logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Echipa Sighet Online a fost azi in direct la Radio Transilvania Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 25 Februarie 2009 18:53

Azi, 25.02.2009, de la ora 16:30, echipa Sighet Online a fost invitata de catre Claudiu Holdis la emisiunea sa de la Radio Transilvania Sighet, pe frecventa 87.90. A fost pentru prima data cand echipa Sighet Online a fost invitata la un post de radio, invitatia fiind o bucurie pentru noi, reusind ca timp de aproximativ o jumatate de ora sa facem cunoscute ascultatorilor postului de radio mai sus amintit detalii despre cum a aparut acest site si ce-si propune, despre actiunile Sighet Online din ultima perioada, despre felul in care ne percep sighetenii, despre actiunile Sighet Online (facand referire la campania “Vreau sa fiu civilizat!”, pe care am initiat-o la finele anului trecut), despre modul in care am perceput noi cele doua campanii electorale de anul trecut, dar si despre planurile de viitor ale acestui portal si despre modul in care Sighet Online se va implica in actiunile sociale din orasul nostru. Speram ca ascultatorii postului de radio au fost multumiti de raspunsurile oferite.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Februarie 2009 19:02
Citeşte mai mult...
 
Serverele care intretin serviciul de mail al Google au fost, pentru cateva ore, inaccesibile. PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:38

Utilizatori ai serviciului gratuit de posta electronica Gmail din intreaga lume au raportat, incepand cu ora 9.30, dupa cum informeaza BBC, probleme in accesarea conturilor. Evenimentul, devenit rapid cel mai discutat subiect pe Twitter, a fost deja trecut in istorie ca "gfail". Avand in vedere ca toti cei care folosesc serviciul in mediu business, aproximativ un milion, au garantata o accesibilitate de 99.9% - clauza a contractului care tocmai a fost incalcata la nivel global - cei de la Google se pot astepta la o evolutie negativa a cotatiei lor la bursa.

Problema stabilitatii serviciilor Google nu s-a prea pus de-a lungul timpului pentru ca arhitectura care a facut Google atat de popular include nori de servere, care isi actualizeaza continutul in permanenta. In urma cu mai putin de o luna, insa, o eroare umana (un "/" in plus) a facut ca pentru cateva ore orice site cautat prin Google sa fie considerat sursa de malware sau spam.

Compania a anuntat, pe blogul oficial, ca serviciul este din nou disponibil, fara sa dea o explicatie oficiala dar cerandu-si scuze fata de cei peste 113 milioane de utilizatori (conform comScore).

Citeşte mai mult...
 
Depozitul ecologic de la Călineşti se mută la Strâmtura? PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:31

Călineştiul a pierdut (pe mâna sa) o investiţie de peste 65 milioane euro. Nici primăria, nici consiliul local nu au efectuat vreo campanie în care să le explice oamenilor ce înseamnă acest depozit şi faptul că el este benefic pentru protecţia mediului înconjurător.

Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a constatat, în urma unei întâlniri cu cetăţenii din comună, că refuzul acestora vine pe fondul "lipsei de informare".
Cel mai trist aspect pe care îl aduce în prim-plan această problemă este faptul că în România anului 2009, în satele şi comunele din Maramureş, există oameni care cred (şi susţin asta sus şi tare) că Uniunea Europeană ar da 70 milioane euro pentru a construi o "groapă de gunoi". Ţăranii însă nu trebuie învinovăţiţi. Dacă "plimbătorii pe bani publici prin Europa" (primari, consilieri, inspectori, ş.a.) ar cheltui ceva şi în folosul (da’ pe bune!) comunităţii, poate omul de rând ar avea şi el habar ce înseamnă cu adevărat foarte pomposul Proiect de Gestiune Integrată a Deşeurilor. La Călineşti nu se mai face nimic. Două posibile amplasamente sunt Deseşti şi Strâmtura.

Citeşte mai mult...
 
Cererile pentru achiziţionarea de calculatoare se depun în perioada 15-31 martie PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 08:38

Programul Social “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar, în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, se va derula şi în anul 2009. Depunerea cererilor la instituţiile de învăţământ se face în perioada 15-31 martie. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maxim 150 lei pe membru de familie. Necesarul de calculatoare este stabilit de fiecare şcoală şi este avizat de ISJ Maramureş.

sursa:informatiazilei.ro

 
Codul de bune practici ieftineste alimentele cu o treime PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 10:11

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu reprezentantii patronatelor din agricultura si industria alimentara au cazut de acord asupra modificarilor din Codul Bunelor Practici a comertului cu produse agroalimentare, care va fi transformat in Ordonanta de Urgenta.

 Una dintre principalele modificari facute in Codul de Bune Practici este ca pe viitor marile magazine vor trebui sa afiseze pretul de achizitie al produsului si adaosul comercial. De asemenea, prin noul Cod de Bune Practici, o serie de taxe aplicate de comercianti, precum taxa de raft, taxa de listare sau taxa de deschidere a unui nou magazin, vor disparea.

 Acest fapt ar putea scadea preturile la raft ale alimentelor cu pana la 30% chiar in urmatoarea luna, dupa cum afirma Sorin Minea, presedintele Federatiei patronale Romalimenta.

Citeşte mai mult...
 
Pensia privată, un mister PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 22:35

Introducerea sistemului de pensii pe trei piloni a dat mari bătăi de cap atât angajatorilor, cât şi angajaţilor. Deşi sistemul funcţionează deja de mai bine de un an, mulţi dintre aceştia se întreabă care este diferenţa dintre o pensie privată obligatorie şi una facultativă sau care sunt avantajele acestor tipuri de pensii.

Potrivit declaraţiilor reprezentantei unei firme de asigurări din Baia Mare, angajaţii au încă numeroase nelămuriri referitoare la sistemul de pensii private. Este, însă, nevoie de cel puţin trei ani pentru ca problemele pe care le ridică implementarea acestui sistem să fie rezolvate. În timp ce metoda prin care sunt încasaţi banii de către firmele de asigurări care au ca obiect pensiile private este clară, modul în care vor fi acordate pensiile către beneficiari rămâne o mare necunoscută.
Majoritatea băimărenilor nici nu ştiu ce presupune sistemul de pensii private.
"Sincer, nu ştiu cum funcţionează acest sistem. Tot ce ştiu este că am semnat hârtiile pentru o anumită bancă, iar de restul se ocupă firma la care lucrez", a afirmat o băimăreancă.
Cu toate acestea, cei mai mulţi au încredere în acest sistem.

Citeşte mai mult...
 
Criza ar putea comasa trezoreriile din judeţ PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 10:39

Ultimele luni (în care criza financiară şi-a arătat tot mai clar colţii), au fost de coşmar pentru administraţiile finanţelor publice din micile oraşe maramureşene. Multe dintre aceste trezorerii au grave probleme la încasarea taxelor şi impozitelor de la societăţile comerciale din preajmă, drept pentru care, mai-marii judeţului se gândesc la un mod prin care să facă economie la buget. Una dintre soluţii ar fi lichidarea administraţiilor financiare mici şi alipirea lor la birourile mai mari din zonă.

La ultima întâlnire a comisiei de buget-finanţe, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş, Teodor Lupuţi, a arătat că există în judeţ unele zone cu puţini contribuabili şi foarte puţine încasări la buget. În asemenea condiţii, un pas bun ar putea fi comasarea trezoreriilor nerentabile cu unele din marile oraşe. Deşi o asemenea măsură nu este dorită nici de şefii din Baia Mare, nici de angajaţii din teritoriu (firesc!), o reorganizare ar putea fi totuşi posibilă, în cazul acutizării crizei financiare.
"Am putea ajunge la situaţia de acum câţiva ani, când cei din Dragomireşti mergeau la Vişeu pentru plata impozitelor şi taxelor, iar cei din Cavnic îşi plăteau dările în Baia-Sprie. Nu ne dorim un astfel de lucru. Suntem şi în căutarea altor soluţii", a precizat Lupuţi.

Citeşte mai mult...
 
În Maramureş se vor înfiinţa ferme cu animale de elită PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 10:11

Prefectul Gyöngyike Böndi vrea cu orice preţ relansarea zootehniei în Maramureş. Acesta a fost mesajul transmis l-a întâlnirea cu specialiştii agricoli maramureşeni. Succesul ar fi garantat, în primul rând prin înfiinţarea fermelor de elită şi popularea acestora cu animale de rasă şi performante.

Din păcate, după cum spune Virgil Ţânţaş, directorul Direcţiei Agricole Maramureş, după Revoluţie agricultura, în special zootehnia, a rămas de izbelişte. S-au desfiinţat fermele de la CAP-uri, iar cele private, puţine la număr, nu s-au ridicat la standardele de performanţă existente la nivel european.

Cele mai multe mame de taur se află în Maramureş

“În judeţul Maramureş nu există ferme de elită”, a spus directorul Ţânţaş. Relansarea acestui sector de activitate pare a fi pe aproape. Directorul Oficiului de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (OARZ) Maramureş, Ioan Mihalca, a declarat că totuşi există în judeţ câteva nuclee de animale valoroase, iar în următorii ani sunt speranţe să fie înfiinţate şi ferme de elită.

Citeşte mai mult...
 
Vanzarile de carte se prabusesc PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 18:07

Uniunea Editorilor din Romania (UER) a facut apel catre autoritati pentru adoptarea unui plan anticriza pentru industria cartii, avand in vedere dificultatile cu care se confrunta acest domeniu de activitate.

Vanzarile de carte au scazut cu peste 30% in luna ianuarie a acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. La aceasta se adauga reducerea drastica de catre ministerele Culturii si Educatiei a bugetelor destinate achizitionarii de carti si publicatii si incertitudinea asupra programelor de sprijin gen "100 euro pentru profesori".

Editorii sustin ca vor adopta masuri anti-criza menite sa le asigure supravietuirea, cum ar fi scaderea planurilor editoriale cu 35-40%, reducerea personalului cu 10-25% si asigurarea unui management strict al resurselor umane, materiale si financiare.

Citeşte mai mult...
 
Sprijin pentru dezvoltarea de microintreprinderi în activităţi medicale PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 16:17

Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Axa prioritară 4 “Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”. Domeniul de intervenţie 4.3. “Sprijinirea dezvoltării microintreprinderilor”.
• Obiective: Dezvoltarea de microintreprinderi care să asigure crearea şi diversificarea serviciilor medicale.
• Societăţi eligibile: Solicitantul este societate comercială care se încadrează în categoria microintreprinderilor şi are activitate de cel puţin un an fiscal integral, cu profit din exploatare, fără datorii la stat, cu unul sau mai multe din următoarele coduri CAEN: 86XX, 87XX, 88XX, respectiv activităţi referitoare la sănătatea umană, servicii combinate de îngrijire medicală şi activităţi de asistenţă socială, fără cazare.

Ultima actualizare Vineri, 20 Februarie 2009 18:46
Citeşte mai mult...
 
CAS nu-şi poate recupera datoriile din cauza legilor… "pudice" PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 10:08

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a început, de câteva luni, constrângerea datornicilor şi ameninţarea acestora cu executarea silită.

Măsurile nu pot fi însă puse în aplicare, din cauza legilor "pudice", după cum s-a exprimat prefectul de Maramureş, Gyöngyike Böndi, care a fost indignată să afle că dreptul la intimitate îi apără şi pe cei mai aprigi datornici ai statului.
Conform protocoalelor de colaborare între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (implicit CAS Maramureş), Casa primeşte o listă completă a datornicilor maramureşeni la fondul naţional de sănătate şi a veniturilor brute câştigate de aceştia.
"Pentru a calcula cu precizie datoriile acumulate de aceste persoane fizice şi persoane fizice autorizate la fondul de sănătate, noi avem nevoie de veniturile lor nete. Am trimis la ANAF mai multe sesizări privind această situaţie şi avem promisiunea că, până în luna martie, vom intra în posesia acestor cifre. Astfel că, de la demararea acţiunii de recuperare a datoriilor la sănătate, nu am putut decât trimite înştiinţări datornicilor. Pe unii i-am speriat şi s-au prezentat de bunăvoie la sediul CAS pentru a-şi plăti datoriile, alţii însă nu se lasă intimidaţi prea uşor de avertizările noastre", a declarat ec. Alexandru Bondre.

Citeşte mai mult...
 
MARAMEDICA – Trei zile pline de activitati si credite pentru medicii din Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 23:39

In Baia Mare, s-a deschis azi, 19 februarie, a sasea editie a expozitiei MaraMedica, un targ specializat in echipamente si instrumentar stomatologic, echipamente si instrumentar medical, diagnostic si terapie, chirurgical, articole de unica folosinta, medicina de recuperare, ortopedie, echipamente si instrumentar oftalmologic, medicamente, produse farmaceutice. Expozitia este deschisa pana in 21 februarie, la Centrul de Instruire si Marketing Baia Mare.

Organizatorul principal al manifestarii, prin calitatea pe care o detine, este presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, care a si inaugurat Maramedica, in prezenta invitatilor, printre care prefectul Gyongyike Bondi si primarul Cristian Anghel. Reprezentantul guvernului in teritoriu a apreciat faptul ca, desi sunt vremuri de criza, s-a decis organizarea editei si s-a dat astfel un semnal de normalitate.

Interesul pentru MaraMedica 2009 a fost, in special, al medicilor si stomatologilor care primesc 24 credite pentru participare, precum si al medicilor specialisti si generalisti pentru care se acorda 14 credite. Acestia vor putea asculta in perioada manifestarii diverse comunicari stiintifice, dar isi pot cumpara si instrumentar, in cazul in care le permite bugetul. In prima zi a actiunii a fost organizata de CAS Maramures o masa rotunda cu tema “10 ani de activitate in folosul asiguratilor”.

Citeşte mai mult...
 
Din toamnă, elevii vor avea mai puţine ore pe zi PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 08:02

Începând din anul şcolar 2009-2010, numărul de ore din învăţământul preuniversitar va fi redus drastic, în scopul creşterii randamentului elevilor. Elevii din clasele I-IV vor avea zilnic un orar de cel mult patru ore în clasă, iar elevii din clasele V-VIII vor învăţa patru-cinci ore pe zi, în timp ce liceenii vor avea maximum 5-6 ore zilnic. Pavel Filip, purtător de cuvânt al ISJ Maramureş consideră că este necesar să se reducă orele. “Părerea mea este că este nevoie de aceste modificări. Numărul de ore pe care elevul trebuie să le parcurgă într-o singură zi la şcoală este exagerat în momentul de faţă, având foarte multe discipline de studiat. Se vorbeşte de mult de diminuarea orelor de studiu, deoarece suprasolicitarea psihică a elevilor poate avea efecte negative pe termen lung asupra tânărului. Dorinţa noastră este să facem în aşa fel încât şcoala să fie atractivă pentru elevi. La ora actuală, în unităţile şcolare se parcurg materii inutile, tinerii fiind obligaţi să înveţe discipline care mai apoi nu-i ajută la nimic. De aceea, dorinţa noastră e să fie eliminate. Vom insista mult pe creativitatea şcolarului”.

Citeşte mai mult...
 
Casa de Asigurari de Sanatate, la 10 ani de activitate PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 18:49

Casa de Asigurari de Sanatate Maramures aniverseaza 10 ani de activitate. Evenimentul va fi marcat in cadrul manifestarilor MaraMedica, organizate in perioada 19-21 februarie, la Centrul de Instruire si Marketing al Camerei de Comert si Industrie Maramures. Maine, de la ora 11, invitati de seama vor participa la la o masa rotunda cu tema "10 ani de activitate in folosul asiguratilor". Dupa cum ne-a spus Marinel Constantin Zoicas, presedinte-director al CAS Maramures, vor fi prezenti la acest eveniment fiecare presedinte care a fost la conducerea acestei institutii. De asemenea, se va prezenta un scurt istoric al casei.

Citeşte mai mult...
 
Politistii, obligati sa se legitimeze la cererea soferilor PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 14:19

Lucratorii Politiei Rutiere care opresc un autovehicul aflat in trafic vor fi obligati sa se legitimeze la cererea soferului respectivului vehicul, a decis luni Senatul, care a adoptat un amendament facut la OUG 146/2008

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Dan Sova, care a sustinut in Comisia juridica ca exista deja cazuri de persoane care isi asuma in mod ilegal identitatea de politist. In consecinta, el a propus un amendament la OUG 146 din 2008 de modificare a OUG 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice, amendament care ar urma, sustine pesedistul, sa impiedice si asumarea identitatii false de politist, precum si sa limiteze posibilele abuzuri ale Politiei Rutiere, informeaza NewsIn.

OUG 146 a trecut de Senat cu 81 de voturi pentru si unul impotriva.

Citeşte mai mult...
 
Incalzirea globala are un ritm mai accelerat decat se estima pana acum PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 16:53

Clima se incalzeste intr-un ritm cu mult mai rapid decat au prevazut oamenii de stiinta, alimentata de cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera dinspre statele in curs de dezvoltare precum China si India, avertizeaza un specialist de top in aceasta problematica, informeaza The Times.

Chris Field, membru al Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC), a declarat ca cele mai recente studii demonstreaza ca emisiile continue de gaze ar putea duce la incendii devastatoare in padurile tropicale, respectiv topirea permafrostului in tundra arctica. In cercul vicios, aceste fenomene ar genera noi emisii de gaze cu efect de sera care, desigur, ar incalzi si mai tare planeta.

"In consecinta", arata Field, "viitorul climei este cu mult mai sumbru decat am considerat pana acum. Schimbarile climatice, de care omul este responsabil, vor mari cantitatile de dioxid de carbon din ecosistemele tundrei si padurilor tropicale, care acumuleaza gazul de mii de ani."

Citeşte mai mult...
 
Autorul virusului Downadup, cautat de Microsoft PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 15:54

Microsoft ofera 250.000 de dolari recompensa celui care il va gasi pe programatorul care a reusit, prin intermediul unui worm, sa afecteze peste 12 milioane de computere in ultimele patru luni.

"Mesajul nostru este foarte clar: autorul a provocat daune semnificative clientilor nostri si vom face tot ce putem ca sa fie arestat", a declarat George Stathakopulos, reprezentant al Microsoft Trustworthy Computing Group, citat de BBC.

Dupa ce luna trecuta a infectat, in doar patru zile, peste 9 milioane de PC-uri, virusul Downadup/Conficker e considerat de cei de la Microsoft instrumentul unui atac impotriva companiei.

Downadup, specializat pe sisteme de operare din familia Windows, profita de vulnerabilitatile de securitate ale PC-ului si reuseste sa treaca de setarile retelelor cu ajutorul unui generator de parole. Odata instalat in computerul-victima, worm-ul dezactiveaza actualizarile antivirusului instalat si firewall-ul si, reusind sa se cloneze pe carduri de memorie sau pe stick-uri USB, se raspandeste extrem de usor.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647UrmătorSfârşit »

Page 46 of 47

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact