logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Liviu Bute, numit șef al Poliției de Frontieră Române PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:41

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a chestorului general de poliție Ioan BUDA, începând cu 21 mai 2020, ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

La solicitarea ofițerului, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel VELA, a aprobat demararea formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Vă reamintim că Bute, la începutul carierei sale, a fost ofițer specialist la fostul „Doi și-un sfert„ Maramureș, timp de cinci ani. Buda a fost demis din cauza situației create la vămile de intrare în România, unde mii de oameni au așteptat cu orele să vină acasă și să se autoizoleze la domiciliu, lucru posibil odată cu instaurarea stării de alertă.

Ultima actualizare Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:47
Citeşte mai mult...
 
Primăriile maramureşene sunt în dificultate după rectificarea bugetară PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2020 07:32

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a informat că rectificarea bugetară a Guvernului este total nesatisfăcătoare, riscând să aducă autoritățile locale în pragul colapsului.
În urma ordonanțelor militare, autoritățile locale au primit multe noi atribuții ce țin de suportarea cheltuielilor cu unită­țile de asistență socială și spitalele din subordine, dezinfecții generale, carantinarea persoanelor, procurarea de materiale de protecție și alimente pentru categoriile de risc, cheltuielile crescând exponențial, fapt ce a dus la un necesar financiar suplimentar pentru a putea asigura funcționarea lor în perioada următoare.
Șeful administrației județene a arătat că, deși au fost alocate sume suplimentare, din taxa pe valoarea adăugată, acestea sunt departe de a fi suficiente.
Multe unități administrativ-teritoriale din Maramureș nu primesc nici un ban în plus. Mai mult, patru localități din județ: Baia Mare, Tăuții Mă­ghe­răuș, Fărcașa și Dum­brăvița nu au primit alocări din TVA, fiindu-le diminuat și impozitul pe venit, fapt ce a rezultat într-o rectificare negativă a bugetului.
Gabriel Zetea a precizat că, dacă situația privind bugetele locale nu se va redresa în viitorul apropiat, autoritățile locale riscă colapsul financiar, supraviețuirea lor fiind posibilă numai prin restituirea de la bugetul de stat a cheltuielilor efectuate până în prezent în lupta împotriva noului coronavirus.

Citeşte mai mult...
 
Noi amenzi uriașe în Maramureș pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare; Încă o creștere a celor carantinați în județ după ce s-au întors din zone roșii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:10

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat, în sistem integrat, în ultimele 24 de ore, 103 misiuni la nivelul județului Maramureș.

Cele 197 de efective au fost angrenate în depistarea și identificare persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, verificarea prin măsuri specifice a persoanelor aflate în evidență și izolate la domiciliu, sprijinirea activității desfășurate de angajații Direcției de Sănătate Publică, verificarea respectării măsurilor de interdicție stabilite după declararea stării de urgență de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

“Au fost verificate, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, peste 3250 de persoane pentru respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare. S-au aplicat 129 de sancțiuni în valoare de 160.050 lei. O persoană a fost identificată că nu a respectat măsura izolării la domiciliu, prin părăsirea locației declarate. A fost sancționată contravențional cu suma de 2000 de lei și a fost luată măsura carantinării instituționalizate, cu plata cheltuielilor aferente. De asemenea, în cadrul misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 115 persoane care nu au respectate prevederile Ordonanței Militare nr.3 cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Piața din Strâmtura se modernizează PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:06

Piața de la Podul Slătiorii a fost închisă luna trecută, din două motive. În primul rând, având în vedere problema națională de epidemie cu Coronavirus, toate piețele și târgurile din țară au fost închise pe o anumită perioadă de timp. Al doilea motiv este acela că piața va intra într-un proces de modernizare, lucrările urmând a se finaliza în aproximativ șase luni. Piața va fi reabilitată la standarde europene, va fi acoperită – tip hală – în interiorul căreia vor fi amplasate 200 de mese. La finalul investiției va fi una dintre cele mai moderne piețe din județul Maramureș. Proiectul, în valoare de peste 100.000 de euro, este finanțat prin GAL Valea Izei-Moisei.

Citeşte mai mult...
 
50.000 de lei pentru gestionarea deșeurilor din primul spațiu de carantinare din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 08:31

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Maramureș defășurată joi, 2 aprilie, aleșii județeni au votat contribuția de 50.000 lei a Consiliului Județean Maramureș, pentru municipiul Sighetu Marmației, în vederea gestionării situației deșeurilor din singurul spațiu de carantinare din județ, aflat pe domeniul public. Aceste deșeuri au nevoie de o atenție specială și nu pot fi gestionate de operatorii de salubritate clasici, în timp ce toate celelalte spații de carantinare din județul Maramureș sunt domenii private și proprietarii au obligația de a-și asigura contractele cu acești operatori speciali de salubritate.

În cadrul ședinței condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a fost prezentată situația materialelor sanitare și medicale la spitalele în subordinea Consiliului Județean și a stocului de materiale existent la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Maramureș. Totodată, s-a votat pentru alocarea sumei de 450.000 în vederea achizițonării unui aparat de testare rapidă PCR la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, dar și construirea unui nou laborator pentru testarea populației, în municipiul Sighetu Marmaței.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact