logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Podul de lemn de la Sighet intră în reabilitare de la jumătatea lunii septembrie PDF Imprimare Email
Luni, 28 August 2017 11:42

Podul de lemn care leagă România de Ucraina, de la Sighetu Marmaţiei are nevoie de reparaţii. De la nivel central au fost alocaţi în acest an circa şapte miliarde de lei vechi pentru aceste lucrări de punere în siguranţă.

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că lucrările nu au demarat la acest moment.

„Podul actual de la Sighet a intrat în procedură pe SEAP. Eu spun că undeva la jumătatea lunii septembrie se vor apuca de lucru. Nu sunt lucrări foarte mari de făcut, cred că în luna octombrie se vor finaliza”, a explicat Horia Scubli.

Podul de lemn de la Sighet a fost construit în perioada 1999-2001, iar în 2007 a fost inaugurarea oficială a acestuia. De atunci mii de oameni au trecut acest pod între cele două ţări, iar intenţiile actuale ale celor două state sunt de a construi un nou pod, mult mai trainic.

Citeşte mai mult...
 
Ce masini inchiriaza romanii in 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Rentcitycar.com   
Miercuri, 23 August 2017 08:57

Din ce in ce mai multi romani plecati afara se intorc in tara cu tabieturi noi. Ei incep sa se adapteze la stilul de viata occidental, iar acest stil de viata se reflecta in preferintele si deciziile lor pe termen lung.

Spre exemplu, un bun punct de reper in acest sens este reprezentat de domeniul auto. Romanii care se intorc din strainatate aleg din ce in ce mai mult un mod de a se bucura de mijloacele de transport mult mai eficient, la fel ca in strainatate. Acestia tind sa fie din ce in ce mai accentuat atrasi de companiile de rent a car.

Exista din ce in ce mai multi oameni care incep sa inchirieze masini. Proprietarul unei astfel de firme din Cluj a declarat in cazul unui interviu ca romanii plecati in strainatate sunt principalul sau segment de clienti.

In cazul acestei firme de inchirieri masini Cluj cifra de afaceri anuala a ajuns sa depaseasca 200.000 de lei, iar investitiile sunt pe masura, parcul auto masurand peste 100 de automobile diverse.

Care sunt preferintele romanilor in materie de masini de inchiriat?

Cele mai des intalnite masini inchiriate de catre romani sunt Dacia Logan, Sandero si Ford conform firmelor de profil, acestea ajungand sa coste intre 10 - 30 euro pe zi, in functie de dotari si de perioada de inchiriere.

Ultima actualizare Miercuri, 23 August 2017 09:01
Citeşte mai mult...
 
Au început lucrările pentru magistrala de gaz dinspre Sighetu Marmației înspre Borșa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 August 2017 10:09

La ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată vineri, 18 august, șeful județului, Gabriel Zetea a declarat că au fost purtate discuții privind realizarea magistralei de gaz dinspre Sighetu Marmației înspre Borșa. Există în prezent un proiect tehnic cu o valoare deja estimată în jurul a zece milioane de euro, o investiție care ar putea fi demarată începând cu anul viitor.

”Vom transmite, alături de Prefectura Maramureș, toate actele necesare pentru a avea această investiție realizată. Știu că există o cerere foarte mare în zona Vișeu – Borșa și nu putem să discutăm despre industrie fără gaz, așa cum nu putem să discutăm nici despre creșterea activității economice în această zonă fără acest element extrem de necesar dezvoltării afacerilor. Există interes din partea investitorului, iar până la începutul anului viitor sper să avem suficiente vești bune pe toate proiectele care au fost deja demarate la nivelul județului și pe care Consiliul Județean le poate gestiona”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Citeşte mai mult...
 
Administrația județeană a purtat discuții cu directorul ABA Someș-Tisa pentru finalizarea bazinului de la Runcu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 August 2017 09:58

În prezentarea făcută de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în fața plenului CJ, acesta a vorbit despre proiectele de infrastructură edilitară, insistând pe necesitatea finalizării bazinului de la Runcu, o prioritate pentru Maramureș. Șeful administrației județene a declarat că a avut o întâlnire atât la București, cât și la Consiliul Județean Maramureș, cu Cristian Ciulbea, director al ABA Someș-Tisa, cu care a discutat despre proiectele din acest an și mai ales despre cele care vor fi finanțate anul viitor, pe cursurile de apă din județul Maramureș. În ceea ce privește acumularea de la Runcu s-au purtat discuții cu Prefectura Maramureș, cu prefectul Vasile Moldovan, iar valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 450 de milioane de lei, 80% din lucrare fiind deja finalizată. Ar mai fi nevoie de aproximativ 100 de milioane pentru a finaliza acumularea de la Runcu măcar la nivel de acumulare de apă, iar apoi, printr-o nouă investiție să se facă aducțiunile de apă pentru Sighetu Marmației și pentru Valea Izei.

Președintele Consiliului Județean a arătat că speră ca, la începutul anului viitor, la întocmirea bugetului național, să existe fie o suplimentare a finanțărilor pentru bazinul Someș-Tisa, fie un amendament la legea bugetului de stat pe care să îl susțină parlamentarii județului Maramureș, pentru a avea această sumă alocată. Șeful administrației județene a subliniat faptul că nu este o sumă foarte mare, respectiv la cât s-a investit până în prezent, ceea ce a rămas pentru Runcu este sustenabil și ar putea exista apă pentru locutorii de pe Valea Izei, care se confruntă cu acest deficit imens.

Citeşte mai mult...
 
Lucrări avansate pe DN 18, în Moisei și în Pasul Prislop PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 August 2017 09:48

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în urma discuțiilor repetate avute cu consilierii județeni, în special cu cei din Maramureșul Voievodal, locuitorii din Maramureșul istoric așteaptă cu speranță și nerăbdare ca proiectele de aici să prindă viață.

”Demersurile făcute în ultima perioadă pentru această zonă s-au concretizat în câteva proiecte mari. Ne referim în primul rând la infrastructură rutieră, unde lucrurile se desfășoară cu rapiditate. Există finanțări și un progres important a execuției lucrărilor în zona Borșa, pe DN 18, se va finaliza lucrarea și în zona Moisei, iar în zona Pasului Prislop execuția a evoluat mult peste așteptări în acest an, ceea ce ne face să credem că ne apropiem de final. Există o suplimentare a finanțărilor din partea Ministerului Transporturilor pentru executanții lucrărilor, în sumă de 10 milioane de lei și sperăm ca, la rectificarea bugetară să se aloce întreg necesarul pentru acest an, pentru a avea o lucrare așa cum ne dorim. Ne bucurăm, de asemenea, de finanțările pe drumurile județene, pe Valea Izei și pe Valea Ruscovei. În acest fel principalele căi de acces în Maramureș, atât în Maramureșul Voievodal cât și pe drumurile județene și pe drumurile naționale vor fi în decursul a maximum doi ani, rezolvate”, a arătat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Operaţiunile de import la Vama Sighet, în creştere în luna iulie PDF Imprimare Email
Luni, 21 August 2017 09:44

Operaţiunile de import au cunoscut, în luna iulie 2017, o creştere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Datele Biroului Vamal de Interior Sighetu Marmaţiei arată că luna iulie a adus o creştere de 21% a importurilor, exporturile cunoscând, în schimb, o scădere vizibilă.

„Noi asigurăm control şi vămuirea mărfurilor la frontiera externă a Uniunii Europene şi punctul nostru este deschis pentru trafic de călători şi mărfuri de până la 3,5 tone, deci foarte puţine operaţiuni de import/export avem acolo. Avem şi o locaţie unde asigurăm vămuirea mărfurilor la import şi export, dar segmentul acesta este unul foarte redus. Doar firmele care îşi au reşedinţa în raza noastră de competenţă, Borşa, Vişeu şi Sighet. Activitatea noastră pe import/export este destul de redusă şi încasările sunt cumulate cu cele ale Biroului Maramureş. Luna iulie a adus o creştere a operaţiunilor de import la noi, deşi exportul predomină. În luna trecută, au crescut importurile şi au crescut şi veniturile. O creştere de 21% faţă de iulie 2016. Exporturile au scăzut destul de mult”, a explicat Lidia Mureşan, şeful acestui Birou Vamal.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Biroului Vamal, importăm în general materie primă, cherestea de răşinoase sau componente de lemn şi exportăm produse finite, mobilier în principal.

Citeşte mai mult...
 
Sprijin pentru educatie - din partea Rotaract Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Rotaract Sighet   
Miercuri, 09 August 2017 12:22

Clubul Rotaract Sighet a reusit sa stranga suma de 805 lei in urma proiectului derulat sambata si duminica, ”Sprijin pentru educatie”. Proiectul a insemnat scoaterea la vanzarea a unor obiecte decorative, articole vestimentare si jucarii, provenite din donatii, pe platoul fostei fantani arteziene din oras. Cei aflati la cumparaturi sau in trecere au putut achizitiona orice produs, fara un pret fix. Banutii au fost pusi in cutia de donatii, iar la finalul celor doua zile s-au strans 805 lei. Alti apropiati ai rotaractienilor au donat si ei bani, iar suma finala a fost de 1000 de lei. Proiectul ”Sprijin pentru educatie” si-a propus sa adune bani pentru a cumpara rechizite copiilor din 10 familii ajutate si in perioada Craciunului de club. Produsele ramase au fost donate Asociatiei Madre Colomba din Sighet.

Cu aceasta ocazie, clubul Rotaract Sighet doreste sa multumeasca tuturor celor care au oferit un sprijin proiectului si care au venit sa doneze bani, chiar daca temperaturile au fost extrem de ridicate.

Citeşte mai mult...
 
Femeie de 60 ani, transferată de urgenţă cu elicopterul SMURD de la Sighetu Marmaţiei la Târgu Mureş PDF Imprimare Email
Vineri, 04 August 2017 10:59

O intervenţie aeriană a avut loc în Sighetu Marmaţiei în dimineaţa zilei de vineri, 4 august. Este vorba despre o femeie în vârstă de 60 ani, internată pe secţia de neurologie a Spitalului Municipal. Aceasta a fost preluată de un elicopter SMURD.

“Ea a prezentat o ruptură de arteră cerebrală, cu hemoragie subarahnoidiană. Ea a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Târgu Mureş, întrucât Clujul nu poate primi pacienţi în acest moment”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, Mariana Şimon, directorul medical al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Reacţie dură a unui deputat, după introducerea manualului de sport: „Bătaia de joc, de neoprit!” PDF Imprimare Email
Joi, 03 August 2017 15:45

Deputata USR, Cristina Iurișniți, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei Liviu Marian Pop, referitoare la introducerea manualelor de pregătire sportivă.

Iată textul integral al scrisorii:

„Educaţia este din nou cenuşăreasa sistemului! Copiii din România au nevoie să facă sport nu să înveţe despre sport! Îmi exprim dezaprobarea totală în legătură cu intenţiile şi deciziile absurde ale domnului ministru Liviu Pop, care doreşte din toamnă să introducă manuale de sport la clasa a V-a  și încă 40 de manuale de pregătire sportivă.

Bătaia de joc la adresa sistemului de educaţie este de neoprit! În fiecare zi aflăm câte ceva din ce ni se pregăteşte în cuptorul Ministerului Educaţiei! Banii publici sunt risipiţi cu dedicaţie, în loc să fie investiţi în manuale digitale suport sau echipament sportiv care nu abundă în şcolile sărace din mediul mic urban sau rural defavorizat,  cu siguranţă!

În calitate de profesor titular în sistemul de învăţământ din 1994, metodist ISJ BN, formator naţional, membru în Comisia naţională de curriculum, precum şi de deputat , membru în Comisia permanentă de învățământ, îmi manifest dezaprobare totală faţă de deciziile luate pe tema noilor manuale din şcoli în domeniul pregătirii sportive.

Educaţia de calitate nu se face cu manuale de educaţie fizică la clasa a V-a, domnule ministru Liviu Pop!Alte sunt priorităţi, precum digitalizarea noilor manuale, descongestionarea programelor care trebuie reactualizate, în acord cu societatea actuală!

Citeşte mai mult...
 
Prefectura Maramureş, asaltată de executorul judecătoresc PDF Imprimare Email
Joi, 03 August 2017 15:38

Presedintele Composesoratului Borsa, Mihai Mihali, a sosit la Prefectura Maramureş, insotit de avocat si de executorul judecatoresc. Cei trei au spus că vor să pună în aplicare o sentinta de executare silita in cazul celor 17.000 de hectare pe care composesoratul le-a solicitat de la Primăria Borsa. Scopul acţiunii era punerea sub sechestru a maşinilor Prefecturii Maramureş.

Li s-a interzis accesul în instituţie, prefectul Vasile Moldovan (avocat de meserie) le-a spus că ştie de la consilierii săi juridici că sentinţa de executare silită este suspendată temporar. Le-a propus o altă dată pentru continuarea discuţiilor, 10 august, dar solicitanţii nu au fost de acord. A urmat o ceartă pe holul Prefecturii, fiind nevoie de intervenţia unei grupe operative a jandarmilor.

Discuţiile au continuat în spatele uşilor deschise dar încă nu s-a ajuns la un numitor comun.

Prefectul Vasile Moldovan a trimis executorului judecătoresc Aniţei Dorel solicitarea de a sista executarea silită până după data de 17 august, când urmează să se judece pe fond dosarul 13100/186/2016, care vizează cererea de suspendare a executării silite.

Citeşte mai mult...
 
24 de proiecte au fost votate de aleșii județeni în ședința ordinară de joi, 27 iulie 2017. 1 milion de lei au fost împărțiți pentru susținerea cultelor religioase PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 28 Iulie 2017 11:13

În ședința ordinară de joi, 27 iulie 2017, aleșii județeni au votat 24 din cele 27 de proiecte prinse pe borderoul ordinii de zi, trei fiind retrase la începutul ședinței de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, deoarece documentația acestora nu a fost finalizată. Astfel, s-a votat aprobarea modificării bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2017 și s-au repartizat sumele din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017. Un alt proiect a vizat contribuția Consiliului Județean la diferite acțiuni din rezerva bugetară, fiind votate, totodată, și noile salarii de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual ce fac parte din familia ocupațională ”Administrație”, din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Maramureș și din serviciile publice din subordinea acestuia. Aleșii județeni au aprobat și darea în folosință gratuită Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest a unui spațiu din domeniul public al județului Maramureș, dar și retragerea unui spațiu din administrarea Muzeului de Mineralogie ”Victor Gorduza”. 

În cadrul ședinței Consiliului Județean de joi, 27 iulie 2017, s-a aprobat și repartizarea sumelor reprezentând forme de sprijin pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, suma totală fiind de 1 milion de lei. Un alt proiect votat de consilierii județeni a fost cel privind alocarea de sume pentru finanțarea nerambursabilă a unor nevoi culturale de urgență. Aleșii județeni au aprobat și atribuirea licențelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, dar și modificarea Programului de transport 2014 – 2019 prin schimbarea capetelor de traseu, a orelor din graficul de circulație a unui traseu și introducerea unei stații. 

Citeşte mai mult...
 
Peste două milioane de euro pentru reabilitarea școlilor din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 Iulie 2017 10:24

Municipiul Sighetu Marmației a obținut, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), o sumă importantă de bani pentru moderni­zarea rețelei școlare. Cei 10.665.923 lei (2.370.205 euro) vor fi folosiți pentru reabilitarea unităților de învățământ.

Următoarele unități de învățământ: Liceul Pedagogic „Taras Sevcenko” – 937.174 lei; Liceul Tehnologic „Marmația” – 2.676.633 lei; Liceul Teoretic „Leowey Klara” – 1.339.592 lei; Școala Gimnazială Nr. 10 – 1.025.863 lei; Școala Gimnazială Nr. 2 – 690.200 lei; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 – 335.437,00 lei; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 – 642.024,00 lei.

În cazul celor două grădinițe, în afara lucrărilor de reabilitare, fondurile primite vor fi folosite și pentru extinderea și dotarea lor.

Municipiul Sighetu Marmației a obținut, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), o sumă importantă de bani pentru moderni­zarea rețelei școlare. Cei 10.665.923 lei (2.370.205 euro) vor fi folosiți pentru reabilitarea următoarelor unități de învățământ: Liceul Pedagogic „Taras Sevcenko” – 937.174 lei; Liceul Tehnologic „Marmația” – 2.676.633 lei; Liceul Teoretic „Leowey Klara” – 1.339.592 lei; Școala Gimnazială Nr. 10 – 1.025.863 lei; Școala Gimnazială Nr. 2 – 690.200 lei; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 – 335.437,00 lei; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 – 642.024,00 lei.

Citeşte mai mult...
 
Drumul care parcurge Valea Izei va fi reabilitat PDF Imprimare Email
Luni, 24 Iulie 2017 08:47

Peste 210 milioane lei (47 milioane euro) i-au fost alocate Judetului Maramures, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), pentru reabilitarea a trei tronsoane de drum. Unul dintre ele este cel situat pe Valea Izei, un drum foarte circulat, care impune reparatii capitale. Acesta va face legatura intre Sighet si Sacel, facilitand iesirea catre Bistrita – Nasaud. Un alt tronson este cel care leaga Valea Viseului de extremitatea nord-vestica a judetului, fiind situat intre Leordina si Poienile de sub Munte.

In felul acesta, Maramuresul Istoric va beneficia de reabilitarea completa a celor doua drumuri principale care il strabat, situate pe vaile Viseu si Iza. Acestea sunt singurele investitii de care va beneficia direct Consiliul Judetean Maramures, prin programul respectiv, restul alocarilor financiare fiind trecute in dreptul fiecarei localitati, in functie de proiectele pentru care s-au solicitat bani.

Citeşte mai mult...
 
Doi ucraineni care au încercat să introducă ilegal în țară țigări de contrabandă, reținuți la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighet   
Joi, 20 Iulie 2017 16:32

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău –județul Maramureș au reținut doi cetățeni ucraineni, îmbrăcați în costume de neopren, care au încercat să introducă ilegal din Ucraina în România, peste apa râului Tisa, 6.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

În data de 18 iulie 2017, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost desfășurate mai multe acțiuni în cadrul Planului de Acțiune Contrabanda 2017, pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.30, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a observat mai multe persoane în timp ce treceau ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

În urma acțiunii, au fost reținuți doi cetățenii ucraineni, M.I. de 35 ani și A.H. în vârstă de 17 ani, care erau îmbrăcați în costume de neopren, restul persoanelor retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Citeşte mai mult...
 
In Borsa e asfalt!!!!! Ba' esti prost?! Ba' esti nebun?! Pe bune???? PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 13 Iulie 2017 16:46

Am ajuns sa traim si ziua in care in Borsa, in plin centru se toarna......ASFALT!!!!!!!! Dupa anii de praf si mizerie, gropi si nervi, masini duse prin service, proteste in plin DN 18, incendierea camerei video pentru rovignete, scandaluri si amenintari, iata ca a sosit si ziua cea mare in care in centrul Borsei a crescut asfaltul. De ala nou, negru, de se prinde de praguri daca mergi repede, bine mirositor a petrol si pacura, mult-dorit de toti soferii borseni si de cei care tranziteaza orasul.

Primaria Borsa a afisat pe pagina ei de Facebook stirea de o mare importanta pentru cetatenii ei zicand asa ''În această perioadă în zona de centru a orașului Borșa sunt în plină desfășurare lucrări de turnare a covorului asfaltic pe DN 18. Din această cauză traficul este îngreunat, iar timpul de așteptare la semafoare sau la indicațiile personalului lucrător este mai mare. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri.''

Ce neplaceri mai poti sa provoci unor oameni care nu se mai simteau bine daca nu inhalau 2-3 tone de praf pe zi, care scuturau praful de pe haine mai ceva ca sarea de pe blat, care erau obisnuiti sa circule cu masina doar in treapta intai de viteza si doar hop-hop dintr-o groapa in alta?......La anii indurati mai conteaza cateva zile de restriste pana se termina asfaltarea in oras?.....Stati linistit domnule primar, borsenii sunt oameni rabdatori....cateodata!

Sa dea Cel de Sus sa tina asfaltul cat de mult, ca de nu...iar e bai....

Ultima actualizare Joi, 13 Iulie 2017 17:29
 
LUCRĂRI ÎNTÂRZIATE PE DN 18 MOISEI-BORŞA : Parcarea de la Giuleşti se va face conform proiectului PDF Imprimare Email
Joi, 13 Iulie 2017 16:04

Mare parte din drumurile naţionale ale Maramureşului sunt în şantier. Cele mai ample lucrări pe aceste sectoare de drumuri se fac în zona Moisei - Borşa, dar se lucrează şi pe tronsonul Baia-Sprie-Sighet, în acest ultim caz lucrarea fiind aproape de finalizare. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a răspuns unei solicitări transmise din partea redacţiei Glasul Maramureşului referitoare la situaţia existentă pe DN 18 Moisei - Borşa, unde se lucrează în ritm de melc, dar şi legate de parcarea care ar urma să se amenajeze la Giuleşti.

În ce priveşte DN 18 Moisei - Borşa, CNAIR spune că „în data de 29.05.2017 a fost emisă de către Ministerul Transporturilor Autorizaţia de construire nr. 19 din 29.05.2017 pentru «Modificare Autorizaţie de construire nr.082/ 06.09.2012 şi Autorizaţie de construire nr. 54/21.05.2012 pentru Lot 1 Moisei - Borşa, km 131+627-156+232 sistem rutier optimizat», autorizarea execuţiei lucrărilor în soluţia de reciclare”. „Antreprenorul nu a putut să execute lucrări pe sectoarele în care se aplică această soluţie tehnică înainte de data emiterii autorizaţiei, fiind în imposibilitate să îşi respecte graficul de execuţie a lucrărilor. Până la emiterea acestei autorizaţii, antreprenorul a executat alte lucrări şi anume rigole carosabile, podeţe, refacere poduri, gabioane, casete, 6300 ml strat de legătură (bimder) pe cele două benzi de circulaţie, iar la emiterea autorizaţiei de construcţie privind lucrările de reciclare in situ, acesta s-a mobilizat efectuând până în prezent 6.300 ml/bandă de 3,5 metri strat de bază reciclat, 4.950 ml strat asfaltic de legătură (binder).

Citeşte mai mult...
 
Un pescar a fost găsit decedat în albia râului Mara, la Vadu Izei PDF Imprimare Email
Joi, 13 Iulie 2017 15:55

Miercuri, 12 iulie, un bărbat în vârstă de 41 ani din Vadu Izei a fost găsit fără suflare în albia râului Mara.

În timp ce la Ocna Şugatag a fost mobilizată de câteva zile de o adevărată desfăşurare de forţe în căutarea adolescentului dispărut, existând suspiciunea de înec, la 12 kilometri distanţă, la Vadu Izei s-a consumat altă dramă.

Un bărbat cu domiciliul în localitate a fost descoperit înecat în albia râului Mara. Alerta a fost dată prin 112 la ora 13.13. Bărbatul a mers la pescuit, dar, cel mai probabil i s-a făcut rău şi a căzut în apă. Se pare că acesta avea unele probleme de sănătate, mai exact suferea de epilepsie. Apropiaţii spun, însă, că maramureşeanul nu a suferit vreo criză în ultimele luni.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 47

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact