logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
O bătrână din Câmpulung la Tisa a fost găsită decedată într-un pârâu PDF Imprimare Email
Luni, 05 Februarie 2018 16:07

Descoperire macabră luni, 5 februarie, în localitatea Câmpulung la Tisa. În jurul orei 14.30, a fost găsit într-un pârâu din zona centrală, o femeie decedată.

Femeia de peste 70 de ani a fost dată dispărută de familie în cursul dimineţii. În urma căutărilor, ea a fost găsită într-un pârâu din zona Belseg. Cel mai probabil, decesul a rezultat în urma înecului. Din câte se cunoaşte, femeia era cunoscută ca având unele probleme psihice. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării necropsiei.

Citeşte mai mult...
 
Spitalul Sighet eliberează Avizul medical pentru siguranţa circulaţiei PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 11:02

Managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, ec. Daniel Radu Dunca aduce la cunoştinţa şoferilor profesionişti şi altor categorii cu responsabilităţi legate de siguranţa transporturilor că, începând cu 1 februarie 2018, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei îşi reia activitatea de examinare pentru obţinerea avizului medical pentru siguranţa circulaţiei. Aviz pentru care şoferii profesionişti din Maramureşul istoric erau nevoiţi a se deplasa la Baia Mare, Satu Mare sau Bistriţa.
Acte necesare: carte identitate original şi copie, Permis de conducere original şi copie, copie după examen psihologic, adeverinţă de la medicul de familie (este sau nu în evidenţă cu boli cronice), adeverinţă de la locul de muncă, cu numărul zilelor de concediu medical pe ultimele 12 luni, Fişa personală şi caracterizarea profesională eliberată de conducerea unităţii, semnată şi parafată (formular tip), chestionar de sănătate semnat de solicitant (formular tip). Taxa este de 160 lei (exclusiv examen psihologic).

Citeşte mai mult...
 
Priorităţile Maramureşului în materie de drumuri în 2018 PDF Imprimare Email
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:25

Sper, în acest an, să finalizăm Gutâiul. S-a vorbit de 1 decembrie 2017, ca dată de finalizare a acestor lucrări, dar, din păcate, termenul s-a prelungit. La un moment dat au dispărut muncitorii de pe Gutâi, au fost redirecţionaţi către o autostradă, unde au câştigat licitaţia, iar aici au subcontractat lucrarea. Mai sunt de montat parapeţii, făcute parcările, mai sunt câteva luni bune de lucru, dar sperăm ca până în vară să finalizăm acest drum. Pe zona Moisei – Borşa-Cârlibaba lucrările sunt destul de avansate, acolo sunt alte firme care gestionează lucrarea. Aici lucrările se vor finaliza în acest an, aşa am primit asigurări.

În afară de DN 18, Baia Sprie – Sighet, respectiv Moisei – Cârlibaba, pentru acest an avem ca prioritate Valea Izei (unde s-a primit finanţare), Drumul Nordului (unde s-a primit, de asemenea, finanţare), respectiv DN 18 B (unde ne-am dori o reabilitare, măcar parţială a drumului). Aici avem două alunecări de teren, una la Groşi, iar o a doua la Rohia, se fac verificări pentru a se găsi soluţii de reabilitare a acelor zone cu probleme. Ceva finanţări s-au primit şi pentru Valea Ruscovei.

Citeşte mai mult...
 
Buna sara lu' Craciun! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:20

 
Deschide usa crestine PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:19

 
Nasterea Domnului nost' PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:14

 
Pe coasta cu florile... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:08

 
Urare de Craciun PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 16:54

 
Drumul din Maramureş la Alba Iulia PDF Imprimare Email
Joi, 30 Noiembrie 2017 09:40

Există un document mai puţin cunoscut în întregimea sa, apărut în ziarul sighetean „Sfatul” din 7 decembrie 1918 sub semnătura lui Ioan Bilţiu Dăncuş, un învăţător din Maramureş (din Slatina, satul de peste Tisa) pe care istoria l-a vrut martor al desfăşurărilor sale. E o pagină clasică din istoria Maramureşului, un adevărat reportaj despre drumul la Alba Iulia al maramureşenilor. O relatare atât de vie încă şi atât de plină de optimism, de curaj istoric. De care avem atâta nevoie azi faţă de entuziasmele noastre prea adesea obosite.

Mai întâi autorul dă seamă de „ziua cea mai frumoasă, cea mai aleasă a Maramureşului românesc”, 22 octombrie 1918, când la Sighet s-a ales Consiliul Naţional Român.

Maramureşenii s-au dus la Alba Iulia cum s-au dus toţi românii, cu capul sus, fără nicio patimă, purificaţi în simplitate şi în demnitatea lor, ca la o mare sărbătoare. Dacă am putea să recuperăm pentru nu o dată obosiţii şi blazaţii noştri contemporani măcar entuziasmul, dacă nu şi forţa convingerilor şi puterea de a ieşi din crisparea paralizantă care ne macină voinţa de a fi altfel.

Citeşte mai mult...
 
Semne cusute pe tolurile maramuresene - expozitie de covoare la Muzeul Maramuresului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 10:31

 
Întreruperea furnizarii apei potabile în Sighetu Marmației in data de 15 noiembrie PDF Imprimare Email
Scris de Vital SA   
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 10:28

Pentru a minimaliza impactul asupra utilizatorilor noștri, societatea VITAL S.A. Agenția Sighetu Marmației anunță reprogramarea întreruperii/presiunii scazute în furnizarea apei potabile în orașul Sighetu Marmației din data de 15 noiembrie 2017 între orele 10.00 – 13.00 pentru  perioada 15 – 16 noiembrie 2017. Furnizarea apei va fi oprită în tot orașul Sighetu Marmației, miercuri, 15.11.2017 spre joi, 16.11.2017 între orele 22.30 - 03.00.

Societatea noastră solicită întelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat.

 

Ultima actualizare Miercuri, 15 Noiembrie 2017 12:25
 
Ziua Mondiala a Diabetului marcata de clubul Rotaract Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Rotaract Sighet   
Luni, 13 Noiembrie 2017 15:35

Clubul Rotaract Sighet organizeaza marti, 14 noiembrie, incepand cu ora 13, in incinta Liceului Tehnologic Forestier, o intalnire intre licee, pe tema informarii cu privire la Ziua Mondiala a Diabetului.

Diabetul este o boala cronica ce afecteaza tot mai multe persoane, nu doar in tara, ci si in lume, iar varsta de aparitie si diagnostic a devenit tot mai timpurie, in ultimii ani. 

Medici specialisti, vor fi prezenti la aceasta intalnire pentru a prezenta simptomele bolii, modalitati de prevenire, precum si posibilitati de tratament existente.

Actiunea se adreseaza elevilor de liceu, pe care ii asteptam in incinta Liceului Tehnologic Forestier, marti de la ora 13.

Citeşte mai mult...
 
Alt drum din Maramureş se închide pe timp de iarnă PDF Imprimare Email
Joi, 09 Noiembrie 2017 11:44

Pe drumul Cavnic-Băiuţ deja se pune problema închiderii, după ce a nins, maşinile traversează încă ruta Rotunda, însă numai echipate cu cauciucuri de iarnă şi cu şoferi responsabili. După încă o ninsoare, va fi închis. Următorul drum predispus închiderii este cel dintre Botiza şi Groşii Ţibleşului. Mai ales că în câteva locuri cad pietre în drum.

„Pe porţiunea noastră de drum, mai sunt de plătit cinci miliarde lei vechi, mai sunt de făcut acostamente şi reparaţii. Avem în trei locuri căderi de pietre, problema e că nu se poate interveni, e fond forestier, nu sunt parte a drumului pantele respective. Am reuşit să ajungem la înţelegere, s-au plantat salcâmi, ca să stabilizăm. Dar acum lucrăm la un proiect pentru corectarea torenţilor, cu Direcţia Silvică. Aici ar fi rezolvarea! E adevărat, pe pâraie sunt exploatări, vine apa mare şi aduce crengi, lemne, podeţele nu rezistă…”, spune Nicolaie Burzo, primar al comunei Groşii Ţibleşului.

Citeşte mai mult...
 
ASFALT PE VALEA IZEI – Contractul de finanțare pentru Vadu Izei-Săcel ar putea fi semnat în luna decembrie PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Noiembrie 2017 12:00

Un nou contract de finanțare pentru drumurile județene ar putea fi semnat în luna cadourilor de către Consiliul Județean. Este poate cel mai așteptat proiect din ultimii ani, fiind vorba despre un drum extrem de circulat din Maramureșul Istoric, pentru care au existat la un moment dat demersuri de a fi trecut în clasa drumurilor naționale.

„În perioada următoare vom semna, sper, și contractele pentru Valea Izei și Valea Ruscovei. Acest drum, Vadu Izei-Săcel, este, după mine, cel mai important drum care trebuie reabilitat în județul Maramureș. Avem o soluție de finanțare a acestui drum, sper ca luna viitoare să semnăm și acest contract. Am finalizat aproape toată documentația, eu cred că în maxim două săptămâni documentația completă va fi depusă la Ministerul Dezvoltării.

Sunt foarte multe avize de obținut, în sensul în care pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru a avea contractul în regulă, trebuie depuse câteva documente. Hotărârile de Consiliu Județean, în cazul nostru cu aprobarea co-finanțării, cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, cu certificatul de urbanism, cu avizele care decurg de aici… Avem toate aceste avize, mai avem nevoie doar de un original de la o anumită instituție”,a precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean.

Citeşte mai mult...
 
Accident de circulatie pe fondul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Octombrie 2017 06:54

În Sighetu Marmaţiei, s-a produs joi un accident de circulaţie cauzat de nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Oprire”. Un bărbat de 63 de ani, din municipiu, care se deplasa cu autoturismul pe strada D. Gherea, a pătruns în intersecţia cu strada L. Blaga fără a acorda prioritate de trecere unui alt autoturism condus pe drumul cu prioritate, de o femeie de 31 de ani. “În urma impactului, nicio persoană nu a fost rănită. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că sigheteanul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.  

Citeşte mai mult...
 
Accident datorat neacordarii de prioritate in intersectie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 25 Octombrie 2017 17:52

In jurul orelor 17:00, la intersectia din apropierea blocului 2 din Cuza Voda a avut loc un acicdent de circulatie, pe fondul neacordarii de prioritate. Doua autoturisme s-au ciocnit, din impact rezultand avarierea grava a ambelor masini.

La fata locului s-a deplasat un echipaj al Politiei Rutiere, cei de la Investigatii, ambulante si o masina de interventie de la ISU Maramures.

 
Liber la sculptat cruci albastre în Săpânța. Modelul OSIM a fost anulat PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Octombrie 2017 09:03

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în ședința din 10 octombrie 2017 în problema crucilor albastre de la Săpânța. Soluția dată de instanța de judecată a fost: „Decizia nr. 1527: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâtul Pop Dumitru împotriva deciziei nr. 440A din data de 8 iunie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Obligă pe recurent la plata sumei de 120 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea intimaţilor Turda Toader şi Stan Gheorghe. Definitivă”.

Asta înseamnă că instanța de judecată a decis anularea modelului de cruce din Cimitirul Vesel din Săpânţa care a fost înregistrat acum câțiva ani la Oficiul de Standarde, Invenţii şi Mărci (OSIM) de Dumitru Pop (Tincu), unul din discipolii lui Stan Ioan Pătraş, creatorul primelor cruci în acest cimitir și căruia i se datorează faima de care se bucură acum acest obiectiv turistic. Judecătorii, prin decizia dată la începutul acestei sîăptămâni, au dat astfel libertate celor care vor să facă cruci albastre în Săpânța. Dumitru Pop (Tincă) a vorbit cu reporterii InfoMM.ro despre acest subiect și a subliniat faptul că lucrurile nu vor rămâne așa.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact