logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
COMISARUL-ŞEF ION POP RAPIDU, DIRECTORUL DPF SIGHETU MARMAŢIEI, HOTĂRÂT SĂ FACĂ ORDINE ÎN DIRECŢIE PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 09:43

Înfiinţată în luna noiembrie 2007, Direcţia Poliţiei de Frontieră (DPF) Sighetu Marmaţiei a devenit structura principală în derularea activităţilor menite să securizeze frontiera de nord a ţării, care este şi frontiera Uniunii Europene.

Având în componenţă IJPF Maramureş şi IJPF Satu Mare, noua structură are un rol deosebit în îndeplinirea cerinţelor dictate de statutul de ţară europeană. Prin ordin al ministrului de Interne, în funcţia de director a fost numit comisar-şef Ion Pop.

- Iată că, în cele din urmă, v-aţi întors acasă, în Maramureş, ocupând o funcţie de mare responsabilitate, într-un segment de activitate foarte dificil, privind contextul măsurilor şi cerinţelor UE. Puteţi să ne spuneţi câteva din obiectivele pe care le aveţi în vedere din această postură?
- În primul rând, am trecut la completarea organigramei Direcţiei şi crearea unor condiţii optime pentru derularea activităţii specifice. Am insistat asupra conştientizării importanţei şi a rolului poliţistului de frontieră. Acesta trebuie să înţeleagă că are drepturi, dar şi obligaţii. Munca de poliţie este o muncă continuă, nu de opt ore, ci de atâta timp cât este nevoie. O altă prioritate este îndeplinirea condiţiilor ce privesc aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Pot să vă spun că poliţia de frontieră este aptă, chiar dacă mai sunt unele aspecte de îmbunătăţit.

Ultima actualizare Luni, 23 Februarie 2009 10:42
Citeşte mai mult...
 
Liceul Taras Sevcenko din Sighet a primit un microbuz scolar PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Februarie 2009 16:11

Liceul de predare in limba ucraineana "Taras Sevcenko" Sighetu Marmatiei are procentul cel mai mare de elevi navetisti din oras respectiv, la cei 250 de elevi, mai mult de jumatate provin din localitatile din jurul municipiului ceea ce ii obliga la un program demn de muncitori agricoli: indiferent de vremea de afara, trebuie sa se scoale cu noaptea-n cap, la orele mici ale diminietii pentru a prinde trenul sau "cursele" locale. Aceeasi situatie este si la terminarea cursurilor, elevii fiind legati de orarul mijloacelor de transport in comun ceea ce ii obliga pe unii sa-si petreaca ore intregi in oras, motiv pentru care, multi dintre parinti au renuntat sa-si inscrie copii in clasele primare. "Daca aveam microbuz scolar, aveam si clasele I-VI", spune directorul Mihai Cucicea. Incepand din anul scolar 2009/2010, situatia se va schimba pentru ca, dupa peste doi ani de solicitari, liceul a primit in sfarsit mult asteptatul autobuz scolar. Acesta a fost inmariculat si urmeaza sa fie angajat un sofer dar, nu va fi pus in functie decat anul scolar viitor.

Citeşte mai mult...
 
Trei borşeni, prinşi la furat în curtea poliţiei PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Februarie 2009 16:01

Trei maramureşeni au fost prinşi, la furat, chiar în curtea poliţiei din Vatra Dornei. Bărbaţii veniseră să-şi ia înapoi maşina, în valoare de zeci de mii de euro, pe care au abandonat-o în urmă cu o săptâmână, când au fost prinşi la braconaj. Toată opreraţiunea nocturnă, a celor trei, a fost filmată.

Unul dintre ei este Victor Mihali, proprietarul maşinii de lux. Bărbatul, care face pe nevinovatul, are numai la poliţia din Borşa două dosare pentru conducere fără permis. Acum, e cercetat şi de poliţiştii din judeţul învecinat pentru braconaj şi furt. În urmă cu o săptămână, Mihali şi alţi doi prieteni s-au dus, spun poliţiştii, la vânătoare în Vatra Dornei. Urmăriţi de poliţişti, au scapat neprinşi doar abandonând bolidul de zeci de mii de euro. În urma lor au lăsat două ciute, împuşcate cu armă cu glonţ. Paguba este evaluată la 16.000 de euro.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii sunt îngrijoraţi de soarta Palatului Cultural PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Februarie 2009 12:21

Palatul Cultural ASTRAVestea că, alături de două hoteluri din municipiu şi sute de hectare de pădure, Palatul Cultural din Sighetu Marmaţiei face parte din cererea de retrocedare înaintată de biserica ortodoxă a înfierbântat spiritele cetăţenilor, mai ales că vestea schimbării destinaţiei Palatului Culturii vine pe fondul nemulţumirilor legate de amendamentele la bugetul statului propuse de parlamentari, amendamente care privesc fonduri destinate bisericilor din ţară. Un număr mare de sigheteni s-au adresat Consiliului Local pentru a verifica validitatea cererii şi, în acelaşi timp, au deschis mai multe liste de semnături care urmează a fi trimise atât forurilor în drept cât şi Înalt Preasfinţitului Patriarh al României, preafericitul părinte Daniel. Ca primă măsură, comisia de cultură lărgită a Consiliului Local a ţinut o şedinţă extraordinară în care au fost desemnaţi cei care urmează a verifica legalitatea cererii de retrocedare.

Citeşte mai mult...
 
Farmaciile au primit 7 milioane lei pentru compensatele eliberate în ianuarie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 09:02

Maramureşenii au avut nevoie de mai multe medicamente în ianuarie decât în luna decembrie 2008. Asfel, fondurile decontate unităţilor farmaceutice pentru prima lună a acestui an au crescut considerabil. “Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş a decontat farmaciilor, în decembrie anul trecut, 5.996.905,51 lei. Suma a crescut în luna ianuarie, când farmaciile au primit pentru medicamentele eliberate în regim compensat şi gratuit 6.647.247,9 lei”, a precizat Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al CAS Maramureş. Creşterea sumelor pe acest capitol se datorează şi numărului crescut de pacienţi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii care au avut nevoie de tratamente corespunzătoare.

Citeşte mai mult...
 
Medicii centrelor de permanenţă primesc cu întârziere banii pentru servicii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 08:58

Medicii care lucrează în centrele de permanenţă au aşteptat cu nerăbdare să primească banii ce li se cuvin pentru serviciile prestate. Datoriile s-au acumulat încă din luna august 2008. În 17 februarie, Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş a reuşit să achite pentru aceste instituţii sumele restante acumulate în perioada august-noiembrie 2008. Pentru serviciile prestate în lunile decembrie 2008, ianuarie-februarie 2009, plata este preconizată pentru luna martie. 
“Am decontat 309.000 lei pentru perioada august-noiembrie 2008. Era bine dacă am fi avut fondurile necesare pentru a plăti şi serviciile efectuate în perioada decembrie-februarie. Pentru decembrie trebuie să dăm centrelor de permanenţă aproximativ 76.000 lei. Aceşti bani sperăm să îi dăm până la finele lunii sau cel târziu în primele zile din martie”, a precizat ec. Alexandru Bondre, directorul economic al CAS Maramureş. Din cauza faptului că nu şi-au primit banii la timp, medicii care asigurau urgenţele la Centrul de permanenţă din Ariniş şi-au suspendat momentan activitatea.

Citeşte mai mult...
 
120 de milioane de euro pentru reabilitarea retelelor de apa PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:46

Autoritatile locale din municipiul Baia Mare si Sighetu Marmatiei, precum si din orasele judetului au acum la dispozitie o noua sursa de finanatare pentru implementarea proiectelor de refabilitare a retelelor de de apa potabila si uzata. Este vorba despre un program pus la dispozitia administratiilor de catre Ministerul de Mediu. Acesta prevede ca 85% din valoarea totala a proiectului va fi suportata din fonduri europene, 13% din bugetul de stat si doar 2% va reprezenta contributia autoritatilor locale.

 “Este vorba despre un prim program de investitii de mare anvergura dupa proiectul ISPA. Mai exact, acesta se refera la investitii in domeniul reabilitarii surselor de apa, extinderea retelelor de apa, construirea statiilor de epurare precum si de tratare a apei potabile. Aceste investitii vor conduce la o conformare cu directivele de apa si apa uzata”, a declarat directorul Autoritatii de Management din cadrul Ministerului Mediului, Florian Burnar, care a fost prezent astazi in Baia Mare.

Citeşte mai mult...
 
Jandarm mort in accidentul grav de la Viseu PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:40

Unul dintre cei trei barbati raniti azi dimineata in accidentul de circulatie produs in apropiere de Viseu de Sus a murit. Adrian Demian, in vasta de 38 de ani, a fost scos cu foarte mare greutate dintre fiarele contorsionate ale masinii implicate in accident si a fost transportat de urgenta la spitalul din Borsa.

 Medicii spun ca nu au reusit sa il stabilizeze si ca, din cauza leziunilor grave, barbatul a decedat la aproximativ o ora dupa tragicul eveniment rutier. Medicul Remus Sarasau, de la urgenta unitatii medicale borsene, a precizat pentru citynews.ro ca “pacientul a fost primit in stare grava. Avea hemoragie, ruptura de splina si politraumatism cranian”. Victima era din comuna Viseu de Jos si, dupa informatiile de pana acum, muncea ca jandarm in zona. 

 La spitalul din Borsa a fost internata si o tanara de 32 de ani, care s-a numarat printre raniti, alaturi de cei trei barbati. Medicul Remus Sarasau a aratat ca ea se afla pe bancheta din dreapta a uneia dintre masini si ca a suferit un traumatism toracic si a fost ranita in zona ochilor, necesitand tratament de specialitate.

Citeşte mai mult...
 
Ce trebuie să ştiţi când sunteţi implicaţi într-un accident soldat cu pagube materiale PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 13:17
Conducătorii auto implicaţi într-un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea autovehiculelor sau alte pagube materiale sunt obligati să se prezinte la poliţie pentru declararea evenimentului, cu autovehiculele avariate. Conducătorii auto implicaţi au obligaţia de a prezenta poliţiei următoarele documente: actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autovehiculului, dovada încheierii asigurării obligatorii de răspundere civilă RCA.

În cazul accidentelor de circulaţie cu avarii (tamponări) conducătorii auto implicaţi au obligaţia de a se prezenta în termen de 24 de ore de la producerea accidentului la unitatea de poliţie pe raza căreia s-a produs evenimentul (în Baia-Mare, Centrul de Soluţionare a Accidentelor Soldate cu Pagube Materiale se află pe str. Tineretului, nr. 4, în incinta Clubului Phoenix, în mediul rural la posturile de poliţie comunală) pentru întocmirea documentelor de constatare, care se eliberează numai în baza declaraţiilor scrise ale celor implicaţi.

Citeşte mai mult...
 
Lancia furata din Italia, descoperita de politistii de frontiera maramureseni PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 12:45
Politistii de frontiera maramureseni au depistat ieri, 19 februarie a.c. un autoturism, marca Lancia Ypsilon care figura ca fiind furat din Italia.

Cu ocazia unei actiuni desfasurate pe linia prevenirii si combaterii traficului de autoturisme furate, lucratori ai Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, in baza unor informatii, pe raza localitatii Slatioara, judetul Maramures, autoturismul marca Lancia Ypsilon.

Din primele cercetari s-a stabilit ca autoturismul apartine maramureseanului S. Vasile de 44 de ani din Baia Mare care a declarat ca l-a cumparat de la un cetatean italian.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca masina figureaza ca fiind furata din Italia, inca din luna mai 2005. Autoturismul, in valoare de aproximativ 8.500 euro a fost indisponibilizat la sediul IJPF Maramures pana la finalizarea cercetarilor.
Citeşte mai mult...
 
Ofiţer de poliţie arestat de DIICOT, dar eliberat de Tribunal PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 09:15

Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră vă mai aduceţi aminte de un caz mediatizat de Glasul Maramureşului în 4 februarie, în care poliţistii de frontieră maramureşeni şi procurorii DIICOT reuşiseră să anihileze încă o grupare infracţională organizată, axată pe contrabanda cu ţigări din Ucraina.

Liderii acestei grupări erau "un prosper om de afaceri" din Sighetu Marmaţiei, precum şi un fost ofiţer - poliţist de frontieră din cadrul IJPF Maramureş.
Membrii reţelei (din care mai fac parte şase persoane) şi ofiţerul de la Frontieră au fost daţi pe mâna procurorilor DIICOT. Conform dosarului întocmit de DIICOT, poliţistul de frontieră avea rolul de a asigura libera trecere 
a contrabandiştilor pe anumite direcţii şi între anumite ore. Asta, într-o ţară civilizată, s-ar numi favorizarea infractorului şi aderarea la un grup infracţional. Lucruri deosebit de grave! Ei bine, în România, sistemul judiciar e de altă părere. Procurorii DIICOT l-au prezentat pe fostul poliţist de frontieră instanţei, care a decis arestarea preventivă pe 29 de zile, apoi au prelungit mandatul cu încă 29 de zile, după care i-au dat drumul, pe motiv că nu reprezintă "pericol public". Bineînţeles că "cercetările continuă" cu cei doi "capi" în stare de libertate, iar de mai bine de un an nu s-a ajuns încă la niciun rezultat concret.

Citeşte mai mult...
 
RONA DE JOS – Politistii au dus la laborator cenusa din soba in care se presupune ca a fost aruncat un fat avortat PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 23:43

Politistii implicati in anchetarea misterioasei disparitii a unui fat avortat de o femeie din Rona de Jos au precizat ca deocamadata nu pot furniza prea multe informatii despre caz. Informatii au circulat doar pe surse, care au indicat ca din casa familiei Ulici au fost ridicate mai multe probe si ca inclusiv cenusa a fost scoasa din soba, fiind dusa la laborator.

Rezultatele de la expertiza medico-legale nu au fost nici ele comunicate, iar oficial femeia din Rona de Jos, suspectata de faptul ca si-ar fi aruncat fatul in soba la scurta vreme dupa ce l-a adus pe lume, nu a fost pusa sub acuzare de catre procurori. Aceleasi surse au aratat ca expertizele vor fi facute publice doar in urmatoarele zile, dupa ce atat medicii, cat si anchetatorii vor reusi sa se lamureasca in ce priveste mersul lucrurilor incapand din seara zilei de luni, 16 februarie, si pana ieri, 18 februarie, cand politia a inceput ancheta.

Citeşte mai mult...
 
Apa curge, sighetenii o platesc PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Februarie 2009 18:10

In cadrul fostei unitati militare din zona Maramureseana, o teava de apa curge de doua zile fara ca problema sa fie rezolvata inca. Apa curge, dar cine o plateste??!!! Evident, noi, sighetenii. Locuitorii caselor de pe strada Serpilor au facut sesizari la Primarie si la Acaterm. Azi a fost un reprezentant al ACATERM, a sesizat problema si a promis oamenilor din zona ca vor trimite pe cineva sa rezolve situatia, insa pana la ora 16 a zilei in curs nu s-a rezolvat nimic. In aceasta situatie, oamenii au apelat la presa in speranta ca problema lor va fi auzita mai bine astfel. Ne-am prezentat la locul faptei, am constatat situatia si o prezentam acum comunitatii locale. Imaginile sunt mai mult decat concludente, asa ca le lasam sa vorbeasca in locul nostru. De la locatarii din zona am aflat ca astfel de incidente s-au mai intamplat si in urma cu ceva timp, insa atunci cei in masura sa rezolve problema, au fost mai operativi. Oare este atat de greu ca cineva sa vina si sa opreasca apa care curge aiurea de atata timp?!

Ultima actualizare Joi, 19 Februarie 2009 19:54
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit »

Page 382 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact