumii, numai în câteva ore.

Pe 24 februarie a.c., a avut loc întălnirea președintelui ceh M. Zeman cu președintele Congresului Mondial al Rutenilor Subcarpatici (CMRS) V. Dzhuhan și vice-președintele organizației M. Tyasko. Principalul subiect al discuțiilor a fost criza din Ucraina, în special din Transcarpatia și evoluțiile din jurul acestei regiuni. 

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2015 08:22
Citeşte mai mult...
 
Porosenko: Intelegerea de la Minsk este in MARE PERICOL, iar Rusia si-a intensificat ofensiva PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2015 11:55
Petro Porosenko a avertizat ca armistitiul care urmeaza sa intre in vigoare in noaptea de sambata spre duminica este in "mare pericol", din cauza confruntarilor armate intense din estul Ucrainei, acuzand Rusia ca si-a "intensificat semnificativ" ofensiva, relateaza BBC News online. 
 
"Dupa ceea ce am realizat la Minsk, nu este vorba doar despre bombardarea unor ucraineni si cartiere locuite, ci este vorba despre un atac asupra rezultatelor noastre de la Minsk, fara explicatii", a declarat vineri Porosenko, citat de BBC News Online. 
Citeşte mai mult...
 
Negocierile de la Minsk: Vladimir Putin anunta incetarea focului in Ucraina din 15 februarie si retragerea armamentului greu de pe linia frontului PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2015 12:59

Liderii europeni si presedintii rus si ucrainean au ajuns la un acord privind incetarea focului, incepand cu 15 februarie, si retragerea armamentului greu de-a lungul liniei frontului, a anuntat joi presedintele rus Vladimir Putin, citat de AFP. Acordul survine la capatul unor negocieri incepute de miercuri in capitala belarusa Minsk.

Negocierile sunt complicate, chiar si din punct de vedere al logisticii: ele se negociaza in doua locuri ale capitalei belaruse. Pe de o parte, liderii europeni si presedintele rus si ucrainean. De alta parte, grupul de contact pentru Ucraina, altfel spus instanta unde separatistii pro-rusi si emisarii guvernului ucrainean negociaza in prezenta unui ambasador rus si a unui reprezentant al OSCE.

Citeşte mai mult...
 
Referendumul din Crimeea: Locuitorii regiunii au ales in proportie de 95,5% alipirea la Rusia PDF Imprimare Email
Luni, 17 Martie 2014 08:29

Locuitorii peninsulei Crimeea au optat in proportie de 95,5% pentru alipirea pentru alipirea la Rusia, a anuntat presedintele Comisiei electorale, dupa numararea a peste jumatate dintre buletinele de vot, transmite AFP. Crimeea va demara oficial luni procedurile pentru alipirea cu Rusia, a anuntat premierul regional.
 
"93% dintre locuitorii Crimeei s-au pronuntat pentru alipirea la Rusia, 7% s-au pronuntat pentru statutul autonom al Crimeei in cadrul Ucrainei", arata un exit poll ale ccaru rezultate au fost date publicitatii duminica seara.
 
Premierul separatist al Crimeei a salutat decizia "istorica" de duminica.
Citeşte mai mult...
 
Vladimir Putin a cerut Parlamentului de la Moscva mandat pentru o interventie militara in Crimeea. 6.000 de militari rusi au fost mobilizati in peninsula PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 01 Martie 2014 16:21

Ucraina a denuntat incalcarea spatiului aerian de catre Rusia, cerand revenirea imediata a elicopterelor ruse la baze, conform unui comunicat al Ministerului ucrainean de Externe. Peste 6.000 de militari rusi au fost mobilizati in Crimeea, estimeaza Ministerul ucrainean al Apararii. Presedintele ucrainean interimar, Oleksandr Turcinov, a denuntat o "agresiune" rusa si a cerut Moscovei sa-si retraga trupele. 
 
Ora 16:00: Vladimir Putin a cerut Parlamentului de la Moscova mandat pentru o interventie militara in Crimeea. 
 
Ora 15:43: Premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, confirma ca in regiunea autonoma ucraineana prorusa opereaza militari rusi, explicand ca trupele ruse protejeaza obiective strategice, informeaza RIA Novosti, citat de Mediafax. "Am stabilit sa cooperam cu Flota rusa de la Marea Neagra pentru protejarea obiectivelor de importanta vitala", a explicat Serghei Aksionov. Intre timp, presedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a publicat sambata un decret prin care nu il recunoaste pe noul premier al regiunii autonome Crimeea, informeaza AFP. "Numirea noului premier din Crimeea a avut loc prin incalcarea legilor ucrainene", a argumentat Turcinov. "Guvernul Ucrainei si alte organisme ale puterii nu trebuie sa il considere pe Serghei Aksionov reprezentant legitim al puterii din Crimeea", a aratat presedintele interimar al Ucrainei. Aksionov a fost desemnat premier al regiunii Crimeea joi, de Parlamentul regional, aflat sub controlul unui comando prorus.
Citeşte mai mult...
 
Viktor Ianukovici a anuntat alegeri prezidentiale anticipate in Ucraina si reforma constitutionala PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Februarie 2014 13:59

Presedintele Viktor Ianukovici a anuntat oficial vineri alegeri anticipate in Ucraina si revenirea la Constitutia din 2004, se arata intr-un comunicat al presedintiei, potrivit BBC. 
 
“Initiez alegeri prezidentiale anticipate si o revenire la Constitutia din 2004”, care reduce din puterile presedintelui in favoarea Parlamentului, potrivit comunicatului. 
 
El a anuntat de asemenea ca va incepe procesul de formare a unui guvern de uniune nationala.
 
Comunicatul presedintiei:
 
Stimati compatrioti!
 
In aceste zile tragice, cand Ucraina a suferit pierderi atat de grele, cand oamenii au murit in ambele tabere ale baricadelor, consider ca este responsabilitatea mea fata de memoria celor ucisi sa declar: nimic nu este mai important decat vietile umane. Si nu exista pasi pe care sa nu ii putem lua impreuna pentru a restaura pacea in Ucraina. 
Citeşte mai mult...
 
Criza din Ucraina: Acord al UE pentru retragerea vizelor si inghetarea averilor celor care au mainile "patate de sange" PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Februarie 2014 09:22

Ministrii Afacerilor Externe din Uniunea Europeana au cazut joi de acord pentru retragerea vizelor si inghetarea averilor persoanelor ale caror maini "sunt patate de sange", a anuntat joi sefa diplomatiei italiene, Emma Bonino, la capatul unei reuniuni de criza care a avut loc la Bruxelles, potrivit AFP.
 
"Am luat decizia, in stransa coordonare cu cei trei ministri care negociaza la Kiev, sa procedam foarte rapid, in urmatoarele ore, pentru a priva de vize si a ingheta averilor celor care sunt patati de sange", a spus Bonino, in momentul in care a parasit reuniunea.
 
"Responsabilitatea violentelor revine regimului dar nu putem ignora ca exista grupari extremiste si de infiltrati. Ii vizam pe toti cei care sunt atinsi de sange",  a subliniat acesta. Pentru moment, nicio lista cu nume nu a fost stabilita, au explicat insa surse diplomatice.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO. Imagini socante: Protestatari impuscati in plina strada in Kiev de catre lunetisti si forte guvernamentale cu AK-47 PDF Imprimare Email
Joi, 20 Februarie 2014 16:45

 Imagini video socante cu protestatari impuscati in plina strada de catre forte guvernamentale inarmate cu pusti AK-47 si de lunetisti au fost postate in urma cu putin timp pe YouTube de catre media din Ucraina. Imaginile sunt cutremuratoare si arata amploarea evenimentelor ce se desfasoara in aceste momente in Ucraina, acolo unde oficial, pana la aceasta, ora au murit cel putin 35 de oameni in violentele de joi. Cu toate acestea, bilantul real al mortilor ar putea fi mult mai mare.
 
Atentie! Imagini socante!
Ultima actualizare Joi, 20 Februarie 2014 16:50
Citeşte mai mult...
 
Criza din Ucraina: Tiruri sustinute cu munitie de razboi in centrul Kievului. Cel putin 35 de morti in violentele de joi PDF Imprimare Email
Joi, 20 Februarie 2014 15:41

Violentele s-au reluat joi la Kiev, unde un fum dens a invadat Piata Independentei, in timp ce apeluri la consolidarea baricadelor se aud peste tot, relateaza Russia Today. Focurile de arma continua sa se auda in centrul Kievului. Bilantul violentelor de la Kiev a crescut la 28 de morti, alte 287 de persoane fiind in continuare spitalizate, a anuntat joi ministerul ucrainean al Sanatatii, potrivit AFP. Exista insa informatii ca numarul ranitilor ar fi in jur de 1.000, desi cifra anuntata oficial este 287. Violentele din capitala Ucrainei s-au extins si in alte orase. Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici anuntase miercuri seara un "armistitiu" si reluarea negocierilor cu opozitia, inainte de sosirea a trei diplomati europeni in capitala Ucrainei.
 
Ora 14:30 Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a acuzat joi "fortele extremiste" ca doresc sa instige la un razboi civil in Ucraina.
Citeşte mai mult...
 
Cel putin 21 de persoane au murit si 100 au fost ranite in violentele de la Kiev PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Februarie 2014 08:26

Ciocniri intre manifestanti si politie au izbucnit marti, 18 februarie, in apropierea Parlamentului de la Kiev, ducand la probabil cea mai sangeroasa confruntare de la inceputul protestelor din Ucraina. saisprezece persoane, civili si politisti, au fost ucise in cursul violentelor, potrivit ultimului bilant disponibil. 
 
Cel putin 21 de persoane au murit si alte 100 au fost ranite, marti, in confruntarile dintre fortele guvernamentale si manifestanti in centrul Kievului, care era cuprins de flacari miercuri dimineata, relateaza CNN 
 
Marti a fost ziua cea mai sangeroasa a revoltei ucrainene, politia antirevolta folosind tunuri, grenade asurzitoare si alte mijloace pentru a disersa protestatarii. Unii dintre manifestanti au ripostat cu bate de baseball sau alte mijloace. 
Citeşte mai mult...
 
Ucraina refuza sa semneze acordul de asociere cu UE PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Noiembrie 2013 09:06

Liderii europeni nu au reusit joi seara sa convinga Ucraina sa semneze un acord de asociere istoric cu UE, la finalul uei noi zile de negocieri. "Din nefericire, se pare ca argumentele" in favoarea semnarii "nu au ajuns la presedinte", Viktor Ianukovici, a declarat presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite. "Pana in prezent, pozitiile nu s-au schimbat", a adaugat ea la finalul unei cine intre sefii de stat si de guvern ai celor 28 de state UE si ai celor sase foste republici sovietice membre ale Parteneriatului oriental. 
 
"Situatia nu s-a schimbat fundamental" intr-o saptamana "si sunt putine sanse" ca acordul sa fie semnat vineri, a confirmat o sursa diplomatica. "Statele membre au ascultat din nou argumentele presedintelui ucrainean. Din nefericire, el nu vorbeste de acord, sau de semnare, ci de problemele economice ale Ucrainei, a explicat Grybauskaite, care asigura presedintia semestriala a UE. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 12

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact