logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
In Baia Mare, maşinile parcate aiurea vor fi "săltate" de autorităţi PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 10:46

SIGHET Foto: Sighet OnlineDacă până nu demult, atât autorităţile, cât şi participanţii la trafic au avut bătăi de cap din cauza blocării roţilor maşinilor staţionate în locuri nepermise, în prezent, şoferii care nu vor respecta legea vor rămâne… fără maşini.

Episodul privind blocarea roţilor maşinilor staţionate neregulamentar pe raza oraşului Baia Mare a luat sfârşit. În schimb, proprietarii maşinilor care nu respectă legea şi staţionează în locuri nepermise vor suporta pedepse mult mai aspre, adică vor rămâne şi fără maşini, şi fără bani în buzunar. Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere spun că ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar trebuia începută mai devreme. "Este evident faptul că blocarea roţilor nu a făcut altceva decât să ocupe spaţiile. Cei care nu respectă legea trebuie să plătească mai scump. Acţiunea privind ridicarea maşinilor trebuia demarată de la început, fără să ne complicăm cu blocarea roţilor, care nu avea nici măcar suport legal", precizează Dorin Gherman, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş.

Ultima actualizare Luni, 02 Martie 2009 10:50
Citeşte mai mult...
 
Sighetean sancţionat pentru cuvinte şi expresii jignitoare PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 09:31

Sâmbătă, 28.02.2009, în jurul orei 20.00, jandarmii din compunerea patrulei de ordine publică l-au surprins pe C. Daniel, în vârstă de 23 ani, din Sighetu Marmaţiei, în timp ce adresa expresii şi cuvinte jignitoare unei femei, pe strada Bogdan-Vodă din localitate. Pentru această faptă, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 200 lei.

Citeşte mai mult...
 
Noul program de audienţe al Biroului de Cadastru din Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 07:56

Potrivit unui ordin emis de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi OCPI Maramureş, Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sighetu Marmaţiei are un nou program de audienţe cu publicul. Locuitorii celor 36 localităţi din raza de activitate a biroului vor putea fi primiţi în audienţă de Gheorghe Trifu Roman, în fiecare joi, între orele 13 şi 15. Acest birou are una dintre cele mai mari circumscripţii, după Baia Mare, cuprinzând 16 oraşe şi comune şi cele 20 de sate aparţinătoare. Acestea sunt: Sighetu Marmaţiei, Bârsana, Onceşti, Bocicoiu Mare, Budeşti, Călineşti, Câmpulung la Tisa, Deseşti, Giuleşti, Ocna Şugatag, Remeţi, Rona de Sus, Rona de Jos, Sarasău, Săpânţa şi Vadu Izei. De asemenea, satele aparţinătoare fiind: Şugău, Năneşti, Crăciuneşti, Lunca la Tisa, Tisa, Sârbi, Corneşti, Văleni, Hărniceşti, Mara, Fereşti, Mănăstirea, Berbeşti, Breb, Hoteni, Sat Şugatag, Piatra, Teceu, Coştiui, Valea Stejarului.

Citeşte mai mult...
 
20 de firme din judeţ, închise pentru neutilizarea caselor de marcat PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 07:44

Unii operatori economici, pentru a-şi reduce din cheltuieli, mai “uită” să utilizeze casele electronice de marcat fiscale. Mai ales cei care au activitate pe timpul nopţii, rar marchează pe casă vânzările. Dar şi ziua, sunt întreprinzători care nu utilizează casele de marcat, crezând că nu vor fi prinşi. Numai că acţiunile de control ale Gărzii Financiare Maramureş au luat pe mulţi prin surprindere pentru că echipele de comisari au făcut descinderi atât ziua, cât şi pe timpul nopţii. Rezultatele nu au întârziat să apară. “În urma controalelor efectuate în întreg judeţul, s-a constatat neutilizarea de către toţi agenţii economici a aparatelor de marcat electronice fiscale. Astfel, la un număr de 20 întreprinzători a fost suspendată activitatea pe o perioadă de trei luni. De asemenea, s-au aplicat amenzi în valoare de 61.000 lei”, a precizat Cezar Călin Chilat, comisar şef adjunct al Gărzii Financiare Maramureş.

Ultima actualizare Luni, 02 Martie 2009 07:52
Citeşte mai mult...
 
Copiii Casei de Tip Familial Ocna Şugatag au trimis mărţişoare prietenilor din Italia PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 07:39

Ziua Mărţişorului şi, mai apoi, Ziua Internaţională a Femeii sunt întâmpinate de copiii Casei de Tip Familial cu aceeaşi emoţie cu care întâmpină sărbătorile de iarnă: un prilej de a face daruri celor la care ţin şi prilej de a se face prezenţi în comunitate. În ultima săptămână a lunii februarie s-au pus pe lucru şi, sub îndrumarea atentă a educatoarei Ioana Dunca, au confecţionat zeci de mărţişoare şi felicitări, debordând a fantezie, din materiale naturale neconvenţionale, pe care şi-au pus amprenta cu penelurile şi creioanele colorate. O parte dintre aceste mici opere de artă au fost împărţite educatoarelor şi femeilor din comună, iar altele - mai pe alese - au ajuns la Baia Mare, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului unde vor face parte dintr-o expoziţie comună, iar altele au fost expuse şi la sediul CTF Ocna Şugatag. N-au fost uitate nici “mamele” din Italia, respectiv generoasele gazde din fundaţia “Gruppo famiglie per la ospitalita e solidarieta”, Onlus din Lumezzane (Brescia), care-i invită an de an să-şi petreacă vacanţele de vară.

Citeşte mai mult...
 
Consilierii democrat-liberali nu vor adăpost pentru câini la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 07:30

Excepţie a făcut Ioan Şuştic, acesta punând interesul cetăţenilor în faţa celui politic de grup.

Vineri, 27 februarie, la Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat una dintre cele mai obositoare şedinţe ordinare a Consiliului Local din ultimii ani. Asta s-a datorat nu atât punctelor de pe ordinea de zi, cât unei prezentări făcută de consultantul băimărean Petre Mitru cu privire la Planul Integrat de Dezvoltare a municipiului, prezentare care a făcut ca şedinţa propriu-zisă să înceapă cu o întârziere de o oră şi jumătate. 

Noroc că o mare parte a proiectelor au fost discutate în detaliu la comisii, aşa că au trecut la prima strigare. Lucru apreciabil, proiectele de pe ordinea de zi s-au suprapus cu problemele reale ale cetăţenilor, ele făcând subiectul discuţiilor tuturor, de la cafenele la forumuri organizate. Rezumate, ele s-au referit la siguranţa populaţiei, liniştea, curăţenia şi ordinea publică. Acestora li s-a adăugat şi rezolvarea a două probleme mai vechi, respectiv locaţia blocurilor ANL şi adăpostul pentru câinii comunitari.

Citeşte mai mult...
 
Muzeul Maramuresului din Sighet a primit mobilier de specialitate de la "Grigore Antipa" PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Martie 2009 16:08

In aceste zile, la Muzeul Maramuresului din Sighetu Marmatiei a sosit un transport de mobilier de specialitate, dulapuri si vitrine securizate dotate cu sistem de iluminat, donatie din partea Muzeului de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti. Muzeul bucurestean a demarat in ianuarie un proiect de reorganizare - "Muzeul Antipa, reinventat la 100 de ani" - prin modernizarea spatiilor de vizitare, ceea ce implica si schimbarea integrala a mobilierului. Dificila problema a transportului a fost rezolvata prin bunavointa SC Laguna SRL din Sighet, care a cuplat un transport de mobilier la Bucuresti cu transportul in conditii optime a vitrinelor la muzeul sighetean.

Citeşte mai mult...
 
Puţine locuri de muncă pentru cei cu studii superioare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 07:37

Şomerii maramureşeni au la dispoziţie, în această săptămână, o ofertă formată din 180 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate. Desigur, situaţia nu s-a schimbat foarte mult de la începutul acestui an. Numărul locurilor de muncă pentru absolvenţii de studii superioare rămâne foarte mic. Nici maramureşenii cu studii medii nu au de ales dintr-o ofertă bogată. Cele mai multe locuri de muncă declarate vacante sunt pentru confecţioneri (50) şi muncitori necalificaţi (30). Angajatorii mai caută barmani, ospătari, brutari, agenţi comerciali, contabili, electricieni şi ingineri în diverse domenii. Oferta completă a locurilor de muncă disponibile în judeţ poate fi consultată la sediul AJOFM Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
210 rau-platnici din Sighet vor ramane fara curent PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Februarie 2009 07:33

Nu este vorba de o pană de curent ci de o măsură la care va recurge Electrica pentru a-şi recupera banii de la datornici. Cei mai mulţi care vor rămâne fără curent din cauza neplăţii facturilor sunt consumatorii casnici. Astfel, au fost emise 831 de ordine de deconectare pentru această categorie de consumatori, a precizat Gheorghe Suciu, directorul Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice Baia Mare. Aproape jumătate dintre ei sunt din Baia Mare, 210 din Sighet şi 148 din Ulmeni. Nici firmele nu vor scăpa de acest “tratament”, pentru că şi în acest caz s-au emis 280 de ordine de deconectare de la reţeaua electrică. Pe listă figurează firme din toate zonele judeţului, a mai spus Gheorghe Suciu.
Aşa că, în total, 1.111 consumatori (NR. in tot judetul) vor rămâne fără curent electric zilele următoare.

Citeşte mai mult...
 
Starea drumurilor in Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 10:10

Maramuresul este, din nou, sub asediul zapezii. Inca de aseara, din jurul orei 22.00 in intreg judetul ninge slab pana la moderat. Drumarii au actionat toata noaptea cu 30 de utilaje, imprastiind peste 200 de material antiderapant pe toate drumurile nationale care strabat Maramuresul.

“A nins in continuu, insa din fericire destul de slab. In zona de munte stratul de zapada masoara circa 10-15 centimetri, iar in restul judetului el ajunge pana la maximum 7 centimetri. Drumurile sunt curate in proportie de 90%, existand un strat subtire de zapada pe DN19, spre Huta-Certeze”, a declarat pentru citynews.ro seful sectiei Maramures a companiei Drumuri Nationale, Mircea Pop.

Citeşte mai mult...
 
In 1 martie 2009, la Botiza au loc trei evenimente într-unul PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 09:54

Manastirea din BotizaDuminică, 1 martie 2009, ora 16, la căminul cultural al localităţii, cetăţenii comunei Botiza vor sărbători trei evenimente: Lăsatul secului, Mărţişorul şi 8 Martie. Botizencele vor sărbători 8 Martie duminica, pentru a-şi putea ţine cu sfinţenie postul Sfintelor sărbători ale Paştilor. Programul acestui eveniment va cuprinde următoarele:
• vizionarea filmului despre Botiza intitulat “Destăinuirile unui călător pe valea Botizei”;
• prezentarea unui program artistic al ansamblului folcloric “Ruguţu’ “;
Primăriţa Ioana Trifoi lansează invitaţia tuturor femeilor să petreacă la ceas de sărbătoare alături de marii artişti prezenţi la acest eveniment: Nicolae Sabău, Anghelina Timiş şi Ciprian Pop.

Citeşte mai mult...
 
Sancţionat pentru că a deranjat o şedinţă de judecată PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 09:48

În data de 25.02.2009, subofiţerii jandarmi aflaţi în serviciu la Judecătoria Dragomireşti l-au sancţionat pe  D. Ştefan, de 66 ani, din Şieu. Acesta, având o cauză penală pe rol, a adresat cuvinte şi expresii jignitoare procurorului şi judecătorului care au condus şedinţa în incinta sălii de judecată, iar la solicitarea expresă a acestora de a înceta, bărbatul a continuat cu aceleaşi expresii şi cuvinte jignitoare. Pentru această faptă a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei.

Citeşte mai mult...
 
Exclusiv: SC Vital SA Baia Mare ofera raspunsuri sighetenilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 09:03

In ultima perioada, o situatie delicata provoaca in randul sigheteniilor multe nemultumiri si neintelegeri. Aceasta este datorata unui anunt postat in toate scarile blocurilor din orasul nostru, potrivit caruia am fost anuntati ca incepand de la 1 aprilie 2009, furnizarea apei in Sighet va fi preluata de catre SC Vital SA Baia Mare in locul firmei SC Acaterm SA Sighet. Noua firma gestionara a apei din Sighet impune incheierea unor contracte cu cetatenii bazate pe alte reguli decat cele de pana acum, care creaza o stare de neliniste in randul comunitatii locale, mai ales ca nu au avut pana acum oportunitatea de a afla detalii despre acest contract. Problematica in discutie este extrem de importanta, de intelegerea lor depinzand in mare masura calitatea relatiilor contractuale viitoare intre S.C. VITAL S.A. si utilizatori (persoane fizice, persoane juridice, institutii publice) din municipiul Sighetu Marmatiei si nu numai de aici.

Am reusit sa aflam pentru dumneavoastra mai multe informatii despre acest nou contract. In continuare va prezentam raspunsurile venite din partea firmei S.C. VITAL S.A. prin intermediul domnului Radu Micle, consilierul juridic al firmei mai sus amintite:

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 09:32
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit »

Page 379 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact