logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Valori de trafic crescute la automarfare, la graniţa cu Ungaria PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 20 Ianuarie 2021 10:31

Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Vărşand şi P.T.F.  Petea.

Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeşte mai mult...
 
Recomandări pentru sezonul rece - protejați instalațiile de apă! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 15 Ianuarie 2021 07:58

Conform atenționărilor meteorologice, în perioada următoare temperaturile vor coborî mult sub limita de îngheț.

Societatea VITAL S.A. recomandă utilizatorilor să ia toate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă.

Pentru a evita neplăcerile cauzate de problemele de îngheț a instalațiilor de alimentare cu apă, venim în întâmpinarea utilizatorilor noștri cu câteva recomandări tehnice:

Ultima actualizare Vineri, 15 Ianuarie 2021 08:00
Citeşte mai mult...
 
Mașină semnalată furată din Marea Britanie, descoperită în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Ianuarie 2021 13:36

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus – judeţul Maramureş au descoperit și indisponibilizat un autoturism în valoare de aproximativ 20.000 euro, căutat de autoritățile din Marea Britanie.

Miercuri, 06 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vişeu de Sus și  S.T.P.F. Maramureş au desfăşurat, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureş, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, în orașul Săliştea de Sus, colegii noştri au identificat un autoturism marca Audi A8. Aprofundând verificările, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date Interpol ca fiind semnalat furat, alertă introdusă de autoritățile din Marea Britanie.

Drept urmare, autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte mai mult...
 
Programul S.C. VITAL S.A.în perioada Sărbătorilor de iarnă 2020-2021 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Decembrie 2020 13:58

În perioada Sărbătorilor de iarnă (Crăciun și Anul Nou), programul casieriilor S.C. VITAL S.A. precum și a celorlalte departamente, atât din Baia Mare, cât și din celelalte localități în care operăm, va fi următorul:

Sărbătorile de Crăciun

  • Joi 24.12.2020 - 0730 - 1400
  • Vineri 25.12.2020 ÎNCHIS

Sărbătorile de Anul Nou

  • Joi 31.12.2020 - 0730 - 1400
  • Vineri 01.01.2021 ÎNCHIS

Începând de luni 04.01.2021 se reia programul normal de lucru al tuturor departamentelor societății VITAL S.A.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări în valoare de 222.000 lei, confiscate în urma unor acţiuni specifice desfăşurate de poliţiştii de frontieră din nordul ţării PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Decembrie 2020 12:22

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 19.330 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de  aproximativ 222.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. O parte din ţigări, respectiv 6.230 pachete, precum și mai multe autoturisme folosite în activităţi de contrabandă au fost descoperite în urma monitorizării şi efectuării unor percheziţii la domiciliile a cinci cetăţeni români implicaţi în activităţi de contrabandă.

Citeşte mai mult...
 
Recomandările jandarmilor montani pentru iubitorii de schi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Decembrie 2020 12:17

Iarna se apropie cu pași repezi, iar apariția primilor fulgi de zăpadă în stațiunile montane din Maramureș va deschide și noul sezon al sporturilor de iarnă. În acest context al răspândirii tot mai rapide a virusului Sars-Cov-2, aceste locații ar putea reprezenta un pericol pentru turiștii aflați în vacanță, în cazul nerespectării normelor de protecție sanitară.

Astfel, pentru a preveni o posibilă infecție, cel mai important lucru în această perioadă este respectarea unor măsuri impuse de administratori, care să limiteze răspândirea virusului:

-respectarea distanței de 2 metri față de celelalte persoane;

-obligativitatea purtării măștii sau a cagulei;

-urcarea pe telescaunul de 2 locuri a 2 persoane cu condiția sa fie din cadrul aceleași familii sau grup;

-interzicerea staționării la baza pârtiei a persoanelor care nu schiază, pentru a nu crea aglomerație.

Citeşte mai mult...
 
Contrabandă la 1.600 metri altitudine, în Munții Maramureșului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Noiembrie 2020 10:31

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, țigări de proveniență ucraineană în valoare 11.500 lei, marfă ce urma să fie transportă și ulterior comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte au desfășurat, în data de 11 noiembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, colegii noștri au observat, pe direcția localității Repedea, în zona Muntelui Capu Groși, la 1.600 metri altitudine, două persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

Citeşte mai mult...
 
Patru maramureşeni cercetaţi şi 18.000 pachete țigări confiscate în urma unei percheziții în judeţul Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 12 Noiembrie 2020 08:51

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei percheziții domiciliare desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de 18.000 pachete cu țigări, în valoare de 210.600 lei, precum și 2 autovehicule folosite la activitatea infracțională.

Patru maramureșeni, trei bărbați și o femeie, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se desfășoară cercetări sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

În data de 10 noiembrie a.c., începând cu ora 10.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmaței, pe raza localității de frontieră Sarasău, județul Maramureş. Percheziția s-a desfăşurat la un imobil, în prezența proprietarilor, doi cetățeni români, o femeie și un bărbat, în vârstă de 39, respectiv 42 de ani.

Citeşte mai mult...
 
Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sighetu Marmației isi sistează activitatea în perioada 29 octombrie 2020 – 13 noiembrie 2020 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 29 Octombrie 2020 09:05

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Maramureș (OCPI MM) va aplica o serie de măsuri în scopul prevenirii și limitării răspândirii noului CORONAVIRUS (COVID-19).  Astfel, în perioada 29 octombrie 2020 – 13 noiembrie 2020, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Maramureș (OCPI MM) sistează activitatea de relații cu publicul în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sighetu Marmației. Cetățenii și partenerii OCPI pot opta pentru serviciile disponibile on-line prin intermediul sistemului informatic de cadastru și carte funciară.

Sesizările, petițiile și memoriile se vor face prin corespondență, folosindu-se mijloacele de comunicare electronică (www.ocpimm.ro, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) sau poșta/curierat.

În perioada 29 octombrie 2020 – 13 noiembrie 2020, persoanele fizice/juridice autorizate, delegații notariali, executorii judecătorești și cetățenii pot depune on-line cereri de înscriere, recepție sau avizare, însoțite de înscrisul prin care se constată actul sau faptul juridic a cărui înscriere, recepție sau avizare este solicitată.

Ultima actualizare Joi, 29 Octombrie 2020 09:08
Citeşte mai mult...
 
Apele Române continuă lucrările la acumularea Runcu din județul Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Octombrie 2020 08:59

Administrația Națională ”Apele Române” continuă lucrările la acumularea Runcu din județul Maramureș, prin Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa. În cadrul rectificării bugetare din acest an, valoarea creditelor rambursabile pentru obiectivul de investiții Runcu a fost majorată la 15 milioane de lei.

Această valoare reprezintă 30% din valoarea totală a fondurilor alocate pentru continuarea lucrărilor strategice de infrastructură în domeniul managementului inundațiilor”, ERVIN MOLNAR, director general ANAR.

Această sumă va fi folosită pentru realizarea următoarelor lucrări:

Citeşte mai mult...
 
O echipă de elevi din Sighet va crea un proiect digital pentru Noaptea Muzeelor 2020 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Octombrie 2020 11:05

Noaptea Muzeelor anunță câștigătorii apelului de proiecte „Animații, Puzzle, Investigații... Vino și te joacă cu colecțiile la muzeu!” dedicat tinerilor creatori digitali din școlile și liceele din țară. Lansat în premieră în acest an de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, sub marca Noaptea Muzeelor, concursul național de creații pentru echipele de elevi s-a bucurat de un real interes, cu nu mai puțin de 32 de înscrieri de propuneri originale, care pun în valoare patrimoniului local muzeal și îl reinterpretează inovativ sub formă de producții digitale.

Datorită numărului mare de proiecte depuse, precum și a valorii foarte ridicate și apropiate între aplicații, Rețeaua Națională a Muzeelor a decis suplimentarea finanțării. Astfel, pe lângă cele 7 proiecte anunțate inițial ca eligibile pentru finanțare, RNMR va sprijini și inițiativa Palatului copiilor din Tulcea.

Proiectele care vor primi sprijin financiar și logistic pentru implementare anul acesta sunt următoarele:

Citeşte mai mult...
 
Țigări în valoare de aproximativ 137.000, lei confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 19 Octombrie 2020 09:19

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției Frontieră Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni individuale dar și în cooperare cu alte autorități, aproximativ 11.800 pachete cu ţigări, în valoare de peste 137.000 lei, precum și plante și substanțe psihotrope.

În data de 17 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, oamenii legii s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcție, de pe raza localităţii Rona de Sus, județul Maramureș, unde aveau date că se află depozitată o  cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă.

Lucrătorii noștri au descoperit în interiorul imobilului unsprezece colete ce conțineau țigări de contrabandă, un ambalaj sferic învelit în staniol ce conținea o substanță  de culoare verde- oliv cu miros înțepător specific cannabisului, precum și două plante de dimensiuni mici,  posibil tot cannabis.

Citeşte mai mult...
 
Un tânăr maramureșean arestat 30 de zile pentru trafic de droguri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 19 Octombrie 2020 09:13

Poliţiştii de frontieră maramureșeni şi lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Maramureș, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Maramureș, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza localității Rona de Sus - județul Maramureș la persoane implicate în traficul de droguri. Faţă de un tânăr în vârstă de 22 de ani, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Poliţiştii de frontiera maramureșeni şi lucrători de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Maramureș, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramureș, au demarat activităţi specifice în vederea identificării şi probării activităţii infracţionale a unor cetăţeni români care acţionau coordonat la săvârşirea infracţiunii de „trafic de droguri de risc”, cu scopul de a obţine beneficii financiare.

Astfel, în ziua de 16 octombrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Judecătoria Maramureș, oamenii legii au descins la trei domicilii de pe  raza localității Rona de Sus – județul Maramureș, la persoane implicate în activități de trafic de  droguri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri, astfel: 72 gr cannabis, 26 plante de cannabis, 120 comprimate M.D.M.A. (metilendioximetamfetamină), semințe cannabis, mai multe pachete cu țigări de proveniență Belarus și Duty Free, suma de 20.000 lei, 3 stații de emisie recepție, precum și alte elemente probatorii şi înscrisuri. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 382

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Horoscop


Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact