logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Cupa ”1 Decembrie” la șah pentru copii și juniori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Decembrie 2019 16:39

La competiția organizată de Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș, în colaborare cu CS Sig-Mar Sighetu Marmației care s-a desfășurat sâmbătă, 30 noiembrie a.c. la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației s-au înscris 80 de elevi din ciclul primar și gimnazial. La concursul de șah ”Cupa Centenar” au fost prezenți și elevi din județele învecinate, dar și din Ucraina, orașul Solotvino. Concursul s-a desfășurat în sistem open, pe parcursul a cinci runde, după care s-a întocmit un clasament general, dar și clasamente pe categorii de vârstă.
Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Am organizat a doua ediția a concursului de șah la Sighetu Marmației, de Ziua Națională a României, așa cum am stabilit anul trecut. Jocul de șah este sportul minții și are un rol important la dezvoltarea aptitudinilor și elevilor, dar în același timp contribuie la îmbunătățirea rezultatelor din procesul educațional. Elevii care s-au prezentat la competiție au dat dovadă, în fața tablei pătrate, de concentrare, iscusință, motivare și perseverență. Le mulțumesc celor care s-au implicat în buna organizare și desfășurare a concursului, părinților care s-au deplasat cu copiii la Sighetu Marmației, dar și celor care i-au îndrumat și susținut pe copiii din toate punctele de vedere pentru a putea participa la competițiile de șah. Acest proiect derulat în parteneriat și în colaborare ne motivează pentru a promova acest sport și a sprijini cluburile de șah din județ”.
Toți participanții au fost premiați cu medalii, cupe, diplome și cadouri de către prefectul Vasile Moldovan și reprezentanții organizatorilor și partenerilor competiției.

Citeşte mai mult...
 
Aleșii județeni au aprobat realizarea evenimentului "Crăciun în Maramureș" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Decembrie 2019 16:33

In Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, plenul Consiliului Județean Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară pentru a adopta șase proiecte aflate pe ordinea de zi. În debutul întrunirii, aleșii județeni au primit colinda Corului „Doina Maramureșului”, din care fac parte elevi ai Secției Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

”Este o echipă minunată la Școala Populară de Artă și vreau să le muțumesc elevilor pentru implicare, dar și directorului Ștefan Mariș, pentru felul în care reușește să colaboreze pentru a duce această instituție mai departe. Îi felicit pe toți și îi asigur că, și în 2020, vom face tot posibilul ca Secția Școala Populară de Artă, dar și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale să beneficieze de un buget si mai mare din partea Consiliului Județean Maramureș. În acest fel, tot mai mulți elevi vor avea parte de știința acumulată de profesori în decursul anilor, cunoștințe care merită să fie transmise mai departe unor elevi atât de minunați. Sunt cu toții extraordinari și le mulțumim că au ales să frecventeze cursurile Școlii Populare de Artă”, a declarat șeful administrației județene.

Președintele Gabriel Zetea, - alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan-Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran -, a prezentat situația comunității din Vadu Izei, care se află într-un grav impas financiar, însă a amintit despre faptul că și alte localități din Maramureș au nevoie de fonduri pentru a finaliza cu bine acest an. În comisia de specialitate s-a luat decizia de a fi ajutate cât mai multe comune și orașe aflate în impas, iar în cazul celor din Vadu Izei, se va solicita ajutorul parlamentarilor de Maramureș, pentru a interveni la forurile centrale.

Citeşte mai mult...
 
Cupa ”1 Decembrie” la șah pentru copii și juniori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Noiembrie 2019 08:56

Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș și Clubul Sportiv Sig-Mar Sighetu Marmației organizează, în data de 30 noiembrie a.c., de la ora 10.00, la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației, concursul Cupa ”1 Decembrie” la șah pentru copii și juniori.

Competiția este destinată elevilor din învățământul primar și gimnazial, care cunosc tainele jocului. Organizatorii vor asigura materialele necesare bunei desfășurări a concursului de șah (table, piese, ceasuri), dar și arbitri. Ședința tehnică va începe la ora 9.45.

Înscrierile la competiție se realizează până în data de 28 noiembrie a.c., ora 16.00 la următoarele adrese de email:

zona Baia Mare –  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , detalii suplimentare se pot obține la telefon mobil  0744885132;  zona Sighetu Marmației –  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , detalii suplimentare se pot obține la telefon mobil 0741066886

Festivitatea de premiere se va desfășura după ultima rundă de joc, iar elevii înscriși vor fi premiați, de către conducerea celor trei instituții publice pe categorii de vârstă, fete și băieți.

Citeşte mai mult...
 
Concurs deschis pentru jurnaliști PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Noiembrie 2019 00:18

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este journalism.gifAsociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni vă invită să trimiteți până pe data de 15 decembrie 2019 materiale relevante despre experiența dumneavoastră din perioada evenimentelor din decembrie 1989. Numărul maxim de semne este de 2000.

Ultima actualizare Marţi, 26 Noiembrie 2019 00:48
Citeşte mai mult...
 
Românii din Transcarpatia așteaptă noul pod de la Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Octombrie 2019 11:07

Despre proiectul noului pod peste Tisa de la Sighet nu s-a mai vorbitt de luni de zile, deși este un proiect așteptat atât de maramureșeni, cât și de românii din Transcarpatia.

Recent, prefectul Vasile Moldovan a avut o întâlnire de lucru cu șeful misiunii deiplomatice a României de la Solotvino, consulul Grațian – Florin Pârvu și consulul Gheorghe Anghel, la care au participat și directorii unor instituții precum ISJ, ITM sau Direcția Județeabă pentru Tineret și Sport. În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la identificarea oportunităților de colaborare pentru românii din regiunea Transcarpatia.

”Am stabilit împreună cu diplomații țării noastre implicarea în proiecte culturale, sportive, tineret și turism pentru comunitățile de români din Transcarpatia. Vom avea parteneriate la nivel instituțional care să sprijine schimburile culturale, participarea la competiții sportive, proiectele pentru tineri, vizitarea unor obiective istorice, culturale și turistice și care vor fi derulate sub patronajul Instituției Prefectului-Județul Maramureș și Consulatul României la Solotvino”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact