logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Mascat ca-n filme, si-a ucis copilul din burta sotiei PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Iunie 2010 16:15

Si-a asteptat nevasta insarcinata intr-o padurice si a incercat sa o ucida pentru ca vroia sa scape de ea. Nu a reusit sa ii ia viata, dar femeia a pierdut copilul. Cumplita poveste este cat se poate de reala si, zilele acestea, a ajuns in fata instantei maramuresene.

 Suspectul de crima are doar 28 de ani, este  din Poienile de sub Munte, si risca sa infunde pana la batranete puscaria. Procurorii au aratat ca el si-a asteptat sotia cu cagula pe cap si ca a incercat sa elimine orice urme de la locul faptei, purtand inclusiv manusi. La dosar s-a mentionat ca la intrarea in padure i-a aplicat sotiei o serie de lovituri in zona pieptului si abdomenului, dupa care i-a bagat pamant in gura si a incercat sa o inece intr-un parau din apropiere!

Ultima actualizare Miercuri, 23 Iunie 2010 07:28
Citeşte mai mult...
 
Man: Drumurile din judet, de la foarte rau la rau PDF Imprimare Email
Luni, 21 Iunie 2010 16:22

De la foarte rau, la rau, acesta este ciclul pe care il urmeaza drumurile din Maramures. Gropile apar ca si ciupercile dupa ploaie, autoritatile le repara si... atat. O spune insusi presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Mircea Man, care este constient ca drumurile din judet arata foarte prost din toate punctele de vedere. Ba mai mult, spune Man, ii ajunge cat este injurat pentru drumurile judetene, nemaiavand nevoie si de cele nationale.

                              “Eu sunt convins ca drumurile arata extrem de prost. Mi-e foarte greu sa ma duc in fata oamenilor si sa fiu injurat pentru drumurile nationale. Imi ajung cele judetene. Dar eu am spus-o. Daca pe un grafic avem curba unui drum in Maramures, ea arata astfel. Un drum foarte bun are o etapa de viata scurta. Noi venim si, in loc sa bagam bani in aceasta etapa, sa-l aducem de la bun la foarte bun, am depasit deja faza de mediocru, satisfacator si rau. Ce inseamna rau? 80% din drumuri. Inseamna ca sunt pline de gropi. Avem si zone unde e foarte rau, drumuri pline de gropi si afectate de alunecari de teren.

Citeşte mai mult...
 
Asistentii maternali trebuie sa primeasca de la stat o jumatate de milion de lei pentru zilele libere in care au lucrat PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Iunie 2010 16:30

Asistentii maternali au castigat in instanta aproximativ o jumatate de milion de lei, suma pe care statul trebuie sa le-o plateasca pentru zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale in care au muncit in ultimii trei ani. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures trebuie sa puna la dispozitia unui expert contabil o situatie cu toate aceste date pentru a se calcula exact suma datorata de stat asistentilor maternali.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures a fost somata sa puna la dispozitie o situatie privind toate datele referitoare la munca asistentilor maternali in zilele sambata, duminica si in zilele de sarbatoare.

Situatia a fost ceruta dupa ce asistentii maternali, prin sindicatul Cartel Alfa, au solicitat in instanta sa le fie recunoscute retroactiv respectivele drepturi salariale, iar Curtea de Apel Cluj a dat o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens.

Citeşte mai mult...
 
Vreti sa scoateti Romania din criza? Statul va invita sa ii donati bani in conturile sale!!! Sa razi sau sau sa plangi? PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Iunie 2010 16:24

Ministerul Finantelor a oficializat modalitatea prin care romanii- persoane fizice sau juridice- pot face donatii Bugetului de Stat.  Donatorii pot opta sa ramana anonimi, se mai arata in Ordinul pentru aprobarea precizarilor privind modul de incasare a fondurilor banesti primite sub forma de donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice, publicat in Monitorul Oficial nr 395/15.06.2010, partea intai.
"Actul normativ nu are o relevanta fiscala deosebita pentru contribuabil insa este interesant pentru procedura introdusa. Astfel persoana fizica ce doreste sa efectueze o donatie catre bugetul de stat, in anonimat, acum are aceasta posibilitate. Interesanta este de asemeni si procedura introdusa in sensul ca salariatii pot face donatii cu ajutorul angajatorului", explica Adrian Benta, consultant fiscal.

Citeşte mai mult...
 
Sapte localitati maramuresene vor beneficia de investitii la reteaua de apa-canalizare PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Mai 2010 12:13

Suma alocata pentru Baia Mare, Sighet, Borsa, Viseu, Seini, Tg. Lapus si Cavnic se ridica la 120.000 de euro

Printr-un program cu finantare europeana, care prevede alocarea a 120.000 euro, se va realiza extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare in sapte localitati maramursene. Este vorba de Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Borsa, Viseu de Sus, Seini, Targu Lapus si Cavnic care vor beneficia de investitii intre 6 si 54 milioane euro fiecare.

“Exista o documentatie depusa la Ministerul Mediului si care urmeaza sa fie completata de consultanti. Proiectul de reabilitare si extindere a retelei de apa si apa uzata este finantat din fonduri de coeziune, de la bugetul de stat si bugetele locale.

Citeşte mai mult...
 
Farmaciile nu mai pot cere bancilor garantii fara acordul CAS PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Aprilie 2010 13:31

Este cunoscut faptul ca farmaciile care nu se descurca cu plata facturilor catre furnizorii de medicamente apelau la ajutorul bancilor pentru a da garantii ca vor achita  aceste datorii. La aceasta solutie au apelat chiar si farmaciile din judetul nostru. Numai ca, potrivit noului contract cadru, aceste unitati nu mai au voie sa faca acest lucru decat daca vor avea acceptul Casei de Asigurari de Sanatate Maramures. “Distribuitorul trebuie sa aiba o garantie asupra marfii pe care o elibereaza. La randul ei, farmacia trebuie sa depuna o garantie ca va achita acea factura.

Citeşte mai mult...
 
Angajatii din primariile maramuresene intra in greva generala de o zi, in 5 mai PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Aprilie 2010 14:03

Angajatii din primariile maramuresene isi vor intrerupe activitatea timp de o zi, in data de 5 mai. Intruniti in sedinta Biroului Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, sindicalistii au decis ca la inceputul lunii mai sa intre in greva generala de o zi, existand posibilitatea ca protestul sa se prelungeasca in cazul in care guvernantii nu vor rezolva favorabil solicitarile inaintate.

Liderul Sindicatului din Administratia Locala Maramures, Liviu Pop, afirma ca pentru 30 aprilie se pregateste pichetarea sediului Guvernului Romaniei. De asemenea, in 5 mai angajatii din administratia publica locala vor declansa greva generala de o zi, sistandu-si orice activitate in semn de protest fata de refuzul guvernantilor de a le rezolva favorabil revendicarile.

Citeşte mai mult...
 
Patru utilaje furate din Occident depistate de politistii de frontiera maramureseni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Aprilie 2010 10:53

Politistii de frontiera maramureseni, impreuna cu lucratorii Garzii Financiare – Sectia Judeteana Arad, sub coordonarea procurorului DIICOT-Structura Centrala, au depistat si indisponibilizat patru utilaje de mare tonaj, in valoare de peste 500.000 de euro, despre care se detin informatii ca sunt furate din Occident. 

         In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures si a delegarii procurorului DIICOT- Structura Centrala, politistii de frontiera au organizat o actiune pe raza municipiului Arad,in cooperare cu Garda Financiara – Sectia Judeteana Arad, in vederea descoperirii mai multor utilaje suspecte a fi furate din Occident.

         Astfel, ieri 13 aprilie a.c., s-a efectuat un control la o societate comerciala de pe raza judetului Arad, in urma caruia au fost depistate si ridicate patru utilaje de mare tonaj in valoare de peste 500.000 euro, despre care se detin informatii ca sunt furate din Occident.

Citeşte mai mult...
 
Soferii bauti care comit accidente cu victime vor ramane definitiv fara permise PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Aprilie 2010 15:53

Conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice care produc accidente rutiere vor putea fi sanctionati cu suspendarea permisului pe o perioada de 5 sau 10 ani, dar si cu anularea lui definitiva. Propunerea legislativa a fost initiata de deputatul Tudor Ciuhodaru si a fost depusa spre dezbatere la Camera Deputatilor.

Propunerea legislativa vine in contextul in care Romania se confrunta cu un numar important de victime rezultate in urma accidentelor rutiere. In anul 2009 au decedat pe soselele tarii 2.700 de persoane si 8.900 au fost grav ranite. Numarul persoanelor care isi pierd anual viata ne situeaza pe locul doi in cadrul tarilor din Uniunea Europeana. Inregistram 150 de morti la un milion de locuitori, adica dublu fata de media europeana.

Citeşte mai mult...
 
Mai multi ochi vor privi traficul din punctul de trecere a frontierei Sighet-Solotvino PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Martie 2010 09:39

În cadrul măsurilor necesare aderării României la spaţiul Schengen care vizează mărirea gradului de securizare a frontierei de nord a UE, recent, în Punctul Internaţional de Trecere a Frontierei Sighet-Solotvino-Ucraina, Primăria Sighetu Marmaţiei a instalat patru camere video de supraveghere, de ultimă generaţie.

Acestea asigură o supraveghere a întregului trafic de maşini şi călători. Două dintre aceste camere sunt fixe, iar două mobile. Având şi dispozitive de vedere pe timp de noapte, camerele de supraveghere vor uşura activităţile desfăşurate de lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră. "Este foarte bine că au pus camere de supraveghere. Sper că nu va mai trebui să stăm cu orele  până când vom putea fi vămuiţi şi controlaţi, iar cei tentaţi să încalce legea se vor gândi de două ori înainte de a «păcătui». Şi aici mă gândesc atât la participanţii la trafic, cât şi la funcţionari", a opinat sigheteanca Maria M.

Citeşte mai mult...
 
Trei dintre masinile radar trimise in Maramures, avariate intr-un carambol pe autostrada PDF Imprimare Email
Joi, 25 Martie 2010 16:03

Punerea in functiune a radarelor ”invizibile” se va amana in Maramures, pentru ca trei dintre autoturismele care au fost repartizate judetului au fost implicate intr-un carambol pe autostrada Bucuresti-Pitesti. In urma accidentului, politistii care se aflau la volanul autoturismelor au fost sanctionati contraventional si li s-au aplicat puncte de penalizare. De asemenea, cele trei masini, avariate in urma tamponarii, au fost intoarse din drum, urmand sa fie reparate in service-ul auto al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Incidentul s-a petrecut in cursul zilei de ieri, 24 martie, in jurul orei 17.00, si a fost anchetat de catre politistii Serviciului Politiei Autostrazi.

Citeşte mai mult...
 
Atentie soferi, radarele invizibile vin de astazi in judet PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Martie 2010 07:51

Un numar de 9 autoturisme speciale marca Dacia Logan, echipate cu aparate radar de ultima generatie (invizibile), vor intra de azi in dotarea politistilor maramureseni. S-a facut si distribuirea lor, astfel ca trei dintre ele vor ajunge la Serviciul Rutier, si cate una la Biroul Rutier Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Borsa, Somcuta Mare si Dragomiresti. Aparatele radar aflate in dotarea autoturismelor nu pot fi detectate cu mijloace clasice, astfel ca soferii nu mai sunt atentionati sa reduca viteza in apropierea lor. La nivelul judetului Maramures, noile radare vor fi functionale pana in data de 30 martie.

Citeşte mai mult...
 
Bani pentru lucrari de reparatii la doua spitale din judet PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Martie 2010 12:12

Rares Pop, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Maramures, a afirmat ca s-au primit bani pentru lucrari de reparatii la doua unitati sanitare din judet. “In luna februarie s-au primit fonduri pentru lucrarile necesare la Spitalul din Sighetu Marmatiei si la cel din Cavnic. Este vorba de onorarea unor contracte realizate in 2009, dar care nu au fost finantate in totalitate anul trecut”, a precizat Rares Pop. Pentru unitatea sanitara din Sighetu Marmatiei s-au primit 697.000 lei, iar pentru Spitalul din Cavnic 33.000 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Sosele curate, dar umede in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Martie 2010 11:03

Circulatie in conditii de iarna la aceasta ora pe drumurile din Maramures. Nu sunt rute blocate si inzapezite. Pe DN 18, in Pasul Gutai si la Borsa, dar si in Pasul Prislop exista pe carosabil un strat de zapada framantata care are grosimea cuprinsa intre 0-1 cm. Toate celelalte sectoare de drumuri sunt curate, dar umede.
Angajatii de la sectia de drumuri nationale au actionat cu opt autoutilaje si au imprastiat 70 tone de material antiderapant, iar cei de la drumurile judetene au intervenit cu 48 de utillaje si au raspandit 510 tone de material antiderapant.
Temperaturile inregistrate in timpul diminetii de astazi, 17 martie, au fost de minus 13 grade Celsius in Cavnic si Feresti, minus 12 grade Celsius in Targu Lapus si minus 11 grade Celsius in Baia Mare si minus 10 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag.

Citeşte mai mult...
 
Evaluatorii Schengen vin in Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Martie 2010 22:15

La sfarsitul acestei luni, evaluatorii vin in Maramuresul Istoric pentru a vedea cum s-au implicat autoritatile in realizarea obiectivelor asumate pentru ca Romania sa adere la Spatiul Schengen. Prefectul Sandu Pocol s-a intalnit cu conducerea IJPF Maramures in vederea cunoasterii problemelor cu care se confrunta. Politistii au solicitat interventia prefectului pentru urgentarea montarii sistemului de monitorizare a traficului prin PTF Sighetu Marmatiei. Camerele video ar fi trebuit sa fie donate de catre primaria municipiului, dar aceasta se pare ca a uitat de obligatiile asumate. Prefectul a dat asigurari ca va interveni imediat pe langa primarie si camerele de supraveghere vor ajunge in vama zilele urmatoare.

Citeşte mai mult...
 
Un sighetean cautat de catre politie a fost prins PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Martie 2010 11:28

La Sighetu Marmatiei a fost identificat Gheorghe V. (39 de ani), din localitate. Barbatul a fost condamnat la un an si sase luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt. Judecatoria Sighetu Marmatiei a emis pe numele lui un mandat de executare, care a fost pus in aplicare de politisti. El isi va ispasi pedeapsa in penitenciar.

Ultima actualizare Vineri, 12 Martie 2010 15:27
Citeşte mai mult...
 
Vama Sighet cade testul "Schengen" daca nu se doteaza cu camere de supraveghere PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Martie 2010 08:49

Politistii de frontiera maramureseni au facut un apel catre repezentantii Prefecturii Maramures sa intervina pe langa primarul municipiului Sighetu Marmatiei pentru urgentarea montarii sistemelor de monitorizare a traficului prin vama. Reprezentantii IJPF Maramures au avertizat ca Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei risca sa nu treaca de testul evaluatorilor Schengen fara acest sistem in functiune. Montarea camerelor video este blocata de primarie, care nu si-a respectat un angajament luat in urma cu mai mult timp.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 43 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact