logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Strigăte în miez de noapte PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 11:13

În data de 07.03.2009, în jurul orei 02.30, jandarmii sigheteni din compunerea unei patrule de ordine publică, l-au surprins pe R. Florin, de 19 ani, din Sighetu Marmaţiei, care aflându-se pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918 din localitate, a tulburat ordinea şi liniştea publică a locuitorilor din zonă prin strigăte şi urlete. Pentru comportamentul său, tânărul fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări ucrainene confiscate din piaţa agroalimentară PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 10:57

Miercuri, 11.03 2009, în jurul orei 13.15, patrula mixtă formată dintr-un lucrător al Jandarmeriei şi unul al Poliţiei Sighetu Marmaţiei în cadru acţiunii „Strada 2009”, l-a surprins în piaţa agroalimentară din localitate pe V. Sever, de 69 ani în timp ce oferea spre vânzare ţigări de provenienţă ucraineană fără a poseda documente legale. A fost sancţionat cu amendă contravenţională de 1000 lei şi s-a dispus confiscarea a 32 de pachete ţigări în valoare de 112 lei.

Citeşte mai mult...
 
Ţăranii sunt nemulţumiţi de preţul oferit de procesatori pentru lapte PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:33

Brânza-i pe bani mulţi, dacă ne uităm pe rafturile magazinelor. Din ce în ce mai mulţi. Dar omul de la ţară, cel care face ca măcar laptele să curgă în această ţară, dacă miere nu-i de unde, se alege cu bani puţini şi pretenţii mari. În schimb, osteneala este covârşitoare. Probabil nu degeaba a ajuns poporul să spună că oricine munceşte de dimineaţa până seara nu mai are timp să facă bani, oamenii simţind-o pe propria piele nu o dată, ci de mult prea multe ori. În Maramureş, ca şi în alte părţi, fiecare început de an aduce aceeaşi problemă, veche de când lumea şi pământul: preţul mic oferit de procesatori pentru litrul de lapte. Anul trecut, ţăranul-producător a cerut insistent cel puţin un leu pe litru, însă s-a ales cu 60-70 de bani şi cu un car de pretenţii (standarde de calitate, consistenţă, parametri, condiţii igienico-sanitare etc.).

Citeşte mai mult...
 
Maramureşul stă bine la capitolul încasări la buget PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:29

Ieri, şedinţa colectivului implicat în colectarea veniturilor bugetare a avut un prezidiu nou. A fost prezentă întreaga conducere a Prefecturii, prefectul Sandu Pocol, respectiv subprefecţii Alexandru Cosma şi Dorin Buda.

Au fost raportate sumele încasate la bugetul general consolidat al statului în luna februarie. Teodor Lupuţi, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Maramureş, a precizat că încasările la nivelul întregului judeţ totalizează peste 81 milioane lei. Veniturile bugetare au fost cu 5,2 milioane lei mai mari faţă de cele din februarie anul trecut, creşterea fiind de aproape 7%. Şi veniturile aferente bugetului de stat au fost mai mari cu 66.829 lei comparativ cu realizările lunii februarie 2008. La bugetul asigurărilor sociale de stat cuantumul încasărilor a fost cu 15% mai mare în perioada de comparaţie. Veniturile bugetului asigurărilor sociale de sănătate a înregistrat o majorare de 1,43 milioane lei în cifre absolute, ceea ce reprezintă o creştere de 11%. Doar bugetul fondului de şomaj s-a diminuat cu 454.853 lei, din cauza reducerii cu 50% a contribuţiei datorate de angajatori la acest fond (de la 1% în februarie 2008 la 0,5% în februarie 2009, ca urmare a modificărilor legislative).

Citeşte mai mult...
 
Utilaj de peste 60.000 euro furat din Franta descoperit de politistii de frontiera PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 19:25
Politistii de frontiera maramureseni au depistat si retinut, azi, 11 martie a.c., un utilaj in valoare de peste 60.000 de euro, care este declarat ca fiind furat din Franta.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni au declansat o actiune pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Viseu-Borsa, sub coordonarea prim procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

Astfel, azi, 11 martie a.c., lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, pe raza localitatii Moisei, un utilaj in valoare de peste 60.000 euro, declarat ca fiind furat din Franta. S-a luat legatura cu autoritatile franceze, prin Biroul de Contact Oradea, care ne-au comunicat faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat inca din luna noiembrie 2008. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca utilajul apartine maramureseanului T. I. de 38 de ani din Moisei, judetul Maramures. In urma extinderii cercetarilor s-a mai stabilit ca acesta a cumparat utilajul de la 3 persoane, si anume C.A de 34 de ani si V. A de 23 de ani, ambii din localitatea Moisei, respectiv T. D. de 26 de ani din Borsa.

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 19:37
Citeşte mai mult...
 
Băut fiind, s-a hazardat să conducă şi a lovit o maşină ce staţiona PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 11:31
Sigheteanul Cristian C. de 30 de ani a condus ieri dimineaţă un autoturism pe str. Eroilor din Sighetu Marmaţiei. La efectuarea unui viraj la stânga a derapat şi a lovit un autoturism care staţiona. La testarea cu aparatul etilotest poliţiştii au constatat că bărbatul de la volan era sub influenţa alcoolului (0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat) motiv pentru care i-au recoltat probe biologice. Maşinile au fost avariate dar conducătorul auto a scăpat nevătămat.

Poliţiştii continuă cercetările şi vor dispune măsuri conform legii.

Citeşte mai mult...
 
Directorii de şcoli, aleşi de profesori, părinţi şi Consiliu Local PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 10:22

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, doreşte să schimbe din temelii sistemul de învăţământ românesc. Dovadă sunt proiectele de lege care şochează opinia publică. Unul dintre acestea vizează modalitatea de a numi directorii de unităţi şcolare.

Proiectul de lege pe care ministrul doreşte să-l implementeze vizează metodologia alegerii directorilor instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Conform proiectului, şefii acesto instituţii vor fi aleşi de către consiliul de administraţie al fiecărei unităţi. Din acesta vor face parte: reprezentanţi ai cadrelor didactice, reprezentanţi ai părinţilor, dar şi ai Consiliului Local, în egală măsură. Urmările pot fi benefice pentru unitatea şcolară, în sensul că implicarea municipalităţii în bunul mers al educaţiei ar fi mai mare, dar şi nefaste, pentru că există pericolul ca şcolile să fie repolitizate.
"Există o variantă în discuţie, propusă de minister, însă nu constituie o noutate pentru noi. Se vehiculează de vreo doi - trei ani că această măsură ar putea intra în vigoare. Mă cutremur însă la ideea că directorii ar putea fi aleşi de Consiliul Local, deoarece s-ar putea genera situaţii hilare. Nu e sigur că numirea directorilor ar fi pe baza competenţelor", afirmă inspector Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Interlop din Viseu arestat pentru rapire si viol PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 10:14

Magistratii maramureseni au decis, astazi, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a unui tanar din Viseu de Sus, celebru intre interlopii din zona Moisei - Borsa. Dinu Olimpiu Cracana, in varsta de 31 de ani, este acuzat de lipsire de libertate si viol, infractiuni care, conform autoritatilor, au fost comise acum sase ani.

Propunerea de arestare preventiva a venit din  partea Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures iar la dosar s-a aratat ca “exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca inculpatul, in luna august 2003, impreuna cu inculpatul Grad Ioan, a lipsit de libertate in mod ilegal, prin rapire, doua minore in varsta de 14 si respectiv 15 ani si a intretinut prin amenintare si violenta raport sexual oral cu una dintre ele”.

Oficialii Tribunalului Maramures mai mentioneaza ca din probele inaintate instantei reiese ca, ulterior comiterii faptei, inculpatul le-a amenintat pe cele doua fete rapite, precum si familiile acestora, in ideea de a le forta sa nu denunte infractiunile comise.

Citeşte mai mult...
 
Farmacie şi cabinet stomatologic în Călineşti PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 07:33

Mihai Nemeş, primarul comunei Călineşti, a declarat că la parterul dispensarului medical din localitate, care a fost recent modernizat şi reabilitat, vor începe să funcţioneze o farmacie şi un cabinet stomatologic. Vor fi primele unităţi medicale de acest gen din comună. Spaţiul existent la parter va fi compartimentat în zilele următoare, lucrările fiind realizate în regie proprie cu meseriaşi din comună. Primarul spune că a început demersurile pentru a aduce în cele două unităţi un farmacist şi un medic stomatolog. Tratativele sunt avansate, persoanele aflate în vizorul primarului acceptând să vină la Călineşti. După intrarea în activitate a farmaciei şi cabinetului stomatologic, cei peste 3.200 de locuitori ai comunei nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Ocna Şugatag sau Sighetu Marmaţiei, cele mai apropiate localităţi unde funcţionează asemenea unităţi.

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 07:47
Citeşte mai mult...
 
Eleve din Sighet, criţă la cursuri PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 14:41

Marţi, 3 martie, la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei, a avut loc un incident tragicomic. Două eleve s-au prezentat la cursuri bine ameţite de alcool. La un moment dat, profesorii au fost nevoiţi să apeleze... la Ambulanţă.

În urma consultării, a reieşit faptul că tinerele băuseră o cantitate serioasă de alcool, una dintre ele aflându-se în pragul comei alcoolice. Vârsta elevelor (de 15 ani, respectiv 16 ani) ridică serioase semne de întrebare privind consumul de alcool şi droguri printre tineri. Situaţia, din nefericire, nu este unică. Şi la alte instituţii de învăţământ se înregistrează cazuri similare. Culmea e că, în ultima vreme, fetele se dovedesc a fi mai mari consumatoare de alcool decât băieţii. În cadrul acţiunilor de prevenire a absenteismului şcolar, derulate pe raza Sighetului, de organele de ordine, de fiecare dată sunt găsiţi prin baruri elevi care, în loc să fie la cursuri, stau şi trag la măsea. A trece cu uşurinţă peste acest aspect îngrijorător înseamnă a-ţi asuma riscuri enorme.

Citeşte mai mult...
 
Un elev al Grupului Şcolar de Industrie Mică şi Servicii din Sighet a fost agresat în faţa şcolii PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 11:33
În data de 02.03.2009, în jurul orei 12.00, la sediul Jandarmeriei Sighet s-a primit o sesizare de la un elev al Grupului Şcolar de Industrie Mică şi Servicii din localitate , cu privire la faptul că o persoană  care se numeşte P. Vasile , l-a lovit cu palma peste faţă şi l-a ameninţat în timp ce se afla  în faţa şcolii. La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă a jandarmilor care în scurt timp l-a identificat pe agresor. Acesta se numeşte P. Vasile, de 24 ani, cu domiciliul în Sighetu Marmaţiei, şi este susceptibil de săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi ameninţări.

În jurul orei 12.00, Vasile aflându-se în pauză, s-a întâlnit cu partea vătămată, care era un prieten mai vechi de-al său şi, în urma unor discuţii contradictorii l-a lovit pe acesta cu palma peste faţă producându-i leziuni la nivelul gurii în partea dreaptă. Acesta speriindu-se, a încercat să plece din acea zonă îndreptându-se spre incinta unităţii de învăţământ, dar a fost urmărit de agresor, care continua să-l ameninţe, până în momentul în care elevul a anunţat telefonic jandarmii.

Citeşte mai mult...
 
Procesul “Mită la Bac” se mută la Curtea Constituţională PDF Imprimare Email
Luni, 09 Martie 2009 19:51

Vineri, la Tribunalul Maramureş s-a judecat un nou termen în dosarul “Mită la Bac”, în care sunt implicate 125 de persoane, acuzate de fraudarea examenului de bacalaureat din vara anului 2008 desfăşurat la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei.
Instanţa a hotărât să întrerupă procesul până ce magistraţii de la Curtea Constituţională se vor pronunţa în legătură cu excepţia de neconstituţionalitate ridicată de avocaţii inculpaţilor. După pronunţarea Curţii Constituţionale, dosarul va reveni pe rolul instanţelor maramureşene.
În actul de încheiere semnat vineri de membrii completului de judecată se specifică următoarele: “Cauza a fost amânată atât în vederea pronunţării asupra excepţiilor formulate de apărători, dar şi pentru a avea posibilitatea de a verifica toate aspectele invocate ce fac referire în mod concret la anumite probe şi acte efectuate în cursul urmăririi penale”.

Citeşte mai mult...
 
Incendiu la sediul unei sucursale BancPost din Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 09 Martie 2009 17:27

Duminică, 8 martie, Detaşamentul de Pompieri Sighet a stins un incendiu izbucnit la sediul sucursalei BancPost din localitate. Din cauza unei inundaţii produse la apartamentul situat deasupra sucursalei bancare, s-a produs un scurtcircuit în urma căruia au ars 1 metru liniar de cablu electric şi o priză. De asemenea au fost distruşi şi 30 de metri pătraţi de tavan din rigips. Pompierii sigheteni au mai intervenit şi la stingerea unui coş de fum necurăţat care a luat foc. Promptitudinea de care au dat dovadă pompierii a făcut ca doar funinginea din coş să ardă.

 

 

Ultima actualizare Luni, 09 Martie 2009 17:47
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit »

Page 375 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact