logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Start al concursului UZPR pe anul 2020 – „Sens și contrasens în mass-media” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 13 Ianuarie 2021 00:36

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România lansează concursul pe anul 2020 cu tema „Sens și contrasens în mass-media”, prin care colegii noștri de breaslă – pentru prima dată, nu doar membri ai Uniunii – sunt invitați să trimită materialele de presă pe care le consideră relevante deopotrivă pentru temă, pentru importanța jurnalismului în societate și pentru activitatea lor (formular de înscriere atașat) pe adresa de email  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Citeşte mai mult...
 
Sedinta de Consiliu Local in data de 30.07.2020 - pe ordinea de zi se afla proiectul privind desfiintarea Politiei Locale Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 30 Iulie 2020 10:00

                                    CONVOCATOR

Domnului/Doamnei consilier local al municipiului Sighetu Marmaţiei Prin Dispoziţia nr. 377 din data de 24 iulie 2020, Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, în temeiul dispoziţiilor art.133 alin.1, coroborat cu art.134 alin.1 lit. a, precum și a art. 196 alin. 1 lit. b, din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ a convocat Consiliul local al municipiului Sighetu Marmaţiei în şedinţă ordinară în data de 30.07.2020 ora 14 00 . Ședința Consiliul local al municipiului Sighetu Marmaţiei urmează a se desfășura în sistem videoconferință, cu următorul proiect al

 

                                                                                                              ORDINII DE ZI:

  1. proiect de hotărâre iniţiat de Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei pentru aprobarea rectificării bugetului local al municipiului Sighetu Marmaţiei pe anul în curs precum și aprobarea modificării listei de investiții aferentă acestuia

  2. 2. proiect de hotărâre iniţiat de Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 34/2020 a Consiliului local al municipiului Sighetu Marmaţiei privind actualizarea datelor cadastrale în vederea notării în Cartea Funciară a dreptului de proprietate publică al municipiului Sighetu Marmaţiei, asupra imobilului Punct de trecere a frontierei între Sighetu Marmaţiei - Solotvino și pod peste râul Tisa

  3. 3. proiect de hotărâre iniţiat de Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico economici aferenți proiectului de investiție ”Modernizare și extindere sistem de supraveghere video în municipiul Sighetu Marmației”

  4. proiect de hotărâre iniţiat de Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 61/2018 a Consiliului local al municipiului Sighetu Marmaţiei privind aprobarea iniţierii, depunerii şi implementării de către Municipiul Sighetu Marmaţiei, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Obiectiv specific 10.1, creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apelul de proiecte nr. POR/102017/10/10.1B/7regiuni, a proiectului de investiție ,,Reabilitare și extindere pe orizontală în regim de înălțime D+P+2E Școala Gimnazială George Coșbuc” Sighetu Marmaţiei

Ultima actualizare Joi, 30 Iulie 2020 10:23
Citeşte mai mult...
 
Consiliul Județean Maramureș alocă 5 milioane lei societății "Drumuri-Poduri Maramureș" pentru continuarea investițiilor în infrastructura rutieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Iulie 2020 08:23

Administrația județeană continuă investițiile în infrastructura rutieră, alocând resurse financiare și pentru repararea drumurilor care nu sunt parte a marilor proiecte derulate pe rețeaua județeană. În acest moment, aproximativ 200 de kilometri de drum județean se află în șantier în întreg județul, fie că ne referim la Drumul Nordului sau la drumurile de pe Valea Izei, Valea Ruscovei sau din Țara Lăpușului.

Pe lângă acestea, în urma rectificării bugetului județului Maramureș din luna iulie, Consiliul Județean Maramureș a suplimentat cu 5 milioane de lei bugetul societății comerciale „Drumuri-Poduri Maramureș S.A., pentru a continua investițiile în întreținerea și repararea drumurilor județene.

„Am promis că vom oferi maramureșenilor condiții de trafic cât mai bune, iar acest lucru nu este posibil decât printr-o infuzie de capital din partea Consiliului Județean Maramureș, astfel încat societatea Drumuri-Poduri Maramureș să poată interveni acolo unde este nevoie. Am militat pentru menținerea bugetului S.C. „Drumuri – Poduri Maramureș” S.A. la un nivel cât mai ridicat pentru că susțin dreptul maramureșenilor de a circula pe rețeaua de drumuri județene, în condiții optime.”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Citeşte mai mult...
 
Soluție suedeză pentru stocarea temporară a deșeurilor în Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Iulie 2020 07:14

În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc vineri, 29 iunie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a făcut o trecere în revistă a evoluției Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județ, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte derulate de administrația județeană.

Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor presupune gestionarea problematicii deșeurilor, de la momentul în care ele sunt aruncate de către populație, până la depozitarea lor într-o formulă finală. Acest sistem se construiește pe două componente: o componentă ce ține de colectarea deșeurilor și una ce ține de depozitarea lor. Fiecare dintre aceste componente a presupus organizarea unor licitații distincte, și prin urmare colaborarea cu operatori economici diferiți. Județul Maramureș este singurul județ din România care a reușit să finalizeze toate licitațiile legate de identificarea operatorilor economici pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în sudul județului aceste contracte fiind deja operaționalizate. În municipiul Baia Mare procesul a debutat în luna decembrie a anului trecut, moment de la care a început să se extindă concentric. În toată această perioadă s-au împărțit pubele către populație, pentru a se facilita colectarea pe diferite fracții. În mediul rural există compostoare, prin intermediul cărora deșeurile menajere pot fi utilizate în alt scop, în gospodării. În nordul județului se întâmpină însă o problemă legată de preluarea efectivă a stațiilor de transfer de către operatorul de pe partea de depozitare, în speță Drusal. În cursul lunii iulie se așteaptă soluționarea acestei probleme, astfel încât operatorul responsabil de colectare să poată să onoreze contractul.

Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Iulie 2020 07:22
Citeşte mai mult...
 
Pretuieste-i pe cei dragi, iar Be Special iti ofera un cadou PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Iunie 2020 11:01

Ce ai spune daca de fiecare data cand cumperi un cadou ai primi si tu unul? Ei bine, ai spune ca acest lucru nu este posibil decat daca investesti si tu o suma de bani si iti cumperi ceva. Dar, acest lucru este posibil daca alegi sa iti faci cumparaturile de la Be Special. Indiferent daca vrei sa faci un cadou simbolic sau doresti sa cumperi un set superb de bijuterii memorabile pentru a face o surpriza unei persoane foarte dragi, vei putea gasi la Be Special tot ce iti doresti.

Ultima actualizare Marţi, 23 Iunie 2020 11:06
Citeşte mai mult...
 
Liviu Bute, numit șef al Poliției de Frontieră Române PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:41

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a chestorului general de poliție Ioan BUDA, începând cu 21 mai 2020, ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

La solicitarea ofițerului, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel VELA, a aprobat demararea formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Vă reamintim că Bute, la începutul carierei sale, a fost ofițer specialist la fostul „Doi și-un sfert„ Maramureș, timp de cinci ani. Buda a fost demis din cauza situației create la vămile de intrare în România, unde mii de oameni au așteptat cu orele să vină acasă și să se autoizoleze la domiciliu, lucru posibil odată cu instaurarea stării de alertă.

Ultima actualizare Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:47
Citeşte mai mult...
 
Primăriile maramureşene sunt în dificultate după rectificarea bugetară PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2020 07:32

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a informat că rectificarea bugetară a Guvernului este total nesatisfăcătoare, riscând să aducă autoritățile locale în pragul colapsului.
În urma ordonanțelor militare, autoritățile locale au primit multe noi atribuții ce țin de suportarea cheltuielilor cu unită­țile de asistență socială și spitalele din subordine, dezinfecții generale, carantinarea persoanelor, procurarea de materiale de protecție și alimente pentru categoriile de risc, cheltuielile crescând exponențial, fapt ce a dus la un necesar financiar suplimentar pentru a putea asigura funcționarea lor în perioada următoare.
Șeful administrației județene a arătat că, deși au fost alocate sume suplimentare, din taxa pe valoarea adăugată, acestea sunt departe de a fi suficiente.
Multe unități administrativ-teritoriale din Maramureș nu primesc nici un ban în plus. Mai mult, patru localități din județ: Baia Mare, Tăuții Mă­ghe­răuș, Fărcașa și Dum­brăvița nu au primit alocări din TVA, fiindu-le diminuat și impozitul pe venit, fapt ce a rezultat într-o rectificare negativă a bugetului.
Gabriel Zetea a precizat că, dacă situația privind bugetele locale nu se va redresa în viitorul apropiat, autoritățile locale riscă colapsul financiar, supraviețuirea lor fiind posibilă numai prin restituirea de la bugetul de stat a cheltuielilor efectuate până în prezent în lupta împotriva noului coronavirus.

Citeşte mai mult...
 
Noi amenzi uriașe în Maramureș pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare; Încă o creștere a celor carantinați în județ după ce s-au întors din zone roșii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:10

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat, în sistem integrat, în ultimele 24 de ore, 103 misiuni la nivelul județului Maramureș.

Cele 197 de efective au fost angrenate în depistarea și identificare persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, verificarea prin măsuri specifice a persoanelor aflate în evidență și izolate la domiciliu, sprijinirea activității desfășurate de angajații Direcției de Sănătate Publică, verificarea respectării măsurilor de interdicție stabilite după declararea stării de urgență de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

“Au fost verificate, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, peste 3250 de persoane pentru respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare. S-au aplicat 129 de sancțiuni în valoare de 160.050 lei. O persoană a fost identificată că nu a respectat măsura izolării la domiciliu, prin părăsirea locației declarate. A fost sancționată contravențional cu suma de 2000 de lei și a fost luată măsura carantinării instituționalizate, cu plata cheltuielilor aferente. De asemenea, în cadrul misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 115 persoane care nu au respectate prevederile Ordonanței Militare nr.3 cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Piața din Strâmtura se modernizează PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:06

Piața de la Podul Slătiorii a fost închisă luna trecută, din două motive. În primul rând, având în vedere problema națională de epidemie cu Coronavirus, toate piețele și târgurile din țară au fost închise pe o anumită perioadă de timp. Al doilea motiv este acela că piața va intra într-un proces de modernizare, lucrările urmând a se finaliza în aproximativ șase luni. Piața va fi reabilitată la standarde europene, va fi acoperită – tip hală – în interiorul căreia vor fi amplasate 200 de mese. La finalul investiției va fi una dintre cele mai moderne piețe din județul Maramureș. Proiectul, în valoare de peste 100.000 de euro, este finanțat prin GAL Valea Izei-Moisei.

Citeşte mai mult...
 
50.000 de lei pentru gestionarea deșeurilor din primul spațiu de carantinare din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 08:31

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Maramureș defășurată joi, 2 aprilie, aleșii județeni au votat contribuția de 50.000 lei a Consiliului Județean Maramureș, pentru municipiul Sighetu Marmației, în vederea gestionării situației deșeurilor din singurul spațiu de carantinare din județ, aflat pe domeniul public. Aceste deșeuri au nevoie de o atenție specială și nu pot fi gestionate de operatorii de salubritate clasici, în timp ce toate celelalte spații de carantinare din județul Maramureș sunt domenii private și proprietarii au obligația de a-și asigura contractele cu acești operatori speciali de salubritate.

În cadrul ședinței condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a fost prezentată situația materialelor sanitare și medicale la spitalele în subordinea Consiliului Județean și a stocului de materiale existent la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Maramureș. Totodată, s-a votat pentru alocarea sumei de 450.000 în vederea achizițonării unui aparat de testare rapidă PCR la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, dar și construirea unui nou laborator pentru testarea populației, în municipiul Sighetu Marmaței.

Citeşte mai mult...
 
Budesti - Caz nou confirmat Covid19 pozitiv PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Aprilie 2020 07:42

Primaria comunei Budesti a confirmat primul pacient pozitiv la Covid19 in dupa-amiaza zilei de miercuri 1 aprilie. Este vorba de o femeie care a stat in carantina 14 zile iar la cateva zile dupa ce a iesit din izolare a fost anuntata de catre DSP Maramures ca testul pentru Covid19 a iesit pozitiv! 

Din informatiile noastre, dupa iesirea din carantina femeia ar mai fi intrat in contact si cu alte persoane in afara de familia dansei, in plus mama ei este factor postal in localitate.

Pagina de Facebook a comunei Budesti a transmis urmatorul mesaj:

,,Datorită faptului că astăzi în comuna noastră a fost confirmat un caz pozitiv, asimptomatic, de infectare cu virusul COVID -19 ,persoana în cauză fiind transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare ,vă rugăm să stați în case și să respectați măsurile impuse de către autorități pentru evitarea răspândirii virusului . În funcție de ancheta epidemiologică efectuată de către DSP vă vom informa despre evoluția cazului.

Este important ca în această perioadă ,destul de dificilă pentru fiecare dintre noi , să ne păstrăm calmul și să încercăm să ne menținem informați și responsabili atât față de noi cât și față de cei apropiați pentru a putea depăși cu bine această perioadă stresantă.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Multă sănătate tuturor!,,

 
Inconstienta unora nu are margini - Inmormantare la Moisei in prezenta mai multor persoane - Vinovat? Un politist din Borsa PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2020 13:44

Moiseiul se afla în atenția autorităților după ce un polițist din Borsa și ar fi înmormântat mama, la înmormântare fiind prezente numeroase persoane. Primarul din Moisei, Toader Stetco, a recunoscut că nevasta polițistului lucrează la primăria din localitate.

Conducerea IPJ Maramures spune că a fost demarată o ancheta in acest caz pentru a se stabili dacă se confirma faptele semnalate sau nu.

În conformitate cu prevederile Ordonanței militare în vigoare la înmormântări au voie sa participe maxim opt persoane. Prefectul județului Maramureș spune că se va aplica legea.

Citeşte mai mult...
 
De săptămâna viitoare, în Maramureș se vor face teste rapide pentru depistarea COVID-19 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Martie 2020 09:29

Consiliul Județean Maramureș a alocat din bugetul propriu, în ședința ordinară din 24 martie, suma de 450.000 de lei, bani necesari achiziției platformei integrate de biologie moleculară care va fi instalată în Laboratorul de Analize Medicale a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate sanitară aflată în subordinea administrației județene.

În cursul zilei de joi, 26 martie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a efectuat o vizită la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Alături de managerul Ludovica Rusu a inspectat lucrările de amenajare a spațiului destinat noului aparat Real Time PCR care poate fi folosit pentru depistarea coronavirusului COVID-19 și va permite procesarea a peste 300 de teste pe zi.

”Inițial, investiția a fost gândită sub forma unui parteneriat între Consiliul Județean Maramureș, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, însă aceasta abordare greoaie ar fi întârziat mult achiziția, nefiind deschise file de finanțare la nivelul Ministerului Sănătății. Sperăm ca lucrările desfășurate la Spitalul de Boli Infecțioase să fie terminate în această săptămână, iar achiziția publică a platformei integrate de biologie moleculară să fie finalizată până marți, 31 martie. În acest fel, de la finalul săptămânii viitoare, maramureșenii vor putea fi testați în Baia Mare, fără să aștepte ca probele să ajungă în Cluj-Napoca, unde procesarea durează foarte mult”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a mai deschis un centru de carantinare PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Joi, 26 Martie 2020 18:26

Deși inițial nu era prevăzută deschiderea unui nou centru de carantinare, datorită agravării crizei generate de Coronavirus, un al patrulea centru de carantinare a fost deschis în seara zilei de 25 martie în cadrul unui hotel restaurant aflat în zona estică a municipiului. Primele 16 persoane au sosit la orele serii.  La ora 23 au mai fost aduse 33 de persoane. Acestea s-au întors din Germania, Italia și Franța și Anglia și sunt din Petrova, Vișeu de Jos, Poienile de Sub Munte, Borșa.

Odată ajunși la centru unele persoane și-au manifestat nemulțumirea pentru că au intrat în carantină. Mai gălăgioși au fost cei din Borșa care au cerut să fie duși acasă. Jandarmii le-au explicat că trebuie să se supună  reglementărilor prevăzute de starea de necesitate și de ordinele militare emise. Într-un final oamenii au înțeles și au intrat în carantină. Dar doar pentru noaptea trecută, pentru că azi dimineață borșenii au fost duși acasă, sub escortă.

Citeşte mai mult...
 
Klara Markus a incetat din viata la varsta de 106 ani PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Martie 2020 09:49

Azi dimineata, la varsta de 106 ani, a incetat din viata Klara Markus, supravietuitoare a Holocaustului.

„Dumnezeu m-a vegheat în acea zi. Am fost aleasă spre finalul zilei împreună cu un grup de alte femei şi am fost pregătite pentru a fi trimise la camera de gazare'', a povestit femeia, care s-a născut în municipiul Carei din judeţul Satu Mare şi care locuieşte acum în oraşul Sighetu Marmaţiei, din nordul României.

”Însă atunci când gardienii ne-au băgat în cameră şi au dat drumul robinetului de gaz, au văzut că nu mai era gaz. Unul dintre gardieni a glumit spunând că este ziua noastră norocoasă pentru că deja omorâseră atât de mulţi deţinuţi şi nu mai era gaz şi pentru noi", a continuat fosta deţinută de la Auschwitz.

Născută în ultima zi a anului 1913, la Carei, Klara Schongut a fost deportată într-un ghetou de evrei din Budapesta, oraş în care avea să muncească pentru prima dată, la o fabrică de confecţionat umbrele. A avut noroc pentru că sora sa mai mare şi mama sa au fost deportate direct la Auschwitz şi nu le-a mai văzut niciodată.

După doi ani petrecuţi în capitala Ungariei viaţa ei lua o turnură dramatică. Fără explicaţii, Klara a fost trimisă în lagărul de la Dachau, însă Dumnezeu a scăpat-o de moarte ca prin minune. N-a rămas decât o săptămână după care a luat drumul unui alt loc al morţii: lagărul Ravensbruck. Un loc recunoscut pentru că acolo şi-au găsit sfârşitul mii de femei. 

Echipa sighet-online.ro transmite sincere condoleante indoliatei familii Markus.

 

 

Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2020 10:22
 
Noi masuri luate de catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Martie 2020 07:39

Urmare a ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sighetu Marmației, din 17.03.2020 Accesul în sediul Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei precum și în sediul celorlalte instituții subordonate este permis strict personalului angajat în timpul de desfășurare a activității de serviciu. Accesul persoanelor din afara instituției este permis prin poarta B strict la Serviciul registratură respectiv Serviciul casierie. Se suspendă activitatea de primire în audiență. Persoanele ce doresc să intre în legătură cu administrația locală sunt îndrumate să formuleze cereri/reclamații/sesizări/petiții, utilizând pentru depunerea lor serviciile de corespondență electronică pe adresa de email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza prin poștă sau curier rapid la adresa str. Bogdan Vodă, nr. 14 sau la numarului de telefon 0262/311.300 sau 0262/315.969. Plata impozitelor și taxelor locale se va face pe cale electronica, pe site-ul primariei, www.primaria-sighet.ro la sectiunea servicii online/ taxe și impozite sau www.ghișeul.ro. Cererile și toate actele ce urmează a fi depuse la Direcția Venituri se trimit în original prin poștă sau curier la adresa str. Bogdan Vodă, nr. 14- Direcția Venituri, camera 10 sau scanate pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , specificând obligatoriu un numar de contact. Pentru serviciile din cadrul Direcției de Asistență Socială cererile se vor depune la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , prin postă si curier la adresa Dragos Vodă nr. 35. Conform art. 14 din Decretul 195/16.03.2020, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență. Se suspendă activitățile sportive din cadrul Stadionului Municipal Sighetu Marmației și a Sălii Polivalente pe perioada stării de urgență. S-a transmis Comitetului Județean pentru Situații de Urgență închiderea temporară a restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor, cluburilor, cazinourilor și a altor locații publice în vederea analizei și adoptarea unor măsuri. Rugăm cetățenii să se informeze permanent și să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale și să respecte recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii virusului. 

Citeşte mai mult...
 
0262-212462 – pentru persoanele aflate în izolare sau carantină PDF Imprimare Email
Luni, 16 Martie 2020 09:48

În județul Maramureș a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, iar numărul de telefon 0262-212462 este dedicat exclusiv persoanelor aflate în izolare sau în carantină, în vederea unei comunicări continue și directe cu aceste persoane.
Instituția Prefectului a informat că, duminică, în județul nostru erau în izolare la domiciliu 638 de persoane, statistică ce include și membrii familiei. În carantină sunt 278 persoane. Acestea sunt asimptomatice, dar pentru că vin din Italia, din zona roșie, conform procedurilor au intrat în carantină instituționalizată.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact