logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Doua dintre calauzele grupului afgan in arest PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 14:37
Politistii de frontiera maramureseni au retinut pe data de 23 martie a.c., un grup de migranti, format din 12 cetateni afgani, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, traversand raul Tisa cu ajutorul unei barci pneumatice. Pentru retinerea grupului, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 6 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. In cadrul aceleiasi actiuni au fost retinute trei calauze, cetateni romani, care aveau rolul de a sprijini migrantii sa ajunga, ilegal, intr-o tara din vestul Europei. Ieri, 24 martie a.c., la ora 22.30, Tribunalul Cluj Napoca, la propunerea procurorului DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, a emis mandate de arestare preventive pe o perioada de 29 de zile pentru maramuresenii Gheorghe G. de 42 de ani si Sorinel C. de 42 de ani, ambii din Sighetu Marmatiei pentru savarsirea infractiunilor de trafic de migranti si asociere pentru savarsire de infractiuni.
Citeşte mai mult...
 
La Primaria Sighet, o noua sedinta despre Planul Integrat de Dezvoltare Urbana PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 12:23
Marti, in sala mica a Primariei Sighet a avut loc a treia sedinta publica de prezentare a Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului, un proiect amplu aflat in elaborarea Biroului de Dezvoltare si Strategie. Acesta urmeaza a fi inaintat spre finantare pe Axa prioritara I< "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere" din cadrul Programului Operational Regional. Celor prezenti - consilieri locali si oameni de afaceri din domeniul industriei mici si mijlocii - li s-a prezentat simbolistica elementelor de promovare (Narcisa Maghiari), proiectul "Palatul Culturii si Cunoasterii" (Claudia Gampe), centrul de afaceri "Tranzit" (Petre Maran), proiectul privind infrastructura urbana (Sandu Szilagy), Centrul social "Acasa" (Claudia Gampe). De asemenea, a fost prezentata si o analiza completa a PIDU comentata de consultantul baimarean Petre Mitru. Acesta, pe langa imaginea de ansamblu asupra proiectului, a oferit si o serie de sugestii privind viitoarele proiecte pe care municipiul le-ar putea accesa, proiecte izvorate din actualul Plan Integrat de Dezvoltare Urbana.
Citeşte mai mult...
 
O femeie din Borşa a accidentat două eleve care traversau regulamentar strada PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 11:28

Directorul unui liceu din Borşa a anunţat poliţia că pe str. Libertăţii a avut loc un accident soldat cu rănirea uşoară a două eleve.

O femeie de 39 de ani din Borşa conducea un autoturism pe str. Libertăţii şi a accidentat două eleve în vârstă de 16 respectiv 17 ani care, în calitate de pietoni, s-au angajat în traversarea regulamentară a străzii. Conducătoarea auto a oprit autoturismul şi s-a oferit să transporte cele două eleve la spital însă adolescentele au refuzat pe motiv că n-ar fi suferit nici o leziune. Ulterior, fetele, la insistenţa directorului liceului s-au prezentat la Spitalul din Borşa unde au fost examinate de medici însă aceştia au constatat că adolescentele aveau leziuni uşoare care nu necesită internarea.

Citeşte mai mult...
 
Tigari confiscate de la un comerciant în piaţa agroalimentară din Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 09:37

În data de 24.03.2009, în jurul orei 11.30, în urma unei acţiuni punctuale executate de jandarmii sigheteni în Piaţa Agroalimentară din localitate, V. Sever de 69 ani, din Sighet, a fost surprins în timp ce încerca să comercializeze ţigări de provenienţă ucraineană, fără a avea documente legale asupra acestora. Bărbatul a fost sancţionat cu avertisment scris şi s-a dispus confiscarea ţigărilor în valoare de 126 lei.

Citeşte mai mult...
 
Zece gradinite Maramuresul Istoric au participat la un concurs pe teme rutiere PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 05:25

La Gradinita nr. 13 din Sighetu Marmatiei s-a desfasurat un concurs zonal pe teme de circulatie la care au participat zece gradinite, din care sapte din Sighetu Marmatiei si trei din localitatile invecinate, respectiv din Remeti, Ocna Sugatag si Sarasau. Probele teoretice si practice (colorarea unor semne de circulatie) au fost atent analizate de juriul, supervizat de agent de circulatie Ioan Petrovan, format din educatoarele Florica Bozga, Maria Tomoiaga si Balea Cornelia. Locul I a fost decernat Gradinitelor 7, 12 si 13 din Sighet, precum si Gradinitei din Ocna :ugatag. Pe locul II s-au clasat Gradinitele Regele Ferdinand, 8 si 9 din Sighet si Gradinita din Remeti, locul III fiind cucerit de copiii din Sarasau si mentiunea de Gradinita 1 din Sighet. 
Dar cum un concurs fara gala nu se poate, micile gazde au prezentat un program artistic la care pana la urma au participat toti concurentii.

Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2009 21:32
Citeşte mai mult...
 
Furt dintr-un magazin la Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 14:54

Poliţiştii au fost solicitaţi să intervină într-un caz de furt dintr-un magazin. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat pe Ioan I., de 31 de ani din Tisa care avea asupra sa un patent şi o ruletă pe care le-a sustras din magazin. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit unităţii păgubite iar suspectul a fost condus la poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Citeşte mai mult...
 
Grup de afgani retinut cu focuri de avertisment PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 14:04
Politistii de frontiera maramureseni au retinut un grup de migranti, format din 12 cetateni afgani, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania,traversand raul Tisa cu ajutorul unei barci pneumatice.

Pentru retinerea grupului, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 6 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

 

In cadrul aceleiasi actiuni au fost retinute trei calauze, cetateni romani, care aveau rolul de a sprijini migrantii sa ajunga, ilegal, intr-o tara din vestul Europei.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures cu privire la prezenta unor grupuri masive de cetateni de origine asiatica pe teritoriul Ucrainei, care intentioneaza sa treaca ilegal frontiera de stat in Romania, politistii de frontiera maramureseni au organizat mai multe actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale.
Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2009 14:46
Citeşte mai mult...
 
Iarna a revenit în maramureş, dar nu şi pentru cei responsabili de curăţarea părţii carosabile PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 08:33

Deşi suntem la mijlocul lunii martie, vremea capricioasă continuă să surprindă autorităţile. Zăpada căzută la sfârşitul săptămânii în unele zone ale judeţului a îngropat mai multe drumuri judeţene, punându-i în dificultate pe şoferi. Responsabilii cu deszăpezirea acestor tronsoane ridică din umeri, deoarece, spun ei, "misiunea" lor a luat sfârşit pe data de 15 martie.

Surpriză, ieri, pe Cavnic. Din cauza zăpezii căzute în ultimele ore, conducătorii auto au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. Un strat mare de omăt acoperea partea carosabilă, făcând imposibilă circulaţia. Ofiţerul de serviciu de la societatea Drumuri Judeţene s-a scuzat: "Se poate ca şoferii să întâmpine probleme în zona Cavnicului, deoarece ninge foarte tare, iar contractul nostru s-a încheiat pe data de 15 martie".  "Am fost nevoit să mă întorc din drum pentru că în faţa mea zeci de maşini aşteptau ca cineva să vină şi să deszăpezească drumul. Nu se poate aşa ceva. S-au dat o grămadă de bani pentru ca responsabilii să îşi facă treaba. Oricum, iarna aceasta, de fiecare dată când a căzut zăpada, Cavnicul a fost paralizat, iar acum cei de la Drumuri Judeţene mai au nesimţirea să spună că acel contract a expirat?", spune, revoltat, un şofer.

Citeşte mai mult...
 
De teama diminuării salariilor, sindicaliştii maramureşeni au pichetat ieri Prefectura PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 07:09

Nemulţumiţi de decizia Executivului de a diminua lefurile lucrătorilor din sectorul bugetar, sindicaliştii au început protestele. În ciuda ploii, la Prefectura Maramureş s-au adunat peste 150 de protestatari, deşi iniţial se anunţase participarea a 50 de persoane. Ei au scandat minute în şir “Hoţii”, “Hoţii”, şi “Unitate”.

Protestul face parte dintr-o amplă acţiune declanşată de sindicate la nivel naţional. Ieri, toate prefecturile din ţară au fost luate cu asalt de angajaţii care-şi văd ameninţate salariile. La acţiunea organizată pe plan local de Uniunea Sindicală Teritorială Cartel Alfa Maramureş, au participat reprezentanţi din toate unităţile bugetare din judeţ. Pichetul a reunit sindicalişti din administraţia publică locală, de la Serviciul Ordine Publică, Teatrul Municipal, Universitatea de Nord, APIA, poliţişti, medici şi personal TESA de la Spitalul Judeţean şi Spitalul din Vişeu.

Citeşte mai mult...
 
AJOFM organizează minibursa locurilor de muncă pentru femei PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 06:37

Persoanele de sex feminin din Maramureş au ocazia să-şi găsească un loc de muncă sau să-şi schimbe jobul actual la sfârşitul acestei săptămâni. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş organizează vineri o minibursă a locurilor de muncă pentru femei. Evenimentul se va desfăşura la sediul agenţiei din strada Hortensiei nr. 1A şi va începe la ora 10. Agenţii economici care au locuri de muncă vacante îi pot contacta pe reprezentanţii AJOFM pentru a participa la bursa de vineri. De altfel, agenţia judeţeană a contactat deja zeci de firme din Maramureş pentru a participa la eveniment, urmând ca acestea să comunice pe parcursul săptămânii numărul locurilor de muncă disponibile.

Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2009 06:53
Citeşte mai mult...
 
Mariana Pop, instalata azi la sefia Inspectoratului Scolar PDF Imprimare Email
Luni, 23 Martie 2009 20:23

Manana PopDemocrat-liberalii maramureseni vor cuceri astazi, oficial, inca o reduta in batalia institutiilor deconcentrate. Ei isi vor instala o colega de partid in functia de conducere a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

 Noul sef al institutiei va fi Mariana Pop, lidera a organizatiei PD-L Baia Mare, consilier municipal si, pana acum, adjuncta la invatamant. Aceasta a fost numita cu delegatie la conducerea inspectoratului, printr-un ordin venit la finele saptamanii trecute din partea ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

 In decizia ministeriala se specifica faptul ca Mariana Pop va ocupa postul lasat vacant de Sandu Pocol (odata cu numirea in functia de prefect al Maramuresului) pana in momentul in care de la nivel central se va decide organizarea unui concurs.

 Preluarea functiei de la ISJ are loc in aceasta dimineata, cu incepere de la ora 10:30, la sediul inspectoratului. Sunt prezente autoritatile judetului – incepand cu fostul sef al institutiei, Sandu Pocol, si terminand cu diversi membri PD-L, printre care si viitori sefi de institutii deconcentrate.

Citeşte mai mult...
 
Urmele de motorină din Gara Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 23 Martie 2009 18:27

Un cetăţean cu spirit civic, dar cu frică de infractorii din Sighet ne-a sesizat că o gaşcă de şmecheraşi sustrage, fără nicio problemă, motorină din garniturile de tren ce staţionează în Gara Sighet.

Se pare că vizate sunt vagoanele speciale care folosesc motorină pentru încălzire, dar şi rezervoarele locomotivelor. Mai mult, omul ne spune că dârele de combustibil pe care le lasă după ei robalăii sunt vizibile, astfel că oamenii legii n-ar avea niciun motiv să nu-i găsească pe vinovaţi. Însă pe la colţuri se zice că, de fapt, unii purtători de caşchetă ar şti cu ce se ocupă hoţomanii, dar n-ar vrea să-i sancţioneze... că, de, motorina-i scumpă la pompă chiar şi pentru poliţişti...

Ultima actualizare Luni, 23 Martie 2009 19:56
Citeşte mai mult...
 
Ninsori abundante in Maramuresul istoric PDF Imprimare Email
Luni, 23 Martie 2009 16:43

Ninsorile din ultimele 24 de ore a dat batai de cap soferilor care s-au incumetat sa treaca Pasul Gutai. Luati pe nepregatite, trei conducatori auto au ramas blocati in trafic. 

Chiar daca incidentele nu au intarziat sa apara, drumarii au aratat ca situatia nu e atat de grava pe cat pare si ca problemele intampinate de soferi nu ar fi dus la blocarea circulatiei in zona.

“Au existat trei masini care nu au fost echipate si au ramas pe drum. Se explica acest lucru deoarece multi dintre soferi nu s-au mai gandit ca e posibil sa ninga. Conducatorii auto care au ramas impotmoliti au fost tractati de cei care asigurau deszapezirea in zona, chiar daca acest lucru nu tine de atributiile noastre”, a declarat pentru citynews.roseful sectiei Drumuri Nationale Maramures, Mircea Pop.

Ninsorile abundente au afectat traseele din Muntii Gutai, unde au cazut cu aproximativ opt centimetri de zapada.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior361362363364365366367368369370UrmătorSfârşit »

Page 370 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact