logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Iarna nu ne-a parasit! PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Decembrie 2010 14:02

Vine iarna grea in Maramures, incepand de vineri, 10 decembrie. Meteorologii prognozeaza o scadere brusca a temperaturilor, dupa care vor cadea ninsori in zonele inalte, mai cu seama in Maramuresul Istoric. Daca joi in Baia Mare se vor inregistra maxime de pana la 13 grade Celsius, incepand de vineri, acestea vor scadea pana la 1 grad. La Sighetu Marmatiei termometrele vor indica minime de pana la -7 grade, iar la Cavnic si Borsa de pana la -8 grade. Temperaturile vor continua sa scada si pe parcursul saptamanii viitoare, astfel ca marti se vor inregistra -14 grade in Cavnic, -16 in Borsa, -11 in Baia Mare si -15 grade la Sighetu Marmatiei. Meteorologii spun ca iarna isi va intra pe deplin in drepturi si ca ninsorile nu vor ocoli Maramuresul, vizand mai ales zonele montane inalte.

Citeşte mai mult...
 
Saracia ii impiedica pe administratorii scolilor din Maramures sa garanteze siguranta elevilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Decembrie 2010 13:50

Tot mai multe incidente s-au inregistrat in ultima vreme in unitatile de invatamant din Maramures, iar parintii isi pun adesea intrebarea daca odraslele lor sunt in siguranta la scoala. Numai in ultimul trimestru al anului, jandarmii au aplicat peste 150 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru introducerea tigarilor si a bauturilor alcoolice in perimetrul unitatilor de invatamant, dar si pentru “fuga de la ore”. De asemenea, cinci elevi s-au ales cu dosare penale. Lipsa banilor constituie, in opinia autoritatilor, motivul pentru care administratorii scolilor nu reusesc sa atinga cel mai inalt standard de siguranta in scoli.

In ultimul trimestru al anului, Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Maramures a facut 13 actiuni de control in care au fost angrenati 97 de jandarmi - raziile au fost facute in scolile din Baia Mare, Cavnic, Sighet, Viseu de Sus si Borsa etc.

“Cu ocazia desfasurarii acestor actiuni, au fost aplicate 155 de sanctiuni contraventionale.

Citeşte mai mult...
 
Directia Copilului va monitoriza toate centrele din judet printr-o retea informatica PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Noiembrie 2010 15:00

Avand in vedere ca suntem in secolul XXI iar tehnologia este in continua dezvoltare, iata ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a decis ca orice act, informatii sau alte date sa fie stocate intr-o baza de date in sistem informatic. Fiecare centru va fi dotat cu un computer si de acum incolo nimic nu se mai face fara sa se “consemneze” in sistemul electronic. “In acest sistem informatic va fi o baza de date care va fi implementata la nivelul fiecarui centru. Nu se va mai face nimic fara ca informatiile sa nu fie stocate in computer. Fiecare ancheta sociala, stocurile de alimente, inclusiv dosarele copiilor cu poza fiecaruia, cu istoricul sau, plangerile, rapoartele de activitate, vor fi in format electronic. Nu vom omite nici informatiile referitoare la stocul de alimente pe care le detin centrele.

Citeşte mai mult...
 
Fonduri pentru infrastructura judeţului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 10:39

Anul 2011 va fi unul bogat din punct de vedere financiar pentru judeţul Maramureş. Cel puţin asta susţine senatorul maramureşean Sorin Bota. În urma discuţiilor purtate de aceasta cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, social-democratul a declarat că anul viitor o parte din drumurile din judeţ vor fi transformate în şantier.

Mai mult, în urma intervenţiei alesului maramureşean, acesta a reuşit să obţină girul pentru ca drumurile din Sighetu Marmaţiei, mai exact DN18, să intre în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale. Bota a arătat că această realizare este una majoră, mai ales că administraţia sigheteană nu poate să întreţină tronsonul respectiv.

Citeşte mai mult...
 
Inceput de iarna cu ninsori abundente in Maramures PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 08:41

Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, prognozeaza meteorologii pentru urmatoarele zile. Iarna incepe sa-si intre in drepturi, iar ninsorile cazute vineri au dat de furca drumarilor. Angajatii sectiei de drumuri au fost nevoiti sa actioneze. Acestia au imprastiat material antiderapant in zona Cavnic, in Pasul Gutai, dar si pe strazi din Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Avand in vedere faptul ca, pentru urmatorul interval, se anunta ninsori, mai ales in zona montana, Sandu Pocol, prefectul judetului, a avertizat drumarii sa se pregateasca din timp de interventii.

Citeşte mai mult...
 
Romania a semnat declaratia privind sanatatea copiilor cu dizabilitati intelectuale PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 06:29
Prin semnarea declaratiei si a planului de actiune a fost exprimat angajamentul de a oferi o viata mai buna tinerilor cu dizabilitati intelectuale prin imbunatatirea accesului acestora la ingrijiri medicale de buna calitate.
 
Ministrul sanatatii a subliniat faptul ca medicii de familie au o responsabilitate in depistarea acestor dizabilitati la copii, pentru a le putea oferi serviciile specializate de care au nevoie - de exemplu, sedinte de psihoterapie, precum si supraveghere medicala si de specialitate permanenta, inclusiv pentru inregistrarea progreselor functionale.
 
Cseke Attila a facut referire la faptul ca dupa '89 o problema importanta a constituit o restructurare a unitatilor unde se aflau copii institutionalizati, un procent de 90% din orfelinatele existente a trebuit desfiintate.
 
Referindu-se la situatia din Europa, oficialul a mentionat ca sunt aproximativ cinci milioane de copiii si tineri cu dizabilitati intelectuale. El a apreciat importanta declaratiei si planului de actiune si a spus ca Romania se va implica in implementarea acestora.
Ultima actualizare Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 08:12
Citeşte mai mult...
 
Temperaturi negative si ninsori in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Noiembrie 2010 12:50

Iarna isi intra in drepturi si in Maramures. Incepand de astazi vremea se va raci constant si vor aparea, din nou, ninsori in intreg judetul.

La Sighetu Marmatiei temperaturile scad in cursul acestei zile pana la -2 grade Celsius si pana la -5 sambata, 27 noiembrie. Precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare iar maximele nu vor depasi 1 grad Celsius.

La Borsa va fi si mai frig, cu minime de pana la -6 grade si sanse de ninsoare incepand de astazi si pana la finalul saptamanii.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Noiembrie 2010 14:15
Citeşte mai mult...
 
Sighetean cercetat de poliţişti pentru comiterea mai multor furturi. Porumb confiscat de la un sofer sighetean PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Noiembrie 2010 12:45

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii sigheteni l-au identificat pe Radu Z. de 32 de ani din Sighetu Marmaţiei. Bărbatul este cercetat de poliţişti după ce în perioada iulie-noiembrie 2010 a comis nouă furturi din boxe şi garaje cu un prejudiciu total în valoare de 2000 lei. Poliţiştii au recuperat 80% din prejudiciu şi continuă cercetările pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a suspectului. 

12 tone de porumb confiscat la Fărcaşa

Citeşte mai mult...
 
Comuna Săcel - repusă pe harta producătorilor de aur negru PDF Imprimare Email
Luni, 22 Noiembrie 2010 20:28

Cineva a săpat în Valea Păcurii şi a dat de ţiţei. Aşa s-a descoperit "aurul negru", cu câteva zeci de ani în urmă, în Săcel, localitate maramureşeană care ar putea redeveni celebră datorită zăcămintelor de petrol pe care le deţine.

Timp de aproximativ cinci ani, Valea Păcurii a fost lăsată în paragină, sondele din zonă intrând în conservare. Acum, însă, o mână de oameni luptă din nou pentru reînceperea extragerilor în zonă.
Chiar dacă Săcelul dispune de adevărate bogăţii subterane, care ar putea aduce profituri uriaşe, localnicii trăiesc din agricultură sau iau drumul străinătăţii. În tot acest timp, o echipă de oameni din Prahova şi-a luat inima-n dinţi şi a decis ca Valea Păcurii să redevină o zonă productivă. Dacă până nu demult sondele au fost lăsate de izbelişte, acum se depun eforturi uriaşe pentru ca acestea să fie din nou puse în funcţiune.

 O jumătate de tonă se extrage zilnic.

De un an, echipa din Prahova a reuşit să pună în funcţiune sonda 8, care zilnic scoate aproximativ 0,5 tone de ţiţei şi se lucrează din răsputeri ca încă trei sonde să fie funcţionale. Este vorba despre sondele 20, 21 şi 14, care, deocamdată, sunt supuse unor lucrări de întreţinere.
"Suntem aici din luna noiembrie a lui 2009 şi lucrăm pentru ca zona, care este una bogată în zăcăminte de petrol, să fie din nou pusă în funcţiune. Deocamdată se lucrează la patru sonde, dar se are în vedere demararea operaţiilor de repunere în producţie şi a celorlalte sonde", explică Constantin Agavriloaie, maistru sondă.

Citeşte mai mult...
 
Pompierii maramureseni se specializeaza la Baile Felix PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Noiembrie 2010 11:54

In perioada 23-28 noiembrie, la Baile Felix (Oradea) se va desfasura cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale. Simultan cu aceasta activitate vor avea loc lucrarile Conferintei Nationale de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania, ajunsa la cea de-a V-a editie. In cadrul acestor manifestari vor fi abordate concepte moderne specifice managementului situatiilor de urgenta de catre experti din SUA, Anglia, Belgia si Germania. Inspectoratul pentu Situatii de Urgenta Maramures va avea o reprezentare consistenta, la Baile Felix fiind prezenti paramedici din cadrul SMURD, comandantii unitatilor de pompieri din Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, ofiteri si subofiteri din  institutie.

Citeşte mai mult...
 
Tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera maramureseni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010 16:56

In ultimele 24 de ore, la nivelul I.J.P.F. Maramures, politistii de frontiera au descoperit si confiscat 3.120 de pachete de tigari de contrabanda in valoare de peste 27.000 lei.

Persoanele implicate s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigari. 

 Pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, în data de 19 noiembrie  a.c., in jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Maramureş- S.P.F. Sarasau au oprit in trafic pentru control, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism Skoda Octavia condus de Ovidiu  O., în vârstă de 27 ani, cu domiciliul in localitatea Baia Mare, judetul Maramures.

In autoturism se mai aflau si numitele Luminita O. de 29 ani, Maria C. de 54  ani, precum si un minor, toti membrii de familie ai soferului.

La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite în portbagaj, 6 colete voluminoase ambalate in folie de culoare neagra si legate incrucisat cu sfoara de culoare alba, care contineau tigari de provenienta ucraineana.

Persoanele in cauza au declarat ca au preluat tigarile de la o persoana necunoscuta  din zona,  cu scopul de a le transporta in localitatea Baia Mare, contra unei sume de bani echivalenta cu contravaloarae unui bax de tigari.

Citeşte mai mult...
 
RESTRICTII - POSTUL CRACIUNULUI – De la ce ne abtinem si ce consumam in Postul Craciunului? PDF Imprimare Email
Luni, 15 Noiembrie 2010 16:46
Incepand de astazi, 15 noiembrie, am intrat in Postul Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos, care va dura pana in 24 decembrie. Postul inseamna nu numai abtinerea de la anumite alimente, ci si renuntarea la patimile sufletesti, dupa cum a precizat preotul ortodox Cristian Stefan. Este un post mai usor, deoarece in fiecare sambata si duminica este dezlegare la peste si vin. In plus, dezlegare la peste se da si in zilele in care sunt sarbatori, cum ar fi Intrarea Maicii Domnului in Biserica, Sfantul Apostol Andrei si Sfantul Ierarh Nicolae.
 
Postul Craciunului dureaza 40 de zile. Preotul Cristian Stefan spune ca acest post trebuie sa aiba doua “conotatii”: una trupeasca si alta sufleteasca. Astfel, postul nu se reduce doar la un regim alimentar, adica la renuntarea la carne, lactate, oua, ci este o perioada in care crestinii ar trebui sa dea dovada de mai multa vointa si sa renunte la anumite patimi sufletesti.
Ultima actualizare Luni, 15 Noiembrie 2010 17:33
Citeşte mai mult...
 
PROIECT – Cei care nu au cotizat la pensii ar putea sa plateasca retroactiv, pentru ultimii cinci ani PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Octombrie 2010 10:01
Romanii care, indiferent de motiv, nu au cotizat la sistemul de pensii ar putea sa aiba dreptul sa o faca retroactiv, dar doar pentru ultimii cinci ani, Ministerul Muncii elaborand in acest sens o propunere legislativa continand sumele pe care acestia ar trebui sa le plateasca pentru a avea pensie.
 
Un proiect de act normativ, propus de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) si supus dezbaterii publice, prevede ca "persoanele care nu au calitatea de pensionari pot solicita asigurarea pentru pensie, prin plata contributiei de asigurari sociale, pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia”. Perioadele de timp pentru care se poate solicita asigurarea in sistemul public de pensii, cu plata corespunzatoare a contributiei de asigurari sociale, sunt de cel mult cinci ani anteriori, calculati de la data incheierii contractului de asigurare sociala, se mai precizeaza in proiect.
Citeşte mai mult...
 
Elevii ar putea avea in orar trei ore de sport saptamanal PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Octombrie 2010 13:41

Orarul scolar al elevilor ar putea contine trei ore obligatorii de educatie fizica saptamanal, potrivit unei initiative legislative adoptate tacit de Senat. O initiativa legislativa adoptata de Senat mentioneaza ca educatia fizica scolara este disciplina obligatorie, prevazuta in planurile de invatamant cu un numar de trei ore obligatoriu saptamanal, conform curricumului stabilit de Ministerul Educatiei.

Potrivit statististicilor privind starea de sanatate a populatiei, cu deosebire a celei tinere, se inregistreaza cresteri ingrijoratoare ale ratei morbiditatii, sedentarismului si ale obezitatii.

Citeşte mai mult...
 
Revolta celor de la Ministerul de Finante are ecou si la AFP Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Octombrie 2010 18:10

Ieri-dimineaţă, cetăţenii care au dorit să intre la Administraţia Finanţelor Publice au fost întâmpinaţi de afişe lipite pe uşa de la intrare pe care era scris "Grevă".

"Este o măsură abuzivă şi ilegală tăierea stimulentelor. Îi felicităm pe colegii din ţară pentru iniţiativa declanşării mişcărilor de protest. Faţă de alte instituţii publice, noi nu avem niciun fel de spor. Deşi salariile nu ne-au fost mărite de mult timp, existenţa acestor stimulente, care - lucru important - nu se acordau de la buget, ne mai ajutau să facem faţă. Majoritatea are de plătit credite la bănci şi nu ştiu ce ne vom face în aceste condiţii", a spus Maria Trifoi, liderul de sindicat din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Sighet.
"Am o vechime de 35 de ani. Ni s-au redus salariile cu 66% şi merg acasă cu 1.000 lei. Am datorii la bănci, fac naveta. Am studii superioare şi salariu de mizerie. Alţi colegi primesc salarii de 4-600 lei. Se poate trăi cu aceşti bani? Eu cred că nu. Ne bazam pe aceste stimulente. Nu este normal ca un director de Administraţie Financiară să ia un salariu de 1.000 lei. Am ajuns la capătul răbdării", a spus şi inspectorul Doru Lazăr.

Citeşte mai mult...
 
Cal electrocutat de un fir căzut la pământ în pădure PDF Imprimare Email
Luni, 11 Octombrie 2010 16:31

Cu puţin timp în urmă, în localitatea Valea Vişeului a avut loc un incident grav, care se putea solda cu pierderea vieţii unui bărbat de 35 de ani.

Ioan L. si-a propus să meargă la pădure după lemne. Ajuns în zona "Pitboghir", la un moment dat, calul a căzut secerat  prinzându-l dedesubt pe călăreţ. Bărbatul a strigat după ajutor. Din fericire, un tânăr aflat în apropiere a auzit strigătele disperate de ajutor ale lui Ioan. Ajuns la faţa locului, tânărul şi-a dat seama ce s-a întâmplat. Lângă calul mort se afla un fir electric căzut pe jos, acoperit de vegetaţie, aflat sub tensiune şi care era de la sistemul de alimentare cu energie electrică a localităţii. Călăreţul nu a observat firul căzut şi, când a trecut peste el, o potcoavă a calului l-a atins, animalul murind instantaneu. Sesizând pericolul, tânărul sosit în ajutor a sunat la numărul unic de urgenţă 112. La locul  incidentului au sosit cei de la SMURD şi cei de la Electrica.

Citeşte mai mult...
 
Scolile si primariile sunt ajutate de stat sa obtina credite pentru finantarea proiectelor PDF Imprimare Email
Luni, 11 Octombrie 2010 16:23

Primariile, scolile dar si institutiile care se ocupa de furnizarea si producerea energiei electrice, termice si apei sunt ajutate de stat in obtinerea de fonduri pentru proiectele pe care doresc sa le demareze. Ajutorul consta in faptul ca statul garanteaza 80% din valoarea creditului pe care aceste institutii il acceseaza de la banci pentru finantarea anumitor proiecte.

Primariile sau scolile care nu pot sa acceseze un credit pentru finantarea unui proiect din cauza ca nu au cu ce garanta rambursarea acestuia sunt sprijinite de catre stat. O ordonanata de guvern emisa recent prevede ca statul poate garanta din fonduri proprii pana la 80% din valoarea creditului accesat de catre aceste institutii. Intreaga procedura este demarata prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 40 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact