logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL


Activarea mecanismului de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Martie 2022 08:27

Comisia Europeană a decis joi, 3 martie 2022, introducerea mecanismului de protecție temporară pentru cetățeni ucraineni. Ca urmare a acestei decizii, autoritățile române au confirmat, în cadrul unei conferinței de presă oficiale care a avut loc vineri, 4 martie, faptul că mecanismul va fi aplicabil și în România pentru acei cetățeni ucraineni care aleg să rămână în țara noastră.

Mecanismul de protecție temporară presupune un proces simplificat care, cel mai probabil, va consta în: solicitarea scrisă/orală a cetățeanului ucrainean către autoritățile române (cum ar fi Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări); decizia autorităților române cu privire la statutul acordat cetățenilor respectivi; eliberarea documentelor oficiale pentru șederea în România (permis de ședere).

Citeşte mai mult...
 
Condiții de ședere și oportunități de muncă pentru ucraineni în România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Martie 2022 08:48

Situația creată de conflictul din Ucraina a generat un val de migrație către România și celelalte țări europene, cetățeni ucraineni și ai altor țări din regiune căutând zone sigure pentru a se stabili, cel puțin până la terminarea războiului. Dincolo de provocările legate de trecerea frontierelor, mulți dintre ei vor avea, foarte curând, de înfruntat și provocări financiare, astfel că este bine să se informeze cu privire la condițiile în care pot munci în țările în care se stabilesc. În România, există astfel de oportunități, de a lucra pentru angajatori activi pe piața locală, dar și pentru cei care își desfășoară activitatea în alte țări, inclusiv în Ucraina. Procedurile sunt greoaie, pe alocuri, dar poate că evenimentele fără precedent la care suntem martori vor determina autoritățile să le flexibilizeze.

Citeşte mai mult...
 
”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, campania de accesibilizare a practicării schiului pe pârtiile din România pentru persoanele cu dizabilități ajunge în Cavnic! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 16 Februarie 2022 13:48

Pe 19 și 20 februarie, programul inițiat de Caiac SMile și susținut de Cris-Tim, ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” ajunge ”acasă” (pârtia pe care s-a născut ideea și locul unde se antrenează permanent echipa proiectului) pe pârtia Icoana, din Cavnic. Voluntarii și monitorii de schi vor fi prezenți pe pârtie, în ambele zile, între orele 12 - 17.

Pârtia Icoana este cea de-a patra oprire a voluntarilor și monitorilor asociației din Satu Mare, după cele din Vatra Dornei, Cluj și Poiana Brașov. Până acum, aproape 150 de persoane cu dizabilități au alunecat pe zăpadă folosind monoschiurile - dispozitive special create pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Citeşte mai mult...
 
Continuă înscrierile pentru cursuri gratuite adresate angajaților PDF Imprimare Email
Scris de Asociatia Consensual   
Vineri, 07 Ianuarie 2022 14:53

În Sighetu-Marmației continuă înscrierile adresate persoanelor angajate, pentru cursuri de formare profesională GRATUITE în diverse domenii. Singurele condiții sunt ca persoanele interesate să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani, să aibă domiciliul în județul Maramureș, Bistrița-Năsăud sau Satu Mare și să poată face dovada angajării lor printr-o adeverință de la locul de muncă. Până în prezent pe zona Maramureșului Istoric au fost derulate 2 cursuri, unul de Inspector în domeniul Sănătății și Securității în Muncă și unul de Manager de Proiect. O grupă de bucătari este deja pregătită și așteaptă să înceapă și ei cursul, iar cei interesați pot alege din lista de mai jos a cursurilor disponibile:

Ultima actualizare Vineri, 07 Ianuarie 2022 16:05
Citeşte mai mult...
 
,,De Nasterea lui Iisus,, - proiect al Gradinitei nr 12 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Decembrie 2021 07:37

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Proiectul educațional extrașcolar ”De Nașterea lui Isus” se desfășoară ca parteneriat între grupa mare A (educatoare prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA și prof.înv.preșcolar Adela CODREA) de la Grădinița cu P.P.Nr.12 Sighetu Marmației reprezentată prin director prof. Nicoleta ȚIPLEA, familiile preșcolarilor și Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe din Sighetu Marmației (preoți Ștefan CODREA, Flaviu VIDA) și își propune ca prin activitatea ”Nașterea lui Isus”-SCENETĂ desfășurată în Biserica mai sus menționată, preșcolarii să conștientizeze semnificația sărbătorii Crăciunului îmbunătățindu-și cunoștințele despre Sărbătoarea Nașterii lui Isus ca fiind o Sărbătoare Sfântă, ce aduce în sufletele oamenilor lumină și bucurie.

Activitatea a avut loc marți, 21.12.2021 de la ora 17:00.

Educatoarea  prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA este de părere că de mici ar fi bine să îi învățăm pe copii ce reprezintă de fapt  Sărbătoarea Crăciunului și anume celebrarea Nașterii Domnului. Să le citim povesti și legende despre Crăciun, despre nașterea lui Isus, semnificația simbolurilor, a cadourilor și a culorilor Crăciunului. Să îi învățam că este o sărbătoare sacră, importantă în țoată lumea.

Mulți copii stiu că vine Moș Crăciun, dar nu stiu de ce și ce simbolizează Crăciunul.      

Implicarea copiilor în derularea acestui proiect va conduce la familiarizarea preșcolarilor cu principalele  sărbători  religioase și constientizarea părinților cu privire la importanța sărbătorii Crăciunului precum și rolul lor în educarea copiilor din perspectiva creștină, precizează prof.înv.preșcolar Adela CODREA.

 

Ultima actualizare Joi, 23 Decembrie 2021 07:51
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 505

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact