logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Un ultim omagiu pentru MARIAN COZMA PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 22:35

Trupul neinsufletit al handbalistului Marian Cozma a ajuns  miercuri dimineata la casa parinteasca din Bucuresti, acolo unde sunt asteptate sute de persoane care vor sa-i aduca un ultim omagiu sportivului care a fost ucis in Ungaria.

Cortegiul funerar a ajuns la casa din cartierul Tei miercuri, in jurul orei 3:00, si a fost asteptat de cateva sute de persoane, printre care s-au aflat fosti colegi de la Steaua si Dinamo, presedintele FRH, Cristian Gatu, prieteni, dar si oameni care nu l-au cunoscut si au vrut sa fie alaturi in acest fel de familia sa.

Trupul neinsufletit al handbalistului va sta acasa pana vineri dimineata, cand va fi depus in sala de trofee a clubului Dinamo. In cursul dupa-amiezii pivotul nationalei va fi inmormantat in cimitirul Pipera.

Pana sa ajunga in Bucuresti trupul lui Marian Cozma a mai trecut prin Arad, Deva, Sibiu, Valcea si Pitesti, si de fiecare data cortegiul a fost asteptat de sute, chiar mii de oameni care au vrut sa isi arate respectul fata de "uriasul" de 2 metri si 11 centimetri.

Citeşte mai mult...
 
Alarma falsa pe mess si mail despre un fals virus legat de Ziua Indragostitilor PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 16:39

In ultimele zile pe mail, dar mai ales pe mail a inceput sa circule un anunt alarmist despre un “virus” distrugator care ar putea distruge calculatoarele celor care deschid un mesaj "Welcome to the matrix .pps". In realitate, este un “hoax”, adica o escrocherie virtuala, la fel ca multe altele. Alarma s-a propagat cu repeziciune, dar putini au fost aceaia care au avut curiozitatea sa afle ce se ascunde in spatele mesajului.

Continutul mesajului este urmatorul:
IMPORTANT!!!! Daca primesti un mail: *"Welcome to the matrix .pps"*-t, NU-L DESCHIDE!!! Timp de aprox 10 secunde se vede o imagine, dupa care apare scris: 'Your hard drive is over' . Atunci deja e prea tarziu, sterge tot. Acesta este un nou virus, al unui francez, care se autointituleaza Nwin 2. Trimite si tu mai departe la prieteni!

Zis si facut. Asa s-a intamplat si in aceste zile, cand anuntul a fost “lipit” si de Ziua Indragostitilor, cand se stie ca pe internet circula atat un numar mare de amenintari informatice, cat si de ceea ce este cunoscut in lumea internautilor sub denumirea de “hoax” (n.r. - pentru cei care vor sa se edifice asupra semnificatiei termenului, prezentam in subsolul articolului o descriere realizata de compania de securitate Avira).

Citeşte mai mult...
 
DSP Maramures va trece in subordinea Consiliului Judetean PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 16:21

Ion Bazac , ministrul Sanatatii, a aprobat un nou regulament de organizare si functionare a Directiilor de Sanatate Publica Judetene. Principalul scop al reorganizarii este pregatirea terenului in vederea trecerii acestor institutii, de la 1 ianuarie 2010, in subordinea Consiliilor Judetene. De asemenea, unitatile spitalicesti vor trece cu aceeasi data in subordinea administratiilor locale. Noul regulament intareste rolul de control si responsabilitatile la nivel local ale DSP in privinta prevenirii, supravegherii si controlului bolilor transmisibile si netransmisibile. DSP se va implica in monitorizareea starii de sanatate a populatiei, promovarea sanatatii si educatiei sanitare, relatia cu mediul, precum si managementul asistentei medicale din teritoriul arondat.

Citeşte mai mult...
 
Staţii de epurare care… n-au ce epura PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 15:59

S-a petrecut anul trecut la Şomcuta Mare, acum situaţia e vizibilă la Dragomireşti şi la Săliştea de Sus: autorităţile au accesat fonduri de mediu şi au făcut staţii de epurare... fără să aibă canalizare! Şi dacă la Şomcuta au dres-o şi au reuşit să obţină bani de canalizare, nimeni nu garantează că "ulciorul va mai merge la apă".

Prin urmare, la Dragomireşti, e gata o minunăţie de staţie de epurare care n-are ce epura, pentru că nu există reţea de canalizare. Sigur, aici e ceva mai complicată povestea: proiectul canalizării fusese depus pe Ordonanţa 7, dar a căzut de pe listă, odată cu ieşirea de la guvernare a partidului din care face parte primarul. Apoi, a apărut şansa lansării proiectului pe ADIL, dar... au refuzat consilierii locali, care contestă calitatea lucrărilor la aducţiunea de apă făcută prin SAPARD!
Sigur, logica spune că n-are nicio legătură canalizarea cu alimentarea cu apă, precum nici cu staţia de epurare... Dar, vedeţi, la Dragomireşti a existat un precedent: lucrarea de apă a fost făcută cu una din celebrele firme din Oaş (S.C. Batin) care, după spusele localnicilor şi a unei părţi a autorităţilor, n-avea utilaje, şef de şantier, echipă pregătită etc. A ieşit un scandal mare de tot, cu reclamaţii la Corpul de Control al primului ministru.

Citeşte mai mult...
 
Marian Cozma s-a intors acasa PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 13:56

Cateva sute de maghiari au fost prezenti, marti, in fata salii de sport din Veszprem alaturi de echipa locala, pentru a-i aduce un ultim omagiu handbalistului roman Marian Cozma, inainte ca trupul neinsufletit sa porneasca spre casa.

La sala de sport Veszprem Arena a avut loc o ceremonie sobra si intima, la care au participat doar jucatorii cu familiile lor, oficialii clubului si ai corpului diplomatic roman si reprezentantii municipalitatii in frunte cu primarul. Cu totii si-au luat un ultim ramas-bun de la Marian Cozma.

Incadrat de masini de politie, cortegiul funerar a parasit pentru totdeauna Veszpremul! Dupa o oprire la Szedeg, unde adversarii traditionali de la Pick au dorit sa-si ia ramas-bun de la Cozma,

Petre Cozma, tatal spotivului injunghiat, si una dintre surorile sportivului, au fost intampinati de cei trei jucatori romani de la Pick Szeged. Din fata salii acestia au mers la masina in care se afla trupul lui Marian Cozma si au fost depuse coroane. Cei trei handbalisti romani au izbucnit in lacrimi in momentul in care usa masinii a fost deschisa. Oamenii veniti la fata locului au afisat un banner pe care scria: "R.I.P. Marian! (n.r. Rest in Peace)".

Ultima actualizare Miercuri, 11 Februarie 2009 22:57
Citeşte mai mult...
 
112 - număr european de urgenţă PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 13:41

11 februarie este Ziua Numărului European de Urgenţă 112. Ca urmare a succesului înregistrat în 2008 prin adoptarea Declaraţiei Scrise cu privire la Numărul European de Urgenţă 112 de către 530 de europarlamentari, Parlamentul European şi Comisia Europeană vor organiza astăzi, la Bruxelles, Ziua Numărului European de Urgenţă 112.

Cu această ocazie, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din România a primit din partea Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA) premiul "Contribuţii remarcabile în domeniul 112", pentru acţiunile desfăşurate în ultimii doi ani prin Campania naţională de educare-informare în rândul elevilor pentru folosirea corectă a numărului 112.

• Localizarea terminalelor mobile

În prezent, facilitatea de localizare este disponibilă în Centrele de Preluare a Apelurilor de Urgenţă şi în dispeceratele agenţiilor de intervenţie din toată ţara.

Citeşte mai mult...
 
Petrom a majorat de azi pretul la benzina PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:29

Petrom a majorat de azi, 6 februarie, pretul la benzina care se vinde la pompa cu 5 bani pe litru in plus. Scumpirea, a doua in aceasta saptmana, a fost justificata prin cresterea cotatiilor internationale ale petrolului, dupa cum a anuntat compania.

Benzina Premium fara plumb 95 costa 3,16 lei pe litru, iar Top Premium fara plumb 99+ se vinde 3,49 lei. OMV Carrera 95 costa 3,26 lei, iar OMV Carrera 100 - 3,89 lei pe litru.

Pretul la motorina nu s-a modificat. Astfel, litrul de motorina Top Euro Diesel 5 se vinde cu 3,51 lei, iar iar cel de Euro Diesel 5 este 3,38 lei.

Citeşte mai mult...
 
Operatorii de telefonie trebuie sa trimita facturi detaliate tuturor clientilor PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:15

Operatorii de telefonie care nu vor informa clientii cu privire la drepturile lor si la tarifele de telefonie sau valoarea minima a contractelor vor fi amendati cu pana la 2% din cifra de afaceri, daca aceasta depaseste 5 milioane lei, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC).

Operatorii vor fi obligati, la 90 de zile de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, sa se asigure ca personalul de vanzari comunica viitorilor clienti inainte de contract un set minim de informatii: tarifele si conditiile de aplicare (efectuate in ore, conectare), valoarea minima a contactului, inclusiv costuri care tin de terminal, durata minima a contractului si penalitatile datorate pentru incheierea contractului inainte de termen, conditiile in care contractul se prelungeste automat.

Ultima actualizare Vineri, 06 Februarie 2009 10:30
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 50 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact