logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Închis la Memorialul Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2020 11:27

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Anticomuniste Sighetu Marmaţiei va fi închis în perioada 12-31 martie. “Ca urmare a măsurilor speciale luate de autorități pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, vă anunțăm că toate activitățile cu publicul, inclusiv vizitele simple, se suspendă până în 31 martie 2020”, anunţă conducerea instituţiei.

Citeşte mai mult...
 
Activitatea Serviciului Public de Pasapoarte de la Sighetu Marmatiei se suspenda PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Martie 2020 09:14

Programul de lucru al punctelor de lucru din teritoriu al serviciului public comunitar de pașapoarte, de la Sighetu Marmației se suspendă. Persoanele care și-au făcut programări online la aceste puncte de lucru sunt rugate să își facă programare online pe platforma www.epasapoarte.ro pentru sediul din municipiul Baia Mare, strada Aleea Școlii nr.1. Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate, în original. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite pentru așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.Pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoarte simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original. Recomandăm cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat – cheltuieli de expediție 8 lei + TVA. În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

 
Impact major pentru SMID: depozitul temporar de deșeuri din Sighetu Marmației este ilegal, iar terenul trebuie readus la starea inițială PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 15 Februarie 2020 09:15

 

Depozitul temporar de deșeuri din Sighetu Marmației, amplasat în zona Teplița este ilegal și trebuie desființat, iar terenul trebuie readus la starea inițială, a decis definitiv Curtea de Apel Cluj, punând capăt unui proces înregistrat în 31 octombrie 2017 și început în aprilie 2018.

48 de persoane care își au locuința în zonă au dat în judecată administrația publică locală (municipalitatea, forul deliberativ/decident – Consiliul Local – și pe primarul Horia Scubli), cerând instanțelor de judecată să anuleze cele două Hotărâri de Consiliu Local din anul 2017 (nr. 82 și 84) prin care se dădea în administrarea pe 3 ani către firma de salubrizare Herodot Grup SRL un teren de 8.072 metri pătrați în zona Teplița pentru edificarea acolo a unei platforme temporare de depozitare a deșeurilor.

În concret, procesele s-au desfășurat pentru a decide dacă o platformă temporară de depozitare a deșeurilor reprezintă, de fapt, tot un depozit de deșeuri, implicit trebuie să se supună normelor acestuia (în principal, se făcea referire la faptul că platforma temporară de la Sighetu Marmației nu respectă norma europeană de distanță până la zona de locuințe cea mai apropiată, respectiv 1.000 de metri).

Citeşte mai mult...
 
A fost emisă autorizația de construire pentru reabilitarea DJ 186 Valea Izei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 Februarie 2020 08:59

Consiliul Județean Maramureș a emis, în 6 februarie 2020, autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de reabilitatre pe tronsonul de drum județean DJ 186, Sector Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN17C).

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, din data de 29 ianuarie 2020, aleșii județeni au aprobat modificarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţie. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că adoptarea proiectului de hotărâre care a vizat modificarea principalilor indicatori tehnico-economici reprezintă un motiv de bucurie pentru maramureșeni, deschizând calea începerii lucrărilor de reabilitare. Totodată, acesta a menționat că, în aceeași situație favorabilă se află și DJ 187 de pe Valea Ruscovei, astfel că vor fi reabilitate și ultimele două tronsoane de drum județean, DJ 186 ȘI DJ 187, din cele șase începute în acest mandat al Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și presupune reabilitarea a 39,3 km de drum care străbate localitățile Bârsana, Strâmbuta, Rozavlea, Șieu, Bogdan Vodă, Dragomirești, Săliștea de Sus și Săcel. Valoarea lucrării este de 91.891.820,71 lei fără TVA, iar executantul este Asocierea SC Autotehnorm SRL (ca lider de asociere) și SC Autotehnorm SRL - SC Blue Company SRL - SC OPR Asfalt SRL - Obras Publicas Y Regaidos SA - SC Road Design SRL.

Durata totală de execuție a lucrărilor este de 18 de luni, calculate de la data începerii efective a lucrărilor.

Citeşte mai mult...
 
Societatea VITAL S.A. invită utilizatorii să își actualizeze contractele PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 08:04

Societatea VITAL S.A. își anunță utilizatorii că și în anul 2020 continuă procesul de ACTUALIZARE a contractelor de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, conform graficelor stabilite.

Astfel că, începând cu luna ianuarie, invităm toți utilizatorii serviciilor prestate de către societatea VITAL S.A. care dețin branșamente individuale la bloc și case care au contracte încheiate anterior lunii aprilie 2013 să se prezinte în vederea actualizării contractelor.

Contractele sunt actualizate la agențiile/ sediul societății VITAL, după cum urmează:

  • pentru utilizatorii din localitățile unde operează S.C. VITAL S.A., la sediile agențiilor, respectiv Agenția Baia Sprie, Agenția Sighetu Marmației, Agenția Vișeu de Sus, Agenția Târgu Lăpuș, Agenția Tăuții Măgherăuș;, Agenția Seini, Agenția Cavnic, Agenția Șomcuta Mare, Agenția Ulmeni.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 08:14
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact