logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


COMUNITATE
Pistol și muniție descoperite în geanta unei ucrainence PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 Iunie 2022 20:48

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au descoperit în geanta unei ucrainence o armă neletală și muniție aferentă. Acestea au fost ridicate de către colegii noștri, iar femeia este cercetată acum pentru contrabandă.

Sâmbătă, 25 iunie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Ucraina, în care călătoreau patru persoane. La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au descoperit, în bagaje, un pistol marca Zoraki (calibru 9 mm), șapte cartușe de calibru 9 mm, fără proiectil și alte trei cartușe de 9 mm cu proiectil de cauciuc.

Citeşte mai mult...
 
Maşini radiate din circulaţie, oprite la PTF Sighet Sâmbătă, 25 Iunie 2022 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 Iunie 2022 20:39

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighet au depistat la ieşirea din ţară doi cetăţeni ucraineni care conduceau maşini radiate din circulaţie.

În data de 23 iunie a.c., în jurul orei 23.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighet s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră o tânără în vârstă de 25 de ani, având cetățenie ucraineană. Aceasta conducea un autoturism marca Mini Cooper, înmatriculat în Lituania. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că mașina este radiată din circulaţie din 28 aprilie 2022.

Ultima actualizare Joi, 14 Iulie 2022 07:13
Citeşte mai mult...
 
Campania Curățăm România, la final! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Iunie 2022 07:20
Încheiem campania cu speranța că se va produce schimbarea de mentalitate pe care ne-o dorim demult, astfel încât să avem o țară fără deșeuri abandonate. Fotografiile de mai jos arată frumusețea apelor curate, după ecologizările care le-au eliberat de gunoaie.
În cifre, la nivelul Apele Române Someș-Tisa - Sistemele de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj, proiectul a însemnat:
Citeşte mai mult...
 
Țigări în valoare de aproximativ 216.000 lei confiscate la Strâmtura si Moisei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Mai 2022 07:36

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat aproximativ 19.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free și Republica Moldova, în valoare de aproximativ 216.000 lei. Un cetățean român este cercetat pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte mai mult...
 
Focuri de armă la Bârsana PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Mai 2022 07:05

În urma unor acțiuni desfășurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră au confiscat peste 7.300 de pachete cu țigări de proveniență Duty Free, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii de frontieră români au contribuit, alături de autorităţile austriece, la destructurarea unei rețele de criminalitate organizată coordonată de un român PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Mai 2022 12:41

  • Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, împreună cu autorităţile austriece, au documentat şi finalizat activitățile derulate pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în migrația ilegală;
  • Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului;
Citeşte mai mult...
 
Grafic plombări străzi Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Martie 2022 13:44

Primăria Sighetu Marmației prin SPG Urbana a demarat luni 21 martie ample lucrări de întreţinere ce vizează nu mai puţin de 29 de străzi din oraș, conform unui grafic bine stabilit.

Intervențiile pentru reabilitarea străzilor vor consta în decaparea, frezarea, curățarea, amorsarea, plomarea cu asfalt și cilindrarea porțiunilor de drum vizate.

Graficul lucrărilor de plombare arată astfel:

În perioada 21.03 - 26.03 se va interveni pe străzile: B-dul Independenței, Eroilor, Ștefan cel Mare, Gheorghe Șincai, Nicolae Titulescu, Nicolae Grigorescu, Mihail Kogălniceanu, Cart. Constructorului, Pintea Viteazul, Bogdan Vodă (pe porțiunea dintre Podul Ronișorii - Big)

În perioada 28.03 – 02.04 se va interveni pe străzile: Gheorghe Doja, Izei, Xenopol, T. Bilțiu Dăncuș, Balc Vodă, Arieșului, Gheorghe Lazăr, Szilaghi Istvan, Lucian Blaga, Bogdan Vodă (pe porțiunea dintre Big - Lukoil)

Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT privind autorecenzarea online asistată în Municipiul Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 17 Martie 2022 15:45

Primăria Municipiului Sighetu Marmației aduce la cunoștința cetățenilor faptul că în perioada 14 martie – 15 mai 2022 are loc etapa de autorecenzare asistată din cadrul Recensământului  populației și locuințelor din România (RPL 2021).

Autorecenzarea asistată (ARA) reprezintă acțiunea prin care înregistrarea informațiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăși, cu sprijinul unui recenzor.

Pentru autorecenzarea asistată la nivelul Municipiul Sighetu Marmației au fost recrutați, selectați și instruiți de către Direcția Județeană de Statistică Maramureș un număr de 10 recenzori ARA, care își desfășoară activitatea la posturile de lucru special amenajate pentru realizarea autorecenzării, în următoarele locații:

Citeşte mai mult...
 
Informații privind decontarea cheltuielilor cu hrana cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 17 Martie 2022 15:42

În baza Hotărârii Guvernului României Nr. 336 din 11 martie 2022 privind stabilirea mecanismului de decontare din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență a cheltuielilor cu hrana cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice, potrivit Art. 1 „persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați in situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana prevăzute la art. 1 alin. 10 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina”

Conform Art.2 a Hotărârii Guvernului României nr. 336 /11.03.2022, pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana, persoanele fizice depun în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă, la autoritățile administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale pe raza cărora se află locuința în care sunt găzduite persoanele refugiate, următoarele:

Citeşte mai mult...
 
Se acordă bani prin PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 17 Martie 2022 15:39

Blocurile din Sighetu Marmației vor putea fi reabilitate termic, dacă Asociațiile de proprietari depun la Primărie, până la data de 31 martie 2022, Hotărârea adunării generale a Asociației de proprietari prin care se aprobă solicitarea finanțării prin PNRR.

În perioada 1 aprilie – 30 mai 2022 prima rundă, respectiv 1 septembrie – 31 octombrie 2022 a doua rundă, se va putea solicita finanțare pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe construite înainte de anul 2000, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Săptămâna trecută primarul Vasile Moldovan a invitat reprezentanții asociațiilor de proprietari din municipiul Sighetu Marmației la o întâlnire în cadrul căreia au fost înștiințați despre oportunitățile oferite în cadrul apelulurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, Componenta C5 Valul renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale.

Citeşte mai mult...
 
Salvamont Maramureş: Trei refugiaţi ucraineni, blocaţi în zăpadă, în munţi, au solicitat ajutor prin 112 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2022 15:15

Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cetăţeni ucraineni refugiaţi, blocaţi în Munţii Maramureşului, sunt recuperaţi de salvatorii montani, a informat, joi seara, directorul Serviciului Public Judeţean – Salvamont Maramureş, Dan Benga, citat de Agerpres.

„Acţiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureş în zona muntoasă (Munţii Maramureşului n.red.) din apropierea localităţilor Petrova – Ruscova. Trei persoane (doi bărbaţi şi o femeie), refugiaţi din Ucraina care au trecut frontiera, se află într-o zonă în care zăpada este mare, făcându-le deplasarea imposibilă. Au apelat 112 solicitând ajutor autorităţilor române”, a precizat Dan Benga.

Citeşte mai mult...
 
Ţigarete de contrabandă transportate cu mopedul ori disimulate în plafonul unui autoturism PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Februarie 2022 11:47

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat, în urma actiunilor derulate la frontiera ,,verde”, dar și în PTF Halmeu, cantitatea de 5.000 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 52.700 lei.

În data de 21 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Citeşte mai mult...
 
Semiremorci cu rezervoare artizanale, pline cu motorină, confiscate în PTF Halmeu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Februarie 2022 14:26

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu au descoperit și indisponibilizat două semiremorci care aveau montate artizanal, două rezervoare, de aproximativ 600 de litri, fiecare, pline cu motorină.

 Șoferii, doi cetățeni sârbi, au rămas fară semiremorcile cu rezervoarele cu motorină, au primit amenzi în valoare de 12.000 lei și au inderdicție de a mai intra în România  pe o perioadă de 5 ani.

Ultima actualizare Miercuri, 23 Februarie 2022 13:41
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 392

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact