logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
Drumul judeţean Bogdan-Vodă – Vişeu de Jos ar putea fi reabilitat pe fonduri transfrontaliere PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Ianuarie 2018 10:49

Dacă ar fi să ne luăm după ce ne spun cei de la Consiliul Judeţean Maramureş, în acest an ar trebui să avem lucrări serioase pe drumurile judeţene. Asta pentru că anul trecut au fost depuse pentru finanţare (au şi primit-o unele dintre ele) numeroase proiecte, valoarea acestora fiind undeva la 100 milioane de euro. Administraţia judeţeană are în plan reabilitarea unor drumuri judeţene cu ajutorul fondurilor transfrontaliere. Aici vorbim îndeosebi de drumuri judeţene aflate în zona graniţei cu Ucraina.

„Mai există şi proiecte noi pe care le avem în vedere, pe care o să le discutăm în perioada următoare. Nu avem încă buget pe 2018, dar odată cu aprobarea bugetului vom discuta şi de alte proiecte pe care o să încercăm să le obţinem prin programele transfrontaliere, pe România – Ucraina, pe România – Ungaria – Ucraina – Slovacia. Sunt drumuri judeţene în special în nordul judeţului, în zonele de graniţă cu Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
Romania, in topul tarilor care vor pierde cei mai multi locuitori pana in anul 2050 PDF Imprimare Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 11:55

Organizația Națiunilor Unite a precizat care sunt țările care vor pierde cei mai mulţi locuitori până în anul 2050. Populația României se va reduce drastic cu 5 milioane de locuitori. Până în anul 2050, țara va avea 14,3 milioane de locuitori, comparativ cu 19,6 milioane în 2017, scrie publicatia rusa Isvestia, citata de Rador. 
 
Datele sunt publicate în raportul Departamentului de Afaceri Economice și Sociale "Perspectivele Populației Mondiale" pe site-ul ONU. Potrivit sursei citate, organizația a remarcat că, în fiecare an, creșterea populației mondiale este de 83 de milioane de oameni. Această tendință va continua până în 2050, însă în 10 țări, dimpotrivă, se înregistrează o scădere a populației, care va atinge un maxim până în anul 2050.
 
Cel mai rapid declin al numărului de locuitori se înregistrează în Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, România, Serbia, Croația și Ucraina. Potrivit ONU, în Bulgaria, în 2017, erau 7 milioane de persoane. Până în 2050, nu vor fi mai mult de 5,4 milioane de persoane. Situația este similară în Croația.
Citeşte mai mult...
 
Cat de scump e un boiler electric PDF Imprimare Email
Luni, 29 Ianuarie 2018 11:21

Toata lumea a observat faptul ca, aparatele pentru bucatarie sunt tot mai scumpe iar din aceasta cauza, majoritatea persoanelor cauta alternative. Totusi, un boiler electric nu necesita o investitie foarte mare si chair daca e asa, banii vor fi scosi in cativa ani de la achizitia sa. Insa, ca sa iti ofer toate informatiile necesare, am pregatit un material de calitate cu toate aspectele importante privind achizitia unui boiler.
 
Din aceasta cauza, trebuie sa ii oferi o atentie cat mai mare si sa ti cont de aceste aspecte in momentul in care vei cumpara un boiler electric.
 
Investitia intr-un boiler electric
In mod normal, investitia intr-un boiler electric, este mai mare de 200 ron si daca aceasta suma ti se pare mare, atunci trebuie sa intelegi ca in timp, vei economisi mult mai multi bani. Practic, aceasta este suma cu care se vand cele mai simple si mai mici modele, deoarece piata se afla la alt nivel. Indiferent de situatie, nu trebuie sa te sperii, deoarece doar daca folosesti un boiler electric poti intelege cu adevarat utilitatea sa.
Citeşte mai mult...
 
S-a dat lege: se poate iesi la pensie mai devreme! Ce trebuie sa faci ca sa te pensionezi anticipat PDF Imprimare Email
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:30

Cei care nu vor sa iasa la pensie la limita de varsta stabilita prin lege se pot pensiona anticipat, urmand a beneficia de pensie anticipata partiala.

Exista insa cateva conditii care trebuie respectate:

– stagiul de cotizare de 35 de ani trebuie sa fie realizat complet;

– pensionarea anticipata poate fi ceruta cu cel mult cinci ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, 63 de ani la femei, 65 de ani la barbati.

Cel care se pensioneaza anticipat in acest fel, odata ce va indeplini conditiile de la pensionarea pentru limita de varsta, va trece automat la acest tip de pensie.

Citeşte mai mult...
 
Cum poţi deveni tată, în acte, peste noapte. Afaceri tenebroase în “adopția” de copii la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:19

Potrivit prevederilor legale în vigoare pentru ca cineva să poată adopta un copil, trebuie să urmeze un proces sofisticat și îndelungat. Cei care își doresc cu orice preț un copil și vor să eludeze prevederile legale apelează la metode inedite care contravin în mod flagrant metodelor legale. Pentru a evita procedurile legale apelează la diverse persoane dispuse să-și cedeze copiii nou născuți.

La maternitatea Spitalului din Sighet ajung să nască femei care nu-și doresc copiii. În primă etapă declară că copilul adus pe lume are ca și tată o persoană necunoscută și vor ca să-și cedeze copilu pentru creștere instituțiilor abilitate. La scurt timp, în mod surprinzător apar așa-zișii tați care își revendică paternitatea. În același mod șocant, mamele care, inițial au declarat că nu-și cunosc tatăl copilului, revin și spun că cel care revendică paternitatea este tatăl biologioc al copilului.

Urmează un procedeu prin care mama naturală cedează toate drepturile de creștere a copilului “tatălui” apărut peste noapte. Acesta își ia copilul și-l duce acasă la familia lui, tatăl fiind căsătorit. Desigur mama nu și-a cedat copilul în mod gratuit. I s-au dat anumite sume de bani. De această afacere prosperă nu este străin nici personalul din maternitate.

Citeşte mai mult...
 
Carburanţii s-au scumpit masiv în România, de la începutul anului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 16:13

În doar două săptămâni, carburanţii s-au scumpit cu 3%. Deşi preţurile din România sunt încă sub media europeană, creşterea preţurilor de la noi este mai accentuată decât creşterea medie din Europa.

Benzina vândută la pompele din România s-a scumpit, în medie, cu 16 bani pe litru,  în primele două săptămâni din acest an, iar motorina cu 15 bani pe litru, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a pieţei carburanţilor din Uniunea Europeană.

La data de 1 ianuarie, preţul mediu la benzină era, în România, de 5,16 lei pe litru, iar preţul mediu al motorinei de 5,27 lei pe litru. Două săptămâni mai târziu, la data de 15 ianuarie, benzina costa 5,32 lei litrul, iar motorina 5,42 lei litrul. În procente, preţul în lei a crescut aşadar, în doar două săptămâni, cu 3% la benzină şi cu 2,8% la motorină.

Dacă socotim preţurile în euro, utile pentru a compara situaţia de la noi cu cea din Europa, în primele două săptămâni din acest an, preţul benzinei a crescut de la 1,108 euro pe litru la 1,15 euro pe litru, iar cel al motorinei de la 1,131 euro pe litru la 1,172 euro pe litru, potrivit aceleiaşi surse. Aşadar, comparând preţurile în euro, avem o scumpire de 3,7% a benzină şi 3,6% la motorină, procent diferit faţă de comparaţia anterioară din cauza evoluţiei cursului de schimb leu-euro.

Citeşte mai mult...
 
Bugetarii NU vor mai primi tichete de masă PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Ianuarie 2018 16:08

În 2018, bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masă, întrucât acordarea acestora va fi abro­gată, potrivit noii legi a salarizării bugetare.
Astfel, în locul tichetelor de masă va fi acordată o indemnizaţie de hrană, însă, pe parcursul anului viitor, doar bugetarii din sistemul sanitar, care au primit în 2017 tichete de masă, vor putea beneficia efectiv de această indemnizaţie, în timp ce ceilalţi bugetari vor fi nevoiţi să aştepte până în 2019, cel puţin.
Cuantumul lunar al indemnizaţiei va reprezenta a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.
În prezent, un salariat din doi primeşte tichete de masă.  

Citeşte mai mult...
 
Cum alegem perdelele pentru bucătărie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Ianuarie 2018 11:51

Amenajarea unei locuințe nu este deloc o treabă atât de ușoară și banală cum pare la prima privire. 
Dacă vrem să avem o locuință în care bunul gust să se simtă în toată locuința, este necesar să nu ignorăm nimic din ce ar putea să strice echilibrul estetic. 
 
Cu toate că majoritatea dintre noi pun accent pe amenajarea living-ului și a dormitorului, baia și bucătăria trebuie să fie și ele cât mai plăcute pentru a crește starea de confort atât a noastră cât și a celor care ne calcă pragul. Iar atunci când vine vorba de locul unde gătim, pe lângă un mobilier util și plăcut, nu trebuie să lipsească nici perdele bucatarie cât mai potritive spațiului respectiv. 
 
Alegerea perdelelor de bucătărie trebuie să țină cont de câteva reguli esențiale. E important de reținut că cele de mătase, lucioase sau cu diverse sclipiciuri aplicate pe ele nu au ce să caute într-o bucătărie. 
Citeşte mai mult...
 
Cafeaua, băutura nelipsită din meniul de dimineață PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:07

Cafeaua a ajuns în ultimii 100 de ani să fie băutura cea mai iubită din lume, fiind nelipsită din meniul zilnic al dimineților, al întâlnirilor în locurile publice sau în pauzele de lucru (cunoscute mai mult sub denumirea de pauze de cafea). De la primele boabe de cafea descoperite și consumate pe continentul african și până azi au apărut numeroase de sortimente, cu gusturi și arome care mai de care mai diferite, satisfăcând cele mai pretențioase preferințe. 
 
Majoritatea dintre noi suntem familiarizați cu marile brand-uri de cafea ce și-au câștigat notorietatea pe piață printr-un marketing masiv, și suntem tentați să credem că acei producători au și cele mai bune produse, însă de multe ori avem surpriza să descoperim producători fără aceeași reputație care oferă produse de foarte bună calitate la un preț mai bun, cum sunt și sortimentele de cafea Jezabel
Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:23
Citeşte mai mult...
 
ITP 2018: Verificare anuală pentru mașinile mai vechi de 12 ani și la 3 ani pentru mașinile noi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 13:03

Legislația pentru Inspecțiile Tehnice Periodice (ITP) pentru autovehicule s-a schimbat de la 1 ianuarie 2018, astfel încât pentru mașinile mai vechi de 12 ani este nevoie anual de ITP, iar pentru mașinile noi prima vizită la ITP se face la trei ani de la data primei înmatriculări în România, nu la doi ani, cum a fost până acum. Aceste modificări afectează circa 60% din parcul auto al României și vor genera cheltuieli suplimentare de circa 492 milioane lei pe an (circa 100 milioane euro) pentru proprietarii acestor mașini, fără ca toți acești bani să ajungă la stat, ci mai degrabă la proprietarii de stații ITP.
 
 
Măsura privind ITP anuală pentru mașinile mai vechi de 12 ani este gândită pentru a controla mai des mașinile vechi, cunoscut fiind faptul că un autovehicul, cu cât este mai vechi, prezintă și un risc de defect mai mare, iar proprietarii sunt prea puțini preocupați sau pregătiți financiar să întrețină corespunzător mașinile vechi.
Citeşte mai mult...
 
Pensiile speciale pot fi cumulate cu pensiile publice - ordonanta data de Guvern la final de an PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:55

Guvernul a adoptat, in sedinta din 28 decembrie, o ordonanta de urgenta prin care a eliminat din lege interdictia cumularii pensiilor speciale cu pensiile din sistemul public, interdictie introdusa in lege tot de guvern, cu doar doua saptamani inainte, relateaza Digi 24. OUG 116/2017, publicata in monitorul oficial pe 29 decembrie si care, potrivit sursei citate, nu se afla pe ordinea de zi a sedintei de guvern, abroga doua alineate din Legea 263/2010 pe care le adoptase pe 14 decembrie, in OUG 103/2017. 
 
Este vorba, de altfel, de ordonanta de urgenta prin care i se permite Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa retina la bugetul propriu 15% din sumele recuperate de la contribuabili pentru a le acorda premii angajatilor.
 
Ce prevedeau art. 51 alin 4 si 5: "Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu/indemnizatie pentru limita de varsta reglementate de legi cu caracter special."
Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 13:08
Citeşte mai mult...
 
Soft-urile tip ERP Cloud schimbă concepția despre gestionarea unei afaceri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:29

Atunci când pornești pe drumul antreprenoriatului, îți dai seama că nevoile tale pentru propria afacere sunt mult mai mari decât ți-ai imaginat la început. Îți dai seama că, pe lângă munca ta de a vinde produsele/ serviciile tale, te lovești de nenumărate probleme care necesită multă muncă. De acest lucru și-au dat seama și informaticienii cu multă experiență care au creat soft-uri specializate de tipul ERP cloud,  care sunt un tip de aplicații mobile și web care integrează module complexe și puternice ce pot fi accesate prin Cloud. 
 
Un astfel de soft ce funcționează în Cloud, având astfel avantajul securității, mobilității și accesului foarte ușor, permite analiza indicilor unei afaceri cu ajutorul unor aplicații disponibile pe orice tip de platformă, putând avea acces la respectivele informații din absolut orice colț al lumii și de pe orice dispozitiv conectat la internet. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:42
Citeşte mai mult...
 
Fotografiați copiii cât încă mai sunt copii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Ianuarie 2018 17:33

Cele mai frumoase amintiri pe care le putem avea în viață sunt cele cu copiii noștri, din primele clipe ale vieții lor până în perioada în care cresc și se fac mari. Cum memoria noastră nu poate să păstreze vii și fidele toate momentele dragi pentru care am vrea să oprim timpul în loc, tehnologia modernă suplinește această carență a capacității noastre prin intermediul aparatului de fotografiat. 
 
Acuma, e adevărat că orice telefon și orice aparat foto face poze, însă un fotograf profesionist și dotat cu aparatură pe măsura competențelor pe care le deține în domeniu, poate face minuni din câteva cadre pe care amatorii nu le pot observa, aceste detalii fiind cu atât mai sensibile și mai vizibile atunci când e vorba de fotografii nou născuți. Inocența și candoarea nu a fost niciodată mai bine scoasă în evidență ca în fotografiile cu copii. 
 
Indiferent dacă apelați la un profesionist sau decideți să realizați singuri fotografii copii, există câteva reguli de bază în arta fotografiei pe care este bine să le respectați. Fotografiații copii cât mai de aproape, într-o lumină cât mai blândă, la același nivel cu copilul. Veți descoperi că faceți astfel poze mult mai calitative decât înante să știți aceste detalii. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 194

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact