logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
S-a culcat peste focul făcut pentru a se încălzi! PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Februarie 2018 17:02

Caz neobişnuit în Sighetu Marmaţiei. Un om al străzii a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat, în încercarea de a se încălzi.

Grozăvia s-a produs în dimineaţa zilei de miercuri, 21 februarie, la groapa de gunoi Tepliţa din Sighetu Marmaţiei. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a făcut un foc, după care l-a acoperit cu un strat de gunoaie. Mai departe, pentru a simţi căldura, s-a aşezat peste deşeuri, după care a adormit.

Întâmplarea a făcut că deşeurile au ars, iar focul s-a extins şi l-a cuprins pe bărbat. El s-a trezit în flăcări. Cei care au trecut prin zonă şi l-au văzut pe bărbat au chemat de urgenţă medicii. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş a preluat victima şi a transportat-o la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Bărbat ucis de cal, în Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 19 Februarie 2018 16:27

Tragedie într-o familie din satul Năneşti, comuna Bârsana. Un bărbat a fost ucis de cal luni, 19 februarie, la orele amiezii.

Acesta a intrat în grajd, moment în care animalul l-a lovt atât de puternic, încât bărbatul a rămas fără suflare.

Bărbatul avea 34 de ani. “Sosiţi la faţa locului, nu am putut decât să constatăm decesul bărbatului. Acesta a suferit mai multe leziuni la nivelul capului şi pieptului, incompatibile cu viaţa”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Sorin Dulugea, şeful substaţiei de Ambulanţă Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Trenul care circula pe relația Beclean pe Someș-Sighetu Marmației a acroşat un autoturism PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Februarie 2018 16:52

Poliţiştii Biroului de Poliție Transporturi Maramureș au fost sesizaţi prin SUAU 112 cu privire la faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localității Bistra a avut loc un accident rutier.

La fața locului s-a constatat că trenul care circula pe relația Beclean pe Someș-Sighetu Marmației a acroşat un autoturism condus de un tânăr de 23 ani, din Bistra. În urma impactului autoturismul a fost avariat în proporție de 20% în partea stânga spate.

Conducătorul auto nu a suferit vătămări corporale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 1 305 lei și 6 puncte penalizare.

Citeşte mai mult...
 
Cum au pus în pericol doi tineri maramureşeni siguranţa feroviară PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Februarie 2018 16:21

În data de 3 februarie, un revizor de cale ferată a sesizat poliţia că persoane necunoscute au smuls și distrus plăcuțele de evacuare din Tunelul “Dragoiasa” și au pus obstacole pe calea ferată.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii din cadrul Biroului Transporturi au constatat că galeria de aerisire situată deasupra tunelului, care era închisă cu grilaj metalic, avea lacătul sustras, iar în tunel au fost distruse și aruncate pe terasamentul căii ferate opt plăcuțe semnalizatoare.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au mai constatat că au fost distruse bunuri din două imobile nelocuite, din zona tunelului, şi că un stâlp de fluier CFR din beton armat a fost dislocat şi aşezat pe terasamentul căii ferate, existând astfel pericolul deraierii trenului care circula pe relaţia respectivă.

“Activităţile desfăşurate de poliţiştii din Săliștea de Sus, în colaborare cu cei din cadrul Postului de Poliție TF Vișeu de Jos și cei din Săcel, au dus la identificarea a doi tineri, din Sighetu Marmaţiei şi Săliştea de Sus, bănuiţi de comiterea faptelor. Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere sau semnalizare falsă”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
O bătrână din Câmpulung la Tisa a fost găsită decedată într-un pârâu PDF Imprimare Email
Luni, 05 Februarie 2018 16:07

Descoperire macabră luni, 5 februarie, în localitatea Câmpulung la Tisa. În jurul orei 14.30, a fost găsit într-un pârâu din zona centrală, o femeie decedată.

Femeia de peste 70 de ani a fost dată dispărută de familie în cursul dimineţii. În urma căutărilor, ea a fost găsită într-un pârâu din zona Belseg. Cel mai probabil, decesul a rezultat în urma înecului. Din câte se cunoaşte, femeia era cunoscută ca având unele probleme psihice. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării necropsiei.

Citeşte mai mult...
 
Spitalul Sighet eliberează Avizul medical pentru siguranţa circulaţiei PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 11:02

Managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, ec. Daniel Radu Dunca aduce la cunoştinţa şoferilor profesionişti şi altor categorii cu responsabilităţi legate de siguranţa transporturilor că, începând cu 1 februarie 2018, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei îşi reia activitatea de examinare pentru obţinerea avizului medical pentru siguranţa circulaţiei. Aviz pentru care şoferii profesionişti din Maramureşul istoric erau nevoiţi a se deplasa la Baia Mare, Satu Mare sau Bistriţa.
Acte necesare: carte identitate original şi copie, Permis de conducere original şi copie, copie după examen psihologic, adeverinţă de la medicul de familie (este sau nu în evidenţă cu boli cronice), adeverinţă de la locul de muncă, cu numărul zilelor de concediu medical pe ultimele 12 luni, Fişa personală şi caracterizarea profesională eliberată de conducerea unităţii, semnată şi parafată (formular tip), chestionar de sănătate semnat de solicitant (formular tip). Taxa este de 160 lei (exclusiv examen psihologic).

Citeşte mai mult...
 
Priorităţile Maramureşului în materie de drumuri în 2018 PDF Imprimare Email
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:25

Sper, în acest an, să finalizăm Gutâiul. S-a vorbit de 1 decembrie 2017, ca dată de finalizare a acestor lucrări, dar, din păcate, termenul s-a prelungit. La un moment dat au dispărut muncitorii de pe Gutâi, au fost redirecţionaţi către o autostradă, unde au câştigat licitaţia, iar aici au subcontractat lucrarea. Mai sunt de montat parapeţii, făcute parcările, mai sunt câteva luni bune de lucru, dar sperăm ca până în vară să finalizăm acest drum. Pe zona Moisei – Borşa-Cârlibaba lucrările sunt destul de avansate, acolo sunt alte firme care gestionează lucrarea. Aici lucrările se vor finaliza în acest an, aşa am primit asigurări.

În afară de DN 18, Baia Sprie – Sighet, respectiv Moisei – Cârlibaba, pentru acest an avem ca prioritate Valea Izei (unde s-a primit finanţare), Drumul Nordului (unde s-a primit, de asemenea, finanţare), respectiv DN 18 B (unde ne-am dori o reabilitare, măcar parţială a drumului). Aici avem două alunecări de teren, una la Groşi, iar o a doua la Rohia, se fac verificări pentru a se găsi soluţii de reabilitare a acelor zone cu probleme. Ceva finanţări s-au primit şi pentru Valea Ruscovei.

Citeşte mai mult...
 
Buna sara lu' Craciun! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:20

 
Deschide usa crestine PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:19

 
Nasterea Domnului nost' PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:14

 
Pe coasta cu florile... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 17:08

 
Urare de Craciun PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 16:54

 
Drumul din Maramureş la Alba Iulia PDF Imprimare Email
Joi, 30 Noiembrie 2017 09:40

Există un document mai puţin cunoscut în întregimea sa, apărut în ziarul sighetean „Sfatul” din 7 decembrie 1918 sub semnătura lui Ioan Bilţiu Dăncuş, un învăţător din Maramureş (din Slatina, satul de peste Tisa) pe care istoria l-a vrut martor al desfăşurărilor sale. E o pagină clasică din istoria Maramureşului, un adevărat reportaj despre drumul la Alba Iulia al maramureşenilor. O relatare atât de vie încă şi atât de plină de optimism, de curaj istoric. De care avem atâta nevoie azi faţă de entuziasmele noastre prea adesea obosite.

Mai întâi autorul dă seamă de „ziua cea mai frumoasă, cea mai aleasă a Maramureşului românesc”, 22 octombrie 1918, când la Sighet s-a ales Consiliul Naţional Român.

Maramureşenii s-au dus la Alba Iulia cum s-au dus toţi românii, cu capul sus, fără nicio patimă, purificaţi în simplitate şi în demnitatea lor, ca la o mare sărbătoare. Dacă am putea să recuperăm pentru nu o dată obosiţii şi blazaţii noştri contemporani măcar entuziasmul, dacă nu şi forţa convingerilor şi puterea de a ieşi din crisparea paralizantă care ne macină voinţa de a fi altfel.

Citeşte mai mult...
 
Semne cusute pe tolurile maramuresene - expozitie de covoare la Muzeul Maramuresului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 10:31

 
Întreruperea furnizarii apei potabile în Sighetu Marmației in data de 15 noiembrie PDF Imprimare Email
Scris de Vital SA   
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 10:28

Pentru a minimaliza impactul asupra utilizatorilor noștri, societatea VITAL S.A. Agenția Sighetu Marmației anunță reprogramarea întreruperii/presiunii scazute în furnizarea apei potabile în orașul Sighetu Marmației din data de 15 noiembrie 2017 între orele 10.00 – 13.00 pentru  perioada 15 – 16 noiembrie 2017. Furnizarea apei va fi oprită în tot orașul Sighetu Marmației, miercuri, 15.11.2017 spre joi, 16.11.2017 între orele 22.30 - 03.00.

Societatea noastră solicită întelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat.

 

Ultima actualizare Miercuri, 15 Noiembrie 2017 12:25
 
Ziua Mondiala a Diabetului marcata de clubul Rotaract Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Rotaract Sighet   
Luni, 13 Noiembrie 2017 15:35

Clubul Rotaract Sighet organizeaza marti, 14 noiembrie, incepand cu ora 13, in incinta Liceului Tehnologic Forestier, o intalnire intre licee, pe tema informarii cu privire la Ziua Mondiala a Diabetului.

Diabetul este o boala cronica ce afecteaza tot mai multe persoane, nu doar in tara, ci si in lume, iar varsta de aparitie si diagnostic a devenit tot mai timpurie, in ultimii ani. 

Medici specialisti, vor fi prezenti la aceasta intalnire pentru a prezenta simptomele bolii, modalitati de prevenire, precum si posibilitati de tratament existente.

Actiunea se adreseaza elevilor de liceu, pe care ii asteptam in incinta Liceului Tehnologic Forestier, marti de la ora 13.

Citeşte mai mult...
 
Alt drum din Maramureş se închide pe timp de iarnă PDF Imprimare Email
Joi, 09 Noiembrie 2017 11:44

Pe drumul Cavnic-Băiuţ deja se pune problema închiderii, după ce a nins, maşinile traversează încă ruta Rotunda, însă numai echipate cu cauciucuri de iarnă şi cu şoferi responsabili. După încă o ninsoare, va fi închis. Următorul drum predispus închiderii este cel dintre Botiza şi Groşii Ţibleşului. Mai ales că în câteva locuri cad pietre în drum.

„Pe porţiunea noastră de drum, mai sunt de plătit cinci miliarde lei vechi, mai sunt de făcut acostamente şi reparaţii. Avem în trei locuri căderi de pietre, problema e că nu se poate interveni, e fond forestier, nu sunt parte a drumului pantele respective. Am reuşit să ajungem la înţelegere, s-au plantat salcâmi, ca să stabilizăm. Dar acum lucrăm la un proiect pentru corectarea torenţilor, cu Direcţia Silvică. Aici ar fi rezolvarea! E adevărat, pe pâraie sunt exploatări, vine apa mare şi aduce crengi, lemne, podeţele nu rezistă…”, spune Nicolaie Burzo, primar al comunei Groşii Ţibleşului.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 47

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact