logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
Restricţii de apă în staţiunea Ocna Şugatag, dacă vara va fi secetoasă PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Aprilie 2019 07:44

Administraţia locală din staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag se gândeşte serios la sezonul estival, când vine vorba despre apă. Astfel, dacă vara va fi secetoasă, primăria va lua măsuri de restricţionare a consumului de apă, pe timpul nopţii. Totuşi, în urma investiţiilor din ultimii ani, capacitatea de stocare a apei potabile s-a majorat substanţial, aşa că din 2017 staţiunea nu a mai avut probleme cu apa.
Rezolvarea acestei probleme spinoase, nu doar pentru Ocna Şugatag, ci pentru întreg judeţul, stă în finalizarea barajului de la Runcu. Mihai Ivaszuk, primarul comunei, a precizat: „Pensiunile din zonă sunt în permanenţă pregătite de sezonul estival. Nu avem nicio problemă din acest punct de vedere. Ele sunt racordate la noua reţea de canalizare, dar încă nu o pot folosi din cauză că nu este finalizată. În momentul în care terminăm canalizarea, o vor utiliza. Până atunci, fiecare are fosă septică, precum a funcţionat şi până acum. Cu apa sperăm să nu avem probleme. Dar dacă persistă seceta din zilele acestea, tot judeţul Maramureş va avea probleme din această cauză. Noi nu am mai avut probleme cu apa insuficientă în ultimii doi ani. La cum se prezintă Gutinul acum, cred că zăpada nu se va topi în totalitate până prin luna mai, iunie. În aceste condiţii, suntem asiguraţi măcar până în luna iulie cu o cantitate suficientă de apă. Noi am făcut încă un bazin şi avem 800.000 litri de apă stocaţi. 

Citeşte mai mult...
 
Seminar de Nutriție Ediția a II-a și Probă de Gătit Vegetarian - 15.04.2019 - Centrul Cultural Sighet(fosta Casa Armatei) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Aprilie 2019 15:19

Ultima actualizare Luni, 08 Aprilie 2019 16:04
 
Seminar de nutritie - Expozitie de arta culinara vegetariana la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Martie 2019 09:11

Ultima actualizare Vineri, 08 Martie 2019 09:15
 
Nouă familii de străini din cinci ţări, stabilite în Ocna Şugatag PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Februarie 2019 17:41

Staţiunea Ocna Şugatag a tras cartea câştigătoare. Cu paşi repezi, ajunge să devină un veritabil pol turistic de care Maramureşul are atâta nevoie. Prin proiectul Excelenţă în Turism la Ocna Şugatag (ETOS), localitatea are şansa de a atrage fonduri serioase pentru investiţii la fel de serioase, fapt care ar însemna o lovitură în domeniu.

Întâlnirea care a avut loc săptămâna trecută a fost ca un soi de interviu, prin care primarul Mihai Ivaszuk a fost invitat să vorbească despre impactul pe care îl va avea ETOS asupra localităţii pe care o păstoreşte.

În prezent, de proiectul aflat pe site-ul SEAP sunt interesate cinci firme româneşti. Odată ce procedura este finalizată, lucrările nu vor conteni în Ocna Şugatag. Suportul pentru creşterea potenţialului turistic presupune o mulţime de lucrări pe Axa 7.2 pentru dezvoltarea mediului rural, prin fonduri externe sau guvernamentale, cu participarea bugetului local.
Primarul Mihai Ivaszuk este extrem de încrezător în ETOS, care ar aduce cinci milioane de euro în Ocna Şugatag. “ETOS înseamnă mai multe aspecte. Unul ar fi iluminatul public pe partea dreaptă a şoselei, cu leduri pe stâlpi din metal. Un al doilea ar fi reabilitarea a 16,5 kilometri de străzi şi şase kilometri de trotuare. Un al treilea aspect presupune amenajarea unui Centru Civic, un centru de socializare, respectiv spaţii verzi şi de agrement”, a detaliat, pentru Glasul Maramureşului, Mihai Ivaszuk.

Citeşte mai mult...
 
Se schimba buletinele in Romania PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Februarie 2019 09:15

Reprezentantii Presedintiei romane a Consiliului si Parlamentului European au ajuns recent la un acord care prevede schimbarea cartilor de identitate ale cetatenilor Uniunii Europene.

Astfel, potrivit documentului, noile buletine vor avea un format fizic mai mic decat cel actual din Romania, avand dimensiunile unui card de credit.Buletinele vor include obligatoriu un cip pe care vor fi stocate o fotografie si doua amprente digitale ale titularului.

Noile buletine vor avea valabilitatea de 5 ani pentru minori si 10 ani pentru adulti, urmand ca persoanele in varsta de peste 70 de ani sa primeasca o valabilitate mai mare a actului de identitate.

Preschimbarea buletinelor va fi obligatorie, iesirea din tara a celor care nu detin buletin cu cip urmand a fi interzisa.

Citeşte mai mult...
 
Amenzi și pe baza filmărilor șoferilor sau camerelor de supraveghere - proiect de lege PDF Imprimare Email
Luni, 07 Ianuarie 2019 07:46

Conform unui proiect de lege aflat în dezbatere publică, polițiștii rutieri ar putea aplica amenzi celor care au încălcat regulile de circulație și pe baza filmărilor făcute în trafic de ceilalți participanți la trafic.

Potrivit proiectului de act normativ, “constatarea contravențiilor se poate face și cu ajutorul unor mijloace tehnice video folosite de participanții la trafic sau de autoritățile administrației publice locale dacă acestea permit stabilirea certă a numărului de înmatriculare, culorii, mărcii și modelului vehiculului implicat în săvârșirea contravenției, precum și a datei, orei și locului săvarșirii contravenției, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenției”.

Actul normativ mai stipulează că pentru constatarea contravenției este necesară și declarația participantului la trafic asupra faptelor ce constituie obiectul contravenției și asupra autenticității și veridicității înregistrării tehnice video furnizate de către acesta.

Inițiativa legislativă arată că procesul verbal se va putea încheia și în lipsa contravenientului, după stabilirea identității conducătorului de vehicul, fără a mai fi necesară confirmarea faptelor de către martori. În prezent, sancționarea șoferilor indisciplinați în trafic se face prin constatare directă a polițistului sau înregistrarea video cu mijloace omologate și verificate metrologic.

Actul normativ prevede și sancțiuni pentru cei care se gândesc să falsifice aceste înregistrări video. Astfel, falsificarea unei “înregistrări tehnice video prin contrafacere, alterare ori prin determinarea atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului sau omisiunea înregistrării unor date” va fi sancționată cu o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni. 

Citeşte mai mult...
 
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019 PDF Imprimare Email
Luni, 17 Decembrie 2018 16:21

 Anumiți români vor putea primi câte 1.450 de lei și în următorii ani, potrivit unui act normativ publicat joi în Monitorul Oficial. De asemenea, același proiect prevede însă plafonarea a două legi care prevedeau sume mari pentru banii de vacanță, începând din anul următor, dar pe care bugetul de stat nu și le permite.

Guvernul a decis ca în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, bugetarilor să li se acorde vouchere de vacanţă de câte 1.450 de lei, exact ca şi până acum.

„Instituţiile şi autorităţile publice (…) indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, scrie în OUG, dată de Guvern.

Citeşte mai mult...
 
Proiect „O sansa pentru angajare!” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 10 Octombrie 2018 18:55

În perioada 01.08.2018-30.01.2020 se va implementa în Regiunea Nord Vest proiectul „O șansă pentru angajare!” – Cod MySmis: 121083. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5 & 3.6.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea  sanselor de angajare a 360 persoane – someri, persoane inactive, persoane de etnie roma din mediul urban si rural  din  regiunea Nord Est (judetele Iasi, Vaslui, Botosani) si regiunea Nord Vest (judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Salaj), beneficiari ai serviciilor integrate si personalizate de ocupare.

Ultima actualizare Miercuri, 10 Octombrie 2018 19:10
Citeşte mai mult...
 
Cum ajungi la clienți prin advertoriale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Septembrie 2018 20:47

Comerțul online a devenit de ani buni o normalitate peste tot pe mapamond. În aceste condiții, metodele clasice de a ajunge la un client s-au schimbat radical. Acum orice afacere care vrea sa ajunga la cat mai mulți clienți apelează la marketing online.
 
 
 
Avantajele sunt numeroase și deloc neglijabile. În primul rând, firma se poate adresa nu doar clienților locali, ci poate să țintească un public global, de la orașe ale aceleiași țări până la regiuni întregi din orice colț al lumii. Dacă mai adăugăm faptul că rezultatelor obținute pot fi măsurate precis, cheltuielile pot fi mult reduse, se poate interacționa cu clienții în timp real și brandul se poate dezvolta mult mai rapid, avem deja câteva argumente solide pentru care acest tip de marketing nu trebuie neglijat de nicio firmă, indiferent cât e ea de mică.
Ultima actualizare Joi, 27 Septembrie 2018 21:01
Citeşte mai mult...
 
Banii pentru restituirea fostele taxe auto există - Cand se vor da.... PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 22 Septembrie 2018 07:28

Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului, a precizat că prin această rectificare a fost asigurată finanţarea atât a programelor de succes ale AFM, cât şi a unor programe noi. Programul Rabla a primit o suplimentare de 30.000 de prime de casare, ediţia din 2018 devenind astfel una dintre cele mai de succes ale programului, din istoria sa de 15 ani.

“Printre noutăţile care vor demara în această toamnă se numără programele de reducere a emisiilor şi îmbunătăţire a calităţii aerului, prin instalarea de staţii de alimentare pentru maşini electrice şi achiziţia de mijloace de transport public nepoluante”, a declarat ministrul Mediului.

Ministerul Mediului a mai anunţat că a fost suplimentată suma necesară restituirii taxei auto, din excedentul anilor precedenţi fiind asigurată suma de 1,345 miliarde lei. În Maramureş aşteaptă să îşi primească banii din fostele taxe auto peste 13.000 de maramureşeni care şi-au depus dosarele la Finanţe până la 31 august 2018.

Citeşte mai mult...
 
Cum poți ajuta - redirecționare 2% din impozit PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Septembrie 2018 11:48

Chiar dacă unele persoane sunt ceva mai nepăsătoare iar altele mai empatice, nimeni nu poate să ignore faptul ca exista peste tot in jurul nostru oameni care au nevoie de ajutor. Fie ca este vorba despre categorii sociale defavorizate sau de persoane care suferă de boli pentru tratarea cărora nu dispun de suficiente posibilități financiare, acțiunile umanitare pot să aducă un ajutor nesperat în majoritatea cazurilor.

În acest scop a fost creată și asociația umanitară „Misiunea Speranta pentru Romania”. Acțiunile de ajutor umanitar întreprinse de această asociație sunt adresate în mod special copiilor bolnavi de leucemie și cancer, dar și bătrânilor sau copiilor fără adăpost. Familiile sărace, cu mulți copii și fără posibilități financiare, mamele văduve, copiii rămași orfani, bătrânii singuri care nu își mai pot purta singuri de grijă reprezintă alte categorii care pot beneficia de ajutor prin

intermediul acțiunilor umanitare întreprinse de asociația menționată. Informații suplimentare pot fi găsite chiar în cadrul website-ului https://www.sperantapentruromania.ro/ - portal online care a devenit practic o punte de legătură între cei care pot să ofere un ajutor și cei aflați în nevoie.

Dacă actul de a dona nu este necunoscut nimănui, există și o posibilitate de a oferi ajutor fără să existe vreun cost implicat din partea celui dornic să ofere un sprijin. Această modalitate de a ajuta se referă la redirectionare 2% din impozit pe veniturile obținute.

Conform informațiilor prezentate în cadrul website-ului menționat, în România există peste 5000 de cazuri de copii aflați în suferință, cu boli grave precum cancer sau leucemie. Din nefericire, părinții și familiile acestor copii nu au - în marea lor majoritate - resursele financiare necesare pentru tratamentele destul de costisitoare, sau intervențiile chirurgicale asemenea. În aceeași situație se pot afla însă și bătrânii neputincioși, copiii străzii și numeroase alte categorii de

persoane pentru care ajutorul și șansa de a se descurca ceva mai bine pare a fi doar un miraj.

Citeşte mai mult...
 
Tu stii ce iti ofera o agentie de marketing online? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 August 2018 16:19

Tot mai multi isi pun la bataie experienta si bugetul personal pentru a realiza o afacere in mediul online. Fie ca vorbim de un magazin online specializat pe o nisa bine definita, fie ca vorbim de un magazin generalist de genul Amazon sau Emag, nici o afacere nu poate rezista fara munca pe care o face o agentie de marketing online. Cum oferta in acest domeniu devine tot mai bogata, important e sa se gaseasca acea agentie care se potriveste cat mai bine cu valorile si principiile antreprenorului.  
 
De cele mai multe ori, cei care pornesc in aceasta directie nu au cunostinte despre acest domeniu. Unii se pricep doar la partea ce tine de afaceri, altii nici macar la acest domeniu, si se implica crezand ca lucrurile sunt foarte simple. Din pacate, cei mai multi constata ca lucrurile nu sunt deloc asa. Banii se castiga greu, cu multa munca. Independenta financiara vine abia dupa o perioada lunga si grea. Castigatori sunt doar cei care au rabdare si persevereaza pana isi ating obiectivul. 
Citeşte mai mult...
 
A fost prinsă persoana suspectă de distrugerea Casei Memoriale “Elie Wiesel” PDF Imprimare Email
Joi, 09 August 2018 09:43

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 4 august, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 3/4 august, persoane necunoscute au scris cuvinte şi expresii obscene pe peretele Casei Memoriale “Elie Wiesel”.
Încă din momentul constatării faptei, specialiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei au demarat activităţile procedurale specifice în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate. Eforturile susţinute ale acestora pentru documentarea cauzei, analizarea probelor ridicate de la faţa locului, dar şi cooperarea cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea şi-au dovedit eficienţa. Marţi, 7 august, a fost identificată persoana suspectă de comiterea faptei: un bărbat, de 37 de ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi promovarea în public, în orice mod, de idei, concepţii sau doctrine antisemite.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 195

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact