logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Poliţiştii din Ocna Şugatag au făcut prăpăd – Multe amenzi pentru viteză prea mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 09:02

Drumurile recent modernizate fac ca tot mai mulţi şoferi să apese prea tare pedala de acceleraţie şi de aici viteze de 80-90 km/h în zone unde limita maximă admisă este de 50 km la oră. Poliţiştii Secției 5 Ocna Șugatag au oprit, în 19 aprilie, pentru control mai multe autovehicule şi au aplicat 24 de sancţiuni conducătorilor auto care nu au respectat normele legale în domeniu. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 7.000 lei.

Apoi, poliţiştii din Baia Sprie şi cei din Şişeşti au acţionat, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, pentru depistarea acelor şoferi care conduc autovehicule cu defecţiuni tehnice. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 3 500 lei, au fost reţinute două permise de conducere, ambele pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare, toate pentru defecţiuni tehnice la sistemul de direcţie.

Citeşte mai mult...
 
Lucrările pe DJ 187 Valea Ruscovei sunt preconizate să demareze în anul 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Aprilie 2018 15:22

În urma unor imagini apărute pe rețelele de socializare și a discuțiilor iscate atât în Consiliul Județean, cât și în mediul public, pe tema DJ 187 Valea Ruscovei, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a prezentat deschis și transparent întreaga situație, arătând că echipa de muncitori și șeful de echipă au fost sancționați în urma plombărilor defectuoase care au fost realizate zilele trecute pe Valea Ruscovei. În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, există o finanțare de aproximativ 15 milioane de euro, pe PNDL2, lucrările fiind preconizate să demareze în primăvara anului 2019.

”Doresc să subliniez, încă o dată, faptul că instituția Consiliului Județean Maramureș este acționar la SC Drumuri și Poduri SA, dar nu este și administrator. Fiecare lucrare executată de Societatea de Drumuri este recepționată de către funcționarii Consiliului Județean Maramureș, iar execuțiile trebuie să respecte standardele de calitate și normativul legal, deoarece, în caz contrar, lucrările nu se decontează. În ceea ce privește faptele semnalate pe DJ 187, am cerut administratorului delegat pe drumurile județene, SC Drumuri și Poduri SA o informare, iar explicațiile primite au avut logică. Plombările pe Valea Ruscovei au început dinspre Leordina înspre Ruscova și apoi spre Repedea. Pentru a plomba o groapă se pune mai întâi piatră spartă și se împănează cu nisip. Peste acest amestec se pune emulsie și mixtură asfaltică. 

Citeşte mai mult...
 
Lucrările la Drumul Nordului ar urma să înceapă anul viitor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Martie 2018 08:13

Lucrările la Drumul Nordului ar urma să înceapă în cursul anului viitor. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a arătat că recent un nou hop important a fost trecut de către echipa Consiliului Judeţean Maramureş în realizarea uneia dintre cele mai importante investiţii pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Maramureş – Drumul Nordului.

“La sediul Consiliului Judetean Maramureş a avut loc deschiderea ofertelor contractorilor interesaţi de execuţia celor aproape 80 de km de drum judeţean. Este un pas important şi trecem din acest moment într-o nouă etapă a licitaţiei. Sper ca în această vară să finalizăm această procedură şi să semnăm contracte de execuţie cu executanţi serioşi, care să respecte termenele fixate – 6 luni proiectare (până la începutul anului 2019) şi 24 de luni execuţie (2019-2021).

Citeşte mai mult...
 
Peste 2,8 milioane a obținut Ocna Șugatag, pe PNDL2, pentru reabilitarea și extinderea Liceului Tehnologic PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Martie 2018 10:15

În după-amiaza zilei de miercuri, 28 martie 2018, la Liceul Tehnologic Ocna Șugatag a fost semnat, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, contractul de finanțare pentru reabilitarea și extinderea liceului din comună, suma alocată fiind de 2.826.635,32 lei, în timp ce valoarea totală a investiției a fost estimată la 3.179.672,12 lei. Șeful administrației județene a participat la acest moment important pentru comunitate la invitația primarului din Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, alături de care s-au aflat toți cei 13 consilieri locali. Președintele Consiliului Județean a felicitat comunitatea locală pentru toate proiectele inițiate sau demarate, explicând celor prezenți că Programul Național de Dezvoltare Locală, -etapa 1 și apoi etapa 2- demarat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a ajutat, în ultimii cinci ani, foarte multe comunități din județ.

Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag a declarat că, acest contract este extrem de important pentru ca Liceul Tehnologic să beneficieze, la finalul lucrărilor, de toate condițiile pe care trebuie să le întrunească o școală europeană. ”Ne-am bucurat să îl avem alături pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care nu se află la prima sa vizită în Ocna Șugatag. Mai mult, de câte ori am apelat la ajutorul administrației județene am găsit înțelegere și suport.

Citeşte mai mult...
 
Primarul din Sighet a părăsit ședința de Consiliu Local PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 07:37

Scandal la ședința Consiliului Local Sighetu Marmației, încheiată cu puțin timp în urmă. În urma unui duet verbal avut cu consilierul local Nicu Iuga și consilierii locali liberali, primarul municipiului, Horia Scubli, cedând nervos, a părăsit ședința, spunând că “am lucruri mai importante de făcut decât să vă ascult pe voi”. Gestul primarului i-a luat prin surprindere inclusiv pe consilierii PSD, prezenți la ședință.

Consilierii liberali, alături de cei ai UNPR, au boicotat votarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Din 15 proiecte de hotărâre supuse votului, au fost votate doar două.  Este foarte interesantă atitudinea primarului din Sighet, care era cunoscut drept un om calm, neavând ieșiri de acest gen vreodată. Acest lucru confirmă continuarea războiului din Consiliu Local Sighet, în speță dus de PNL și UNPR.

Citeşte mai mult...
 
Persoană înecată în râul Mara PDF Imprimare Email
Joi, 22 Martie 2018 11:21

O persoană a fost găsită înecată în râul Mara cu puțin timp în urmă. La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației, care au scos cadavrul din apă.

Potrivit informațiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a fost scos din apa adâncă de un metru. La fața locului au ajuns și criminaliștii, dar și polițiștii care au demarat o anchetă pentru a stabili cum a murit bărbatul.

Citeşte mai mult...
 
Firmele câştigătoare pentru salubrizarea judeţului pe zone PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Martie 2018 16:39

Proiectul de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureş se apropie, încet, de finalizare. În acest moment, procedurile de atribuire a activităţilor de operare pe zone sunt în derulare. Dacă în unele cazuri au fost declarate societăţile câştigătoare, în altele, licitaţia este încă în derulare. De asemenea, pe zona Lăpuş, nu s-a înscris niciun ofertant.

Astfel, pentru zona Maramureşului istoric a fost declarată câştigătoare o asociere de două firme, în timp ce pentru zona Baia Mare sunt încă în evaluare alţi doi operatori. Dumitru Dumuţa (foto), administratorul public al judeţului, a explicat: ”Pentru zona Maramureşului istoric, pentru zona 2 – Sighetu Marmaţiei, contractul a fost câştigat de către o asociere de firme: SC Herodot şi Glosal. Pentru zona Moisei contractul s-a delegat către SC Glosal. Aceştia sunt operatori care au mai derulat activitatea de colectare a deşeurilor în zonele respective, nu exclusiv, ce-i drept, pentru că în zonele respective mai sunt şi servicii publice ale autorităţilor şi mai există încă un operator care face colectarea de­şeu­rilor menajere. Pentru zona de Baia Mare sunt doi ofertanţi care vor să execute salubrizarea: unul este Drusalul, iar celălalt Supercom, dar ei sunt încă în evaluare. În acest moment, faptul că au depus oferte este public, ei au participat la şedinţa de deschidere a ofertelor. Pentru zona de Lăpuş nu există însă nicio ofertă”.

Citeşte mai mult...
 
Ninge viscolit, pe DN18, în Pasul Prislop. Poduri de gheață cu ochiuri pe râurile Cavnic și Mara PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Februarie 2018 09:48

Maramureşul este lovit de ger năprasnic, la fel ca toate judeţele ţării. Temperaturile înregistrate atât în noaptea de 26 spre 27 februarie, cât şi în dimineaţa zilei de 27 februarie au fost negative peste tot în judeţ. Cel mai frig a fost, pentru a doua noapte consecutiv, la staţia meteo Iezer, unde am avut minus 32 grade Celsius.

Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări, în zona montană înaltă de până la 65 km/h (Vf. Iezer). Temperaturile maxime, în cursul zilei, au avut valori cuprinse între -5 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighetu Marmației) și -2 grade Celsius ( Baia Mare și Sighetu Marmației).

La această oră, valorile temperaturii aerului indică -10 grade Celsius la Ocna Șugatag și Petrova, -8 grade Celsius la Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus și Baia Mare. Indicele de răcire (IR) a coborât, în această dimineață, sub valoarea de -32 grade Celsius la stația meteorologică Iezer. Prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, a arătat că rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă, pe toate sectoarele de drumuri naționale circulându-se în condiții de iarnă. Cerul este acoperit și fulguiește pe toate sectoarele de drumuri naționale. Carosabilul este curat și uscat pe sectoarele de drumuri naționale. Ninge viscolit, pe DN18, în Pasul Prislop. 

Citeşte mai mult...
 
Martisor - traditie si simbol PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Februarie 2018 16:45

 
Martisor - traditie si simbol PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Februarie 2018 16:40

Muzeul Maramuresan, Sectia de Etnografie va invita la vernisajul expoziției de martisoare cu vanzare Martisor - traditie si simbol. Acțiunea face parte din proiectul Eu sunt pui de morosan, aflat la a VII-a editie. Vernisajul va avea loc marti, 27 februarie, ora 11.00 la Muzeul etnografic, str. Bogdan Vodă, nr. 1 (vis-a-vis de Posta).

Expoziția este realizată în parteneriat cu grădinițele și scolile primare din Sighetu Marmației, dar și din localitățile invecinate. Scopul proiectului este ajutorarea unei fetițe care suferă de sindromul Angelman. Toate martisoarele care vor fi expuse sunt confectionate de copiii de la gradinitele si scolile implicate in proiect, fiind coordonati de cadrele didactice si specialistii de la Muzeul Maramureșan.

Va asteptam!

Citeşte mai mult...
 
S-a culcat peste focul făcut pentru a se încălzi! PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Februarie 2018 17:02

Caz neobişnuit în Sighetu Marmaţiei. Un om al străzii a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat, în încercarea de a se încălzi.

Grozăvia s-a produs în dimineaţa zilei de miercuri, 21 februarie, la groapa de gunoi Tepliţa din Sighetu Marmaţiei. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a făcut un foc, după care l-a acoperit cu un strat de gunoaie. Mai departe, pentru a simţi căldura, s-a aşezat peste deşeuri, după care a adormit.

Întâmplarea a făcut că deşeurile au ars, iar focul s-a extins şi l-a cuprins pe bărbat. El s-a trezit în flăcări. Cei care au trecut prin zonă şi l-au văzut pe bărbat au chemat de urgenţă medicii. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş a preluat victima şi a transportat-o la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Bărbat ucis de cal, în Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 19 Februarie 2018 16:27

Tragedie într-o familie din satul Năneşti, comuna Bârsana. Un bărbat a fost ucis de cal luni, 19 februarie, la orele amiezii.

Acesta a intrat în grajd, moment în care animalul l-a lovt atât de puternic, încât bărbatul a rămas fără suflare.

Bărbatul avea 34 de ani. “Sosiţi la faţa locului, nu am putut decât să constatăm decesul bărbatului. Acesta a suferit mai multe leziuni la nivelul capului şi pieptului, incompatibile cu viaţa”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Sorin Dulugea, şeful substaţiei de Ambulanţă Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Trenul care circula pe relația Beclean pe Someș-Sighetu Marmației a acroşat un autoturism PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Februarie 2018 16:52

Poliţiştii Biroului de Poliție Transporturi Maramureș au fost sesizaţi prin SUAU 112 cu privire la faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localității Bistra a avut loc un accident rutier.

La fața locului s-a constatat că trenul care circula pe relația Beclean pe Someș-Sighetu Marmației a acroşat un autoturism condus de un tânăr de 23 ani, din Bistra. În urma impactului autoturismul a fost avariat în proporție de 20% în partea stânga spate.

Conducătorul auto nu a suferit vătămări corporale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 1 305 lei și 6 puncte penalizare.

Citeşte mai mult...
 
Cum au pus în pericol doi tineri maramureşeni siguranţa feroviară PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Februarie 2018 16:21

În data de 3 februarie, un revizor de cale ferată a sesizat poliţia că persoane necunoscute au smuls și distrus plăcuțele de evacuare din Tunelul “Dragoiasa” și au pus obstacole pe calea ferată.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii din cadrul Biroului Transporturi au constatat că galeria de aerisire situată deasupra tunelului, care era închisă cu grilaj metalic, avea lacătul sustras, iar în tunel au fost distruse și aruncate pe terasamentul căii ferate opt plăcuțe semnalizatoare.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au mai constatat că au fost distruse bunuri din două imobile nelocuite, din zona tunelului, şi că un stâlp de fluier CFR din beton armat a fost dislocat şi aşezat pe terasamentul căii ferate, existând astfel pericolul deraierii trenului care circula pe relaţia respectivă.

“Activităţile desfăşurate de poliţiştii din Săliștea de Sus, în colaborare cu cei din cadrul Postului de Poliție TF Vișeu de Jos și cei din Săcel, au dus la identificarea a doi tineri, din Sighetu Marmaţiei şi Săliştea de Sus, bănuiţi de comiterea faptelor. Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere sau semnalizare falsă”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
O bătrână din Câmpulung la Tisa a fost găsită decedată într-un pârâu PDF Imprimare Email
Luni, 05 Februarie 2018 16:07

Descoperire macabră luni, 5 februarie, în localitatea Câmpulung la Tisa. În jurul orei 14.30, a fost găsit într-un pârâu din zona centrală, o femeie decedată.

Femeia de peste 70 de ani a fost dată dispărută de familie în cursul dimineţii. În urma căutărilor, ea a fost găsită într-un pârâu din zona Belseg. Cel mai probabil, decesul a rezultat în urma înecului. Din câte se cunoaşte, femeia era cunoscută ca având unele probleme psihice. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării necropsiei.

Citeşte mai mult...
 
Spitalul Sighet eliberează Avizul medical pentru siguranţa circulaţiei PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 11:02

Managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, ec. Daniel Radu Dunca aduce la cunoştinţa şoferilor profesionişti şi altor categorii cu responsabilităţi legate de siguranţa transporturilor că, începând cu 1 februarie 2018, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei îşi reia activitatea de examinare pentru obţinerea avizului medical pentru siguranţa circulaţiei. Aviz pentru care şoferii profesionişti din Maramureşul istoric erau nevoiţi a se deplasa la Baia Mare, Satu Mare sau Bistriţa.
Acte necesare: carte identitate original şi copie, Permis de conducere original şi copie, copie după examen psihologic, adeverinţă de la medicul de familie (este sau nu în evidenţă cu boli cronice), adeverinţă de la locul de muncă, cu numărul zilelor de concediu medical pe ultimele 12 luni, Fişa personală şi caracterizarea profesională eliberată de conducerea unităţii, semnată şi parafată (formular tip), chestionar de sănătate semnat de solicitant (formular tip). Taxa este de 160 lei (exclusiv examen psihologic).

Citeşte mai mult...
 
Priorităţile Maramureşului în materie de drumuri în 2018 PDF Imprimare Email
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:25

Sper, în acest an, să finalizăm Gutâiul. S-a vorbit de 1 decembrie 2017, ca dată de finalizare a acestor lucrări, dar, din păcate, termenul s-a prelungit. La un moment dat au dispărut muncitorii de pe Gutâi, au fost redirecţionaţi către o autostradă, unde au câştigat licitaţia, iar aici au subcontractat lucrarea. Mai sunt de montat parapeţii, făcute parcările, mai sunt câteva luni bune de lucru, dar sperăm ca până în vară să finalizăm acest drum. Pe zona Moisei – Borşa-Cârlibaba lucrările sunt destul de avansate, acolo sunt alte firme care gestionează lucrarea. Aici lucrările se vor finaliza în acest an, aşa am primit asigurări.

În afară de DN 18, Baia Sprie – Sighet, respectiv Moisei – Cârlibaba, pentru acest an avem ca prioritate Valea Izei (unde s-a primit finanţare), Drumul Nordului (unde s-a primit, de asemenea, finanţare), respectiv DN 18 B (unde ne-am dori o reabilitare, măcar parţială a drumului). Aici avem două alunecări de teren, una la Groşi, iar o a doua la Rohia, se fac verificări pentru a se găsi soluţii de reabilitare a acelor zone cu probleme. Ceva finanţări s-au primit şi pentru Valea Ruscovei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 48

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact