logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Caldura mare....drumuri fragile PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Iunie 2019 09:29

Ca urmare a temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile, straturile asfaltice a parti carosabile devin foarte elastice, conducand la topirea bitumului rezultand astfel fenomenul de exudare a acestuia, fenomen ce se combate prin raspandire de agregate. 

Pentru desfasurarea traficului in conditii de optima siguranta recomandam participantilor reducerea vitezei la minim in curbe, evitarea franarilor bruste precum si evitarea traficului greu intre orele 10.00 – 17.00. 

In caz ca se vor mentine tempaturile ridicate se vor instaura restrictii de circulatie, in intervalul orar sus amintit.

Citeşte mai mult...
 
Circulatie restrictionata in urmatoarele doua zile pe cateva strazi din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Mai 2019 06:45

Poliția Locală Sighetu Marmației informează că începând de miercuri, 29 mai, ora 19:00, până joi, 30 mai, la ora 15:00 va fi restricționat traficul auto pe străzile Andrei Mureșanu, Alexandru Vlahuță și Gheorghe Doja de la intersecția cu strada Mihai Eminescu până la Școala nr. 2.

Nu va fi permisă nici staționarea autoturismelor de orice fel pe partea carosabilă sau pe trotuare. Proprietarii de autoturisme sunt rugați să își mute mașinile în curți sau în garaje, sau pe alte sectoare de stradă. În intervalul menționat nu se va permite accesul autoturismelor spre imobile. Excepție fac serviciile de utilitate publică.

Potrivit Poliției Locale aceste măsuri sunt necesare pentru buna desfășurare a evenimentelor din data de 30 mai 2019, la Monumentul Holocaustului și pentru vizita oficialităților.

 

 
CJ Maramures finanteaza din bugetul propriu proiecte din domeniile sport, cultura si tineret PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Mai 2019 15:48

S-a dat startul depunerii propunerilor de proiecte ce pot fi finanțate din bugetul propriu al Județul Maramureș prin Consiliul Judeţean Maramureș, în domeniile sport, cultură și tineret

Pentru acest an se acordă finanţări nerambursabile din bugetul propriu, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, pentru următoarele domenii: sport: 1.000.000 lei, cultură: 725.000 lei și tineret: 400.000 lei.

Informaţii privind condiţiile de finanţare şi procedura de selecţie a proiectelor sunt prevăzute în „Ghidul solicitantului” pentru fiecare domeniu în parte. Acestea se pot obţine de la sediul Consiliului Județean Maramureș, camerele 33 și 37 sau prin accesarea următorului link: http://bit.ly/FinantariCJ2019

Termenul limită de depunere a proiectelor este data de 30.05.2019, ora 15:00.

Perioada de selecţie şi evaluarea a proiectelor este: 03.06.2019-24.06.2019.

Comunicat CJ Maramures

 
Border Riders deschide sezonul moto 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Aprilie 2019 16:16

 
Au fost desemnați câștigătorii lucrărilor de reabilitare pe Valea Izei și Valea Ruscovei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Aprilie 2019 16:06

Înainte de a intra în ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean de marți, 23 aprilie 2019, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a transmis aleșilor județeni, dar și celor prezenți în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ că dorește să facă un anunț important pentru județul Maramureș și pentru Consiliul Județean, respectiv să anunțe câștigătorii lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei.

”Așa cum am stabilit cu toții, încă la începutul acestui mandat, când am discutat despre prioritățile instituției județene în mandatul 2016 – 2020, am stabilit împreună că prioritatea zero o reprezintă reabilitarea drumurilor județene. Și, din primele zile ale mandatului am început cu studii de fezabilitate, cu identificarea surselor de finanțare, cu semnarea contractelor de finanțare, demararea procedurilor de licitație, semnarea contractelor de execuție pentru aproape 200 de km de drum județean din trei surse de finanțare. Dacă vorbim despre finanțare europeană, ne referim la Drumul Nordului, unde procedura de achiziție a fost finalizată, a fost semnat contractul de execuție, s-a dat ordinul de începere, suntem acum în faza de proiectare și sper ca, în două luni de zile, să fie deschise șantierele de lucru. Dacă vorbim despre drumurile județene finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I, putem spune că și aici procedurile de achiziție au fost finalizate, ordinul de începere a execuției a fost dat și ne aflăm într-o fază de proiectare mai avansată decât pentru Drumul Nordului. În urma discuțiile pe care le avem cu executanții lucrărilor, în luna mai 2019 ar trebui să ne aflăm în șantier. Au mai rămas celelalte două tronsoane de drum județean pe care le-am considerat cu toții prioritare, Valea Izei și Valea Ruscovei și mă bucur că pot să anunț că procedura de achiziție publică a fost finalizată, avem câștigătorii lucrărilor de proiectare și execuție pe cele două loturi, DJ 186 pe Valea Izei și DJ 187 pe Valea Ruscovei. Raportul procedurii mi-a fost înaintat chiar înaintea ședinței de Consiliu Județean și am considerat că este bine să participăm cu toții la un moment important, semnarea raportului procedurii și a comunicării către executanții lucrărilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact