logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Evenimente rutiere in Maramuresul istoric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Octombrie 2010 17:02

La Sighetu Marmaţiei. Ioan I. de 59 de ani din Sighetu Marmaţiei a efectuat manevra de mers înapoi pentru a ieşi din curtea case de pe str. Ştefan cel Mare. Când a ajuns pe banda I a intrat în coliziune cu un moped condus de Cosmin Z. de 18 ani care era sub influenţa alcoolului(0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat). Mopedul a fost proiectat în poarta unui imobil iar Valaentin P. de 20 de ani, pasager pe moped, a fost accidentat grav. Cosmin Z. a fost rănit uşor în urma accidentului dar nu a rămas internat la spital.

 

Pe DN 18 în apropiere de Rona de Sus.

Ieri dimineaţă s-a produs un accident pe dealul Hera. Gheorghe Ş. de 24 de ani din Bistra era sub influenţa alcoolului (0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi conducea un autoturism în matriculat în Bulgaria.

Citeşte mai mult...
 
Doi pompieri maramureseni s-au calificat la faza finala a competitiei de sah PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Octombrie 2010 15:57

La sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, s-a desfasurat joi, 7 octombrie a.c., etapa interjudeteana a concursului de sah “Cupa Asociatiei Sportive a Pompierilor din Romania”, ajunsa la editia aVII-a. Dupa partide viu disputate si o lupta intensa pe tabla celor 64 de patrate, pe primele trei locuri s-au clasat, in ordine, lt. col. Ovidiu Moldovan, comandant al Detasamentului de Pompieri Sighetu Marmatiei, plt. adj. Cornel Babut, purtator de cuvant al ISU Maramures si lt. Cornel Andrei, de la ISU Bistrita Nasaud. Cei trei s-au calificat la faza nationala a competitiei si au fost rasplatiti cu diplome si cupe inmanate castigatorilor de inspectorul sef col. Ion Pop, care i-a felicitat pentru rezultatele obtinute.

Ultima actualizare Vineri, 08 Octombrie 2010 18:23
Citeşte mai mult...
 
Securizarea frontierei cu Ucraina pentru aderarea la spatiul Schengen costa 2,5 milioane euro PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Octombrie 2010 17:01

Autoritatile judetene au verificat masurile intreprinse de politistii de frontiera maramureseni in vederea aderarii la spatiul Schengen. Pentru securizarea frontierei de stat au fost accesate 2,5 milioane euro, reprezentand fonduri europene necesare pentru modernizarea sectoarelor politiei de frontiera Sighet, Sarasau, Viseu de Sus, a sediului inspectoratului si a unor pavilioane.

Subprefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi, s-a deplasat ieri, 5 octombrie la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures, si in teren, la sectoarele de frontiera, pentru a evalua stadiul pregatirii judetului pentru aderarea la spatiul Schengen. Subprefectul s-a aratat multumit de masurile implementate, considerand ca Maramuresul isi va indeplini obligatiile care ii revin in vederea securizarii frontierei de stat.

Maramuresul are o lungime de 163,1 km frontiera externa a Uniunii Europene si de viitoare frontiera Schengen.

Citeşte mai mult...
 
Persoanele cu restanţe la asigurările de sănătate, executate silit prin ANAF PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Septembrie 2010 15:17

Senatul a adoptat o propunere legislativă care prevede că ANAF va executa silit persoanele fizice care nu îşi achită la termen contribuţiile datorate fondului asigurărilor sociale de sănătate. Legea prevede că, în cazul neachitării la termen a contribuţiilor datorate fondului, colectarea veniturilor se face de către ANAF, care procedează la aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor cuvenite, dar şi a majorărilor de întârziere.

În cazul persoanelor care nu realizează venituri, dar au obligaţia să îşi asigure sănătatea, aplicarea măsurilor de executare silită se efectuează de către CNAS.

Propunerea legislativă adoptată de Senat mai prevede că Ministerul Finanţelor, prin ANAF, va colecta contribuţiile persoanelor juridice şi fizice care au calitatea de angajator, precum şi cele ale persoanelor fizice care realizează venituri. ANAF va colecta aceste contribuţii într-un cont deschis pe seama CNAS.

Citeşte mai mult...
 
Sindicalistii maramureseni bat la usa lui Barroso PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Septembrie 2010 09:57

Miercuri, 29 septembrie a.c., reprezentantii sindicatelor din Romania  se vor afla la Bruxelles, unde ii vor inmana un memoriu de protest lui Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Printre cei care se vor intalni cu Barroso se afla Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratia Publica maramureseana, precum si Lucian Petrut, liderul Sindicatului Politistilor din Maramures. In memoriul ce va ajunge pe masa lui Barroso se scrie: “Actualul Guvern, orchestrat de presedintele Romaniei, partidele politice, dar si de Parlament, manifesta preocuparea asidua si aberanta de a desfiinta miscarea sindicala, prin intentia de a modifica legislatia actuala care reglementeaza infiintarea, functionarea sindicatelor si protectia liderilor, negocierile colective, dialogul social si protectia salariatilor. Va solicitam ca prin pozitia pe care o aveti sa opriti acest genocid social, evitand astfel declansarea unor revolte populare care pot arunca tara intr-o situatie fara precedent”.

Citeşte mai mult...
 
La nivel inalt, se doreste incurajarea voluntariatului PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Septembrie 2010 15:10

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, doreste sa incurajeze voluntariatul in Romania. Potrivit oficialului, acest tip de activitate neremunerata ar fi singura metoda prin care s-ar putea rezolva  problemele cu care se confrunta functionarea unitatilor de urgenta din unele localitati, unde primariile nu mai dispun de fonduri pentru plata angajatilor.

 Blaga a aratat ca trebuie lucrat la imbunatatirea legislatiei care sa incurajeze voluntariatul, mai ales ca Romania e in plina criza economica. Ministrul a precizat ca problemele cu care se confrunta SMURD-urile din unele localitati nu sunt de astazi, ci de trei ani.

 Declaratia oficialului de la Bucuresti a fost facuta la Targu Mures, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de viata a SMURD, manifestare la care au participat si alti demnitari, printre care ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si ministrul Apararii, Gabriel Oprea.

Citeşte mai mult...
 
Circulatia intre Calinesti si Barsana, intrerupta 2 zile PDF Imprimare Email
Joi, 23 Septembrie 2010 11:28

Circulatia rutiera pe Drumul Judetean 185, intre comunele Calinesti si Barsana, va fi intrerupta timp de doua zile, in perioada 27 septembrie, ora 15.30 – 29 septembrie, ora 15.30, in vederea executarii lucrarilor de refacere a carosabilului la km 55+236 (pod peste raul Iza), cu permisiunea accesului riveranilor.

 Reprezentantii Consiliului Judetean Maramures au aratat ca in zona circulatia se va putea efectua pe o ruta ocolitoare, respectiv pe traseul Calinesti (DJ185A) – Feresti (DN18) – Vadu Izei (DJ186) – Barsana (DJ186).

 „Pentru siguranta traficului, zona va fi semnalizata corespunzator. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat in trafic. Aceasta situatie este doar una temporara, traficul urmand sa se reia pe traseul Calinesti (DJ185) – Barsana (DJ185) imediat dupa intarirea placii de suprabetonare”, se arata intr-un comunicat al celor de la CJ Maramures.

Citeşte mai mult...
 
Topirea ghetii din Oceanul Arctic ameninta umanitatea PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Septembrie 2010 10:43

 Aproximativ 800 de milioane de locuitori ai Planetei sunt amenintati de topirea ghetii in Oceanul Arctic, a anuntat, luni, presedintele Societatii geografice ruse si ministrul pentru Situatii de Urgenta, Serghei Soigu, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

"In cazul in care cresterea temperaturii continua, peste 800 de milioane de persoane risca sa se afle intr-o situatie de risc major", a declarat Soigu, in timpul unei conferinte de presa organizate inaintea forumului intitulat "Oceanul Arctic - teritoriu de dialog", care va avea loc in perioada 22-23 septembrie la Moscova, la initiativa Societatii geografice ruse si a agentiei RIA Novosti, transmite MEDIAFAX.

Potrivit oficialului, topirea ghetii ar putea provoca tasarea fundatiei cladirilor dincolo de Cercul Polar, ceea ce va duce la aparitia unor fisuri in zidurile constructiilor.

Ultima actualizare Marţi, 21 Septembrie 2010 10:53
Citeşte mai mult...
 
Au intrat în vigoare modificările contractelor de credit bancar PDF Imprimare Email
Luni, 20 Septembrie 2010 10:06
Modificările contractelor de credit bancar intră în vigoare începând de astăzi. Mii de clienţi sunt hotărâţi să meargă în instanţă pentru a cere băncilor să-şi modifice costurile creditelor. Până la un verdict în instanţă, însă, plătesc potrivit noului contract.

Cozile deja nu mai sunt pentru a ajunge în faţa unui funcţionar bancar şi pentru a negocia actul adiţional, ci pentru înscrierea la procesul

naţional colectiv. Sunt mii de clienţi hotărâţi să dea băncile în judecată. Deşi actele adiţionale prevăd, pe termen scurt, rate mai mici, pe termen lung costurile ar putea creşte.

Există deja 1.200 de clienţi ai unei bănci comerciale care au semnat contract cu o casă de avocatură. Alţi 2.000 se află pe lista de aşteptare. Primul proces ar putea începe peste două săptămâni.

Citeşte mai mult...
 
Fonduri nerambursabile pentru împădurirea terenurilor degradate PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Septembrie 2010 07:42

 În 28 iulie 2010, în Monitorul Oficial (MO) a fost publicat un ordin al ministrului Mediului, prin care s-a aprobat ghidul de finanţare nerambursabilă privind împădurirea terenurilor agricole degradate.

Cheltuielile eligibile ale proiectului sunt finanţate în proporţie de 100%, iar beneficiari pot fi unităţile administrativ-teritoriale, asociaţiile de proprietari de terenuri agricole degradate, composesoratele, unităţile de învăţământ şi unităţile de cult.
În conformitate cu acest ghid, coordonarea se face prin Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Cluj. Startul pentru prima sesiune de finanţare s-a dat în 16 august, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 1 octombrie 2010. Suma maximă care se poate aproba pentru un proiect este de 3,5 milioane de lei, iar suma totală nerambursabilă este de 100 de milioane de lei pentru acest an. Deoarece timpul scurs de la publicarea ghidului în MO şi deschiderea sesiunii de dezbateri a fost extrem de scurt, din Maramureş doar oraşul Târgu Lăpuş ar putea să participe la selecţia de dosare, existând un proiect şi un studiu de fezabilitate încă din anul 2007.

Citeşte mai mult...
 
Patru vouchere falsificate în PTF Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Septembrie 2010 10:17

 Lucrătorii IJPF Maramureş au depistat în PTF Sighetu Marmaţiei patru cetăţeni ucraineni care au prezentat pentru control vouchere falsificate. Persoanele în cauză au fost oprite din drumul lor ilegal spre Italia şi Franţa, unde sperau să-şi găsească un loc de muncă.

      Ieri, 16 septembrie a.c., s-au prezentat în PTF Sighet, pe sensul de intrare în România, călătorind într-un autoturism cu numere de Ucraina, patru femei de cetăţenie ucraineană.

     La controlul documentelor efectuat de către poliţiştii de frontieră, acestea au prezentat, pe lângă paşapoartele personale şi celelalte documente justificative necesare efectuării călătoriei.

     Având suspiciuni cu privire la voucherele prezentate, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări, în urma cărora au stabilit că acestea sunt falsificate.

      În aprofundarea cercetărilor a rezultat faptul că persoanele în cauză au plătit sume cuprinse între 150 - 250 euro, unor cetăţeni ucraineni în scopul achiziţionării voucherelor falsificate şi a vizelor.

Citeşte mai mult...
 
Padurarii din Maramures demisioneaza "in masa" din cauza salariilor mizere PDF Imprimare Email
Joi, 16 Septembrie 2010 13:11

 Situatie critica la Directia Silvica Maramures. Dupa ce institutia a ramas doar cu jumatate din personalul cu care lucra in 2005, padurarii au inceput sa-si depuna demisiile "pe banda rulanta", nemultumiti de salariile foarte mici. De la inceputul anului, conducerea Directiei Silvice a pus pe liber 44 de oameni, iar alti 40 au plecat de bunavoie. Seful silvicilor maramureseni, Mihai Sajerli, spune ca va demisiona si el daca numarul angajatilor va continua sa se imputineze. Asta pentru ca nu va putea "sa apere padurea de unul singur".

Restructurarile din sistemul bugetar si reducerile salariale aduc unele institutii ale statului in imposibilitatea de a mai functiona. Este si cazul Directiei Silvice Maramures, unde in acest moment exista cazuri in care un singur padurar trebuie sa supravegheze 4.800 de hectare de padure.

"In Regia padurilor s-au redus 2.400 de posturi. In Maramures am redus 44 de posturi. Noi suntem undeva la limita inferioara a posibilitatilor...am padurar ce tine trei cantoane, suprafata medie a cantoanelor fiind undeva la 1600 de hectare.

Citeşte mai mult...
 
Drumuri naţionale aflate în lucru in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Septembrie 2010 19:10

 În această săptămână, drumarii maramureşeni acţionează pentru repararea drumurilor în Pasul Prislop, Gutâi, Huta, Hera, dar şi pe DN 18 B între localităţile Cerneşti şi Târgu Lăpuş.

Pe dealul Hera (DN 18) muncitorii de la Drumuri Naţionale - secţia Maramureş au în vedere lucrări de reparaţie cu mixtură, între kilometrii 84 şi 91. Reparaţii de gropi se înregistrează şi în Pasul Prislop, între kilometrii 156 şi 169, şi are loc stropirea succesivă a părţii carosabile pe DN 17C de la kilometrul 65 până la kilometrul 75. În Pasul Gutâi (DN18), drumarii au în vedere repararea parapeţilor de piatră între km 12 şi 23. În aceste zile, desfundarea mecanică a şanţurilor are loc pe DN 18B, de la ieşirea din localitatea Cerneşti către Târgu Lăpuş, între km 27 şi 30. Între kilometrii 111 şi 115, pe DN 18, între localităţile Leordina şi Vişeu de Jos, se acţionează pentru tăierea vegetaţiei şi a crengilor din zonă, care pun în pericol traficul rutier.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Maria Alexandra Hojda, pe scena Festivalului Mamaia 2010 PDF Imprimare Email
Duminică, 29 August 2010 16:35

La sfarsitul saptamanii trecute, respectiv in perioada 26-29 august, s-a desfasurat cea de-a 40-a editie a Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia, la Teatrul de Vara Soveja din Constanta. Si in acest an s-a mers pe doua sectiuni, de Interpretare si Creatie, la prima participand 29 de tineri. Prezentatori au fost Aurelian Temisan, Alexandra Velniciuc si Horia Moculescu.

In seara de vineri, la sectiunea Interpretare au cantat mai multi tineri, artisti in devenire, printre care s-a numarat si sigheteanca Maria Alexandra Hojda, 20 de ani, actalmente studenta in Bucuresti, cunoscuta publicului si de la concursul Megastar. Maria a interpretat melodia “Un actor grabit”, piesa din repertoriul regretatei Laura Stoica. Prestatia ei a fost foarte buna, insa, din pacate, nu a reusit sa se numere printre finalisti. De altfel, unii critici au si catalogat prestatia celor de la “Interpretare” ca fiind sub nivelul ultimilor doi ani. Asta poate si pentru ca, din motive de criza financiara, s-a renuntat la sistemul de preselectie zonala.

Citeşte mai mult...
 
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures va avea un nou sef PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 August 2010 15:00

Vineri, 27.08., cu începere de la ora 11, la sediul INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENŢĂ “GHEORGHE POP DE BĂSEŞTI” MARAMUREŞ se va desfăşura ceremonia militară de predare- primire a comenzii şi drapelului de luptă al unităţii. Solemnitatea marchează preluarea, în mod oficial, a atribuţiunilor de către noul inspector şef, colonel Ion Pop, care a fost numit în funcţie cu data de 03.08, anul curent.

      La ceremonie va participa, din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă- domnul prim adjunct al inspectorului general, general maior dr. Liviu-Viorel Nemeş, cms.şef de poliţie, medic dr. Iosif Marius Medruţ, director adjunct al Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Vor fi prezente oficialităţi judeţene şi locale, şefi ai instituţiilor judeţene de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din judeţ si judeţele învecinate, primari, cadre militare în rezervă şi active ale unităţii noastre şi din alte unităţi. Invităm, pe această cale, reprezentanţii mass-media să participe la această festivitate.

Ultima actualizare Joi, 26 August 2010 15:10
Citeşte mai mult...
 
25 de firme de constructii din judet au fost amendate cu 30.000 de lei pentru nereguli PDF Imprimare Email
Joi, 19 August 2010 17:24

In trei zile, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Maramures a sanctionat contraventional 25 din cei 29 de constructori pe care i-a controlat. Cei 29 de agenti economici au reusit contraperformanta de a aduna 31 de avertismente si amenzi, in valoare totala de 30.000 de lei. In domeniul relatii de munca au fost depistate 37 de deficiente, pentru care au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale si doua amenzi in valoare totala de 16.000 lei, iar pentru securitatea si sanatatea in munca, inspectorii au aplicat 29 de avertismente si doua amenzi in valoare totala de 14.000 de lei.

Lipsa centurilor de siguranta, echipamente de munca necorespunzatoare, platforme neintretinute sunt doar cateva dintre neregulile depistate de inspectorii ITM Maramures in urma controalelor efectuate la firmele de constructii din judet.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Contrabandist reţinut pe malul râului Tisa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 August 2010 10:08

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul IJPF Maramureş cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă în zona de competenţă a Sectorului P.F. Valea Vişeului, poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice de supraveghere şi control a zonei, în vederea depistării şi reţinerii contrabandiştilor.

Astfel, în data de 17 august a.c., în jurul orei 21.30, lucrătorii din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului, au observat o persoană de sex masculin in timp ce traversa apa râului Tisa din Ucraina în România cu o barcă pneumatică.

După ce a acostat pe malul românesc, bărbatul în cauză a început să descarce din barcă mai multe colete, moment în care poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestuia. Imediat, bărbatul a sărit în apă cu intenţia de a se întoarce în Ucraina, dar a fost reţinut la scurt timp de poliţiştii de frontieră. Ulterior a fost identificat ca fiind P. Ivan în vârstă de 29 ani, cetăţean ucrainean.

Ultima actualizare Miercuri, 18 August 2010 13:27
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 41 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact