logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Romani executati in Elvetia si inmormantati la Borsa PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 22:08

Foto: CityNews.roSute de oameni au iesit astazi in strada la Borsa ca sa ia parte la funeraliile unei femei originare din localitate si a copiilor acesteia, care au murit impuscati in cap. Tragedia a avut loc in orasul elvetian Carouge, unde cei trei locuiau si de unde au fost adusi in urma cu cateva zile (vezi galeria foto).

Cazul este cu atat mai cumplit cu cat din investigatiile politiei elvetiene a reiesit ca autorul crimelor ar fi tocmai capul familiei, Teodor Hora, care, dupa ce si-a executat copiii si sotia, s-a sinucis. Barbatul, in varsta de 52 de ani, a fost si el inmormantat astazi la Borsa, localnicilor nevenindu-le sa creada ca e responsabil de cele trei crime.

Conform presei elvetiene, care a tratat pe larg dosarul celor trei omucideri si al sinuciderii din cantonul Geneva, executia a avut loc saptamana trecuta, trupurile neinsufletite fiind descoperite abia dupa cateva zile. S-a mentionat si faptul ca barbatul, originar din judetul Timis, ar fi lasat in urma un bilet in care explica ca se afla intr-o situatie critica si ca intentioneaza sa isi ia cu el in mormant familia pentru ca nu vrea sa o paraseasca.

Cadavrele celor patru au fost gasite in diferite locuri din apartamentul in care locuiau iar vecinii au aratat ca, desi s-au tras patru gloante, nu au auzit absolut niciun zgomot suspect.

Citeşte mai mult...
 
Avocaţii din Sighetu Marmaţiei iau apărarea judecătorului Teodor Coman PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 21:52
Sursa foto: Antena3Condamnarea Maricicăi Chiş pentru smulgerea a trei ţăruşi i-a adus judecătorul Teodor Coman o serie de critici, mai ales din partea localnicilor de pe Valea Izei care au iniţiat mai multe acţiuni de protest şi, după spusa lor, doresc să depună o sesizare la Consiliul Superior a Magistraturii. Ca reacţie, în locul judecătorului Coman, un grup de avocaţi din Sighetu Marmaţiei s-au folosit de dreptul la replică şi au transmis spre publicare o scrisoare deschisă din care cităm în cele ce urmează.

Erorile judiciare se datorează neangajării unui avocat

"Din informaţiile culese de la mai multe persoane demne de toată încrederea (altele decât cele din grupul de nemulţumiţi), am aflat că lucrurile nu stau chiar aşa cum susţin aceşti protestatari, referitor la faptul că dl. preşedinte Teodor Coman ar soluţiona defectuos dosarele aflate pe rolul instanţei" spune scrisoarea. "Aceşti protestatari sunt conduşi de câţiva "lideri" procesomani de meserie care îi instigă la violenţă, aducând în faţă doar părţile care au pierdut vre-un proces. Desigur că într-un proces sunt cel puţin două părţi, din care una pierde însă, legea dă dreptul să atace cu apel sau recurs hotărârea pronunţată de oricare magistrat de la instanţa de fond, astfel încât dacă această hotărâre nu ar fi dată în spiritul şi litera legii, s-ar putea modifica în calea de atac.

Citeşte mai mult...
 
Vineri 13 cu ghinion pentru unii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 15:13

Pompierii din Maramureşul istoric au avut o noapte de foc. Vineri 13 a fost cu ghinion pentru un localnic din satul Berbeşti, comuna Giuleşti. În locuinţa lui, situată pe strada Principală din localitate, a izbucnit un incendiu. Pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost chemaţi în ajutor puţin după ora 23. Ei au reuşit să localizeze şi lichideze incendiul după o oră şi jumătate. La acţiune au participat, cu o motopompă, şi 
membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenţă din Giuleşti.
Flăcările au mistuit 70 de metri pătraţi de acoperiş învelit cu şindrilă, circa 1000 de kilograme de porumb şi 250 de litri de ţuică. Focul s-a declanşat, cel mai probabil, din cauza unui conductor electric defect. 
Şi pompierii Secţiei Vişeu de Sus au luptat cu flăcările azi noapte. La ora 02:31, ei au fost chemaţi în ajutor la un incendiu declanşat la o locuinţă de pe strada Iuliu Maniu din oraş. Intervenţia lor promptă a limitat pagubele la numai 4 metri pătraţi de acoperiş din lemn învelit cu ţiglă. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.

Citeşte mai mult...
 
Un milion de euro pentru un teren in Rozavlea PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 14:59

In disperarea de a gasi o locatie pentru construirea centrului de management integrat al deseurilor, administratia judeteana este dispusa sa plateasca chiar si un milion de euro pentru terenul pe care sa fie infiintata platforma ecologica iar proiectul finantat cu fonduri europene sa poata fi dus la bun sfarsit.

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Man, a aratat ca va face tot posibilul sa ii convinga pe locuitorii din Rozavlea, comuna unde se intentioneaza amnajarea centrului, ca proiectul este unul benefic pentru comunitate si ca nu va avea un impact negativ asupra mediului.

Tentative pentru deschiderea unui astfel de centru au existat si cu membrii altor comunitati din Maramures, cum e cea din Calinesti, insa reprezentantii Consiliului Judetean s-au lovit de refuzul categoric al localnicilor.

“Cei din Rozavlea vor avea niste avantaje iar daca terenul ne va costa un milion de euro, un milion de euro o sa platim.

Citeşte mai mult...
 
Asociaţia ecologică “Nordica” din Sighet a împlinit un an de la înfiinţare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 10:14

Joi, 12 martie, membrii Asociaţiei Ecologie, Turism “Nordica” din Sighetu Marmaţiei şi-au dat întâlnire

într-una din sălile extensiunii sighetene a Universităţii “Babeş-Bolyai”, pentru a sărbători un an de la înfiinţare. În această perioadă se pot lăuda cu înfiinţarea website-ului www.fotomaramures.ro, devenit între timp o adevărată marcă, site-ul cu pricina având zilnic câteva mii de vizitatori din ţară şi de peste hotare, şi aproape 300 de colaboratori. Fiind la început - un an este prea scurt pentru finalizarea unui proiect - cei aproape 30 de membri care au putut fi prezenţi au discutat despre proiectele aflate în derulare, precum şi de planurile de viitor.
“În prezent avem în derulare o serie de proiecte de anvergură în care, pe lângă membrii asociaţiei, sunt implicaţi cei din administraţiile locale din Sighet şi Sarasău, precum şi alte organizaţii neguvernamentale.

Citeşte mai mult...
 
ANUNŢ: Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures face recrutari PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 22:04
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures face recrutari pentru concursul de admitere, organizat de institutiile militare de invatamant – Arma Jandarmi, curs de zi astfel:

Numar de locuri alocate pentru scolile Ministerului Administratiei si Internelor 

                 I. INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT / specialităţi LA CARE SE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE

 Academia de Poliţie „Al.I.Cuza" Bucureşti -  specialitatea jandarmi ;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Gr.Al.Ghica" Drăgăşani;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni ;

Ultima actualizare Vineri, 13 Martie 2009 22:23
Citeşte mai mult...
 
Centrul de management al deseurilor, mutat la Rozavlea PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 12:13

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Maramures vor sa ii convinga pe locuitorii din  Rozavlea sa accepte amenajarea unui centru de management integrat al deseurilor in localitate. Ei vor merge in comuna la finele acestei saptamani pentru a le explica gospodarilor ce ar presupune acest proiect. Demersul vine dupa numeroase esecuri inregistrate de administratia maramureseana, ultima localitate care a refuzat investitia fiind Calinestiul.

CJ este intr-o situatie delicata, riscand sa piarda finantarea pentru derularea investitiei in situatia in care nu identifica rapid o locatie pentru amenajarea centrului in Maramuresul Istoric. Proiectul prevede in fapt deschiderea a doua astfel de obiective in judet, unul din spatii fiind deja identificat, in localitatea Recea.

„Oamenii trebuie sa fie constienti de necesitatea protejarii mediului si de eliminarea deseurilor rezultate din gospodarii. Intr-un judet afectat de activitatea miniera si de poluarea cu nitrati sau de infestastarea cu mangan, depozitul ecologic presupune eliminarea deseurilor dupa ce au fost sortate, reciclate si tratate, astfel incat o cantitate foarte mica sa fie depozitata fara a afecta habitatul sau sanatatea populatiei”, a declarat directorul executiv al Directiei Tehnice din cadrul CJ, Grazziella Bolma.

Citeşte mai mult...
 
Un barbat din Borsa a fost batut crunt in propria locuinta PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 12:03
Poliţiştii borşeni au fost sesizaţi telefonic în legătură cu faptul că la Spitalul din Borşa a fost adusă o persoană, victimă a unei agresiuni. Echipa operativă care s-a deplasat la spital a constatat că Marius M. de 30 de ani din judeţul Bistriţa Năsăud, care locuieşte fără forme legale în Borşa, a fost agresat fizic în seara zilei de 11.03.2009, de către persoane necunoscute. Victima a consumat băuturi alcoolice împreună cu doi bărbaţi în locuinţa sa şi la un moment dat musafirii i-au aplicat mai multe lovituri în zona capului. Indivizii l-au abandonat în casă pe Marius M. şi duşi au fost. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat suspecţii: Tudor M. de 18 ani şi Gheorghe H. de 24 de ani, ambii din Borşa. 

Victima a fost internată la Spitalul din Borşa şi transferată la Clinica de chirurgie maxilo-facială din Cluj.

Citeşte mai mult...
 
Moroşencele frumoase, aşteptate la casting pentru un festival de modă PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 07:34

Cele mai frumoase maramureşence ne-au reprezentat la concursuri naţionale şi internaţionale de modă. De această dată, Fundaţia Catharsis, în colaborare cu Agenţia Platinum din Buşteni, organizează un festival de modă pe Valea Prahovei. Aşadar, toate fetele care au împlinit 14 ani, au peste 1,70 m şi un aspect fizic plăcut pot participa la casting. Selecţia va avea loc vineri, 13 martie, de la ora 18, la sediul PSD din Baia Mare, Bd. Bucureşti nr. 5. Înscrierile se fac azi, începând cu ora 17.30. Cele mai frumoase fete selecţionate vor avea posibilitatea să participe şi la concursuri naţionale şi internaţionale precum Miss Turism, Model of the World, Miss Bikini etc.

Citeşte mai mult...
 
Femeie ucisa de tren la Sacel PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 20:59

O femeie in varsta de 52 de ani din localitatea Sacel a fost lovita in aceasta dimineata de trenul care circula pe ruta Sighetu Marmatiei – Cluj Napoca. Autoritatile au aflat de moartea Mariutei Susca abia in jurul orei 8:30, iar ulterior au extins cercetarile pentru a afla daca a fost vorba de un accident sau de o sinucidere.

“In acest moment nu putem spune daca a fost surprinsa de tren sau s-a aruncat in fata lui”, a declarat pentru citynews.ro Lazar Gheorghe, angajat in cadrul Politiei Transport Feroviar Viseu de Jos.  El a aratat ca sunt continuate verificarile la domiciliul victimei.

Citeşte mai mult...
 
Batran accidentat în timp ce traversa neregulamentar strada PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 14:32

Alexandru B., de 23 de ani din Vadu Izei conducea pe str. Bogdan Vodă un autoturism înmatriculat în judeţul Suceava. A accidentat grav pe Gavrilă F., de 85 de ani din Sighetu Marmaţiei care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat fără să se asigure. Victima a fost transportată la spital unde a rămas internată.

Citeşte mai mult...
 
Un bărbat din Bârsana este cercetat de poliţişti pentru infracţiuni silvice PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 14:25

Poliţiştii din Bârsana au desfăşurat ieri o acţiune în cadrul căreia l-au identificat pe Teodor I., de 39 de ani din localitate. Bărbatul transporta cu căruţa trei arbori de stejar nemarcaţi pentru care nu avea documente de provenienţă. În urma verificărilor poliţiştii au constatat că suspectul a tăiat arborii din pădurea proprietate a Parohiei Ortodoxe Valea Muntelui Bârsana. Suspectul este cercetat în libertate pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Citeşte mai mult...
 
Elevii sigheteni au fost culesi de jandarmi de prin baruri PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 11:21
În data de 11.03 2009, în cadrul unei acţiuni executate în comun cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar din Maramureş, jandarmii din cadrul patrulei de ordine publică au identificat un număr de 16 elevi ai Grupului Şcolar Forestier din Sighetu Marmaţiei care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ în timpul programului educaţional. Elevii au fost surprinşi de oamenii legii într-un bar situat în apropierea instituţiei de învăţământ. Au fost aplicate un număr de 11 avertismente scrise şi 5 amenzi contravenţionale în valoare totală de 112,5 lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, jandarmii sigheteni, împreună cu reprezentanţi ai Liceului „Regele Ferdinand” din localitate, au surprins, într-un local din apropiere, un alt grup de 5 elevi, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ în timpul programului educaţional. Acestora li s-au aplicat un număr de 5 amenzi contravenţionale în valoare de 12,5 lei fiecare.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior371372373374375376377378379380UrmătorSfârşit »

Page 374 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact