logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
La Liceul “Taras Şevcenko” din Sighet nu pot continua lucrările de reconstrucţie şi modernizare PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 09:47

Extinderea activităţii Liceului cu predare în limba ucraineană “Taras Şevcenko” din Sighetu Marmaţiei, precum şi reorganizarea şi reconstrucţia clădirii în care funcţionează, a fost unul dintre subiectele discuţiilor la nivel înalt dintre preşedinţii celor două ţări vecine - România şi Ucraina - la întâlnirea care a avut loc cu ocazia deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat de la Podul Istoric de peste Tisa din 15 ianuarie 2007. 
Decizia Guvernului României de a trece clădirea integral în folosinţa liceului a prins pe nepregătite atât administraţia locală, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, care s-au văzut puşi în faţa unei probleme greu de rezolvat: mutarea Clubului Sportiv Şcolar ce funcţionează şi acum la parterul clădirii. După o serie de variante propuse la nimereală, după doi ani situaţia este neschimbată.

Citeşte mai mult...
 
Din cauza semafoarelor defecte, principalele intersectii din Sighet au devenit un pericol pentru soferi si pietoni PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 09:30

Pe fondul creşterii numărului de autoturisme, circulaţia rutieră pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei se desfăşoară în condiţii extrem de dificile. Din cauza acestui neajuns, se creează la situaţii nedorite, în care atât siguranţa participanţilor la trafic, cât şi a pietonilor este pusă în pericol.

Indisciplina manifestată de unii participanţi în trafic, lipsa locurilor de parcare, din cauza cărora autoturismele sunt postate pe trotuare sau pe carosabil, lipsa unor măsuri menite să îmbunătăţească desfăşurarea traficului reprezintă doar câţiva din factorii care duc la apariţia acestor situaţii.

• Zone expuse accidentelor

Cu câţiva ani în urmă, pe raza municipiului au fost instalate semafoare care au costat o grămadă de bani. Se spera, în acel moment, că semaforizarea va ajuta la îmbunătăţirea condiţiilor de trafic. Însă, nu după multă vreme, s-a constatat că, din cauza nesincronizării timpilor de funcţionare, aceste semafoare mai mult încurcau decât să ajute. Apoi, acestea au fost oprite din cauza defecţiunilor înregistrate la softul de temporizare. Scoaterea din uz a acestora a dus la o situaţie periculoasă, mai ales în zonele intersecţiilor.
Citeşte mai mult...
 
Alte 14 firme din judeţ concediază 706 angajaţi PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 09:29

Aşa-numita criză economică îngroaşă rândurile şomerilor din Maramureş. Numărul angajaţilor care sunt disponibilizaţi creşte aproape de la o zi la alta, potrivit evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş. Directorul executiv adjunct Aurelia Bontea spune că, pentru luna februarie, nouă agenţi economici au notificat agenţia că vor concedia 257 de persoane. Seria disponibilizărilor va continua din păcate şi în martie. Deja cinci agenţi economici din judeţ au anunţat că vor disponibiliza 449 de angajaţi. Numărul acestora a crescut mult, în condiţiile în care luna trecută se vorbea doar de 285 maramureşeni concediaţi în perioada următoare.

Citeşte mai mult...
 
Varul deputatului Horj, atacat si taiat cu sabii ninja in fata unei banci din Borsa PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 21:01

Incident incredibil in cursul dupa-amiezii de azi, 17 februarie, in fata unei unitati bancare situate pe strada Decebal din Borsa. Emil Horj, domiciliat in Moisei, var al deputatului Pavel Horj, a fost victima unui atac in plina strada, care, sustine el, s-a petrecut sub ochii a trei politisti. Barbatul a fost atacat dupa ce a iesit din banca, la putin timp dupa ce a urcat in masina. Marturia sa dovedeste stilul mafiot in care s-a actionat, pentru ca in cateva zeci de secunde Emil Horj si persoana care l-a insotit au fost agresati in plina strada, in fata mai multor martori. Lumea s-a ferit sa intervina, pentru ca - potrivit unor persoane care s-au temut sa isi divulge identitatea – atacatorii varului deputatului fac parte dintr-un temut clan din Borsa, cunoscut ca ”al Cofenilor”.

Citeşte mai mult...
 
Omul care aduce proaspăt ziarul PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Marţi, 17 Februarie 2009 20:54
Într-o dimineaţă cu zloată,  pe domnul din imagine l-am zărit gonind cu bicicleta  printr-un cartier sighetean. Pe portbagaj avea un teanc de ziare. Iată un om serios, mi-am zis. Abia e ora 8 şi omul se grăbeşte să ajungă acasă să citească presa, care ajunge la Sighet la ora 7, 8, dacă Gutinul nu e blocat. (Au fost ierni cînd presa a ajuns la Sighet la ora 11 sau chiar 15!).

După cîteva zile, pe acelaşi domn l-am văzut tot dimineaţa, călare pe bicicletă, într-o altă zonă a Sighetului .O fi avînd omul mai multe domicilii, l-am întrebat ?

„Nu,  domnule.  Eu colaborez cu firma distribuitoare de presă INA K Press Baia Mare, care face abonamente prin chioşcul de ziare din faţa cinematografului , vis a vis de Acaterm. Eu distribui aceste abonamente la domiciliul clientului sau sediul firmelor ori instituţiilor abonate, cum sunt Primăria, Poliţia de Frontieră, Biblioteca Municipală,   Finanţele Publice, Judecătoria etc. Am şi 50 de persoane fizice , domiciliate pe o rază de 1,5 kilometri faţă de chioşcul de ziare. La toţi aceşti abonaţi ajung în timp de o oră, o oră şi jumătate sau cel mult două ore. Asta înseamnă că cititorii primesc ziarele de la mine între ora 8 şi 10, de luni pînă sîmbătă inclusiv. (Factorii poştali abia la 10, 10.30 pornesc cu tolbele pe străzi - n.n.).

Ultima actualizare Marţi, 17 Februarie 2009 21:01
Citeşte mai mult...
 
Centrul de deseuri, mutat la Desesti? PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 18:11

Esec al negocierilor dintre presedintele Consiliului Judetean (CJ), Mircea Man, si gospodarii din Calinesti cu privire la construirea unui centru de gestionare a deseurilor in comuna. Deplasat astazi in localitate, seful administratiei maramuresene a incercat sa ii convinga pe localnici ca amenajarea acestui obiectiv ar aduce doar beneficii comunitatii si nu ar avea un impact negativ asupra mediului. 

 Eforturile presedintelui sunt justificate avand in vedere ca institutia pe care o conduce risca sa piarda fondurile europene primite pentru implementarea acestui proiect daca nu se va gasi in scurta vreme un teren pentru amplasarea centrului care urmeaza sa deserveasca intreaga zona a Maramuresului istoric.

Citeşte mai mult...
 
Primaria Rozavlea a ajuns in pragul falimentului PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 12:15

Vremuri grele s-au abatut asupra Primariei Rozavlea si situatia pare a fi fara iesire. Necazurile vin din partea Agentiei SAPARD care a derulat in localitate un program in valoare de 14 miliarde lei vechi si acum isi cere banii inapoi. Asta pentru ca lucrarile au fost facute de mantuiala sau pur si simplu nu s-au executat. Returnarea acestei sume uriase constituie o mare problema pentru comunitate, care s-a divizat in mai multe tabere. Se cauta vinovatii, dar asta nu rezolva problema. Prima masura luata de cei de la SAPARD este instituirea interdictiei de accesare a altor fonduri europene, pana la returnarea banilor. Pe langa acesti bani ce trebuie returnati agentiei s-au adunat datorii mari catre alti agenti economici, catre furnizorii de utilitati, care sufoca administratia locala. Executivul face tot felul de memorii si scrisori catre autoritatile judetene si centrale, dar deocamdata nimeni n-a venit cu ceva concret.

Citeşte mai mult...
 
Scandalagii cercetaţi pentru lovire PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 12:05

Duminică, poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi că la un bar de pe str. Independenţei are loc un scandal. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că Florin M., de 22 de ani şi un minor de 16 ani din Sighet, fiind sub influenţa alcoolului, l-au agresat pe sigheteanul Vasile M., de 42 de ani. Victima a ajuns la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Scandalagii au avariat scuterul părţii vătămate, ce era parcat în faţa localului. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere. În funcţie de concluziile medicului legist oamenii legii vor propune măsuri împotriva agresorilor.

Citeşte mai mult...
 
Partia olimpica de la Borsa, finalizata in august PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 11:50

Constructia partiei olimpice in orasul maramuresean Borsa, cuprinsa in controversatul proiect Luna Ses - Borsa, se apropie de final. Intr-un interviu acordat citynews.ro primarul localitatii, Remus Stetco, a aratat ca lucrarile la noua destinatie turistica din Pietrosul Rodnei vor fi finalizate in luna august al acestui an.

 “Deja se lucreaza la infrastructura, insa conditiile meteo nefavorabile ne-au determinat sa oprim lucrarile in luna noiembrie a anului trecut. In primavara, de la 1 martie, vom continua aceste lucrari si speram ca pana in august acestea sa fie duse la bun sfarsit, urmand ca mai apoi, in 1 decembrie, sa inauguram partia”, a aratat primarul localitatii Borsa.

 Proiectul, care prevede construirea unei partii olimpice, dotata cu tunuri de zapada, nocturna si o telegondola moderna, va costa circa 12 milioane de euro, suma crescand in functie de utilitatile ulterioare cu care va fi modernizata zona.

Citeşte mai mult...
 
Zapada de peste jumatate de metru in Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 11:46

Circulatie greoaie in intreg judetul din cauza ninsorilor abundente. Drumarii anunta ca pe toate soselele din judet este zapada, insa sustin ca deocamdata nu au aparut blocaje in trafic si nici gatuiri ale circulatiei. In zona Gutai s-au strans peste 50 de centimetri de omat pe marginea carosabilului iar pe sosea zapada masoara intre 2 si 3 centimetri.

 “Se trece tot timpul cu lama, dar ninge continuu si e greu sa cureti complet carosabilul. Am scos dimineata si doua autofreze pentru ca zapada este deja prea multa pe marginea Drumului National 18, in special in curbe. Intradevar au fost masini blocate pe traseu, dar asta s-a intamplat din vina soferilor, care nu sunt pregatiti corespunzator. Spre exempu un TIR a ramas ieri seara fara motorina”, a declarat pentru citynews.roseful sectiei Maramures a companiei Drumuri Nationale, Mircea Pop.

Citeşte mai mult...
 
Filtre ale politiei in Baia Sprie si Desesti PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 11:42

Ninsorile abundente inregistrate azi noapte dau mari batai de cap soferilor care pronesc la drum fara sa isi doteze masinile cu lanturi si materiale antiderapante. Pe soseaua care trece prin pasul Gutai, si care leaga municipiul Baia Mare de partea istorica a judetului, au aparut cele mai multe probleme, in zona inregistrandu-se si cel mai gros strat de zapada – de aproximativ 50 de centimetri.

 Pentru a preveni eventualele blocaje in trafic, politistii maramureseni au iesit si ei la lucru inca de dimineata. In zona Baia Sprie, la urcarea muntelui, si in satul Mara, comuna Desesti, la coborare inspre Sighetu Marmatiei, au fost amplasate posturi de control. Agentii de circulatie verifica in amanunt toate masinile care circula pe respectiva ruta.

Citeşte mai mult...
 
Maramureseanul din Sapanta prins cu permis fals este pompier PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 11:39

Noi informatii in cazul permisului de conducere falsificat descoperit de angajatii serviciului public comunitar Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures. Surse neoficiale spun ca barbatul din Sapanta care a prezentat documentul contrafacut la preschimbare este de meserie pompier si are aproximativ 40 de ani.

 Falsul a fost descoperit in timpul verificarii actului in sistemul informatic, pentru ca sapanteanul S.I.G. s-a prezentat la serviciul public cu solicitarea de a-si schimba carnetul de conducere cu unul european, desi documentul contrafacut avea trecuta ca data de expirare anul 2013.

Citeşte mai mult...
 
„Telenovela” retrocedarii Palatului Cultural „Astra” PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 09:50

Palatul Cultural ASTRA„Telenovela” retrocedarii Palatului Cultural „Astra”, emblema arhitectonica a Sighetului, se apropie de final. Episcopia Maramuresului si Satmarului a descoperit, in arhive, documente care i-ar putea aduce retrocedarea cladirii. Decizia este in curtea ANRP, care trebuie sa tina cont si de istoria Bisericii Ortodoxe. Ar putea fi primul imobil restituit, dupa opt cereri din care nu a fost aprobata niciuna

Lungul drum al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului catre retrocedarea patrimoniului ar putea incepe cu un... palat. Dupa Revolutie, Episcopia a cerut restituirea a 8 imobile, numai ca, pana acum, nu a primit niciunul. Una dintre cele mai importante „mize” in „batalia restituirilor” o reprezinta Palatul Cultural „Astra” din Sighetu Marmatiei, o emblema arhitectonica a „capitalei” Maramuresului Istoric transformata intr-un palat „vesnic revendicat”.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit »

Page 384 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact