logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
De ce e luna mai ideala pentru o vacanta in Antalya PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Aprilie 2018 08:26

Antalya este una dintre destinațiile turistice cele mai apreciate de către români datorită unei excelente combinații între plajele deosebit de frumoase, obiectivele turistice încarcate de istorie, serviciile de calitate superioară oferite de lanțurile hoteliere și prețurile cât se poate de rezonabile. 
 
O vacanta Antalya este foarte potrivită ca destinatie de concediu atât pentru familiile cu copii, cât și pentru tinerii aflați în căutarea de distracție și petreceri nocturne, fiecare având numeroase opțiuni pentru a transforma concediul într-o colecție de amintiri frumoase. 
Citeşte mai mult...
 
CJ Maramureș pregătește cererea de finanțare pentru reabilitarea tronsonului DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Martie 2018 08:26

Consiliul Județean Maramureș intenționează pregătirea cererii de finanțare și a documentelor însoțitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile prin Programul Operațional Comun România – Ucraina pentru reabilitarea tronsonului DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa. Proiectul își propune inițierea procesului de dezvoltare a sistemului de infrastructură rutieră între România și Ucraina, precum și întărirea capacității instituționale a celor două comunități de a iniția procese de dezvoltare socio-economice comune.

Proiectul răspunde nevoilor identificate la nivelul local privind asigurarea accesibilității locuitorilor comunelor Valea Vișeului, Bistra, Petrova, Leordina, Repedea, Ruscova, Poienile de sub Munte la punctul de frontieră Sighetu Marmației, a căror intervenție pe sectorul de drum DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa este mult îngreunată și nu se poate realiza în timp oportun.

Citeşte mai mult...
 
Maramureşul, la coada salariilor PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 14:32

 

Din ce cauză judeţul nostru nu este atractiv pentru agenţii economici? Aceasta este întrebarea pe care liderul Confederaţiei Meridian, Ştefan Petricean, a adresat-o ieri oficialilor din Direcţia Judeţeană de Statistică Maramureş, la şedinţa Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Maramureş, după ce a fost prezentat raportul privind situaţia economică a judeţului în anul 2017. Statisticienii ridică din umeri, spun că ei se ocupă de cifre şi nu de cauzele lipsei investiţiilor. Totuşi, directorul adjunct al instituţiei, Marius Pop, crede că lipsa infrastructurii ar fi unul din motivele pentru care agenţii economici importanţi ocolesc Maramureşul.

Judeţul nostru stă rău şi la salarizarea angajaţilor. Astfel, conform datelor oficiale, “diferenţa dintre media naţională şi nivelul judeţului Maramureş este de 813 lei la salariul mediu nominal brut, respectiv de 587 lei la cel net, însemnând că salariul brut şi net în judeţ este mai mic cu aproximativ 22% faţă de media naţională”. Maramureşul se situează pe locul 37, pe ţară, printre ultimele.
“Explicaţia acestei diferenţe o găsim, în principal, în structura ramurilor economiei judeţului. În industrie, avem sectoare în care salariile sunt mici: industria lemnului, industria confecţiilor şi textilelor, industria alimentară, în timp ce sectoarele aducătoare de venituri salariale mai bune s-au desfiinţat, de exemplu: mineritul, metalurgia, utilaje miniere, industria de maşini unelte, institutele de cercetări”, a punctat Marius Pop.

Citeşte mai mult...
 
Ce se întâmplă cu preţul RCA PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 10:20

ASF lucrează la modificarea Normei 20, care reglementează statul constatatorilor de daună în cazul accidentelor care au la bază o poliţă RCA sau CASCO. Modificările vor transforma această meserie într-una independentă, cu răspunderi proprii pentru constatatori, nu doar pentru asigurători, ca până acum. Service-urile vor fi şi ele controlate mai intens, iar mişcarea de bază constă în mutarea factorului preţ: de la asigurător în momentul în care acesta achita plata daunei la constatatorul de daună care devine acum independent. Contează cine şi cum va face această plată, deoarece costul ei rămâne acelaşi, va fi în continuare inclusă în preţul RCA, dar va momentul plăţii va fi diferit.

” Există discuţii în piaţă conform cărora tariful perceput de constatorii de daună va conduce la creşterea preţului poliţei RCA…Doar în situaţii extreme, ajungem să percepem 3-400 de euro. După părerea mea, ar trebui stabilit un tarif minimal. Acest cost legat de constatarea de daună poate fi regăsit cu foarte mare exactitate acum la asigurători. Cu condiţia să fie calculat corect (adică nu doar salariile care sunt plătite de angajator constatatorilor de daună în acest moment, ci şi obligaţiile administrative legate de activitatea acestuia, gen mijloc de deplasare, carburant, sediu), eventual ca procent din dosarul de daună.

Citeşte mai mult...
 
Pentru restituirea taxei auto nu mai trebuie depuse mai multe documente PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 08:11

Persoanele care solicită restituirea sumelor plătite în contul taxei auto nu vor mai fi obligate să anexeze la cerea de restituire documentele care să dovedească efectuarea plăţilor şi nici copiile cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor.

“Modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, cu completările ulterioare are la bază raţiuni de simplificare a procedurii administrative de restituire a taxelor în cauză, întrucât datele privitoare la plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule pot fi verificate de organul fiscal în baza de date pe care o deţine. De asemenea, organul fiscal central poate verifica informaţiile privind datele de identificare ale autovehiculului şi cele referitoare la înmatricularea acestuia, indicate de contribuabil în cererea de restituire, prin interogarea, pe baza protocoalelor existente, a bazelor de date ce aparţin altor instituţii”, se precizează în Nota de fundamentare care însoţeşte documentul.

Citeşte mai mult...
 
Studenții vor merge gratis cu trenul, indiferent de vârstă PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Martie 2018 15:00

Senatorii au adoptat în unanimitate, miercuri, o propunere legislativă prin care studenţii de la învățământul superior cu frecvență, indiferent de vârstă, vor beneficia de gratuitate pe transportul feroviar intern, relatează Agerpres. Senatul este cameră decizională, proiectul merge la promulgare.
 
Până acum, gratuitatea era acordată doar studenților de până la 26 de ani. 
 
"Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat), în instituţiile de învăţământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern. Instituţiile de învăţământ superior acreditate poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitimaţiilor de student pentru gratuitate la transport, precum şi asupra eliberării adeverinţelor care să ateste calitatea de student", stipulează amendamentul adus de către comisia de învățământ din Senatul la propunerea legislativă privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, iniţiată de parlamentarii PSD Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Liviu Pop şi Marcel Ciolacu.
Citeşte mai mult...
 
La noapte dăm ceasurile înainte cu o oră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 24 Martie 2018 17:04

Duminică trecem la ora de vară. Asta înseamnă că sâmbătă noaptea spre duminică, ora 3.00 devine ora 4.00, astfel că 25 martie va fi cea mai scurtă zi din an, pentru că va avea mai puțin cu o oră.
 
Ora de vară se aplică din 25 martie până în 28 octombrie, respectiv din ultima duminică din martie până în ultima zi de duminică din octombrie.
 
În România, prima oară când s-a trecut la ora de vară a fost în 1939 și până în 1941. Apoi s-a revenit în 1979 și a funcționat din prima duminică din aprilie până în prima duminică din octombrie, iar din 1997, ora se schimbă în ultima duminică din martie și revine în ultima duminică din octombrie. De asemenea, nu se mai schimbă la ora 00.00 care se transformă în ora 01.00, ci ora 3.00, care devine ora 04.00.
 
În momentul de față este analizată eficiența și efectele acestei schimbări de oră, existând suspiciuni că ar produce efecte negative asupra sănătății.
Citeşte mai mult...
 
Măsuri veterinare de Paşti PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Martie 2018 11:11

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, medicii veterinari de stat desfăşoară controale tematice specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure. Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică. DSVSA judeţeană Maramureş a stabilit un program de lucru pentru perioada 05.03.2018 – 07.04.2018, în baza căruia medicii veterinari fac controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare, în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. În perioada 05.03.2018 – 07.04.2018, este asigurată permanenţa la nivelul DSVSA, CSVSA şi CSVZ, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. La sediul acestora este afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. Sunt admise pentru sacrificare în vederea consumului numai animalele cu o stare corespunzătoare de sănătate şi care sunt identificate conform legislaţiei în vigoare, crescute în ferme, localităţi şi zone indemne de boli transmisibile. În cazuri excepţionale, sacrificarea mieilor poate fi realizată şi în spaţii amenajate temporar, organizate în condiţiile legii în care să se asigure supravegherea sanitară veterinară şi în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie. 

Ultima actualizare Miercuri, 21 Martie 2018 11:17
Citeşte mai mult...
 
O nouă campanie de donare de sânge PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Martie 2018 10:59

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei va desfăşura în data de 27 martie, de la ora 9, o nouă campanie de donare de sânge. Acțiunea se va derula în incinta Ambulatorului Integrat din cadrul spitalului.

„Prin organizarea periodică si repetată de campanii de donare de sânge ne-am propus să sensibilizăm populaţia cu privire la actul donării de sânge, să îi conştientizăm pe sigheteni, si nu numai, despre efectele grave care rezultă din lipsa acută de sânge. În acelaşi timp încercăm să mobilizam cat mai mulţi semeni să raspundă apelului nostru şi să vină să doneze sânge, într-un numar cât mai mare, în timpul campaniilor organizate de noi, dar şi in afara acestora.
Sângele este un produs bilogic de neînlocuit datorită componentelor (hemoglobina, leucocite, trombocite, factori ai coagularii), cât şi proprietăţile sale unice (transportă oxigenul şi dioxidul de carbon între plamâni şi organele care le folosesc şi/sau produc).
Este crunt să ajungi cu cineva în spital, să ți se spună că trebuie operat și că pentru asta trebuie sânge, dar că în spital este criză de sânge“, precizează reprezentanții Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
De ce facem optimizare SEO la un site? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Martie 2018 22:14

Atunci cand decizi sa faci primii pasi spre un start-up, a avea un website este un pas indispensabil. A avea un website, nu garanteaza succesul afacerii tale, insa lipsa lui garanteaza esecul.

 

Pentru a realiza un site, daca nu ai cunostintele necesare crearii unuia, vei gasi numeroase firme specializate in web design romania la care poti apela cu incredere. Acestea iti pot construi site-ul tinand cont de sugestiile tale, dar si pot veni cu sfaturi specializate in ceea ce priveste aspectul si structura sa, tinand cont de profilul afacerii tale.

Ultima actualizare Sâmbătă, 17 Martie 2018 22:48
Citeşte mai mult...
 
De ce sa alegem o vacanta in Rodos? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Martie 2018 15:42

Insula Rodos este cunoscuta nu doar pentru vestigiile istorice care sunt un punct de atractie ce atrag milioane de turisti in fiecare an, ci si pentru cele mai frumoase plaje din Grecia. Faptul ca aceasta insula beneficiaza intr-un an de 300 de zile cu soare, determina ca o vacanta Rodos, sa fie pe lista de dorinte a multor romani.

 

Odata ajunsi in insula Rodos, care mai e cunoscuta si ca insula florilor sau perla Dodecanezului, turistii descopera atat plaje cu un nisip foarte fin (plaja Ialyssos, plaja Eli), cat si plaje salbatice cu pietris (plaja Kremasti), incadrate intr-un peisaj cu numeroase stanci abrupte, dar care ofera multa siguranta turistilor deoarece intrarea in apa este una lina. Apa calda si cristalina face senzatie in randul turistului ajuns prima data in acest loc si il determina sa-si doreasca sa revina cat mai curand in acest loc plin de peisaje superbe si locuri incarcate de istorie.

Citeşte mai mult...
 
O țărancă la 81 de ani PDF Imprimare Email
Scris de Peter Lengyel   
Sâmbătă, 10 Martie 2018 09:01

Gârbovită, femeia de 81 de ani a coborât din microbus. Țărancă, din careva sat de pe văile din Maramureș. A ajuns la Sighet la careva autogară, doar că era foarte departe de piață agroalimentară unde încerca să ajungă. Avea o pungă cu ceva plante uscate pentru ceaiuri și o altă pungă cu mai mult de două kilograme de miez de nucă. Spera să le vândă, să aibă bani de pâine. Trăiește singură; are o fiică, dar a plecat din țara asta - unde nu mai putea să supraviețuiască în condiții minimal-decente pentru un om. Ea e singură și bătrână. O femeie necunoscută îi oferă ajutorul - să ducă punga cu nucile până la piață. Iar acolo un bărbat care cumpără și revinde, îi preia nucile cu prețul de vânzare, adică nu dorește să facă pe seama lor nici un fel de profit. 25 de lei pe kilogram. Bătrâna ia banii cu mâinile tremurânde. Îi înfășoară în ceva batistă veche. Nici nu știe ce să facă de fericire cu cei 50 și ceva de lei. Simte cum în esența lor oamenii sunt buni, vor să o ajute. Simte că e martie și a trecut iarna.

Citeşte mai mult...
 
Din bugetul județului pentru 2018, suma de 13.453,96 mii lei s-a alocat la învățământ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Martie 2018 08:09

Din totalul propriu al județului pe anul 2018, în sumă de 362.000,50 mii lei la venituri și 387.643,40 mii lei la cheltuieli, consilierii județeni au aprobat, prin vot, alocarea pentru secțiunea Învățământ a sumei de 13.453,96 mii lei. Astfel, Școala Gimnazială Baia Mare va beneficia de 1.730,27 mii lei, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare de 966,35 mii lei, Școala Gimnazială Specială Sighetu Marmației de 892,28 mii lei, Școala Gimnazială Specială Vișeu de Sus de 1026,06 mii lei, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Lăpuș de suma de 754,90 mii lei, iar Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Baia Mare de 871,10 mii lei.

În proiectul de hotărâre propus spre aprobarea plenului de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, s-a stabilit nivelul cheltuielilor privind drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special în anul 2018. S-a aprobat, astfel, suma de 855,41 mii lei pentru Școala Gimnazială Specială Baia Mare,457,35 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare, 372,28 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sighetu Marmației, 382,06 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Vișeu de Sus și 320,90 mii lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Lăpuș.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 195

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact