logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE
” Pandemia nu trebuie să afecteze democrația ” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 02:43

COMUNICAT DE PRESĂ

 Centrul Interregional de Advocacy și Diplomația din Chișinău, Republica Moldova, a continuat să deruleze numeroase proiecte în diverse domenii chiar și în contextul pandemiei. Mare parte dintre acestea s-au focusat pe dezvoltarea de parteneriate între instituții publice centrale și locale din Republica Moldova, pe de o parte, și organisme similare din România și unele țări europene, pe de altă parte.

 Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație consideră că este extrem de important ca Republica Moldova să transmită în plan extern un semnal pozitiv, în sensul că viața socio-economică decurge normal. De asemenea, la fel de important este ca cetățenii moldoveni să-și manifeste dreptul civic, să participe activ la procesul democratic.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 02:48
Citeşte mai mult...
 
Centrul Cultural Româno-German ,,Dumitru Prunariu‘‘ va acorda diplome de excelenţă pentru recunoaşterea promovării valorilor şi culturii româneşti în străinătate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 13:21

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma consultărilor recente, Centrul Cultural Româno-German ,,Dumitru-Dorin Prunariu‘‘ din Nürnberg, Germania, a ajuns la concluzia necesităţii recunoaşterii mai aprofundate a eforturilor şi contribuţiilor celor care promovează cultura şi valorile româneşti, fie că este vorba de românii cu merite în domeniu, fie că este vorba de străinii care se implică în această cauză.

Prin această inițiativă se doreşte acordarea anuală de diplome de excelenţă din partea Centrului pentru contribuţia deosebită adusă de persoanele nominalizate la organizarea de acțiuni educaționale și culturale în vederea valorificării patrimoniului cultural românesc și pentru efortul depus în păstrarea identității neamului românesc peste hotarele țării.

Ultima actualizare Luni, 26 Octombrie 2020 08:14
Citeşte mai mult...
 
Intervenția ambasadorului României la ONU în cadrul dialogului interactiv cu Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Octombrie 2020 22:22

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut miercuri, 14 octombrie a.c., o intervenție în cadrul dialogului interactiv virtual al statelor membre ONU cu Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, care a participat la lucrările Comisiei a III-a (Comisia pentru Afaceri Sociale, Umanitare și Culturale) a Adunării Generale a ONU.

 

Ambasadorul a exprimat sprijinul României pentru mandatul, activitatea și independența Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, subliniind importanța respectării principiilor egalității și ne-discriminării - mai actuale astăzi ca oricând, în contextul pandemiei de Covid-19 care a accentuat vulnerabilitățile deja existente.

Ultima actualizare Joi, 15 Octombrie 2020 22:39
Citeşte mai mult...
 
Premiile Inovaţie în Politică 2020 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Octombrie 2020 21:50

Începând din anul 2017, Institutul Inovaţie în Politică, o organizaţie privată, non-partizană, susţinută de cetăţeni din numeroase ţări europene acordă anual Premiile Inovaţie în Politică.

Premiile Inovaţie în Politică au fost create spre a recunoaşte pe politicienii curajoşi şi proiectele lor inovatoare în ţările membre ale Consiliului Europei.

Ultima actualizare Miercuri, 07 Octombrie 2020 21:59
Citeşte mai mult...
 
Intervenția ambasadorului României la ONU la dezbaterea generală a Comisiei a III-a a Adunării Generale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 06 Octombrie 2020 23:51

                          COMUNICAT

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut marți, 6 octombrie 2020, declarația națională în cadrul dezbaterii generale a Comisiei a III-a a Adunării Generale a ONU (Comisia pentru afaceri sociale, umanitare si culturale), în care a subliniat importanța pe care România o acordă respectării drepturilor tinerilor și femeilor.

 

Arătând că România promovează activ rolul tinerilor în procesele democratice și la nivel decizional, ca parte a politicii naționale de implicare a acestora în realizarea obiectivelor de politică externă, inclusiv în formatele de cooperare multilaterală, a dat ca exemplu elocvent faptul că, la inițiativa Misiunii României la ONU, delegații de tineret ai țării noastre au susținut o scurtă intervenție în format video – ca parte a declarației naționale – în cadrul dezbaterii din 6 octombrie : «Educația, responsabilizarea și implicarea tinerilor constituie elemente esențiale pentru pregătirea participării acestora în toate domeniile vieții publice, În acest sens, România promovează masuri care să faciliteze accesul tinerilor la cunoașterea și înțelegerea drepturilor omului, a educației interculturale, a culturii păcii ».

Citeşte mai mult...
 
”Pentru noi cei din diaspora este important schimbul de informații între jurnaliștii trăitori în cele 4 colțuri ale lumii, de unde și utilitatea unei Asociații de jurnaliști cum este AJRP” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 14 Septembrie 2020 16:35

Lucreția Berzintu în dialog cu jurnalistul Cristian Bucur, Canada

 

Motto: În măsura în care ceilalţi oameni trec prin viaţă şi nu lasă nicio urmă, ca peştele care trece prin apă şi nu lasă nicio urmă, ziaristul este cel care lasă câte o urmă prin zilele trăite, prin intermediul articolelor pe care le scrie, prin intermediul unei imagini, prin intermediul unei atitudini. De aceea, ziaristica este poate una din cele mai frumoase meserii...(Nicolae Dabija în ziarul EverydayJournalism, interviu, 17 decembrie2012)

 

Lucreția Berzintu (L.B.): - Mass-media, definită ca ”a patra putere în stat”, în ce măsură își exercită acest rol, astăzi?

 

Cristian Bucur (C.B.: - Presa de azi are o responsabilitate foarte mare, deoarece complexitatea si multitudinea surselor de informație implică o mult mai atentă validare. Nu mai este suficient să vedem un eveniment, trebuie însă și interpretat, însă fără a induce cititorului, ascultătorului sau privitorului vreo idee deja fabricată.

Ultima actualizare Luni, 14 Septembrie 2020 16:40
Citeşte mai mult...
 
Ionela van Rees-Zota şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Ligii Asociațiilor Române din Germania (LARG) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 22 August 2020 21:28

COMUNICAT

 

Pe data de 21 august a.c. Ionela van Rees-Zota şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Ligii Asociațiilor Române din Germania (LARG).

Ionela van Rees-Zota a devenit vicepreşedinte al LARG în anul 2011.

 

Deoarece alegerile Adunării LARG din 20 ianuarie 2019 în urma cărora a fost numită în funcţia de preşedinte al Ligii Asociaţiilor Române din Germania nu au fost validate, doamna Ionela van Rees-Zota a ocupat până în prezent vechea funcţie de vicepreşedinte.

Ultima actualizare Sâmbătă, 22 August 2020 21:49
Citeşte mai mult...
 
Părintele Paul-Gordon Chandler a primit Premiul Hubert Walter pentru Reconciliere şi Cooperare Inter-religioasă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 22 August 2020 01:12

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este PGCHANDLER-by-Tatomir-1-150x150.jpg

Pe data de 30 iunie a.c. arhiepiscopul de Canterbury a anunţat numele recipienţilor Premiilor Lambeth pentru anul 2020. Printre nominalizaţi se numără şi părintele Paul-Gordon Chandler care a primit Premiul Hubert Walter pentru Reconciliere şi Cooperare Inter-religioasă, acordat de către arhiepiscopul de Canterbury pentru ”contribuţii excepţionale în folosirea artelor pentru construirea păcii inter-religioase în lume.

” Părintele Chandler “şi-a petrecut viaţa concentrându-se în mod strategic asupra rolului artelor în contextul construirii păcii inter-religioase, înspre construirea punţilor înţelegerii, respectului şi prieteniei între credinţele Abrahamice” a precizat comunicatul Premiilor Lambeth.

Citeşte mai mult...
 
Vizită la nivel înalt la Centrul Cultural Româno-German “ Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg (Germania) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 August 2020 23:18

  Pe data de 5 august a.c. Centrul Cultural Româno-German “ Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg (Germania) s-a bucurat de oaspeţi de seamă: Ramona Chiriac- Consul General al României la München, Viorel Badea, președintele Comisiei Românilor de pretutindeni- Senat, Ovidiu Burdușa, secretar de stat DRP, Irina Neacşu, director general DRP, Mihai Dohotar, consilier secretar de stat DRP. Alături de aceștia au fost invitaţi: Helmine Buchsbaum și Werner Henning- consilieri în cadrul orașului Nürnberg.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat din partea Centrului statistica pe ultimele 20 de luni, care a inclus numărul de persoane ajutate şi statistica oraşului cu numărul imigranţilor. Românii sunt pe locul doi cu aproape 15.000 de Români numai în Nürnberg. Au fost prezentate şi proiectele Centrului Cultural pentru anul 2020-2021.

Ultima actualizare Joi, 06 August 2020 20:12
Citeşte mai mult...
 
Prima ediție a Concursului de desen 2020, dedicat Zilei Internaționale a iei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Iunie 2020 22:38

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este eveniment-300x176.jpg      

                  COMUNICAT
 
   Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia și Scoala de Limba Romana Dacia- Atena si Acharnes, care     funcționează cu sprijinul DRP, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României, organizează în  perioada 10 – 23 iunie 2020, în mediul online, prin intermediul rețelei facebook, prima ediție a Concursului de desen 2020, dedicat Zilei Internaționale a iei. 
Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2020 23:07
Citeşte mai mult...
 
Concert-omagiu dedicat românilor din Marea Britanie care lucrează în prima linie în lupta contra COVID-19 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Iunie 2020 21:58

Londra, 8 iunie 2020

COMUNICAT

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Zidul-Bunavointei-2-150x150.jpg

 

Institutul Cultural Român din Londra și Ambasada României în Marea Britanie au organizat joi, 4 iunie, un eveniment special de celebrare a contribuției extraordinare adusă de comunitatea românească din Marea Britanie în lupta împotriva pandemiei. Concertul susținut de Sascha Bota (violă) și Cameron Roberts (pian) fusese inițial programat să aibă loc la începutul lunii aprilie în cadrul seriei Enescu a ICR Londra, în fața unui public de 200 de iubitori ai muzicii clasice. În noul format, evenimentul a fost transmis pe canalele de social media ale celor două instituții, cât și ale altor organizații românești, fiind vizionat de o audiență de peste 11.000 de persoane.

Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2020 22:36
Citeşte mai mult...
 
Romanul care a condus o clinica in lupta impotriva Covid-19 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2020 23:00

Sorin Grecu este in Italia de 17 ani, de 15 ani lucreaza in sistemul sanitar italian, iar de alti 7 ani este asistent sef, la Institutul Torriglia din orasul Chiavari. A fost in linia intai in lupta cu noul coronavirus iar situatia de la clinica lui a fost una incredibila. 

Toti cei 60 de pacienti internati atunci aveau covid 19, iar cadrele medicale din institut au luat si ele virusul fara sa aiba habar. La momentul testarii colective aveau sa afle ca doar 3 dintre angajatii clinicii nu erau infectati. Sorin a fost unul dintre cei care nu era pozitiv la virus si a fost cel care a trebuit sa coordoneze absolut tot. Nu a fost usor dar nici nu se plange. Stie ca la fel ar fi facut oricine altcineva daca era in locul lui.

„Noi ne-am trezit cu 60 de pacienti infectati…s-a decis ca si noi sa ne controlam si noi…s-a aflat ca tot personalul are….am ramas doi asistenti si un medic..fara auxiliari, fara infirmieri”, i-a declarat Sorin Grecu jurnalistului Dan Boanta.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2020 07:08
Citeşte mai mult...
 
Intervenția ambasadorului Ion I. Jinga, Reprezentant Permanent al României la ONU, în reuniunea informală a Consiliului de Securitate pe tema „Stabilității Cibernetice, Prevenirii Conflictelor și Consolidării Capacităților” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Mai 2020 22:48

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este PHOTO-2020-05-22-13-45-52-150x150.jpgCOMUNICAT DE PRESĂ

22 mai 2020

Ambasadorul Ion I. Jinga, Reprezentantul Permanent al României la Organizația Națiunilor Unite, a susținut o intervenție în cadrul reuniunii informale a Consiliului de Securitate pe tema „Stabilității Cibernetice, Prevenirii Conflictelor și Consolidării Capacităților”, organizată la 22 mai 2020 în format videoconferință.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 12

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact