logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Impact major pentru SMID: depozitul temporar de deșeuri din Sighetu Marmației este ilegal, iar terenul trebuie readus la starea inițială PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 15 Februarie 2020 09:15

 

Depozitul temporar de deșeuri din Sighetu Marmației, amplasat în zona Teplița este ilegal și trebuie desființat, iar terenul trebuie readus la starea inițială, a decis definitiv Curtea de Apel Cluj, punând capăt unui proces înregistrat în 31 octombrie 2017 și început în aprilie 2018.

48 de persoane care își au locuința în zonă au dat în judecată administrația publică locală (municipalitatea, forul deliberativ/decident – Consiliul Local – și pe primarul Horia Scubli), cerând instanțelor de judecată să anuleze cele două Hotărâri de Consiliu Local din anul 2017 (nr. 82 și 84) prin care se dădea în administrarea pe 3 ani către firma de salubrizare Herodot Grup SRL un teren de 8.072 metri pătrați în zona Teplița pentru edificarea acolo a unei platforme temporare de depozitare a deșeurilor.

În concret, procesele s-au desfășurat pentru a decide dacă o platformă temporară de depozitare a deșeurilor reprezintă, de fapt, tot un depozit de deșeuri, implicit trebuie să se supună normelor acestuia (în principal, se făcea referire la faptul că platforma temporară de la Sighetu Marmației nu respectă norma europeană de distanță până la zona de locuințe cea mai apropiată, respectiv 1.000 de metri).

Citeşte mai mult...
 
A fost emisă autorizația de construire pentru reabilitarea DJ 186 Valea Izei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 Februarie 2020 08:59

Consiliul Județean Maramureș a emis, în 6 februarie 2020, autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de reabilitatre pe tronsonul de drum județean DJ 186, Sector Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN17C).

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, din data de 29 ianuarie 2020, aleșii județeni au aprobat modificarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţie. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că adoptarea proiectului de hotărâre care a vizat modificarea principalilor indicatori tehnico-economici reprezintă un motiv de bucurie pentru maramureșeni, deschizând calea începerii lucrărilor de reabilitare. Totodată, acesta a menționat că, în aceeași situație favorabilă se află și DJ 187 de pe Valea Ruscovei, astfel că vor fi reabilitate și ultimele două tronsoane de drum județean, DJ 186 ȘI DJ 187, din cele șase începute în acest mandat al Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și presupune reabilitarea a 39,3 km de drum care străbate localitățile Bârsana, Strâmbuta, Rozavlea, Șieu, Bogdan Vodă, Dragomirești, Săliștea de Sus și Săcel. Valoarea lucrării este de 91.891.820,71 lei fără TVA, iar executantul este Asocierea SC Autotehnorm SRL (ca lider de asociere) și SC Autotehnorm SRL - SC Blue Company SRL - SC OPR Asfalt SRL - Obras Publicas Y Regaidos SA - SC Road Design SRL.

Durata totală de execuție a lucrărilor este de 18 de luni, calculate de la data începerii efective a lucrărilor.

Citeşte mai mult...
 
Societatea VITAL S.A. invită utilizatorii să își actualizeze contractele PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 08:04

Societatea VITAL S.A. își anunță utilizatorii că și în anul 2020 continuă procesul de ACTUALIZARE a contractelor de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, conform graficelor stabilite.

Astfel că, începând cu luna ianuarie, invităm toți utilizatorii serviciilor prestate de către societatea VITAL S.A. care dețin branșamente individuale la bloc și case care au contracte încheiate anterior lunii aprilie 2013 să se prezinte în vederea actualizării contractelor.

Contractele sunt actualizate la agențiile/ sediul societății VITAL, după cum urmează:

  • pentru utilizatorii din localitățile unde operează S.C. VITAL S.A., la sediile agențiilor, respectiv Agenția Baia Sprie, Agenția Sighetu Marmației, Agenția Vișeu de Sus, Agenția Târgu Lăpuș, Agenția Tăuții Măgherăuș;, Agenția Seini, Agenția Cavnic, Agenția Șomcuta Mare, Agenția Ulmeni.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 08:14
Citeşte mai mult...
 
Fost luptător în Legiunea Străină ajută sighetenii PDF Imprimare Email
Joi, 09 Ianuarie 2020 17:28

„Ultima noastră actiune din acest minunat 2019 tocmai s-a încheiat la Sighetu Marmației și mă bucur că am ales Maramureș pentru a încheia anul. Am avut patru locații diferite și am mers din casă în casă unde a fost cazul de copii imobilizați. Centrul de tip familial George Coșbuc, unde sunt copii cu deficiențe mintale; Centrul Mihai Eminescu, copii orfani/abandonați; Familii care au copii în plasament și două zone de la marginea orașului care se numesc exact așa: Groapa de gunoi, Rampa de gunoi.

Mi-am dorit un loc unde moșul nu a ajuns și exact asta am găsit… Datorită fiecăruia dintre voi acești copii au zâmbit și sperat pentru câteva clipe… La această acțiune am avut și patru spiriduși care au înghețat alături de Moșu’ de la început până la sfârșit și cărora le mulțumesc din suflet (Tina, Simona, Viorica și Maria).
Mă repet: motivul tuturor zâmbetelor acestor copii sunteți voi. GPS-ul spune că voi ajunge acasă pe la ora 08.00, mâine dimineață…iar eu spun că a meritat orice efort această acțiune”.

Așa a descris Marius Simionică, în doar câteva fraze, una dintre multele acțiuni caritabile pe care le desfășoară în România, prin intermediul Asociației caritabile „Marius și Prietenii”. Asta deși este stabilit din 2012 în Anglia.

Citeşte mai mult...
 
Maramureșenii au așteptări mari de la autoritățile județene in noul an PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Ianuarie 2020 14:28

Anul 2020, înainte de toate, va fi unul al schimbărilor. Și asta pentru că vom avea alegeri locale, care vor schimba cel mai probabil primarii din multe localități din Maramureș. Se anunță acest an interesant și din punct de vedere al luptei politice, mai ales că pe final de 2019 liberalii au caștigat bătăliile cu social-democrații, trendul fiind acum de culoare galbenă.

Sunt localități, cum este Moiseiul, unde știm sigur că vom avea alt primar, pentru că Toader Ștețcu, actualul primar, a anunțat încă de la finele anului trecut că nu mai candidează pentru un nou mandat. La Borșa știm deja un prim candidat pentru lupta din acest an – Tony Mihali, care a mai fost primar al orașului și care acum vrea alt mandat. Să nu uităm că pe final de 2019 am avut schimbare de prefect, locul lui Vasile Moldovan fiind luat de un om al PMP-ului. Anul 2020 ar putea aduce o schimbare a subprefectului Alexandru Cosma, liberalii fiind cei care trebuie să vină cu un nume. Sau poate nu.

Dacă ne referim la 2020 și la proiectele derulate de Consiliul Județean, în acest an maramureșenii așteaptă cu maxim interes demararea lucrărilor pe DJ 186 Barsana-Săcel, pe DJ 187 Valea Ruscovei, dar și startul lucrărilor la rețeaua de gaz care să vină din Sighet pană la Borșa. Ar fi un mare castig pentru zona Maramureșului istoric, rețeaua de gaz fiind fără doar și poate un lucru necesar și obligatoriu în secolul în care ne aflăm. Trei proiecte mari care ar aduce un plus valoare Maramureșului Istoric, șansa acestuia fiind legată îndeosebi de dezvoltarea turismului și industria lemnului.

Citeşte mai mult...
 
Care sunt sectoarele de drumuri judetene inchise din Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 06 Ianuarie 2020 08:52

 

Este vorba despre DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Pasul Gutai; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelinta-limita judet Salaj; DJ 182B, Baita de Sub Codru-limita judet Satu Mare, DJ 183C, intersectie Suior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strambu Baiut; DJ 186D, Botiza-Poienile Izei; DJ109U, Baiut-Botiza.

Citeşte mai mult...
 
In memoriam Ioan Groza PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Decembrie 2019 16:46

,,Un ultim omagiu colegului și prietenului meu, Ioan Groza.

Exista mai multe tipuri de oameni. Cei răi, cei buni, e cea mai simplă tipologizare. Am crezut că aparține de basme dar nu, chiar există oameni buni și oameni care nu sunt în stare să fie buni. Oameni care dau și oameni care măsoară. Oameni curajoși și oameni care fug tot timpul de ceva. Oameni care au pahare pe jumătate pline și oameni pe jumătate goi. Noi toți, cei care l-am cunoscut, am pierdut un om plin, generos, puternic în sensibilitatea lui, calm în furtunile care au trecut peste el, capabil de o vorbă bună sau mai multe, întotdeauna mai multe. Eu am pierdut un prieten. Imi pare foarte rău după el și îl voi purta cu mine de fiecare dată când voi schia, când mă voi uita la un meci de tenis sau când voi trece pe lângă fast food-ul liceului unde, daca doreai, îți ținea companie la o cafea și uita de el pentru a-ți spune ție o glumă ori o vorbă bună.,, - Crina Voinaghi

 
Prefectul Vasile Moldovan a fost demis din functie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Decembrie 2019 17:04

,,Mulțumim prefectului Vasile Moldovan pentru activitatea depusă la conducerea instituției, pentru respectarea legislației în vigoare și verificarea actelor normative, aplicarea legilor fondului funciar, conducerea serviciilor publice deconcentrate, buna gestionare și coordonare a intervențiilor la producerea situațiilor de urgență, audiențele cu cetățenii, dar în special pentru munca administrativă derulată sub semnul responsabilității și implicării. De asemenea, transmitem mulțumiri pentru buna colaborare cu Consiliul Județean Maramureș, întocmirea și elaborarea proiectelor de Hotărâri de Guvern prin care au fost rezolvate problemele județului, respectiv au fost alocate resurse financiare pentru proiectele și investițiile derulate în județ.,,

Comunicat al Prefecturii Maramures.

 
Cupa ”1 Decembrie” la șah pentru copii și juniori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Decembrie 2019 16:39

La competiția organizată de Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș, în colaborare cu CS Sig-Mar Sighetu Marmației care s-a desfășurat sâmbătă, 30 noiembrie a.c. la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației s-au înscris 80 de elevi din ciclul primar și gimnazial. La concursul de șah ”Cupa Centenar” au fost prezenți și elevi din județele învecinate, dar și din Ucraina, orașul Solotvino. Concursul s-a desfășurat în sistem open, pe parcursul a cinci runde, după care s-a întocmit un clasament general, dar și clasamente pe categorii de vârstă.
Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Am organizat a doua ediția a concursului de șah la Sighetu Marmației, de Ziua Națională a României, așa cum am stabilit anul trecut. Jocul de șah este sportul minții și are un rol important la dezvoltarea aptitudinilor și elevilor, dar în același timp contribuie la îmbunătățirea rezultatelor din procesul educațional. Elevii care s-au prezentat la competiție au dat dovadă, în fața tablei pătrate, de concentrare, iscusință, motivare și perseverență. Le mulțumesc celor care s-au implicat în buna organizare și desfășurare a concursului, părinților care s-au deplasat cu copiii la Sighetu Marmației, dar și celor care i-au îndrumat și susținut pe copiii din toate punctele de vedere pentru a putea participa la competițiile de șah. Acest proiect derulat în parteneriat și în colaborare ne motivează pentru a promova acest sport și a sprijini cluburile de șah din județ”.
Toți participanții au fost premiați cu medalii, cupe, diplome și cadouri de către prefectul Vasile Moldovan și reprezentanții organizatorilor și partenerilor competiției.

Citeşte mai mult...
 
Aleșii județeni au aprobat realizarea evenimentului "Crăciun în Maramureș" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Decembrie 2019 16:33

In Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, plenul Consiliului Județean Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară pentru a adopta șase proiecte aflate pe ordinea de zi. În debutul întrunirii, aleșii județeni au primit colinda Corului „Doina Maramureșului”, din care fac parte elevi ai Secției Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

”Este o echipă minunată la Școala Populară de Artă și vreau să le muțumesc elevilor pentru implicare, dar și directorului Ștefan Mariș, pentru felul în care reușește să colaboreze pentru a duce această instituție mai departe. Îi felicit pe toți și îi asigur că, și în 2020, vom face tot posibilul ca Secția Școala Populară de Artă, dar și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale să beneficieze de un buget si mai mare din partea Consiliului Județean Maramureș. În acest fel, tot mai mulți elevi vor avea parte de știința acumulată de profesori în decursul anilor, cunoștințe care merită să fie transmise mai departe unor elevi atât de minunați. Sunt cu toții extraordinari și le mulțumim că au ales să frecventeze cursurile Școlii Populare de Artă”, a declarat șeful administrației județene.

Președintele Gabriel Zetea, - alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan-Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran -, a prezentat situația comunității din Vadu Izei, care se află într-un grav impas financiar, însă a amintit despre faptul că și alte localități din Maramureș au nevoie de fonduri pentru a finaliza cu bine acest an. În comisia de specialitate s-a luat decizia de a fi ajutate cât mai multe comune și orașe aflate în impas, iar în cazul celor din Vadu Izei, se va solicita ajutorul parlamentarilor de Maramureș, pentru a interveni la forurile centrale.

Citeşte mai mult...
 
Cupa ”1 Decembrie” la șah pentru copii și juniori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Noiembrie 2019 08:56

Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș și Clubul Sportiv Sig-Mar Sighetu Marmației organizează, în data de 30 noiembrie a.c., de la ora 10.00, la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației, concursul Cupa ”1 Decembrie” la șah pentru copii și juniori.

Competiția este destinată elevilor din învățământul primar și gimnazial, care cunosc tainele jocului. Organizatorii vor asigura materialele necesare bunei desfășurări a concursului de șah (table, piese, ceasuri), dar și arbitri. Ședința tehnică va începe la ora 9.45.

Înscrierile la competiție se realizează până în data de 28 noiembrie a.c., ora 16.00 la următoarele adrese de email:

zona Baia Mare –  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , detalii suplimentare se pot obține la telefon mobil  0744885132;  zona Sighetu Marmației –  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , detalii suplimentare se pot obține la telefon mobil 0741066886

Festivitatea de premiere se va desfășura după ultima rundă de joc, iar elevii înscriși vor fi premiați, de către conducerea celor trei instituții publice pe categorii de vârstă, fete și băieți.

Citeşte mai mult...
 
Concurs deschis pentru jurnaliști PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Noiembrie 2019 00:18

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este journalism.gifAsociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni vă invită să trimiteți până pe data de 15 decembrie 2019 materiale relevante despre experiența dumneavoastră din perioada evenimentelor din decembrie 1989. Numărul maxim de semne este de 2000.

Ultima actualizare Marţi, 26 Noiembrie 2019 00:48
Citeşte mai mult...
 
Românii din Transcarpatia așteaptă noul pod de la Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Octombrie 2019 11:07

Despre proiectul noului pod peste Tisa de la Sighet nu s-a mai vorbitt de luni de zile, deși este un proiect așteptat atât de maramureșeni, cât și de românii din Transcarpatia.

Recent, prefectul Vasile Moldovan a avut o întâlnire de lucru cu șeful misiunii deiplomatice a României de la Solotvino, consulul Grațian – Florin Pârvu și consulul Gheorghe Anghel, la care au participat și directorii unor instituții precum ISJ, ITM sau Direcția Județeabă pentru Tineret și Sport. În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la identificarea oportunităților de colaborare pentru românii din regiunea Transcarpatia.

”Am stabilit împreună cu diplomații țării noastre implicarea în proiecte culturale, sportive, tineret și turism pentru comunitățile de români din Transcarpatia. Vom avea parteneriate la nivel instituțional care să sprijine schimburile culturale, participarea la competiții sportive, proiectele pentru tineri, vizitarea unor obiective istorice, culturale și turistice și care vor fi derulate sub patronajul Instituției Prefectului-Județul Maramureș și Consulatul României la Solotvino”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Citeşte mai mult...
 
5879 mii lei alocate județului Maramureș pentru obiective afectat de calamități naturale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 30 Septembrie 2019 09:52

Prin Hotărârea Guvernului nr. 698/2019 s-a alocat județului Maramureș suma de 5879 mii lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unități administrativ – teritoriale afectate de calamitățile naturale. Precipitațiile sub formă de aversă,cu regim torențial, au condus la creșterea debitelor și nivelurilor unor cursuri de apă care s-au revărsat și au produs pagube material în județul nostru, care au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punți pietonale.
”Am procedat la stabilirea comisiilor tehnice care s-au deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor, procesele verbale de constatare au fost prezentate și aprobate în ședința CJSU. Am transmis la nivel central, împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, proiectul de hotărâre de guvern și nota de fundamentare pentru alocarea de resurse financiare în vederea refacerii infrastructurii afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
Au primit fonduri pentru refacerea obiectivelor afectate unitățile administrative-teritoriale Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Săliștea de Sus, Bârsana, Bogdan Vodă, Cupșeni, Moisei, Oncești, Rozavlea, Ruscova, Șișești, Strâmtura, Valea Chioarului și Vișeu de Jos. Sumele repartizate din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului vor fi utilizate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare pentru lucrări de refacere/reparații la obiectivele de infrastructură afectate de calamitățile natural amplasate pe raza celor 15 unități administrativ-teritoriale.

Citeşte mai mult...
 
Baschetbalistii cu mic cu mare au fost participanti in campania ,,10 pentru siguranta,, PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Septembrie 2019 10:49

Sambata 14 septembrie 2019, începând cu ora 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a desfășurat Campania de informare și prevenire ,,10 pentru Siguranță”, în acest mod ITPF Sighetu Marmației fiind alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea promovării mesajului campaniei.

Polițiștii de frontieră din PTF Sighet au avut parte de vizita echipei de baschet Club Sportiv Municipal Sighet, echipă participantă în Liga Națională de Baschet, precum și a echipei de baschet a Clubului Sportiv Școlar Sighet, ocazie cu care peste 30 de copii și adolescenți au fost informați despre mesajul campaniei.

Copiii au fost încurajați să discute cu părinții și profesorii despre problemele pe care le întâmpină la școală, să aibă un comportament civilizat, să nu dea curs provocărilor, să nu aibă încredere în necunoscuți, iar respectul și prietenia în cadrul echipei de baschet să fie pe primul loc.

Mesajul a fost întărit și de către reprezentații conducerii cluburilor sportive din Sighet, prezenți în PTF Sighetu Marmației, și anume de directorul CSS Sighet - Emil Kosztelnik, președintele CSM Sighet - George Opriș, precum și de antrenorii Pop Alin și Vasile Boca, oameni cu inima mare care se implica și se dăruiesc acestui sport.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Toth Stefan - artist fotograf PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Vineri, 19 Iulie 2019 07:11

 
Au fost modificate condiţiile de admitere în şcolile de poliţie PDF Imprimare Email
Joi, 18 Iulie 2019 08:31

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că au fost modificate condiţiile de admitere în şcolile de poliţie. Este vorba despre proba sportivă, traseul practic – aplicativ, a cărei dificultate a fost ridicată.

Toți candidații care se pregătesc pentru admiterea în şcolile de poliţie, dar şi cei care vor să ocupe prin concurs posturile vacante sunt încurajaţi să studieze noile documente făcute publice, care conţin detalii despre schimbarea traseului.

Traseu schimbat aici.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 49

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact