logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Contrabanda, un stil de viaţă periculos la graniţa Maramureşului PDF Imprimare Email
Joi, 05 Iulie 2018 15:21

Condiţiile economice vitrege din nordul ţării determină localnicii să se descurce aşa cum pot pentru a supravieţui. Iar dacă asta presupune încălcarea legii, fie! Mulţi maramureşeni care locuiesc lângă frontieră au conştientizat că activităţile de contrabandă le pot aduce bani frumoşi în buzunare şi fac tot posibilul pentru a fenta oamenii legii pentru a-şi duce la bun sfârşit planurile. Adeseori, însă, pe fir intră autorităţile, iar oamenii ajung chiar după gratii.

Metodele de a ascunde ţigările de contrabandă variază, de la caz la caz. Contează foarte mult şi rolul individului în circuitul contrabandei. Unii sunt furnizori, alţii sunt cărăuşi, iar alţii se ocupă cu distribuţia mărfii. Nu de puţine ori, sunt utilizate focuri de armă pentru a prinde autorii care acţionează, cu precădere, la adăpostul nopţii.

# Înot sau cu drone…
Pentru a trimite ţigările de contrabandă peste frontieră, fie ea verde sau peste Tisa, membrii reţelelor au găsit metode din ce în ce mai inovatoare. Unii continuă să le transporte înot, costumaţi în neopren. Alţii s-au modernizat, utilizând mijloace moderne, aşa cum sunt dronele. Iată un caz din luna iunie 2018. Atunci, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care se deplasa spre pe teritoriul României, dinspre Ucraina. Imediat, s-a procedat la monitorizarea acestuia, iar la scurt timp au observat cum acesta a lăsat doua colete pe o stradă din Sighetu Marmației. Polițiștii de frontieră s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au reținut un cetățean român, domiciliat pe raza județului Maramures, în vârstă de 38 de ani. 

Citeşte mai mult...
 
Terenurile agricole nu mai pot fi vândute străinilor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Iunie 2018 07:28

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor a dezbătut proiectul de lege privind vânzarea terenurilor agricole şi a modificat textul adoptat, în luna martie, de Senat. Noile reguli fac aproape imposibilă cumpărarea terenurilor agricole de către cetăţenii străini.

Noua lege a vânzării terenurilor agricole, în forma în care a fost adoptată de Senat, a stârnit revolta fermierilor români. În textul votat de senatori, arendaşii, fermieri persoane fizice sau juridice, pot cumpăra terenurile pe care le au în arendă doar cu îndeplinirea unor condiţii stricte, printre care e şi domiciliul stabil în localitatea pe raza căreia se află terenul. Prioritate la cumpărare au preemptorii stabiliţi de lege. Camera Deputaţilor a spus „NU” vânzării terenurilor agricole persoanelor care nu au cetăţenie română.

În momentul de faţă, în România, există 13,3 milioane de hectare suprafaţa agricolă utilizată din care 8,3 milioane hectare teren arabil, ceea ce o califică pe locul cinci ca suprafaţă agricolă din UE. Din suprafaţa agricolă totală a României, peste 40%, respectiv 5,3 milioane hectare din totalul de 13,3 milioane hectare, este deţinut de investitorii străini, potrivit raportului comandat de Comisia pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene la Institutul Olandez de cercetare Transnational In-stitute (TNI).

Citeşte mai mult...
 
Localităţi pe lista neagră a salubrizării PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Iunie 2018 06:58

Două oraşe şi trei comune din judeţul Maramureş au fost date ca exemplu negativ de comisarii de mediu la capitolul salubrizare, pe motiv că „administraţiile publice locale nu s-au implicat în domeniul salubrizǎrii teritoriului” – se precizează în raportul Gărzii de Mediu. Dacă situaţia se va menţine, autoritatea de mediu va da sancţiuni.
În primul trimestru 2018, comisarii de mediu şi reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii Forestiere şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au verificat modul în care au fost salubrizate şi igienizate cursurile de apǎ şi au fost realizate/întreţinute şanţurile/rigolele în localităţi. Situaţiile cele mai întâlnite în timpul controlului au fost: „depozitǎri necontrolate de deşeuri provenite de la populaţie, în apropierea cursurilor de apǎ, pe maluri şi chiar în albie; starea insalubrǎ în principal a cursurilor de apǎ şi a cǎilor de comunicaţii, mai ales în zona intravilanului localitǎţilor”.

În etapa a doua a controlului, au fost date 3 sancţiuni: în comuna Călineşti, 30.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu a alimentării cu apă; în comuna Rozavlea, avertisment pentru autorizaţia de mediu expirată la alimentarea cu apă, şi în comuna Rona de Sus, avertisment pentru neimplementarea sistemului de colectare selectivă a de­şeurilor menajere.

Citeşte mai mult...
 
Scandal finalizat la Urgența Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Iunie 2018 16:40

Incident grav la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Sighetu Marmatiei. Trei tineri au ajuns pe mâna medicilor, după ce au primit bătaie în Ocna Șugatag. Asta nu e tot. Martorii susțin că unul din agresori a intrat în Urgență cu un pistol în mână.

Întreaga grozăvie s-a produs vineri, 8 iunie, dar nu a fost făcută publică. Trei tineri din Budești au fost agresați pe o terasă din Ocna Șugatag de doi localnici de 20 și 27 ani. “Polițiștii au identificat toate persoanele implicate, au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru lovire și tulburare liniștii publice”, a declarat, pentru Glasul Maramureșului și AxaNews.ro, Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

# Surse – a intrat cu pistolul
Însă, scandalul nu s-a oprit aici. În timp ce victimele primeau îngrijiri medicale și făceau formalitățile necesare, la fața locului a ajuns unul din agresori. Acesta ar fi venit sa ceara socoteala tinerilor pentru ca s-au plans politiei. Conform unor martori, bărbatul avea un pistol în mână, fapt care a generat spaimă în rândul medicilor și pacienților. Personalul medical a chemat poliția. De abia atunci, spiritele s-au calmat.

Citeşte mai mult...
 
Parteneriate de colaborare între structurile silvice din Maramureș și regiunea Transcarpatia PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 18 Iunie 2018 15:17

O delegație a fondului de vânat și păduri din regiunea Transcarpatia, condusă de directorul adjunct Vasyl Kyj s-a întâlnit cu prefectul Vasile Moldovan și directorul adjunct al Direcției Silvice Maramureș, Iosif Andreica. Membrii delegației ucrainene au prezentat situația referitoare la exploatarea pădurilor din arealul administrat. De asemenea, a menționat despre existența unui excedent de masă lemnoasă de fag, datorită cererii reduse a partenerilor tradiționali. Suprafețele de pădure din regiunea vecină supuse exploatării dețin certificatele de calitate aferente.
”Delegația ucraineană a fost interesată de identificarea unor parteneri din județul nostru pentru exploatarea masei lemnoase excedente, dar și de construirea unor drumuri forestiere de acces, respectiv de identificarea unor parteneri în producția și prelucrarea fructelor de pădure și a mierii de albine”. Partea ucraineană dorește colaborarea cu structuri silvice din Maramureș și a solicitat informații cu privire la legislația românească în regenerarea pădurilor și tăierile ilegale de masă lemnoasă”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Directorul adjunct al Direcției Silvice Maramureș, Iosif Andreica, a precizat că și în județul nostru există un excedent de masă lemnoasă de fag, ca urmare a cererii din partea agenților economici, dar și datorită fenomenelor meteorologice nefavorabile care au doborât copacii din specia fag. Exploatarea masei lemnoase din pădurile administrate de Direcția Silvică Maramureș se realizează prin licitație, iar activitatea de prelucrarea este realizată numai prin relații contractuale. În ceea ce privește producția de fructe de pădure, Direcția Silvică Maramureș desfășoară activități de culegere, preluare de la terți și conservare, iar fructele de pădure sunt vândute procesatorilor din Germania, a mai adăugat directorul adjunct Iosif Andreica.

Citeşte mai mult...
 
În Sighetu Marmaţiei – prinşi în flagrant, în timp ce tranzacţionau droguri de risc şi mare risc PDF Imprimare Email
Luni, 18 Iunie 2018 13:59

Sub supravegherea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au prins în flagrant trei persoane care tranzacţionau droguri de risc şi mare risc.
Acţiunea a avut loc vineri dimineaţa la ora 6, în zona Gării, din Sighetu Marmaţiei. Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a fost prins în flagrant în timp ce oferea spre vânzare unui bărbat, de 51 de ani, şi unei femei, de 47 de ani, cantitatea de 700 grame de cannabis şi aproximativ 4 grame de substanţă – pulbere de culoare albă, droguri de risc şi mare risc.
Drogurile au fost confiscate, iar faţă de persoanele implicate se efectuează cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, urmând ca procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş să dispună măsuri în consecinţă.

Citeşte mai mult...
 
Ansamblul Mara din Sighet a castigat Marele trofeu al festivalului de muzica populara de la Tasnad PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Mai 2018 09:59

Ansamblul Mara al Centrului Cultural Sighetu Marmației a câștigat MARELE TROFEU al Festivalului "Dragu-mi-i cântu' și jocu' " de la Tășnad, iar Crina Daiana Chira (cea mai tînără solistă a ansamblului a ocupat locul III).

Ansamblul împlinește anul acesta 50 de ani de activitate. Meritul incontestabil al formației de dansatori aparține coregrafului Gheorghe Rednic.

Ansamblul a câștigat numeroase premii naționale și internaționale, fiind posesorul Discului de aur și Colierului de argint – Dijon, Franța și al premiului EUROPA acorat de Fundația Herder.

Sursa: Centrul Cultural Sighetu Marmatiei

Ultima actualizare Marţi, 22 Mai 2018 10:30
 
Capii judeţului devin fotbalişti pentru câteva ore PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Mai 2018 07:16

Tradiționala manifestarea ”Ziua Bunei Vecinătăți” se va desfășura sâmbătă, 12 mai a.c., în municipiul Sighetu Marmației. Preţ de câteva ore, capii judeţului, în frunte cu prefectul Vasile Moldovan, vor deveni fotbalişti, pe stadionul din municipiul Sighetu Marmației urmând a începe în 12 mai, la ora 11.30, un meci de fotbal între echipe alcătuite din reprezentanți ai administrației publice locale din Maramureș și Administrației Regionale de Stat din Transcarpatia.

Prefectul Vasile Moldovan a declarat că evenimentul cultural-artistic organizat de Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Primăria Sighetu Marmației este la a patra ediție și reprezintă un model de colaborare, de bună practică și de vecinătate cu autoritățile administrative din Ucraina. ”Respectul reciproc și cooperarea în ceea ce privește colaborarea transfrontalieră și în implementarea de proiecte care să contribuie la dezvoltarea economică și socială a comunităților locale din județul Maramureș și cele două regiuni învecinate (Transcarpatia și Prekarpatia) corespunde intereselor fundamentale ale cetățenilor recunoscute inclusiv în normele din dreptul internațional”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Întâlnirea delegațiilor oficiale va avea loc la ora 10.00, la podul istoric peste râul Tisa, urmează deplasarea spre ”Grădina Morii”, unde la scena amplasată în zonă, la ora 10.30 este programată deschiderea oficială a manifestării. 

Citeşte mai mult...
 
Programarile pentru pasapoarte nu se mai pot face pe site-ul Prefecturii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Mai 2018 06:43

Direcția Generală de Pașapoarte a implementat la nivel național platforma de programare online www.epasapoarte.ro în vederea programării și depunerii cererilor pentru eliberarea documentului de călătorie.

În acest context, platforma de programare existentă pentru eliberarea pașaportului simplu temporar și pașaportului simplu electronic pe vechiul site al instituției, www.prefecturamaramures.ro a fost închisă. Pe platforma națională au fost implementate și vor fi operaționale inclusiv ”câmpurile” pentru programarea și depunerea cererilor de eliberare a pașaportului la punctele din municipiul Sighetu Marmației și orașul Borșa.

Rezervarea electronică pe platforma națională www.epașapoarte.ro se realizează prin completarea câmpurilor: ”Nume”, ”Prenume”, ”Email valid”, ”Confirmarea adresei de email valid”, ”Tipul de document” (se selectează din săgeata tipul documentului de călătorie), ”Locație” se selectează din lista (*la județul Maramureș, apar și cele două puncte de lucru cu zilele aferente, Sighetu Marmației și Borșa), ”Număr persoane” (se menționează persoanele suplimentare cu nume și prenume) ”Data și ora” (se alege ziua și ora). După completarea acestor câmpuri specifice se apasă butonul ”Rezerva”.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii din Ocna Şugatag au făcut prăpăd – Multe amenzi pentru viteză prea mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 09:02

Drumurile recent modernizate fac ca tot mai mulţi şoferi să apese prea tare pedala de acceleraţie şi de aici viteze de 80-90 km/h în zone unde limita maximă admisă este de 50 km la oră. Poliţiştii Secției 5 Ocna Șugatag au oprit, în 19 aprilie, pentru control mai multe autovehicule şi au aplicat 24 de sancţiuni conducătorilor auto care nu au respectat normele legale în domeniu. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 7.000 lei.

Apoi, poliţiştii din Baia Sprie şi cei din Şişeşti au acţionat, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, pentru depistarea acelor şoferi care conduc autovehicule cu defecţiuni tehnice. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 3 500 lei, au fost reţinute două permise de conducere, ambele pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare, toate pentru defecţiuni tehnice la sistemul de direcţie.

Citeşte mai mult...
 
Lucrările pe DJ 187 Valea Ruscovei sunt preconizate să demareze în anul 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Aprilie 2018 15:22

În urma unor imagini apărute pe rețelele de socializare și a discuțiilor iscate atât în Consiliul Județean, cât și în mediul public, pe tema DJ 187 Valea Ruscovei, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a prezentat deschis și transparent întreaga situație, arătând că echipa de muncitori și șeful de echipă au fost sancționați în urma plombărilor defectuoase care au fost realizate zilele trecute pe Valea Ruscovei. În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, există o finanțare de aproximativ 15 milioane de euro, pe PNDL2, lucrările fiind preconizate să demareze în primăvara anului 2019.

”Doresc să subliniez, încă o dată, faptul că instituția Consiliului Județean Maramureș este acționar la SC Drumuri și Poduri SA, dar nu este și administrator. Fiecare lucrare executată de Societatea de Drumuri este recepționată de către funcționarii Consiliului Județean Maramureș, iar execuțiile trebuie să respecte standardele de calitate și normativul legal, deoarece, în caz contrar, lucrările nu se decontează. În ceea ce privește faptele semnalate pe DJ 187, am cerut administratorului delegat pe drumurile județene, SC Drumuri și Poduri SA o informare, iar explicațiile primite au avut logică. Plombările pe Valea Ruscovei au început dinspre Leordina înspre Ruscova și apoi spre Repedea. Pentru a plomba o groapă se pune mai întâi piatră spartă și se împănează cu nisip. Peste acest amestec se pune emulsie și mixtură asfaltică. 

Citeşte mai mult...
 
Lucrările la Drumul Nordului ar urma să înceapă anul viitor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Martie 2018 08:13

Lucrările la Drumul Nordului ar urma să înceapă în cursul anului viitor. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a arătat că recent un nou hop important a fost trecut de către echipa Consiliului Judeţean Maramureş în realizarea uneia dintre cele mai importante investiţii pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Maramureş – Drumul Nordului.

“La sediul Consiliului Judetean Maramureş a avut loc deschiderea ofertelor contractorilor interesaţi de execuţia celor aproape 80 de km de drum judeţean. Este un pas important şi trecem din acest moment într-o nouă etapă a licitaţiei. Sper ca în această vară să finalizăm această procedură şi să semnăm contracte de execuţie cu executanţi serioşi, care să respecte termenele fixate – 6 luni proiectare (până la începutul anului 2019) şi 24 de luni execuţie (2019-2021).

Citeşte mai mult...
 
Peste 2,8 milioane a obținut Ocna Șugatag, pe PNDL2, pentru reabilitarea și extinderea Liceului Tehnologic PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Martie 2018 10:15

În după-amiaza zilei de miercuri, 28 martie 2018, la Liceul Tehnologic Ocna Șugatag a fost semnat, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, contractul de finanțare pentru reabilitarea și extinderea liceului din comună, suma alocată fiind de 2.826.635,32 lei, în timp ce valoarea totală a investiției a fost estimată la 3.179.672,12 lei. Șeful administrației județene a participat la acest moment important pentru comunitate la invitația primarului din Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, alături de care s-au aflat toți cei 13 consilieri locali. Președintele Consiliului Județean a felicitat comunitatea locală pentru toate proiectele inițiate sau demarate, explicând celor prezenți că Programul Național de Dezvoltare Locală, -etapa 1 și apoi etapa 2- demarat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a ajutat, în ultimii cinci ani, foarte multe comunități din județ.

Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag a declarat că, acest contract este extrem de important pentru ca Liceul Tehnologic să beneficieze, la finalul lucrărilor, de toate condițiile pe care trebuie să le întrunească o școală europeană. ”Ne-am bucurat să îl avem alături pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care nu se află la prima sa vizită în Ocna Șugatag. Mai mult, de câte ori am apelat la ajutorul administrației județene am găsit înțelegere și suport.

Citeşte mai mult...
 
Primarul din Sighet a părăsit ședința de Consiliu Local PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 07:37

Scandal la ședința Consiliului Local Sighetu Marmației, încheiată cu puțin timp în urmă. În urma unui duet verbal avut cu consilierul local Nicu Iuga și consilierii locali liberali, primarul municipiului, Horia Scubli, cedând nervos, a părăsit ședința, spunând că “am lucruri mai importante de făcut decât să vă ascult pe voi”. Gestul primarului i-a luat prin surprindere inclusiv pe consilierii PSD, prezenți la ședință.

Consilierii liberali, alături de cei ai UNPR, au boicotat votarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Din 15 proiecte de hotărâre supuse votului, au fost votate doar două.  Este foarte interesantă atitudinea primarului din Sighet, care era cunoscut drept un om calm, neavând ieșiri de acest gen vreodată. Acest lucru confirmă continuarea războiului din Consiliu Local Sighet, în speță dus de PNL și UNPR.

Citeşte mai mult...
 
Persoană înecată în râul Mara PDF Imprimare Email
Joi, 22 Martie 2018 11:21

O persoană a fost găsită înecată în râul Mara cu puțin timp în urmă. La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației, care au scos cadavrul din apă.

Potrivit informațiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a fost scos din apa adâncă de un metru. La fața locului au ajuns și criminaliștii, dar și polițiștii care au demarat o anchetă pentru a stabili cum a murit bărbatul.

Citeşte mai mult...
 
Firmele câştigătoare pentru salubrizarea judeţului pe zone PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Martie 2018 16:39

Proiectul de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureş se apropie, încet, de finalizare. În acest moment, procedurile de atribuire a activităţilor de operare pe zone sunt în derulare. Dacă în unele cazuri au fost declarate societăţile câştigătoare, în altele, licitaţia este încă în derulare. De asemenea, pe zona Lăpuş, nu s-a înscris niciun ofertant.

Astfel, pentru zona Maramureşului istoric a fost declarată câştigătoare o asociere de două firme, în timp ce pentru zona Baia Mare sunt încă în evaluare alţi doi operatori. Dumitru Dumuţa (foto), administratorul public al judeţului, a explicat: ”Pentru zona Maramureşului istoric, pentru zona 2 – Sighetu Marmaţiei, contractul a fost câştigat de către o asociere de firme: SC Herodot şi Glosal. Pentru zona Moisei contractul s-a delegat către SC Glosal. Aceştia sunt operatori care au mai derulat activitatea de colectare a deşeurilor în zonele respective, nu exclusiv, ce-i drept, pentru că în zonele respective mai sunt şi servicii publice ale autorităţilor şi mai există încă un operator care face colectarea de­şeu­rilor menajere. Pentru zona de Baia Mare sunt doi ofertanţi care vor să execute salubrizarea: unul este Drusalul, iar celălalt Supercom, dar ei sunt încă în evaluare. În acest moment, faptul că au depus oferte este public, ei au participat la şedinţa de deschidere a ofertelor. Pentru zona de Lăpuş nu există însă nicio ofertă”.

Citeşte mai mult...
 
Ninge viscolit, pe DN18, în Pasul Prislop. Poduri de gheață cu ochiuri pe râurile Cavnic și Mara PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Februarie 2018 09:48

Maramureşul este lovit de ger năprasnic, la fel ca toate judeţele ţării. Temperaturile înregistrate atât în noaptea de 26 spre 27 februarie, cât şi în dimineaţa zilei de 27 februarie au fost negative peste tot în judeţ. Cel mai frig a fost, pentru a doua noapte consecutiv, la staţia meteo Iezer, unde am avut minus 32 grade Celsius.

Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări, în zona montană înaltă de până la 65 km/h (Vf. Iezer). Temperaturile maxime, în cursul zilei, au avut valori cuprinse între -5 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighetu Marmației) și -2 grade Celsius ( Baia Mare și Sighetu Marmației).

La această oră, valorile temperaturii aerului indică -10 grade Celsius la Ocna Șugatag și Petrova, -8 grade Celsius la Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus și Baia Mare. Indicele de răcire (IR) a coborât, în această dimineață, sub valoarea de -32 grade Celsius la stația meteorologică Iezer. Prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, a arătat că rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă, pe toate sectoarele de drumuri naționale circulându-se în condiții de iarnă. Cerul este acoperit și fulguiește pe toate sectoarele de drumuri naționale. Carosabilul este curat și uscat pe sectoarele de drumuri naționale. Ninge viscolit, pe DN18, în Pasul Prislop. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 47

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact